forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 IZBOR ZA RECENZIJU MESECA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 177

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/11/2016 : 11:52:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

Nije ni meni jasno...
Ne vidim probleme

Iskreno, nemam pojma što se desilo, osim što je thekide počeo dramatizirat bez razloga.
Moj komentar od dvije riječi se nije odnosio na pobjednika niti pobjedničku recku.
Odnosio se na činjenicu da se unatoč nagradi koja se dodjeljuje mjesečnom pobjedniku začudo broj recenzija na mjesečnoj bazi nije baš nešto (skoro ništa) povećao, nego se povećao samo broj glasača. Također mi nije jasno što je Tutta mislio svojim komentarom. Barem je on glasao svaki mjesec i šteta ako napušta topik.
A ovo o produživanju glasanja za recku mjeseca je bezveze, dapače čak i nedopustivo, jer se u 6 godina postojanja ovog topika ništa slično nije dogodilo. Dapače, strogo se gledalo na vremenski rok. A thekide ako smatra da ne zaslužuje pobjedu neka nagradu proslijedi dalje, nema potrebe da se krše pravila izbora.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7148 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 01/11/2016 : 11:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Definitivno, thekide, pobjednik si i pobjeda je čista, nije bilo editovanja glasova u zadnjim minutama mjeseca ili nečeg sličnog. Izgleda da je ovdje bio neki domino efekt zbunjujućih, loše interpretiranih komentara.
Kakvo je produženje sad sa željom da te netko prestigne. Pobjeda je čista i nema potrebe za gorak okus u ustima.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 01/11/2016 11:59:35
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2016 : 12:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
The Kid je u svojoj želji da ispadne što više fer vidio problem tamo gdje ga nema
thekide, pobijedio si fer i korektno
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/11/2016 : 13:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Zagor: Put nade autora Kinga Warriora
Nathan Never: Velike brzine autora thekidea
Nathan Never: Ukradena sjećanja autora Jerryja Krausea

edit: ne kapiram vas. U čemu je fora sa "povećao se samo broj glasova ali broj recenzija ne"?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 01/11/2016 13:06:02
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/11/2016 : 13:16:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

edit: ne kapiram vas. U čemu je fora sa "povećao se samo broj glasova ali broj recenzija ne"?

A u čemu bi trebala bit fora?

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

DollarBill
Starting Member

91 Posts

Member since 18/05/2016

Posted - 01/11/2016 : 13:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DollarBill a Private Message  Reply with Quote
Ja jesam izneo razlog zasto nisam dao bodove Dzeriju, ali sigurno nisam jedini. Cak 6 glasaca mu nije dalo ni bod. Eto vam ga paro kome je glasanje 'zanimljivo' pa nek promeni svoje bodove ja svoje necu. I ne vidim razlog da tuta odustaje.ovo je samo jedan mesec ima mnogo dobrih recenzija za koje treba glasati uskoro a dele ih samo nijanse.i uvek ce biti nekih kalkulacija,zasto ovom a ne onom.meni je bitno da ne pobedjue uvek isti nego kao u ligi prvaka.

A kad vec vecate o tudjim glasovima sto niko ne pomene da gomila recezenata i ne ucestvuje u glasanju pa onda na kraju najebu natanovci koji uvek ucestvuju. Kako bi lista izgledala da svi glasaju za konkurenciju?

Sta je sa situacijom kad je forumas dosao i posteno rekao:"nisam procitao nijednu recenziju ali glas dajem svom zemljaku mostarcu!!" onda se niko nije bunio.sve 5.a sad su kao problem natAnovci jer pobede 2 meseca za redom. I cim the kid postavi sledeci izbor glasam za Dzerija i KW-a.
Ziveo natan i zagor a ostali ko vas j...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2016 : 13:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ja ovaj mjesec glasovao za dva Nathana
nitko me nije uputio da se za Nathanove recenzije ne glasuje
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/11/2016 : 14:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Ok. Vidim da sam preterao i izvinjavam se svima. Mislio sam da i paro komentariše iste stvari pa sam onda samo dolio ulje na vatru i počeo da izmišljam svoja pravila.

Dakle, glasanje zaključujem odmah, sabiram i objavljujem rezultate.
Uvrstiću i Patka jer se čovek odazvao mom apelu.

Što se tiče nagrade prihvatam je sa zadovoljstvom, naročito pošto mi je prva a i kad već idem na Interliber... Ali ostaje ono što sam rekao - prvu sledeću nagradu koju (ako) dobijem prepuštam drugoplasiranom tog meseca.

