Evo, moj primjerak je ocuvan za 4+ / 5- pa nema tog sjaja kao taj glancer gore...teško je znati da li je original ili ne, ali ako je suditi po onoj prvoj slici na kojoj se vidi dio jako lijepo ocuvane kolekcije Zlatne Serije onda se može zakljuciti da nije kopija , a i sam čovjek kaže da je strip od ozbiljnog kolekcionara!?!
Da je bilo stavit 100 eura , ja mislim da bi odmah stručnjaci i ajatolasi stripa znali jeli su pravi ili krivotvorina Čovjek stavija strip i stručnjak odmah zna da je lažnjak. Evo staviču očale za sunce , pa nek mi stručnjaci kažu jeli se puno sjaju ,jesuli lažni Inače kupija sam ih u vangogha Pazite da vas ne zapazi odjel za krivotvorine starina,odmah će vas anganžirat.sve ćete zna po sjaju
Na žalost, u pitanju je ipak pirat. Za vas što se rugate, evo vam i objašnjenja. Na Senadovom originalu (što je vidljivo i neupitno), vidi se, da iza lijeve noge posljednjeg vojnika desno s puškom u ruci, ima malo prostora i vidi se sjena te lijeve noge, dok kod ovog "sjajnog" tog prostora nema, nego je naslovnica obrezana tik do pete noge, a sjena se ne vidi. Žalim djeco!
Na žalost, u pitanju je ipak pirat. Za vas što se rugate, evo vam i objašnjenja. Na Senadovom originalu (što je vidljivo i neupitno), vidi se, da iza lijeve noge posljednjeg vojnika desno s puškom u ruci, ima malo prostora i vidi se sjena te lijeve noge, dok kod ovog "sjajnog" tog prostora nema, nego je naslovnica obrezana tik do pete noge, a sjena se ne vidi. Žalim djeco!
Inače u Dnevniku bili su poznati po preciznosti , koristili su lasersku tehniku , svaki strip bija je potpuno isti u stotinku milimetra. Evo primjetija sam i ja da na Senadovom ima vojnik punu pušku a na "sjajnom" mu je prazna Molim čitaoce i gledatelje da obavezno koriste sunčane naočale
Neka, lijepo se smijati, i ja se volim smijati, pogotovo analfabetima! Za tvoju informaciju, maleni, stari tiskarski strojevi za obrezivanje bili su kalibrirani u mikronima, a razlika, o kakvoj ti govoriš, događala se samo kada bi se pomaknuo arak. To ovdje nije slučaj, jer je natpis na hrptu i jednog i drugog primjerka, točno na sredini hrpta! Smij se, samo se smij, ionako nas veselo zabavljaš već mjesecima, samo ti lovi nove zvjezdice!
E moj Mogoroviću sad me dobro slušaj : upiši na google "NASILJE U DARKVUDU" ZAGOR WWW:STRIPOVI.COM Pa vidi di je vojniku puška . Još će ispast da je Senadov strip lažnjak ....šala Senade. Mogoroviću šta je Pariz za parfem , Niš za pasulj ja sam za krivotvorine.
Mali Mogoroviču još mi nisi odgovorija , na onu moju spoznaju . Jesili pogleda stranicu s orginalom, kako izgleda,slavni stručnjače za krivotvorine , reinkarnarcijo Šerlok Holmsa
Dakle Mogoroviću večeras smo ponešto naučili o krivotvorinama što će tebi i te kako pomoći u daljnjem radu . I naučili smo da nije lijepo izmišljat o ljudima i stripovima koještarije , što će ti također pomoći u daljnjem radu i osvježiti tvoju duhovnost i brigu za bližnjeg Laka ti noć i mnogo uspjeha u otkrivanju krivotvorina !
Ljudi ne bih da polemišem je li original ili nije, ponavljam da je ovo stari kolekcionar. Možda nisam pomenuo, svi kartonci su kao juče sa kioska izašli, ne samo br.13.