forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/09/2016 : 23:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Svi osim Mignacca, on jest nezaboravan scenarist ali su mu priče čista suprotnost.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 04/09/2016 : 23:24:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Zagor br. 613, "Non Umani"

SF horor u Darkwoodu. Nisam mislio da će ovo biti nastavak "Vatre s neba" koju sam čitao kao klinac i instantno zamrzio. Te priče danas jedva da se i sjećam tako da bih možda imao drukčije mišljenje da ju ponovno uzmem u ruke.

Unutar prvih šezdesetak stranica broj mi je bio jako dobar - mračna atmosfera uz neke scene koje su vrlo uznemirujuće za Zagora i više podsjećaju na neku epizodu Dylana, čak ni Bure nije pretjerivao sa svojim klišejima i ponavljanjima jednog te istog... Barisonov crtež, iako pomalo neujednačen, izvrsno je sjeo za epizodu ovakvog karaktera i jasno se vidi kako neke scene (npr. ona sa slijepim starcem u kolibi, ako je netko pročitao znat će) netko drugi teško da bi mogao tako dočarati.

No, Burattini kao Burattini, opet je sjebao ukupni dojam s petnaestak stranica prepričavanja prošlih epizoda i to na najnapetijem trenutku radnje. Kraj prvog dijela epizode je, ipak, vrlo dobro pogođen i čak me malo iznenadio.

Meni je ovo ok. 7/10 zasad, vidjet ćemo kako će se stvar završiti.

Ja često preskačem Burattinijeve flashbackove,jel čitaš epizodu na Talijanskom?
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 04/09/2016 : 23:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:
Originally posted by Zagor12

Zagor br. 613, "Non Umani"

SF horor u Darkwoodu. Nisam mislio da će ovo biti nastavak "Vatre s neba" koju sam čitao kao klinac i instantno zamrzio. Te priče danas jedva da se i sjećam tako da bih možda imao drukčije mišljenje da ju ponovno uzmem u ruke.

Unutar prvih šezdesetak stranica broj mi je bio jako dobar - mračna atmosfera uz neke scene koje su vrlo uznemirujuće za Zagora i više podsjećaju na neku epizodu Dylana, čak ni Bure nije pretjerivao sa svojim klišejima i ponavljanjima jednog te istog... Barisonov crtež, iako pomalo neujednačen, izvrsno je sjeo za epizodu ovakvog karaktera i jasno se vidi kako neke scene (npr. ona sa slijepim starcem u kolibi, ako je netko pročitao znat će) netko drugi teško da bi mogao tako dočarati.

No, Burattini kao Burattini, opet je sjebao ukupni dojam s petnaestak stranica prepričavanja prošlih epizoda i to na najnapetijem trenutku radnje. Kraj prvog dijela epizode je, ipak, vrlo dobro pogođen i čak me malo iznenadio.

Meni je ovo ok. 7/10 zasad, vidjet ćemo kako će se stvar završiti.

Ja često preskačem Burattinijeve flashbackove,jel čitaš epizodu na Talijanskom?

Da. Uz malo muke, ali ide nekako. :)

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 04/09/2016 : 23:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Super je da znaš jezik,iako mi nikad nije bilo jasno od kud ekipa sa foruma zna Talijanski,jasno mi je normalno Engleski,Njemački pa i Španjolski ali Talijanski?Totalno nebitan jezik!
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

724 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 04/09/2016 : 23:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote

Mortimer: Ultimo Atto

Upozorenje spojleri!