Plus - bilo bi zaista dobro da neko ko ne učestvuje u takmičenjima vodi topik do Dudleyjevog povratka.

Još jednom izvinjenje svima i molba Tutti da se vrati jer sam specijalno za njega napisao recenziju Mister Noa, pa ako mi on ne da neki bod - posle frke koju sam digao, neće niko.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/11/2016 : 14:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

Plus - bilo bi zaista dobro da neko ko ne učestvuje u takmičenjima vodi topik do Dudleyjevog povratka.

Mislim da je bolje da ostaneš na funkciji. Moguće da inače dođe do nekih propusta i nemara. Šta te briga, postaviš recke, glasaš, proglasiš pobjednika i ćao. Nije ko da si u sukobu interesa

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/11/2016 : 15:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
@ Kide kućo stara, šta uradi od topica?

Vidim da se moje ime provlači za glasovanje za ovaj mjesec pa da se javim. Niđe veze, što bi Mostarac rek'o, i mene je thekide samo zbunio svojim razmišljanjem. Zaslužena pobjeda u zadnjoj sekundi, isto kao što sam i ja dobio prošli mjesec i odaberi svoje Metabarune, Sandmane ili što već...

Što se tiče glasanja, odavno sam govorio da je manjkavo i kalkulantsko i predlagao sam novi način glasanja, ali forumaška ekipa je očito prekonzervativna. Primjer je prošli mjesec, do zadnjeg dana u mjeseca nisam imao ni boda, kad ono pobjeda. Mislit će netko da sam ljude potplatio za glas.

Uglavnom, što se tiče vođenja topica evo se javljam da ga preuzmem, ali pod svojim uvjetima. Znači novi način glasovanja:

- sve recke za taj mjesec dobivaju glas
- bodovi su od 1-10, baš kao i u recenzijama
- bodovi mogu biti identični za pojedine recke ako se glasačima čini da su podjednake (znači može teoretski biti nekoliko desetki)
- na kraju najbolja u zbroju pobjeđuje

Sad će paro reći neće nas Jerry ucjenjivati. Meni svejedno, samo još jedan moj pokušaj da malo dignemo topic iz letargije. Ako ništa od ovoga kid i dalje ostaje šef do sudnjeg dana.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/11/2016 : 15:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Baš sam htio stavit link na jednu stranicu ovog topika otprije 5 godina kada je u izboru bilo 20 recki....I onda skužim da je 8 od tih 20 napisao Dee.
Znači, zapravo nije stvar u tome što nema više recenzenata, nego što Dee više ne piše po 60 recenzija godišnje

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/11/2016 : 15:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Sad će paro reći neće nas Jerry ucjenjivati.

Ma kaki, dapače ja sam za ako će se time zaista ubit letargija.
A tebi je valjda jasno da ćeš se ubijat od zbrajanja glasova

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/11/2016 : 15:15:20  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

Mislim da je bolje da ostaneš na funkciji. Moguće da inače dođe do nekih propusta i nemara. Šta te briga, postaviš recke, glasaš, proglasiš pobjednika i ćao. Nije ko da si u sukobu interesa

I to što kažeš, uostalom nema propusta dok sam ja jedini koji prebrojava glasove.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/11/2016 : 15:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ Kide kućo stara, šta uradi od topica?

Eh, baš sam hteo da ti pišem da sam ovde napravio sranje i da sam te za džabe provlačio kroz blato. A sve sam juče oko 8 lepo proslavio - tebi zvanje, meni tvoja nagrada i onda slom. I još kao treba sam sebe da proglasim.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/11/2016 : 15:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uglavnom, što se tiče vođenja topica evo se javljam da ga preuzmem, ali pod svojim uvjetima. Znači novi način glasovanja:

- bodovi mogu biti identični za pojedine recke ako se glasačima čini da su podjednake (znači može teoretski biti nekoliko desetki)

Nosi ga Jerry, tvoj je.

Ali ja ipak ne bih odmah talasao. Nek se godina završi po starom sistemu. A do tad sve lepo ovde dogovoriti. Samo ne ono još sa tvojim da svako obrazlaže glasove, i ovako će se ljudi razbežati.

Što se tiče kalkulacija - one će u tvom sistemu biti još izraženije - jer ako te neko ne miriše, svaki put će ti zalepi 1/10 pa se ti posle češi.

Edited by - thekide on 01/11/2016 15:32:10
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/11/2016 : 15:24:52  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Pobednik za mesec septembar/rujan je:

Nathan Never: Velike brzine - autora thekidea!!!

