forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/09/2016 : 21:52:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Nema tolko vremena da pratim forum i sve teme na njemu!!

Nema to toliko veze sa vremenom već sa spavanjem zimskog sna. Tebi je promaklo i prošlogodišnje top 25 glasanje koje je bilo aktualno barem mjesec dana, te topic o američkom izdanju Zagora koji se vrti već malo duže.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/09/2016 : 22:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Neda mi se citat sve,jebiga promakne mi nešto,ovo stvarno nikad nisam vidio!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/09/2016 : 22:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Klikneš gore na vrhu "active topics" i ništa ti neće promaći. ;)

http://forum.stripovi.com/active.asp
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 05/09/2016 : 22:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
01 Zimska zmija
02 Morska strava
03 Američka odiseja
04 Nestali Istraživač
05 Hiljadu lica straha
06 Teror šeste planete
07 Izgubljeni rudnik
08 Zagor priča
09 Dobar i loš
10 Tajastveni samostan
11 Sedam gradova Cibole
12 Divovi dobra i zla
13 Zagor protiv Supermikea
14 Osveta vudu
15 Ratnik Pekot
16 Dugin most
17 Prokleto blago
18 Čovjek koji je pobijedio smrt
19 Aljaska
20 Sloboda ili smrt
21 Fanta Čiko
22 Ukleta zemlja
23 Izgubljeni svijet
24 Hagotova moć
25 Zmajevi gusari
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 05/09/2016 : 22:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ne znam zasto ljudi stavljaju Fanta Chicha na svoju top 25 listu Zagora,to nije Zagor!!Al slažem se sa prvim mjestom,Zimska zmija definitivno najbolja epizoda Zagora!!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 06/09/2016 : 07:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

epizoda koja je neupitna u mojih top tventi fajf.
što zbog odličnog Colomba što zbog odličnog Dottija

Da se malo odmorimo od genija zla i njegovih planova pa malo opustimo uz obilje pucačine i koljačine.
Zloglasni bojnik Kelso poginuo je prije sedam godina u bitci protiv Creeja.
Uskrsnuo je,uzeo nadimak Sudac i krenuo u osvetnički pohod.

Diližansa juri ogoljenim pustinjskim krajolikom.Konji u galopu dižu prašinu koja obavija vozača i pomoćnika a četvero putnika ćaskaju da ubiju vrijeme.
Janice,barska pjevačica i plesačica razmjenjuje cinične rečenice sa svojim suprugom,kockarom Clarkijem.Tu je i liječnik Peackok i suhonjavi,sušičavi stariji čovjek koji malo govori.
Cilj im je Badwater,gradić u kojem se nadaju boljem životu ali njihovi snovi se nasilno prekidaju u obližnjoj poštanskoj postaji.Skupina bijelaca nepogrešivo kopljima,strelicama i tomahawcima masakrira putnike,a mračnu slutnju djevojčina kraja Colombo nam mučno najavljuje u zlokobnoj sceni zatvaranja vrata.Odličan,prejak početak,krvav i sasvim netipičan za Zagorov serijal,kao uostalom i cijela epizoda.
Skalpiranja,ubojstva,masakri,,revolveri siju smrt, doista se ne sjećam ijedne epizode sa tolikim scenama nasilja i brutalnosti.Čak je i Zagor sveden na revolveraša,sjekiru vadi samo jednom,pred kraj epizode,i to bezuspješno.Dva tri udarca u glavu protivnika i to je to,zarobljen je.U većini priča revolver mu je služio za ukras o boku i vjerujem da nisam jedini kojeg je to živciralo.Pet protivnika do zuba naoružanih a Zagor im se sjekirom suprotstavlja.Dobro je da se Colombo maknuo od tog ustaljenog klišeja i unio malo svježine.
Sa druge strane kontrast,Čiko jednog indijanaca smiješna izgleda i još smješnijeg imena uđi gađanju iz luka i strelica.Njihova vještina donijeti će efektan izlazak na scenu Škiljava Boba,starog prijatelja a mi ga sad upoznajemo prvi put.Naravno da Škiljavi nije u posjeti tek tako,grdne brige ga more.Netko ubija doseljenike,putnike i stočare,a dokazi nedvojbeno pokazuju na indijance.Ali indijanci žive u miru.
Imali smo već nekoliko puta u serijalu uskrsnule osvetnike,namještanje masakra indijancima,nesposobne vojnike,opipljivu mržnju građana spram indijanaca ali ovo je najbolje do sada.Odlično.
Konstantna odlična nadogradnja radnje bez trokiranja drži čitatelja zainteresiranog za daljnja dešavanja.Likovi su plošni,lovci na skalpove prikazani su jednostavno,onako kako i trebaju biti.Okrutni i nemilosrdni ubojice,jednoobrazni u funkciji zapleta i radnje,tek se Gilas malo ističe ali samo zbog svog ljubimca,iguane.
Kelso, je pak dobro opisan.Saznajemo njegovo porijeklo,iz takve sredine je i proizašla njegova okrutnost koju je nastavio vojnom karijerom nemilosrdno ubijajući indijance a koja se pojačala povratkom među žive.Osjećaj sramote i izdaja suboraca uvelike su tome pridonijeli.Poluskalpiranost odlično doprinosi njegovoj jezovitosti hladnokrvnog ubojice.Čak ima i svog osobnog biografa kojem je jedini zadatak napiše romansiranu i idealiziranu Kelsovu biografiju,u stilu ja sam a oko mene sto indijanaca.Naravno,zgrožen je Kelsovom okrutnošću ali boca viskija na dnevnoj bazi pripomaže da se sapere kukavičluk i skriveni prijezir.
Imamo i stanovnike grada,mrzitelje indijanaca,u Kelsovoj bandi vide junake,čak bi im se i pridružili ali kad se sazna istina kukavički se skrivaju.Jedino šerif svojom hrabrošću i moralnošću odskače iz te ljigave mase .
Dotti je odličan,odlične ekspresije lica ,scene revolveraških obračuna fenomenalne,odlični pejzaži,odlična atmosfera.Pun pogodak.Šteta što nije više crtao u serijalu,tek dvije epizode sa sličnom tematikom.Pogodio je i vojne uniforme uobičajene za ono vrijeme.
Jedino su naslovnice najslabija karika,poprilično bez veze.Prva još prolazi,ali druga...

