Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 24/11/2016 : 14:42:17
|
quote: Originally posted by nagor
Tako je! Ako voliš čitati Zagorove priče koje nisu nužno pisane za djecu si sektaš!
Nisam to rekao. Po toj logici bi svi fanovi Toninellija i Burattinija bili sektasi, jer su njih dvojica poznati po okrutnim scenama koje su sve drugo do djeci namijenjene. Bostalgicari su sektasi, jer im nije Zagor religija, vec Boselli. Ne mijesaj kruske i jabuke. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 24/11/2016 : 14:57:43
|
quote: Originally posted by adriano
quote: Originally posted by igor 12
Ili ajde,da ne ispadne da ne kritiziram Bosellija.Mogao je malo bolje odraditi epizodu Vera Cruz.Previše likova je nabacao i paralelnih radnji pa se malo pogubio,što je za njega sasvim neobično.
upravo si opisao svaku njegovu epizodu
Skoro da je tako, dosta njegovih priča jednostavno ima previše likova pa se sve svede na gomilu akcije. Umjetnost je kada sa nekoliko likova napraviš odličnu i pamtljivu priču, a ne da je zaboraviš mjesec dana nakon čitanja. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 24/11/2016 : 15:02:55
|
Usporedivati Nollitino vrime (nastanak serijala i zlatno doba) kada nije bilo interneta i toliko informacija s Bos/Bura je glupo onaj kome su Nollitine price za dicu i naivne a Maurove za odrasle taj ne kuzi bit Zagora i neka se ostavi citanja prebacite se na Dampyra ...... |
GALLIENO FERRI
|
Edited by - markotamara on 24/11/2016 15:04:05 |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4601 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4601 Posts
Posted - 24/11/2016 : 15:10:41
|
quote: Originally posted by markotamara
Usporedivati Nollitino vrime (nastanak serijala i zlatno doba) kada nije bilo interneta i toliko informacija s Bos/Bura je glupo onaj kome su Nollitine price za dicu i naivne a Maurove za odrasle taj ne kuzi bit Zagora i neka se ostavi citanja prebacite se na Dampyra ......
Pa kako nisu naivne?Ajde uzmi Američku odiseju i reci da to nije naivno?
Poput neke loše videoigre u kojoj prelaziš prepreke i krećeš se samo pravocrtno.Dosadno.
Ili Supermike.Koji cijelo vrijeme ismijava i kajla Zagora a on njemu predloži:ajmo mi na bodove pa da vidimo ko je glavni baja u šumi?Pa zar je to bit Zagora? |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 24/11/2016 15:16:27 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 24/11/2016 : 15:13:44
|
quote: Originally posted by solar
Kako ide ona:
Hajduk prvi Ivan Pavao drugi Benedikt šesnaesti Dinamo sedamnaesti
Zagor prvi, a tog hajduka Ivana sto je spavao i dinamicnog Benedikta ne poznajem. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4601 Posts
Posted - 24/11/2016 : 15:27:32
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ili ajde,da ne ispadne da ne kritiziram Bosellija.Mogao je malo bolje odraditi epizodu Vera Cruz.Previše likova je nabacao i paralelnih radnji pa se malo pogubio,što je za njega sasvim neobično.
Skoro da je tako, dosta njegovih priča jednostavno ima previše likova pa se sve svede na gomilu akcije. Umjetnost je kada sa nekoliko likova napraviš odličnu i pamtljivu priču, a ne da je zaboraviš mjesec dana nakon čitanja.
Dečki,dečki.Vi sad oćete reći da ste zaboravili Konkvistadore?Teksaške rendžere?Morsku stravu?Helingena?Krvnu braću? Svako jutro obilato žlicu kurkume na tašte i nema alchajmera |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 24/11/2016 : 15:34:02
|
quote: Originally posted by King Warrior
Tako je! Ako voliš čitati Zagorove priče koje nisu nužno pisane za djecu si sektaš!
