forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 774

dzoni
Advanced Member

Serbia
4338 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 04/11/2016 : 13:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
meni su svi dragi i dobri..jedino d.arkangelo mi je i dalje los i gramacioni...sve ostalo vise ili manje volim i prihvatam...idemo zagore do broja 700,za dalje videcemo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/11/2016 : 13:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

Meni je najviše upalo u oči da ima više najavljenih priča Rauch nego Bure, čak 9. Je li to znak da je i Bure potrošio gorivo i da lagano posustaje, a da će Rauch preuzimati kormilo, vidjet ćemo. Rauch je dobar pripovjedač, neka vrsta Bosellija za sirotinju, odnosno Boselli kad ne bi pisao megalomanske priče. Ako bi on postao glavni, to bi se dakako moralo promijeniti. Kao glavni, moraš pisati megalomanske, udarne priče. Nažalost, vidim i da dosadni, bezlični Perniola ima čak 6 priča u najavi. Zamberlettiju dajem još jednu šansu sa Blondie, ali očekivanja su nula. Dobra stvar je da imamo novu priču od Marolle, te da Russo nije samo jednom proletio i odletio, već još crta, kao i Bane Kerac. Cassarove ni ja ne mogu smisliti. A što ćemo, dvojica su, pa valjda ispoštuju rokove, kao i kockasta braća Di Vitto...

Piccinelli je kralj svemira. Nikad ranije nisam dugo piljio u Zagorove naslovnice. Obožavam taj Villa/Castellini stil.

Sto se tice Zamberlettija, klasicni krimi pisac. Price su mu realisticnog karaktera, sa dozom emocionalnog naboja pri kraju price. Covjek je kao stvoren da pise Texa. Pored svega, imam osjecaj da je u stanju da napise i vrlo dobru pricu, ali ne i vrhunsku.

hehe dobro si ovo za Raucha napisao. Ocekujem mnogo od novih Vampira, to mu je odlicna prilika da se dokaze. Samo se nadam da prica nece biti, slicno kao i Buretov novi Hellingen, tek uvod u jednu drugu epizodu.

Slazem se za Piccinellija. On je nesto najbolje sto nam se trenutno moglo desiti.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 13:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Kjarola - 74 godine.
Braća Kasaro - 68 godina.
Stefano i Domeniko Di Vito - 67 i 66 godina.
Laurenti - 59 godina.

Objektivno - ova gornja trojka može lako da se penzioniše.
Uslove su sigurno stekli.
Kjarola pogotovo.
Dakle - sasvim lako ih je odstraniti iz grupe Zagorovih crtača.

Zagorovom serijalu nedostaje jedan crtač poput Ferija - brz, a dobar.
Nućo je dobar - ali prespor.
Verni je brži - ali nije dostigao Ferijev nivo (iz zlatnog perioda).
Može se to rešiti i na drugi način - većim brojem kvalitetnih crtača.
problem je, što zbog njihove sporosti - dobijaju isključivo kratke pričice.
Na primer, Bizi je nacrtao tri priče po dva dela i jednu jednoipodelnu.
Onda sage ostaju jedino ovim prosečnim, ili najgorim (gore pobrojanim).
Mislim da je to velika greška Buratinija.
Bolje da pravi sage sa najboljim crtačima, nekoliko godina unapred - pa kad završe, završe.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 13:51:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Inače, da se složim sa Kingovim mišljenjem - i meni je period posle broja 500 (500-600) izuzetno dobar.
Mnogo bolji nego prethodni.
Mnogo odličnih crtača (koje je, doduše, većinom maznuo Bozeli).

Najave za narednu godinu su takodje povoljne.
Brine me samo - šta posle?
Naredne godine su već ispucane skoro sve priče, koje rade odlični crtači (izuzev glupih koloraca), a preostaju većinom priče od strašne četvorke.
Biće čupavo..... ako ne uskoči još neko prijatno iznenadjenje.

Rauč - meni odličan.
Njegova Ilenija je bolja od Crnog broda.
Raduje me što ima više priča.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/11/2016 : 14:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kjarola - 74 godine.
Braća Kasaro - 68 godina.
Stefano i Domeniko Di Vito - 67 i 66 godina.

Oni će sigurno ostati sve dok budu mogli crtati jer je to starija generacija koja je radila sa Sergiom i nitko im neće uzeti kruh iz usta premda je crtež kao u Casarovih davno pao ispod prihvatljive razine.