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1641 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 06/09/2016 : 10:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam zasto ljudi stavljaju Fanta Chicha na svoju top 25 listu Zagora,to nije Zagor!!

A Čikovo detinjstvo ti ne smeta što stavljaju na listu?

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 06/09/2016 : 12:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

quote:

Ne znam zasto ljudi stavljaju Fanta Chicha na svoju top 25 listu Zagora,to nije Zagor!!

A Čikovo detinjstvo ti ne smeta što stavljaju na listu?

Da...To je meni jedan od naj lošiju Chicha,puno bolji su mi sljedeći:Amerikanac,Indijanac,Šerif,Fanta,Tajni agent,vojnik...
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 07/09/2016 : 07:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

U moru epizoda ovo je tek druga koja se bavi problemom robovlasništva u južnim američkim državama.Možda scenaristi nisu znali kako pristupiti toj temi ,kako ukomponirati Zagorovo načelo pravednosti i jednakosti za sve i robovlasništvo koje je bilo ozakonjeno i društveno prihvatljivo u vrijeme egzistiranja našeg junaka.
A nije da nije naš junak imao prilike susresti se sa robovima.Prokrstario je čitavu Sjevernu Ameriku,uzduž i poprijeko,koliko ga je samo put nanio,nakon raznih odiseja vračajući se domu kroz južne američke države,Louisijanu,Georgiju,Virginiu…Ali scenaristi su se za sada samo dva puta uhvatili koštac sa opakim robovlasnicima.
Nolitta i njegov Trgovci robljem.Ovdje se naš Nolitta nije usudio dublje zagrepsti ,tek površinski.Stavio je robove u neku izoliranu šumarsku postaju,u divljinu,bez doticaja sa civilizacijom.Tek bijeli čuvari ,Timber Bill. i crni robovi.Zagoru,koji se vodi moralnim načelima bilo je lako odlučiti u sekundi,nije okrenuo glavu od problema.Čak je i znao što će sa njima kad ih oslobodi iz ruku robovlasnika.
Burattini dovodi našeg junaka u puno nezgodniju situaciju sa većim ulogom u igri,sama bit Zagora,njegova uloga zaštitnika potlačenih.
Zagoru se pred očima odigrava jedna od najmučnijih scena koje je robovlasništvo proizvodilo.Ljudski sajam.
Ljudi u okovima,na drvenoj platformi stoje,.Bijeli ljudi oko njih licitiraju,za svaki okovani komad mesa netko ponudi cifru.Ko stoka na sajmu koja čeka da bude kupljena i odvedena novom gazdi za rad na polju do iznemoglosti.I najpotresnija scena,odvajanje djeteta od majke.I što radi Zagor?Nemoćno steže šake,grči lice od bijesa i sluša glas razuma svog vjernog pratitelja dok u njemu vrišti poduzmi nešto!
Ha,ali što?Što možeš u masi naoružanih ljudi kojima je kupnja roba kao kupnja konja?I da uskoči,bi li mu tko pomogao?I na koncu,što bi sa njima i da ih uspije osloboditi?I već su na odlasku,glave su okrenuli,ali trgovac vadi novu,frišku robu ispod pulta..Liberty Sama.
I Zagor se odlučuje na djelovanje.I sad se tu provlači pitanje,bi li Zagor djelovao da nije stari frend u pitanju?Gdje je onaj Zagor koji i po cijenu vlastita života uletava u takve situacije?Gadna situacija koja moral i životnu misiju našeg junaka stavlja u neugodan pa i upitan položaj.
