Author |
Topic |
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 21/07/2016 : 15:26:44
|
Opet, razumijem kad nekom npr. nečiji crtež ne leži. Ja ne mirišem Brindizija, ali ne mogu osporiti da je čovjek odličan crtač... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 21/07/2016 : 15:37:22
|
Može li netko objasniti zašto mu je Breccia odličan crtač? Ja sam napisao svoje razloge zašto mi se ne sviđa. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/07/2016 : 15:39:06
|
quote: Originally posted by Opti
Može li netko objasniti zašto mu je Breccia odličan crtač? Ja sam napisao svoje razloge zašto mi se ne sviđa.
zasto ne pitas onog ko je napisao da je breccia odlican crtac odjebite od bajki vise |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 21/07/2016 : 15:43:36
|
Pa ne pitam tebe. Evo, neka netko objasni i vraćamo se na izvornu temu. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Posted - 21/07/2016 : 15:56:05
|
quote: Originally posted by karven
Kad se neko ovako nalupeta o Brećinom crtežu, odmah ga prekrižiš kao osobu kompetentnu da da bilo kakav sud o crtačima stripova.
izbacio sam suvisan deo |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
|
kasper
Advanced Member
10895 Posts
Posted - 21/07/2016 : 16:15:54
|
a vidi, nije toliko bitno da li neko prezire Brecin crtez, al mnogo su vaznije budalastine koje to opisuju |
Edited by - kasper on 21/07/2016 16:16:12 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 21/07/2016 : 16:23:02
|
quote: Originally posted by Opti
"You're still eleven" bi trebalo, ne "You're still an eleven", bar ja nikad nisam čuo da se tu koristi "an", ali dobro
guglaj |
Go kneel and weep
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4746 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4363 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 21/07/2016 : 18:23:03
|
ja prvo mislio da se ovo "eleven" odnosi na onu ... "but mine goes to eleven" (fora iz Spinal tap), u smislu, kao da je Optijevo ocjenjivanje izvan kategorije ... umjesto 1-10 on ide do 11
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
night
Senior Member
Serbia
1644 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 24/07/2016 : 20:05:34
|
Sjajan strip. Bajke su mi bile veoma pozitivno iznenadjenje, jer nisam znao šta da očekujem od ovakve tematike.
Sto se tiče prevoda - svaka čast za Seja Pitića (znao sam za pesmu, ali nisam znao ko je peva) kao i za Balaševica. Oduševljava me kad prevodioci ubace ovako nešto.
Od mene - preporuka. |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1644 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21183 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 11/08/2016 : 22:57:12
|
Bill Willingham:Bajke 1 - Životinjska farma Bill Willingham:Bajke 2 - Ljubav iz bajke Bill Willingham:Bajke 3 - Marš drvenih vojnika (Fibra)
Fibrina izdanja su deluxe varijanta,što znači da obuhvataju po dva klasična trejda,odnosno 10 epizoda po knjizi. Ovo je za mene bio čist zicer - moderno upakovane bajke;Snežana,Pepeljuga,zli vuk,Pinokio i ostali u 21.veku,prognani pre nekoliko vekova iz svojih kraljevstava u naš svet;svet nasilja,cinizma,licemerja,seksa,...
Prognane legende lagani krimić sa završnicom ala Agata Kristi, u kojem se upoznajemo sa likovima
Životinjska farma i dalje se upoznajemo sa likovima iz serijala,ali ovaj put na njihovoj drugoj lokaciji u atmosferi krvave revolucije
između 8/10 i 9/10
Vreća kostiju odlična priča,ali ne znam kakve ovo ima veze sa klasičnim bajkama
Operacija bockalo novinar koji ucenjuje stanovnike Bajkograda;kreten
Ljubav iz bajke nastavak pokušaja prevrata iz događaja opisanih u Životinjskoj farmi - da li je Vuk naguzio Snošku,ovaj Snešku Belić?
Ražine mladenke & Poslednja tvrđa & Vuk u oboru (pripovetka) neke priče koje će nam približiti likove iz Bajki
9/10
Pepeljuga libertinka Pepeljuga i Vuk Vučko u špijunskoj akciji
Marš drvenih vojnika upad Protivnikove armije u naš svet i napad na Bajke
(još jača)9/10 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21183 Posts
Posted - 11/08/2016 : 22:59:39
|
Vidim da je sa 150. brojem B.W. završio Bajke - znači 15 Fibrinih knjiga. Videh da imaju i neki spinoffovi - šta je sa njima?Mislim hoće li i to Fibra objavljivati?