Najveći je problem po meni što Burattini dopušta da mu u staff ulaze "noviji" crtači kojima tu nikako nije mjesto, poput Sediolija, Gramaccionija i sličnih. Dok drugi urednici pomno biraju svoje crtače i gledaju zaposliti samo najbolje i mahom mlađe ljude, kod Zagora to nije slučaj.
Nezamislivo je da se kod Dragonera, Orfana ili Morgan Losta događaju takve stvari.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 04/11/2016 : 16:04:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Jbg, volio bih znati zašto seronja Boselli većinu crtača krade od Zagora i koji će mu vrag baš toliko crtača?

Što se tiče tih staraca što loše crtaju, pa zar nisu zaradili dovoljno sve ovo vrijeme? Chiarollu ja još i mogu progutati, ali Cassarovi su očaj. Isto i Mangiantini i Gramaccioni. Sedioli je bezličan.
Laurentija bi veći profesionalac od Bureta natjerao da se potrudi i ne fušari.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/11/2016 : 17:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Oni će sigurno ostati sve dok budu mogli crtati jer je to starija generacija koja je radila sa Sergiom i nitko im neće uzeti kruh iz usta premda je crtež kao u Casarovih davno pao ispod prihvatljive razine.

Ne treba im dati otkaz, neka se s te strane ispostuje Sergiova zelja, ali treba ih premjestiti.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/11/2016 : 17:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Ne treba im dati otkaz, neka se s te strane ispostuje Sergiova zelja, ali treba ih premjestiti.

Sumnjam da bi ih itko želio u svojoj ekipi, nemaš kuda s njima.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/11/2016 : 17:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jbg, volio bih znati zašto seronja Boselli većinu crtača krade od Zagora i koji će mu vrag baš toliko crtača?

Sad Boselli ispada ko neki negativac iz crtanih filmova.

Zamisli da si ti neki talentirani mladi crtač i npr. imaš kredit za auto ili stan, tek si se oženio ili si dobio drugo dijete itd. - e sad, što bi ti bila ambicija ostati na Zagoru i zarađivati recimo "minimalac" ili se prebaciti na Texa i Dylana koji ti mogu osigurati barem neku financijsku stabilnost.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/11/2016 : 17:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sergio je svojevremeno stvarno usrao motku, Zagor mu je dosao kao kanta za smece, a onih nekoliko talenata rasprsio je po drugim serijalima.
Svaka mu cast za sve sto je uradio kao autor, ali on svoju sopstvenu kreaciju nimalo nije gotivio.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/11/2016 : 17:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sad Boselli ispada ko neki negativac iz crtanih filmova.

S nase tacke gledista Boselli i jeste najveci negativac.
Iako ga razumijem, biznis je biznis, mada je upitno koliko mu je bio potreban jebeni Rubini ili Piccinelli.
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 04/11/2016 : 17:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
Mozemo mi palamuditi koliko hocemo, ali cinjenica je da zagor nije zlatna koka u Italiji. Zato sve sta valja ide dalje...

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/11/2016 : 17:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Iako ga razumijem, biznis je biznis, mada je upitno koliko mu je bio potreban jebeni Rubini ili Piccinelli.

Opet ponavljam, ne mora značiti da je Boselli glavni ili jedini krivac, čisto sumnjam da je ovu dvojicu trebalu puno nagovarati jer da su toliki fanovi Zagora mogli su ga crtati i dalje samo bi umjesto jedne priče svake dvije godine možda dobili jednu svakih 6-7 godina.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/11/2016 : 17:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Dobro ajde, Piccinelli se djelomično iskupio jer sada crta naslovnice.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 17:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najveći je problem po meni što Burattini dopušta da mu u staff ulaze "noviji" crtači kojima tu nikako nije mjesto, poput Sediolija, Gramaccionija i sličnih. Dok drugi urednici pomno biraju svoje crtače i gledaju zaposliti samo najbolje i mahom mlađe ljude, kod Zagora to nije slučaj.
Nezamislivo je da se kod Dragonera, Orfana ili Morgan Losta događaju takve stvari.

Zašto bi morali crtati do smrti?
Imaju već dovoljno godina za penziju (valjda je i u Italiji to sa 65-66 godina?).
Jednostavno im se zahvaliti, organizovati svečani ispraćaj (što bi vi rekli - mirovinu) - i nek miruju.
I vuk sit i ovce na broju.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 17:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sumnjam da bi ih itko želio u svojoj ekipi, nemaš kuda s njima.