Nisam to rekao. Po toj logici bi svi fanovi Toninellija i Burattinija bili sektasi, jer su njih dvojica poznati po okrutnim scenama koje su sve drugo do djeci namijenjene. Bostalgicari su sektasi, jer im nije Zagor religija, vec Boselli. Ne mijesaj kruske i jabuke.
Krivo.
To je ta neka tvoja hipoteza, da postoje bosellijevci, ali baš si fulao. Činjenica je da su modernije (glavne) priče malo kompleksnije i ne podcjenjuju čitatelja. Ne znam zašto te ta činjenica, da neki više volimo čitati takve priče, toliko vrijeđa. U biti vrijeđa te činjenica da je večinu tih priča napisao upravo Boselli. Ne možemo to promijeniti, to je jednostavno tako. Kao što su nekako najtoplije i najljudskije priče upravo Nollitine (uz ogroman doprinos zlatnog Ferrija). Sclavi ima jednu vanserijsku priču, Toninelli je rutina, Burattini zna pogoditi. Moraš prihvatiti činjenice, a ne bezuspješno pokušavati dokazati (da ne kažem sramotiti se tvrdnjama) da je Sedam gradova Cibole precjenjena priča "jer ju nas par s foruma volimo" ili da brojke prodaje "Bosellijevog perioda" ništa ne znače i slično...
Dodat ću i to da još nisam primjetio da bi netko od nas "fanova Zagora, a ne sretnog djetinjstva" pljuvao po ostalim autorima... Obrnut primjer čitamo skoro svaki drugi dan... |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 24/11/2016 : 15:49:24
|
Nisam to rekao. Po toj logici bi svi fanovi Toninellija i Burattinija bili sektasi, jer su njih dvojica poznati po okrutnim scenama koje su sve drugo do djeci namijenjene. Bostalgicari su sektasi, jer im nije Zagor religija, vec Boselli. Ne mijesaj kruske i jabuke.
Krivo.
To je ta neka tvoja hipoteza, da postoje bosellijevci, ali baš si fulao. Činjenica je da su modernije (glavne) priče malo kompleksnije i ne podcjenjuju čitatelja. Ne znam zašto te ta činjenica, da neki više volimo čitati takve priče, toliko vrijeđa. U biti vrijeđa te činjenica da je večinu tih priča napisao upravo Boselli. Ne možemo to promijeniti, to je jednostavno tako. Kao što su nekako najtoplije i najljudskije priče upravo Nollitine (uz ogroman doprinos zlatnog Ferrija). Sclavi ima jednu vanserijsku priču, Toninelli je rutina, Burattini zna pogoditi. Moraš prihvatiti činjenice, a ne bezuspješno pokušavati dokazati (da ne kažem sramotiti se tvrdnjama) da je Sedam gradova Cibole precjenjena priča "jer ju nas par s foruma volimo" ili da brojke prodaje "Bosellijevog perioda" ništa ne znače i slično...
Dodat ću i to da još nisam primjetio da bi netko od nas "fanova Zagora, a ne sretnog djetinjstva" pljuvao po ostalim autorima... Obrnut primjer čitamo skoro svaki drugi dan...
Potpuno si u pravu. Pa mene Boselijev rad na Dampiru ni ne zanima. Ja samo trazim price u okviru serijala Zagor koje nisu pisane za ljude koji uce da citaju.Ja shvatam zasto ljudi vole Americku odiseju,i ja je volim iz istih razloga ali daleko bilo da zelim da citam nove price koje imaju taj smek. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 24/11/2016 : 15:53:28
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Skoro da je tako, dosta njegovih priča jednostavno ima previše likova pa se sve svede na gomilu akcije. Umjetnost je kada sa nekoliko likova napraviš odličnu i pamtljivu priču, a ne da je zaboraviš mjesec dana nakon čitanja.