Ili jednostavno Burattini stavlja našeg junaka u situaciju da ne može pomoći svima.Stavlja ga u pozu običnog smrtnika i čovjeka pomirenog sa sudbinom robova.Naravno da naš junak ne može sve spasiti,sve osloboditi,ukinuti nepravdu koja je više od dva stoljeća bila temelj razvoja i opstanka južnih država.
Ali može bar pomoći prijatelju.Prijatelju koji je ponovo rob i kojeg muči PTSP.Rika topova odzvanja u glavi, miris baruta još para nosnice,sjećanje na izginule prijatelje ,vjerojatno i taj ljigavi, razdirući osjećaj krivice karakterističan za onog koji preživi dok drugi oko njega umiru..
Preživio je i ponovo postao rob.Ali sa još većom ustrajnošću da bude slobodan čovjek.
Zagor nema strateški plan ali ga ima Liberty.Slična shema kao sa Seminolama,brod koji će ih odvesti ovaj put ne ponovo u roblje,već u Afriku.
Solidno ostvarenje u kojem je možda najbolje odrađena scena sukoba sa Indijancima,tj dijalog između poglavice i Libertyja.I zadnji metak ispaljen u borbi za slobodu,koji je pogodio crnu pticu zloslutnicu.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/09/2016 : 12:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Liberty Sam

Ova priča mi se nikada nije pretjerano sviđala. Svaki put kad bi je pročitao ostao bi mi blijed i pomalo mučan utisak. Razlog tome nije u samoj ideji (pitanje ropstva) nego u njenoj egzekuciji. Sam scenarij je korektan, događaji se linearno nižu po svim pravilima struke, tako da nije u pitanju sama konstrukcija nego ono oko nje, tj. ono što bi je trebalo oživjeti.
Svi ti likovi su prazni, nedostaje im neka iskra, nešto što bi ih učinilo zanimljivim i vrijednim poistovjećivanja. Nema neke dubine jer su svi bijelci zli rasisti, a robovi su mahom potlačeni dobri momci. Ok, Liberty Sam ima hrabru djevojku ali to nije to.
Sam ton priče, njen ugođaj, previše je ozbiljan što na kraju ima negativan utjecan na iskustvno čitanja i dojam koji poslije toga ostaje. Teme kojima se Nolitta bavio znale su bili jednako ozbiljne ali su u svojoj jezgri uvijek imale dozu vedrine i optimizma dok se Burattini oslanja na original samo u mjeri objašnjavanja prošlosti jer ono što je pogađalo i fasciniralo čitatelje tada, ovdje se ne može naći, barem ja nisam uspio.
Ima tu zanimljivih detalja, poput onog štosa sa svjetionikom na kraju, ali to mi nije bilo dovoljno.
Ferri isto nije puno pomogao jer mu očito ova priča nije bila pretjerano inspirativna, nema nekih atmosferičnih kadrova, većina toga je nabrzinu nacrtana, onako preko volje.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 07/09/2016 : 15:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
odista mlak utisak ostavlja nakon ponavljanja.ponesen odličnim epizodama sage koje su me bez daha ostavljale dao mu visoke ocjene onomad.bio sam naivan,zaljubljen i mlad.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 07/09/2016 : 18:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

odista mlak utisak ostavlja nakon ponavljanja.ponesen odličnim epizodama sage koje su me bez daha ostavljale dao mu visoke ocjene onomad.bio sam naivan,zaljubljen i mlad.