Link na recku:
http://www.stripovi.com/recenzije/nathan-never-nn-lib-52c-velike-brzine/1931/

Konačni rezultati:
thekide - Velike brzine - 25 bodova
Jerry Krause - Ukradena sjećanja - 22 boda
King Warrior - Put nade - 22 boda
Deecay - Uhićenje - 15 bodova
Luxi68 - Vječna žena - 14 bodova

Stay tuned - sledi nova ponuda.

Edited by - thekide on 01/11/2016 15:35:19
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 01/11/2016 : 15:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote

Kandidati za mesec oktobar/listopad 2016.

• Zagor: Spasilačka ekspedicija autora Kinga Warriora (05. 10. 2016) 638%

• Dylan Dog: Prema dalekom svijetu autora kikyja (05. 10. 2016) 74%

• Ken Parker: Kraj Crnog Medvjeda autora DeeCayja (07. 10. 2016) 85%

• Batman: Death and the Maidens autora Pake01 (12. 10. 2016) 76%

• Nathan Never: Glasovi grada autora Jerryja Krausea (17. 10. 2016) 72%

• Album: Hicksville autora DeeCayja (21. 10. 2016) 79%

• Zagor: Legija ubojica autora Kinga Warriora (30. 10. 2016) 59%

• Nick Raider: Bezimena žrtva autora drogsyja (30. 10. 2016) 67%

• Nathan Never: Krv nevinih autora Jerryja Krausea (31. 10. 2016) 57%

• Rezime

Devet recenzija u mesecu je rekord u 2016. godini, već smo ga imali u aprilu i posle mršavog leta situacija se polako popravlja. Nismo uspeli da ponovimo i glasački rekord iz aprila (falila su nam 3 glasa), ali ima vremena.
    Sad je sezona sajmova, pa možda i bude malog zatišja, ali od Nove godine očekujem da konačno sve češće probijamo dvocifreni broj recenzija na mesečnom nivou.

Vreme je da predstavimo i nove-stare kandidate.
    Prvi je kiky koji se vratio pisanju recenzija posle četiri godine pauze. Ono što je Jerry za Nathana, King za Zagora... e to je kiky za Dylana - tata.

Posle prošlogodišnje NN kontra-recenzije vraća se i drogsy sa važnom recenzijom jer je u pitanju prvi broj Nicka Raidera. Da sam učestvovao u nekom kvizu i da je pitanje bilo koji Bonelli serijal ima više od 10 recenzija na s.com sajtu, a nijedna od tih nije prvi broj - nikad ne bih pogodio.

Sledeći na redu je Paka01, naš dežurni stručnjak za DC Comics, koji nam ovaj put predstavlja zanimljivi mini-serijal o Batmanu Bruceu Wayneu.

Za kraj sam ostavio trojicu udarnih igrača sajta koji nastavljaju svoj recenzentski pohod sa ukupno 6 novih recki!
    Jerry Krause je o istom trošku očistio još jednu Libellus knjigu (sa dva almanaha), King Warrior je spržio dva Zagor maxija za redom, jedino DeeCay šara na sve strane - ovaj put još jedan Ken Parker ali i album sa zanimljivom stripofilskom pozadinom.

Toliko za ovo javljanje, možemo po... sad vidim da smo već počeli.

EDIT:
    Greškom sam uništio rezime i ponudu za prethodni (završeni-izglasani) mesec, jer sam tamo stisnuo edit reply umesto kvotanja i korišćenja istih postavki.

Edited by - thekide on 01/11/2016 20:29:14
    Go to Top of Page

paro
    stripovi.com suradnik

Croatia
    8622 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 01/11/2016 : 15:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
    Ovo je možda situacija gdje bi Jerryev način glasovanja imao logike.
    9 recenzija, a niti jedna loša recka, pa mi dođe žao što ostali neće dobit glasove.

4 boda- Bezimena žrtva by drogsy
    2 boda- Prema dalekom svijetu by kiky
    1 ubod- Batman: Death and the Maidens by Paka01

Go to Top of Page

RadioClash
    Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
    1670 Posts

Member since 20/11/2015

Posted - 01/11/2016 : 16:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send RadioClash a Private Message  Reply with Quote
    4 boda - Dylan Dog: Prema dalekom svijetu
    2 boda - Batman: Death and the Maidens
    1 bod - Nick Raider: Bezimena žrtva