Dobra prica nema veze sa brojem likova niti je to ikakvo mjerilo. Sclavi je u Tandermenu imao jednog lika,pa je opet uspio da mi zgadi svoj rad na Zagoru. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 24/11/2016 : 16:00:43
|
Ja sam čak i počeo sa Dampyrom jer sam skužio da su mi skoro sve najdraže Zagorove epizode Bosellijeve, pa rekoh, moram probati Bosellijev serijal. Sigurno je to za mene?. Malo morgen. Prvih 15 epizoda sam pročitao i stvarno sam se razočarao. Nije to to (nisam ga odpisao ali nijedna epizoda nije bila "vau" - jednostavno su nekako prekratke i ne razmašu se priče). Nisam ja nikakav poseban fan Bosellija. Ja sam fan Zagora... pogotovo kad ga piše netko tko shvaća da Zagor nije samo "ahyaaak!". |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 24/11/2016 : 16:09:27
|
Krivo.
Dodat ću i to da još nisam primjetio da bi netko od nas "fanova Zagora, a ne sretnog djetinjstva" pljuvao po ostalim autorima... Obrnut primjer čitamo skoro svaki drugi dan...
Svaka cast, majstore! Ovo je najlicemjerniji post koji sam procitao na forumu u zadnje vrijeme. Suvisno objasnjavati zasto. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 24/11/2016 : 16:24:27
|
Da, jer krivo misliš da je reći to da je Nollita pisao priče za, prije svega, djecu neka kao pljuvačina. Nije. |
Edited by - nagor on 24/11/2016 16:25:42 |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 24/11/2016 : 17:00:26
|
quote: Originally posted by King Warrior Vi u sustini ne volite Zagora, vec Bosellija. Covjeka koji je trenutno najveca prijetnja nasem junaku. (Objasnio sam vec x puta zasto, cisto da kazem da se ne pojavi opet neki Indijanac sa tim pitanjem)
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6408 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 24/11/2016 : 17:02:26
|
Evo Lordu Brdariusu polazišne ideje za novi strip: King Warrior osujećuje veliku zaveru genija zla Bozelija i njegove sekte Bostalgičara... |
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 24/11/2016 : 17:16:01
|
Da je Boselli dobar scenarist, jeste. Dosta njegovih prica spada u moj top 30. No da je bolji od ostalih i da pise price za odrasle, to se ne bih slozio, a to cu objasniti na argumentiran nacin. Odmah napominjem da ce u mojoj analizi biti nekih spojlera, da se zna.
Meni je vecina njegovih prica predvidljiva. Znam da ce biti puno likova koji ce se negdje od polovice price rasprsiti na sve strane a zatim se ponovo sastati pred kraj price u nekakvoj epskoj zavrsnici. Nekad to ispadne dobro odrađeno , nekad ne, ali uglavnom je ovo sto sam naveo bit njegovih prica.
U nekim pricama Zagoru je dao takoreci Blekove sposobnosti, pa tako Zagor na Arktiku prezivi pad sa nekih 20 metara u provaliju jer mu je gomilica snijega ublazila pad, onda se sat vremena onesvijesten u istoj toj provaliji/procjepu ne smrzne u svojoj košulji na temperaturi nekoliko stepeni ispod nule, a kad se osvijesti, zakljuci da ne osjeca ruke, te se sat vremena penje na vrh, a kad dospije na vrh, problem rijesi tako sto zakljuci da treba trcati da mu krv procirkulira. Sve ovo nakon nekoliko sati provedenih u svojoj kosulji na nekoliko stepeni ispod nule. Zatim u Ciboli trci cijelu noc a onda ujutro bez ikakvih problema upada u fajt s Navahosima, a u jednom od gradova se vlastitom snagom na dnu podvodnog grada odupire snaznim jezerskim vrtlozima i golemim kolicinama vode. Sve ovo nekoliko minuta pod vodom i to bez ronilacke opreme, samo Zagor i njegova sirova snaga protiv sila prirode. Ima tu jos propusta - npr. nikako mi nije jasno kako su Staffovi ljudi ugurali onoliki jedrenjak kroz onaj mali ulaz u pecinu koja nema drugog izlaza. U prici ''Crna dusa'' kaze Mnogooki - ako umre jedan, umrijet ce i drugi. Zagor kao covjek koji se zrtvuje za druge bi u tom trenu sebi odmah pucao u glavu i rijesio problem, no umjesto toga on ide protivniku na noge, a ovaj umjesto da ga propusti do sebe jer mu je bitniji ziv, jos salje svoje ljude na njega i riskira da ga ozlijede ili cak ubiju a sto bi imalo i katastrofalne posljedice po njega samoga. Mogao bih jos, ali zakljucak - sve sto sam nabrojao meni bas i ne spada u materijal za odrasle, a nesto od tog nema puno veze s logikom dok stvari s pretjeranim fizickim mogućnostima ne mogu nikako, da se bas lozim iskljucivo na sirovu snagu junaka onda bi mi Blek bio omiljeno stivo a 'Sedam džinova'' uvjerlivo najjaca prica.