Burattini je ovdje uspio ostvariti emociju kod citatelja sto je piscev najveci trijumf kad stvara price. Napravio je (veliki) korak naprijed u karakterizaciji likova, a ponajvise samog Mortimera koji je ovdje predstavljen potpuno drukcije nego do sada. Naravno, mozete pretpostaviti razlog tome, a to je nista drugo nego ljubav! Mortimer ocito osjeca griznju savjesti zbog onoga sto se dogodilo Sybil negdje duboko u sebi, ali odbija u nju potpuno povjerovati, zato jer je ona prebolna za njega. Zanimljivo je bilo za vidjeti sam taj konacni susret za Zagorom, gdje je kroz razgovor sa Duhom sa sjekirom glavni negativac dosao apsolutno na rub zivaca. To je trenutak koji je donio najvise emocija, tako da citatelj ustvari, nakon svega sto je taj covjek ucinio, zapravo suosjeca sa tom osobom. Buretu skidam kapu i ovime je potukao ogromne price koje Zagor ima iza sebe. Prakticki cijelo vrijeme samo cekamo konacno taj trenutak da Zagor sprasi Mortimera, ali tada kad to konacno treba da dobijemo, ostajemo bez tog efekta i autor nam servira nesto sasvim drugo. Tako da sam ja ovu pricu dozivio na nekom "vecem", da ne kazem uzvisenom nivou. Sve ono sto je ucinjeno, u trenutku kada se treba spoznati istina, jednostavno nestaje u vrtlogu emocija koje moze stvoriti samo prava majstorija. Burattini je ovdje potukao dosta Bosellijevih i Nolittinih prica i ucvrstio Mortimera u sam vrh Zagorovih nemesisa. Svaka cast Bure!

P.S. Verni je ovdje zacepio usta svima koji su ga dosada osporavali (sa razlogom).
Crtez apsolutna perfekcija, jos bolji nego u gigantu i vrlo vjerojatno najbolji crtez koji danas mozemo gledati u Zagorovom staffu.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 04/09/2016 : 23:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Jel dobra epizoda??
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

724 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 05/09/2016 : 00:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jel dobra epizoda??

Ako mislis na Mortimera:
Prica:10
Scenarij:10
Crtez:10 (ma sta 10, nego 50!)

Edited by - doom on 05/09/2016 00:03:18
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/09/2016 : 00:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by doom

quote:

Jel dobra epizoda??

Ako mislis na Mortimera:
Crtez:10

U jebote,sta je toliko dobra epizoda,inace meni je Mortimer jedan od najdražih neprijatelja Zagorovih i ovo je jedna epizoda koju čekam sa velikim nestrpljenjem,našao sam je na internetu ali samo ovaj svezak,Verni je odličan ali mi je bolji u paru sa Sediolijem,bar se tako pokazalo u novom Helingenu,volio bi i da ovaj Mortimer izađe kao maxi!!
Inace,niti jedna mi epizoda sa Mortimerom nije losa a od ove očekujem jako puno!Prva mi je čak naj lošija,ostale tri su mi podjednake,mada je druga malo prekratka,trebala je biti duža a četvrta je malo pre dugačka,trebala je biti kraća!
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnik

724 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 05/09/2016 : 00:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jel dobra epizoda??

Ako mislis na Mortimera:

U jebote,sta je toliko dobra epizoda,inace meni je Mortimer jedan od najdražih neprijatelja Zagorovih i ovo je jedna epizoda koju čekam sa velikim nestrpljenjem,našao sam je na internetu ali samo ovaj svezak,Verni je odličan ali mi je bolji u paru sa Sediolijem,bar se tako pokazalo u novom Helingenu,volio bi i da ovaj Mortimer izađe kao maxi!!
Inace,niti jedna mi epizoda sa Mortimerom nije losa a od ove očekujem jako puno!Prva mi je čak naj lošija,ostale tri su mi podjednake,mada je druga malo prekratka,trebala je biti duža a četvrta je malo pre dugačka,trebala je biti kraća!

Da je drugo pojavljivanje bilo u 3 sveske vjerojatno bi bilo puno bolje nego prvo, ali s time da riskiramo Buretova prepricavanja. Ali ovo zadnje je najbolje i jedan od najboljih Zagora ikad i tuce cijelu JA odiseju. Ma kakav Hellingen, on je nista za ovo :)
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/09/2016 : 00:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Jel dobra epizoda??