... volio si Zagora, voliš ga i sad...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 07/09/2016 : 22:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Bas čitam prvu Afričku epizodu i nije mi jasno zasto Burattini onako ubaci neke nebitne stvari na početku,na primjer ona trojica na čamcu pričaju 5 stranica totalno bezveze i nebitno za radnju a kraj toliko ubrzan da je to strašno,Zagor na 2 stranice sazna da je Jaques nestao i odma se odluci idem za njim i kraj stripa,mislim jebote pa koji k...Daj malo pripazi na neke stvari dok radiš epizodu!!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 08/09/2016 : 07:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote

Boselijevo remek djelo izgrađeno na plejadi starih i novih likova koji se savršeno nadopunjavaju u nizu odlično uklopljenih detalja koji daju perfektnu cjelinu.
Imam osjećaj da nema one standardne podjele uloga na glavne i sporedne,svi su odlični i savršeno igraju svoju ulogu.U svemu tome ipak se ističe nekoliko likova,Nat Murdo.i Emma.
Takvu kompleksnost jednog lika kao Murdo mislim da nismo imali u serijalu.Svako njegovo djelovanje je motivirano,on je kao stvarna ličnost u životu.On živi,radi,misli i osjeća.Jednom riječju,djeluje.Ljubav i mržnja su njegov pokretač,toliko čvrsto isprepleteni da je zbog njih spreman i zločin počiniti,bez grižnje savjesti,bez trunke kajanja.Ljubav,ali samo sa njegove strane,prema njegovoj daljnjoj rođakinji,lady Emy.Možda netko u tome vidi incest,sa današnjeg gledišta bi i bio,ali u ona vremena to nije bilo ništa nepoželjno ili čak sramotno.Normalna stvar među plemićima,ali Murdo nije plemić,nema titulu i porijeklo,nema bogatstvo.To ga muči i koči da izjavi ljubav Emmy,ali i vodi mišlju da će tek kad se obogati Emma biti njegova.I kad se prvenstveno riješi njena muža lorda Frasera kojeg mrzi.Zaluđen ljubavi i zaslijepljen mržnjom on ne vidi da Emma ne pada na status i bogatstvo,ona već ljubi muškarca slična sebi.
Hrabra i odana,beskompromisna kada je život voljena čovjeka u pitanju.I dobio je Murdo priliku kad je Fraser otputovao u istraživačku ekspediciju računajući da će negdje zaglaviti.Ali nije računao na Eminu bezuvjetnu ljubav prema mužu.A Emma pokazuje šta je prava i odana ljubav. Potegnula do Amerike,organizirala spasilačku ekspediciju da bi spasila svog muža iz ledom okovanog broda,na dalekom sjeveru gdje pingvini žicaju za topli čaj.Nije žena koja će uz topli kamin vezući Wilerov goblen čekati na povratak muža.Nepokolebljiva i samosvjesna,ne da se maknuti u stranu i kad je nagovaraju i mole. Ljubav i samo ljubav prema voljenom suprugu je njezin pokretač i snaga i to je ono za čim Murdo pati i toliko želi.
I ovdje nas Boselli kontrastom uvodi u priču.Kontrast prirode i ljudskih osjećaja.Sa jedne strane brod okovan u ledu,niske temperature pojačane polarnim vjetrom,glad,iscrpljenost,umor..i bjelina i pustoš svuda oko njih.Okoliš u kojem bi se i najtvrđi slomili,ekstremni uvjeti kojim bi i najžilaviji podlegli.Postali su taoci prirode. Očajni mornari kod kojih je opipljivo nezadovoljstvo,kod nekih i naznake pobune i strogi autoritativni kapetan ali i dovoljno staložen da umiri ljude i pribran da po pomoć pošalje.Sve svoje nade u goluba pismonošu polažu.
Sa druge strane život u svom punom značenju,proljeće u Darkwoodu.Slavi se,pjeva,pleše,natječe.Hrane i pića je u izobilju,uživa se u životu punim plućima ali i sjetom prisjeća na starog prijatelja koji već drugu godinu izbiva.Njegove šale nedostaju Docu,a šaka Zagorovoj bradi.
Čak je i Zagora Boseli stavio na ultimativni test bacivši ga u bijeli pakao.Oduzeo mu je njegovo šesto čulo,Murdo ga je izigrao.Instinkti i nagon za samoodržanjem tjeraju ga dalje testirajući duh i tijelo.Halucinacije nisu izazvane opojnom maglom kao u Američkoj odiseji,već iscrpljenošću.Zadnje misli su upućene starom frendu i kajanje što ga je poveo u avanturu,nikad ranije naš junak tako krhak i loman nije bio. I onda spas u zvuku gajdi.Još jedan segment odličnog Bosellija.Ne gura Zagora odmah u lov na Murda,već ga privremeno osljepljuje i stavlja u mirovanje.I Duhu je potreban oporavak.Kako jednostavno ljudski.
A Marcello?Jednostavno briljira,fenomenalan je,od prve do zadnje stranice.Savršen crtač za savršenu epizodu.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9378 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/09/2016 : 08:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nema pingvina na sjevernom polu