Poenta svega ovoga je jasna - Boselli je meni dobar, ali nikako nije iznad ostalih jer ima i on svojih mana, bas kao i ostali Zagorovi scenaristi.
|
Edited by - Brdar on 24/11/2016 17:20:45 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 24/11/2016 : 17:19:36
|
quote: Originally posted by Korg
quote: Originally posted by Rahazlam
Boselliju zasluge idu za spašavanje serijala,sitne ali nužne promjene Zagor je napokon vidio malo svijeta,ubacivanje ženskih likova(Gambit,Marie Leavu,Yelenija)dobri neprijatelji(Wendigo,Nat Murdo,Richter)ubacivanje još nekih zanimljivih prijatelja(Honest joe,Henry Sumerrs,sad trenutno mi ne pada niko na pamet al znam da ih je bilo)baza drugdje(Jesse,Roberts)napokon je Zagor riješio stvar sa ocem(dugin most)Itd,Itd...
Zaboravio si po meni najjačeg, Andrewa Caina
Da je,ima ih dosta koje je kreirao Boselli. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 24/11/2016 : 17:24:45
|
quote: Originally posted by Elderane84
Poslije Helingena poslednjeg, izgubio je sav kredit.
O da, Burattini jeste zakazao kod Hellingena. Najgori Helli ikada, tacno. Mada, ni Boselli se ne moze pohvaliti svojim, tik je bolji od Burattinijevog (ili bolje reci nesto manje losiji) i na kvalitetnoj ljestvici je pretposljednji od svih nastupa ovog arhineprijatelja.
Znam, znam, sada ce se neki pojaviti i reci kako je Bosellijev Hellingen onaj jedini pravi i najbolji, bolji i od Demona ludila. A to sto je SBE u to vrijeme bio preplavljen morima kriticnih pisama, cak do te mjere da je Boselli dobio zabranu od Sergia da vise ikada pise o njemu, to nije toliko bitno. Boselli je bog, sve sto on radi je super, najbolje, naj, naj...
Daj nemoj molim te ovakve stvari pisat po forumu,ovo stvarno nema veze sa zdravom pameću,reći da je buretov Hellingen najgori ikad a Bosellijev odma tik iza njega? Bas sam neki dan čitao prvog Hellingena,drugog još nisam čitao ali mogu računat na još jednu sličnu priču,takav tvoj stav je u najmanju ruku neobjektivan i čak bih rekao bezobrazan,kako moze buretov Hellingen bit lošiji od prvog pojavljivanja? |
|
|
Korg
Senior Member
Ireland
1037 Posts
Member since 23/02/2015 |
Posted - 24/11/2016 : 17:25:35
|
s lijeva na desno: solar, dzedson, igor12, elderane, rahazlam, nagor i korg.