Ako mislis na Mortimera:

Da je drugo pojavljivanje bilo u 3 sveske vjerojatno bi bilo puno bolje nego prvo, ali s time da riskiramo Buretova prepricavanja. Ali ovo zadnje je najbolje i jedan od najboljih Zagora ikad i tuce cijelu JA odiseju. Ma kakav Hellingen, on je nista za ovo :)

Da to mi nikad nije bilo jasno,pa nije Zagor Dylan Dog da mora završit epizoda u unutar 96 stranica ili 192,kod Zagora moze epizoda završiti na polovici stripa i pocet druga!
Nisi prvi od kojeg čujem pohvale za ovaj strip i jedva čekam da ga pročitam,znam da Bure moze napisat dobru priču kad oce!!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 05/09/2016 : 03:35:35  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Vrhunska prica,pravi nemilosrdni Zagor ,Burattini cvrsto drzi akciju napetu,do samog kraja s mortimerom i na kraju zadnja tabla mi je tako emotivna da mi je zao sto ga necemo vise gledati na traperskim sastancima

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 05/09/2016 : 07:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

Jako dobra epizoda.Naravno,nije bolja od prva dva pojavljivanja ali od trećeg definitivno.
Čak i osveta mrskom neprijatelju nije primarna. Dijalog u završnici nam to otkriva.Vodio se shemom APP.
Ali mu je primarni cilj 50 miliona franaka u zlatu. Pedesetica je dobila finu podlogu kroz povijesna događanja lijepo prepričana i uklopljena u epizodu.
Avantura počinje slično kao zaplet epizode Čudnovati zločinac(čak ima jedan lik,strana 16. Mortimer se zove).Čikov odlazak, oproštajna pisma gotovo identična u kojem su inicijalni motivi nezadovoljstva umor,opasnost,nerazumijevanje…Zagor slijedi tragove i preispituje svoj odnos sa Čikom.Malo jeftine psihologije iz koje Zagor zaključuje da se i nije fer ponio ali da ni Čiko nije bio sav svoj.
Trag ga vodi u Pleasant Point.Burattini igra na nostalgiju čitatelja spominjući razna mjesta i ubacujući likove iz ranijih i starih avantura.Prvi susret dva frenda,Kanoxen,Sovina krčma,opakiVong,ekipa sa Golden Baby,uvaljivanje jezika i škakiljanje Virginijinih mandula…Sve to proleti čitatelju kroz misli.
Dvije stvari su me zasmetale u ovoj potrazi,čak mi je Zagor pao u očima.Prva kada je uhvatio za kragnu starog Peabodyja samo zbog šale.Nema razloga za takvu agresiju,ego mu je povrijeđen,osjeća krivicu ali mu to ne daje za pravo.Druga je okršaj u krčmi.Zagore,da se tako nalaktiš na stol i počneš bahato ispitivati ljude,da si u mom lokalnom kafiću,prvo bi ti netko sašio pepeljaru u glavu,onda bi te nogom munio u rebra,pa te koljenom razvalio posred face a onda bi fina cipelarka pala ,onako za kraj.Da se naučiš poštovanju i redu.
Radnja nas vodi na Haiti koji nije našim junacima novi pečat u pasošu.Sloboda ili smrt,Vudu,Zombiji,ludi križar O Kefe,Guido Plesač,Ocean,Kapetan Zmija,Hammad Egipćanin.Kao da je jučer bilo.
A na Haitiju Mortimer i njegova družica kuju i provode opaki plan.Plan koji bih čak rekao da je savršen,bez mane.Najbolji koji je skovao do sada.
U tome je problem sa Mortimerom.Burattini može smišljati sve inovativnije pljačke ali ne može podići dijaboličnost Mortija na veću,opakiju razinu.U sve četiri epizode gotovo je pa isti.Nije prikazao ni jednu trunku emocije osim hladnokrvnosti i pakosnog osmjeha.Zagor ga je tri puta potukao ali izraz Mortijeva lica uvijek je isti.Ne pokazuje buru osjećaja a to ne valja,mogao bi mu čir proradit.I Bure pravi jedno iznenađenje,ubija Sybil.Manevar za još opakijeg i dijaboličnijeg neprijatelja je napravljen,možda i pokoje neugodno iznenađenje.Samo ga treba znati dobro iskoristiti.Čekamo.