"Gambare Gambare Senpai"
    Go to Top of Page

King Warrior
    stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/11/2016 : 16:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
    Takodje mislim da je vazno da sto vise ljudi glasa na ovom takmicenju, samo tako se mogu izbjeci eventualne nepravilnosti.
    Drzi te se mota: "Nije vazno pobijediti, vazno je ucestvovati!"
    Iz tog razloga cu se i ja ovog mjeseca prikljuciti glasanju, da nas bude sto vise. Dakle, samo posteno i objektivno glasajte.
    Zbog manjka vremena nisam uspjeo da procitam sve recke, pa cu dati bodove samo onim recenzijama koje sam procitao:

4 boda - Zagor: Spasilačka ekspedicija autora Kinga Warriora
    2 boda - Zagor: Legija ubojica autora Kinga Warriora

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
    Advanced Member

7148 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 01/11/2016 : 16:50:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
    Hahah..

Tako je, Kingu

Editovat ću post kad budem glasao

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 01/11/2016 16:51:20
    Go to Top of Page

Korg
    Senior Member

Ireland
    1049 Posts

Member since 23/02/2015

Posted - 01/11/2016 : 17:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Korg a Private Message  Reply with Quote
    quote:
    Originally posted by King Warrior

Takodje mislim da je vazno da sto vise ljudi glasa na ovom takmicenju, samo tako se mogu izbjeci eventualne nepravilnosti.
    Drzi te se mota: "Nije vazno pobijediti, vazno je ucestvovati!"
    Iz tog razloga cu se i ja ovog mjeseca prikljuciti glasanju, da nas bude sto vise. Dakle, samo posteno i objektivno glasajte.
    Zbog manjka vremena nisam uspjeo da procitam sve recke, pa cu dati bodove samo onim recenzijama koje sam procitao:

4 boda - Zagor: Spasilačka ekspedicija autora Kinga Warriora
    2 boda - Zagor: Legija ubojica autora Kinga Warriora

Kralju
    Ipak, imaš još čitav mjesec da pročitaš i ostale
    Go to Top of Page

Jerry Krause
    stripovi.com suradnik

Western Samoa
    7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/11/2016 : 19:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
    quote:

quote:

Sad će paro reći neće nas Jerry ucjenjivati.

Ma kaki, dapače ja sam za ako će se time zaista ubit letargija.
    A tebi je valjda jasno da ćeš se ubijat od zbrajanja glasova

Baš naprotiv, lakše je ovako zbrajati kad znaš da od svakog glasača imaš nekakav bod.
    Go to Top of Page

Jerry Krause
    stripovi.com suradnik

Western Samoa
    7534 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/11/2016 : 19:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
    quote:

quote:

Nosi ga Jerry, tvoj je.

Ali ja ipak ne bih odmah talasao. Nek se godina završi po starom sistemu. A do tad sve lepo ovde dogovoriti. Samo ne ono još sa tvojim da svako obrazlaže glasove, i ovako će se ljudi razbežati.

Što se tiče kalkulacija - one će u tvom sistemu biti još izraženije - jer ako te neko ne miriše, svaki put će ti zalepi 1/10 pa se ti posle češi.

Ma sve polako, nećemo ništa silom. Ako se većina slaže možemo od Nove godine, ali bez odobravanja većine ne prihvaćam.

Ne treba obrazlagati glasove, samo bih ja uveo u pravilniku koji bi se još razradio da oni koji daju recki ispod 5 bodova (što je znak da je recenzija ispod granica prihvatljivosti) da to obavezno mora obrazložiti, jer time automatski negira DeeCayev sud koji je pustio recenziju na sajt.

I tu doskačemo onima koji namjerno daju loše ocjene tako što će se stvoriti komisija od 3 člana koja će prosuditi da li je glasačev sud ispravan. Ako većini u komisiji ne bude prihvatljivo glasačevo obrazloženje glas mu se neće prihvatiti. Uglavnom ima raznih načina doskočiti fake glasačima.
    Go to Top of Page

PijaniPatak
    stripovi.com suradnik

Germany
    10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 01/11/2016 : 20:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
    quote:

quote:
    Originally posted by PijaniPatak

A u čemu bi trebala bit fora?

Ma vidim da se nešto novo zakuvalo oko recki, a bio lenj da listam strane topica...i danas imam šta videti: nisam imao pojma da Markos nagrađuje pobednike

i tome vidim ima već dva meseca! Jbt

DNEVNIK CITANJA:
    Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
    Go to Top of Page
    Page: of 177 Previous Topic Topic Next Topic  
    Previous Page | Next Page
     New Topic New Poll New Poll
     Reply to Topic
    Jump To:
    forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
    This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000