Ja sam ovaj drugi pošto sam na nulerici
Nego, šta ćemo s tim da mi je većina Bosellijevog opusa najbolje na Zagoru još od vremena dok nisam obraćao pažnju na scenariste pa ni na crtače |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 24/11/2016 : 17:27:21
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by Rahazlam Po čemu je Boselli bahat,umišljen i ovo sve sto si nabrojao?
Nisi mene pitao ali evo par točaka budući da ti nije odgovoreno.
1. Dira u svetinje!
2. Nosi majicu s natpisom "I'm the Boss"! http://texwillerblog.com/wordpress/wp-content/uploads/2016/08/Mauro-Boselli-exibe-o-Color-Tex-n%C2%BA-9-La-pista-dei-Sioux.jpg To ti kriptirano znači " ja sam šef i sjebat ću vam Zagora"! Umišljenko! Bolje da se ugledao na King Warriorovovu majicu "King Warrior".
3. Bahato krade crtače Zagora. Ognjem i mačem! No, baklja će se jednom ugasiti, a mač otupiti. Mora! Vojske balkana se skupljaju za posljednji juriš, kad već talijani neće. Jebo ih berluskoni.
4. Otkantao je brazilca koji crta za Marvel. Brazilac mu se sam javio i htio honorar koji je za talijanske prilike malo previsok. Boselliju se nije dalo zajebavat zbog nepostojanja potrebe. Ovaj je poslije kmečao po nekim web panišerima dok se rulja naslađivala.
ima toga još ali moram na job
Zato jer nosi majicu "I'm the Boss je umišljen i bahat? Nisi me uvjerio a to dali je umišljen i bahat,moram ga upoznat da bih mogao tako nešto tvrdit.
|
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4601 Posts
Posted - 24/11/2016 : 17:27:54
|
quote: Originally posted by Korg
Boselliju zasluge idu za spašavanje serijala,sitne ali nužne promjene Zagor je napokon vidio malo svijeta,ubacivanje ženskih likova(Gambit,Marie Leavu,Yelenija)dobri neprijatelji(Wendigo,Nat Murdo,Richter)ubacivanje još nekih zanimljivih prijatelja(Honest joe,Henry Sumerrs,sad trenutno mi ne pada niko na pamet al znam da ih je bilo)baza drugdje(Jesse,Roberts)napokon je Zagor riješio stvar sa ocem(dugin most)Itd,Itd...
Zaboravio si po meni najjačeg, Andrewa Caina
Da je,ima ih dosta koje je kreirao Boselli.
Komanč Sivi Vuk,pa onaj teksaški rendžer pobratim mio,doktor Sand,Metisi,pa oni likovi iz Princa vilenjaka,nekromanti,Marada,likovi iz trećeg Kandraxa.. O ovako moćno okarakteriziranim likovima Toninelli je mogao samo sanjati. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Posted - 24/11/2016 : 17:29:33
|
Ali kad je tako.Evo Nolittina Američka odiseja.
-Šta imamo u odiseji?Hrpa majmuna ljudoždera i biljka mesožderka.Pa sad reci da to nije priča za malu djecu.Likovi bez karaktera,gotovo jednodimenzionalni,bez nekog upečatljivog karaktera,tek su poslužili da se eliminiraju jedni za drugim.
-Boselli nema takvu naivnu i jednostavnu priču zamaskiranu nekakvim bezvezarijama.Njegovu priču pričaju sami likovi svojom odličnom karakterizacijom i radnjom.
Ili još jedna Nolittina kultna Supermike. Pa šta smo djeca da ćemo se takmičit za prevlast u Darkwoodu zadržavanjem daha pa ko duže izdrži?Ili gađanjem u nepokretnu metu?Ili ajde frajeru ak si jači digni onaj kamen?
Dobro je da se Boselli nije spustio na taj dječji nivo pričanja priče.
Ne slažem se sa ovime,i Supermike i američka odiseja su super epizode,jebiga nastale su u nekom drugom vremenu(davno prošlom) ali i dalje imaju svoj šarm,kvalitetu i spadaju u sam vrh serijala. |
|
|
Topic |
|