Nego,ko je u bajkama Ružica,Snešina sestra? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12929 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21183 Posts
|
david
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 19/01/2003 |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5314 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 02/10/2016 : 12:52:39
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Oki Jel ovo neka vrsta parodije u stilu Winshlussovog Pinokia
nedo Bog da je tako, pi pi pi
Evo konačno sam pročitao sve tri knjige bajki i samo da se osvrnem na ovaj komentar iznad...bajke nisu Winshlussovom Pinokiu ni do koljena! Priče koje imamo u ove tri knjige su relativno slabe, no ono što je u ovdje jako je sama ideja serijala da likovi iz bajki budu istjerani iz svog bajkovitog svijeta u naš stvarni svijet i to je ono što ovaj strip čini izuzetno komercijalnim uratkom ili kako da se bolje izrazim...Bajke mi nisu ništa posebno, ali čitanje istih je vrlo zarazno pa vas tjera da čitate bez prestanka dok ne pročitate sve i na kraju vam preostaje jedino to da s nestrpljenjem čekate sljedeće nastavke... 7,9,9,10. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 02/10/2016 : 17:31:48
|
quote: Originally posted by Oki
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by Oki Jel ovo neka vrsta parodije u stilu Winshlussovog Pinokia
nedo Bog da je tako, pi pi pi
Evo konačno sam pročitao sve tri knjige bajki i samo da se osvrnem na ovaj komentar iznad...bajke nisu Winshlussovom Pinokiu ni do koljena! Priče koje imamo u ove tri knjige su relativno slabe, no ono što je u ovdje jako je sama ideja serijala da likovi iz bajki budu istjerani iz svog bajkovitog svijeta u naš stvarni svijet i to je ono što ovaj strip čini izuzetno komercijalnim uratkom ili kako da se bolje izrazim...Bajke mi nisu ništa posebno, ali čitanje istih je vrlo zarazno pa vas tjera da čitate bez prestanka dok ne pročitate sve i na kraju vam preostaje jedino to da s nestrpljenjem čekate sljedeće nastavke... 7,9,9,10.
Znači priče su zarazne i tjeraju te da non-stop čitaš, ali su slabe? Svašta ću pročitati na ovom forumu... |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10395 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 02/10/2016 : 18:46:52
|
To ne mora biti nelogično. I sapunice znaju biti zarazne, pa i šund glazba.
Ne kažem da su Bajke sapunica, ali zaraznost ne garantira nužno kvalitetu. Pri tom ne mislim da su Bajke nekvalitetne, jer ih još nisam čitao pa ih ne mogu ni ocjenjivati.
Aldebaran je npr. zarazan, ali to nije SF visoke razine. |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5314 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 02/10/2016 : 19:33:37
|
@swamp thing Eh, znam, treba to znati objasnit... Sam kostur bajki (izbjegle bajke čine jednu zajednicu u kojoj svaka bajka ima svoju ulogu) je čvrsto postolje za nastajanje epizodnih priča, karakterizacija i izrada osobnosti likova, te njihovi međusobni odnosi je također vrlo dobro odrađen posao i to je ono što je privlačno i zanimljivo, no same epizodne priče su nekako dosta jednostavne i kao da pate od neiskorištenog potencijala. Tu zaraznost koja te vuče na daljnje čitanje ne bih uspoređivao sa bilo kakvim sapunicama nego bih prije mogao reći da se radi o seriji visoke razine produkcije koja je mogla ispasti puno bolje, a bajke ko bajke...tko ih nebi volio;) |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 02/10/2016 : 21:04:02
|
quote: Originally posted by Peyo
Ne kažem da su Bajke sapunica, ali zaraznost ne garantira nužno kvalitetu. Pri tom ne mislim da su Bajke nekvalitetne, jer ih još nisam čitao pa ih ne mogu ni ocjenjivati.
Aldebaran je npr. zarazan, ali to nije SF visoke razine.
Nekoj bakici koja je zaražena sapunicom, ona je kvalitetna. Meni ne može nešto biti zarazno i da me tjera na gledanje/čitanje/slušanje, a da za to tvrdim da je slabo. Zabavnost, zaraznost u ovim stvarima je jedna od ključnih stvari da bih to smatrao kvalitetnim. Kako može neko tvrditi da je priča slaba, a zarazio se na njoj? Može se reći da nije dubokoumno, originalno i sl., ali da je slabo - to ne. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 02/10/2016 : 21:43:17
|
quote: Originally posted by Oki
@swamp thing Eh, znam, treba to znati objasnit... Sam kostur bajki (izbjegle bajke čine jednu zajednicu u kojoj svaka bajka ima svoju ulogu) je čvrsto postolje za nastajanje epizodnih priča, karakterizacija i izrada osobnosti likova, te njihovi međusobni odnosi je također vrlo dobro odrađen posao i to je ono što je privlačno i zanimljivo, no same epizodne priče su nekako dosta jednostavne i kao da pate od neiskorištenog potencijala. Tu zaraznost koja te vuče na daljnje čitanje ne bih uspoređivao sa bilo kakvim sapunicama nego bih prije mogao reći da se radi o seriji visoke razine produkcije koja je mogla ispasti puno bolje, a bajke ko bajke...tko ih nebi volio;)
Ok, razumljivije objašnjenje... |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21183 Posts
Posted - 02/10/2016 : 22:34:19
|
quote: Originally posted by swamp thing
quote: Originally posted by Peyo
Aldebaran je npr. zarazan, ali to nije SF visoke razine.
Nekoj bakici koja je zaražena sapunicom, ona je kvalitetna. Meni ne može nešto biti zarazno i da me tjera na gledanje/čitanje/slušanje, a da za to tvrdim da je slabo. Zabavnost, zaraznost u ovim stvarima je jedna od ključnih stvari da bih to smatrao kvalitetnim. Kako može neko tvrditi da je priča slaba, a zarazio se na njoj? Može se reći da nije dubokoumno, originalno i sl., ali da je slabo - to ne.
ja isto ovako razmišljam. I pun mi je qrac navodnim umetnički-vrednim stvarima,koja su mi nerazumljiva ili dosadna. Pa makar i bila mega originalna ili dubokoumna.
A kad je nešto originalno,inteligentno i zarazno,e to je ono pravo.
Kao recimo Tvrđe. |
|
|
Topic |
|