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4469 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/09/2016 : 10:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
to sa sibil je odličan potez, mortimer će poludit od mržnje, skinut mu je taj pakosni samouvjereni osmijeh.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 05/09/2016 : 10:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
baš sam jučer kad sam ponovio četvrto pojavljivanje razmišljao da će Mortimer udariti Zagora gdje ga najviše boli.Ubiti će njemu nekog bliskog,ne Čika,već nekog od trapera i jutros vidim markotamarin post.ILI je Doc ili Rochas,tipujem na Rochasa.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/09/2016 : 11:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nije niti jedan od njih dvojice, u pitanju je neki manje poznati traper.

Go to Top of Page

Vlladimir
Senior Member

2045 Posts

Member since 26/08/2009

Posted - 05/09/2016 : 13:49:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlladimir a Private Message  Reply with Quote
Mozda malo kasnim, al' nisam mogao da odolim.

Mojih top 25>

1. Do poslednjeg daha
2. Americka odiseja
3. Smrtonosna Tumaka
4. Demonska maska
5. Zagor protiv Vampira
6. Sedam gradova Cibole
7. Nestali istrazivac
8. Kuca Uzasa
9. Tonkino Prokletstvo
10. Zaseda mutanta
11. Sveti breg
12. Pljackasi djavolje doline
13. Nulti cas
14. Ljudi Zabe
15. Mrtvacka glava
16. Zlokobno predeskazanje
17. Specijalna misija
18. Vuk Kaplan
19. Prognani iz Darkvuda
20. Bela maska
21. Stizu Samuraji
22. Kralj Orlova
23. Crna mocvara
24. Krvave piramide
25. Zatoceni Zagor

Ana Tomaskovic kraljica!

Edited by - Vlladimir on 05/09/2016 13:52:25
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22308 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/09/2016 : 14:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Po stoti put citam ovu fenomenalnu epizodu, maksimalna uzivancija na ovom velikom formatu

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 05/09/2016 : 14:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
pa ne znam baš da je tako dobra da bi je pročitao 100 puta.
a ni kerac nije bogznašto

bolja mi je ova druga,tj prva

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/09/2016 : 18:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Jedina zamjerka koju imam na Demone je ta sta je onaj dio o propasti Darkwooda trebao biti malo duzi,jedno 30ak stranica duzi!Od kud ti ovo izdanje,nikad to nisam vidio?
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/09/2016 : 19:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
I da jasno,uvod bi onda trebao biti kraci za 30ak stranica,Demoni i Bosellijev Helingen su mi sam vrh Zagora,Nolittin i Burattinijev mi nisu na njihovom nivou, iako je Nolittina zadnja prica imala potencijala da bude i naj bolja prica!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/09/2016 : 20:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedina zamjerka koju imam na Demone je ta sta je onaj dio o propasti Darkwooda trebao biti malo duzi,jedno 30ak stranica duzi!Od kud ti ovo izdanje,nikad to nisam vidio?

To je Dnevnikova HC best of edicija koja je išla u limitiranom broju primjeraka (ne više od 10).

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 05/09/2016 : 21:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav Dnevnik, to je fanmade izdanje... Atilla i ekipa, bilo je aktualno prije par godina...

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/09/2016 : 21:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
A baš si morao sada upasti, malo ga hoću zavitlati jer nije pratio određene teme na forumu pa se svemu čudi.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 05/09/2016 : 21:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

A baš si morao sada upasti, malo ga hoću zavitlati jer nije pratio određene teme na forumu pa se svemu čudi.

Da da

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/09/2016 : 21:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Nema tolko vremena da pratim forum i sve teme na njemu!!
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.51 seconds. Snitz Forums 2000