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4599 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 08/09/2016 : 09:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
gad dem,znao sam da mi je nešto promaknulo u ovoj savršenoj analizi

Go to Top of Page

Korg
Senior Member

Ireland
1037 Posts

Member since 23/02/2015

Posted - 08/09/2016 : 13:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Korg a Private Message  Reply with Quote
Meni "Liberty Sam" spada u top 5 Burattinijevih priča, a o "Nestalom istraživaču" nije potrebno ništa dodavat. Sama činjenica da je velika većina forumaša stavlja u top 25 dovoljno govori.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2655 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 08/09/2016 : 14:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Korg

Meni "Liberty Sam" spada u top 5 Burattinijevih priča, a o "Nestalom istraživaču" nije potrebno ništa dodavat. Sama činjenica da je velika većina forumaša stavlja u top 25 dovoljno govori.

o forumašima ili epizodi?

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 08/09/2016 : 14:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Nestali istraživač je odlična epizoda,ali fali nešto malo da mi bude uz bok mojim omiljenim epizodama Zimskoj zmiji,Oceanu,Bijesu Osaga,Slobodi ili smrt,Demoni,Bosellijev Helingen...Tesko mi je napisat top 10 Zagora,još teze top 25!!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/09/2016 : 15:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni fali malo bolje scenarističke razrade, a o crtežu da ne govorim. Nikako mi ne odgovara Marcellov Zagor koji mi se doima kao da je prebolio nekakvu bolest.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 08/09/2016 : 16:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Meni je crtez perfektan,Marcello je zbilja majstor,fali o ih relaksirajućih Nolittinih razgovora,bar mi se tako činilo kad sam ga čitao!!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10812 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/09/2016 : 16:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Marcella citam tj. gledam od sinoc u "oluja nad rockyjem"😜 i vizuelno mi je naporan svugdje.. od Arizone do tromedja Ohia, Pennsylvanie i West Virginie.
Cak sam uspio Texa u onim McCloud ovcarskim zimskim jaknama zamijeniti za bed-gaja.🐎🌵🌵🌲🌲🌳🌲🌲🌳

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 08/09/2016 16:47:21
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10812 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/09/2016 : 16:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Nema pingvina na sjevernom polu

Oni pingići sa Madagaskara su svestrani ima ih i od Dublina, Hong Konga do Venecije.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Korg
Senior Member

Ireland
1037 Posts

Member since 23/02/2015

Posted - 08/09/2016 : 17:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Korg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morski

quote:
Originally posted by Korg

o forumašima ili epizodi?

O epizodi, naravno
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 09/09/2016 : 03:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nestali istraživač je odlična epizoda,ali fali nešto malo da mi bude uz bok mojim omiljenim epizodama Zimskoj zmiji,Oceanu,Bijesu Osaga,Slobodi ili smrt,Demoni,Bosellijev Helingen...Tesko mi je napisat top 10 Zagora,još teze top 25!!

Jedna od najboljih prica zagora ikada...meni u top 3 svakako...samo ne znam na kojem mejestu...jos uvijek nisam procitao demone ludila.
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.86 seconds. Snitz Forums 2000