Nije valjda samo Zagor korpa za otpatke?
Kada je pokrenut Saguaro - nije imao neku jaku crtačku grupu.
Mogli su tamo da ih maknu.
Adam Vajld, koji nije potrajao više od par godina - sve odlični crtači.
Dragonero - već da ne govorim.

Izgleda da Zagor treba da sačeka njihovu propast, pa da onda, sticajem okolnosti a ne rada svog glavnog urednika - dobije bolju crtačku grupu.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 17:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

Mozemo mi palamuditi koliko hocemo, ali cinjenica je da zagor nije zlatna koka u Italiji. Zato sve sta valja ide dalje...

Ali je činjenica - i da je serijal sa najmanjim (procentualno) padom tiraža u SBE.
Sa nekih, maksimalno, 70.000 u Toninelijevo vreme - na 35.000 danas.
50 %.
A neki su smanjili tiraž, od tada - i do sedam puta.
Da ne govorim o drugim serijalima, koji su isto imali veći tiraž od Zagora - a sada su pred gašenjem, ili su se već ugasili (MM, Mister No, Dampir,....).
Valjda i to nešto znači.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/11/2016 : 17:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Tako mu nekako i dodje.
Barisona smo dobili samo zato jer obozava Zagora.
Sto se tice Russa i Piccininha, jos uvijek ne znam kako se to cudo desilo pa smo dobili dva prvorazredna crtaca odjednom.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 17:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro ajde, Piccinelli se djelomično iskupio jer sada crta naslovnice.

Ne priznajem ništa ispod 300 strana godišnje.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 17:45:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Sto se tice Russa i Piccininha, jos uvijek ne znam kako se to cudo desilo pa smo dobili dva prvorazredna crtaca odjednom.

Bozeli pušta da se "razrade" na Zagoru - pa da ih mazne na Teksa?
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/11/2016 : 17:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se u potpunosti posebno za Russa, mislio sam da je nemoguće da takav kalibar crtača ikada dođe crtati Zagora.
Burattini je nešto kao spominjao da je on "guest star" pa sam se stvarno iznenadio kad sam vidio da ima i drugu priču u pripremi.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 04/11/2016 : 18:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:

Zašto bi morali crtati do smrti?
Imaju već dovoljno godina za penziju (valjda je i u Italiji to sa 65-66 godina?).
Jednostavno im se zahvaliti, organizovati svečani ispraćaj (što bi vi rekli - mirovinu) - i nek miruju.
I vuk sit i ovce na broju.

Uvijek je plaća veća od mirovine pa ljudi gledaju da je što duže primaju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7113 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 04/11/2016 : 18:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Slažem se u potpunosti posebno za Russa, mislio sam da je nemoguće da takav kalibar crtača ikada dođe crtati Zagora.
Burattini je nešto kao spominjao da je on "guest star" pa sam se stvarno iznenadio kad sam vidio da ima i drugu priču u pripremi.

Russa bi ja obavezno stavio da ponovo crta neku pricu u gradu! Kako taj covjek dobro crta razlicite perspektive u gradu! Mozda ako se povratak Tkaca dogada u gradu ili kad Zagor ode u Europu, neku Becku pricu. Vec sam mastao kako bi izgledala prva prica s Tkacem (meni iovako jedna od najboljih ikad) da ju je Russo crtao.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/11/2016 : 18:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Jasno, ali nije o tome reč.
Pokojni Serđo je rekao da niko ne sme dobiti otkaz.
To važi za ljude koji još nisu ostvarili penziju, da ne ostanu "na ulici".
Ovi već jesu u penziji (kolika god da im je), te im se može uskratiti dalja saradnja.
Stabilne prihode već imaju, a crtački ne zadovoljavaju kriterijume.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 04/11/2016 : 19:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:
Originally posted by DODSFERD

Jasno, ali nije o tome reč.
Pokojni Serđo je rekao da niko ne sme dobiti otkaz.
To važi za ljude koji još nisu ostvarili penziju, da ne ostanu "na ulici".
Ovi već jesu u penziji (kolika god da im je), te im se može uskratiti dalja saradnja.
Stabilne prihode već imaju, a crtački ne zadovoljavaju kriterijume.

Nije to baš tako jednostavno jer oni nisu stalni zaposlenici nego vanjski suradnici, znači honorarci. Ne znam kako to točno u Italiji funkcionira ali najvjerovatnije sam moraš uplaćivati u svoj budući "mirovinski fond" ili nešto slično da bi kasnije imao penziju a ko zna je li većina crtača to uopće radi.
Go to Top of Page
Page: of 774  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.84 seconds. Snitz Forums 2000