forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 16:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

quote:
Originally posted by Rahazlam

Bosellijev Zagor je los,nije to onaj pravi Zagor koji ce pizdit na nepravdu koji ce izgubit živce koji ce namlatit bilo koga ko mu u tom trenutku se nađe na putu,Bosellijev Chicho je najbolji zato sto nije toliko neozbiljan,trudi se da bude ozbiljan ali mu nejde.
Ida sigurno ima veći IQ od Nolittinog.

Znači trebi je takav egoistični manijak koji gubi živce i tuče sve od reda draži umjesto hladnokrvnog,prekaljenog Zagora?

Pa ne,ali to je pravi Zagorov karakter,znam da je meni on uvijek takav isao na zivce i kad sam citao paralelno Texa gdje su Kit i Tex imali ravnopravan odnos,prijateljski,dok Zagor i Chicho nisu imali ni blizu takav odnos,o svemu Zagor odlucuje gdje ce se ic kome ce pomoc a kome nece,kolko ce di para potrositi...Ama bas o svemu odlucuje Zagor a Chicho nema pravo glasa i jos kad se Zagor naljuti na njega ovaj je najebo.Sjecam se u epizodi tragedija na karnevalu kad se Zahor naljuti na Chicha samo zato jer se ovaj zeli malo proveseliti,ja si u sebi mislim pa koji idiot ovaj Zagor.
Al eto,to je onaj pravi Zagor kakvog ga je Nolitta kreirao.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 16:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

quote:

Druze, rasprava o Boselliju traje vec godinama. Ne jurisam ja tek slucajno na Bosellija u Brdarovom stripu na slonu.

Ma znam,mislim na ovu raspravu koja traje tu vec par stranica,ti si zapoceo.

Ma kako sam ja zapoceo kada si ti prvi onu glupost izvalio.

Nego, imam jedan prijedlog i za tebe.
Igor je pristao da napise recenziju, mogao bi i ti. Imas dovoljno vremena i volis da piskaras, evo i prijedlog za recku:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=48349

Osnovne stvari sta i kako imas u linku gore koji sam proslijedio Igoru.
Je li vazi?
Pokusaj, jbg, prvi je put, ne mora biti remek-djelo. Chairolla crta, koliko znam on ti je ok.

Mozda ali moram prvo procitati strip.

Nisam izjavio glupost,al ajde necemo se oko toga vise raspravljati.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 16:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Boselli je možda i najveći autor kuće Bonelli. Tu je uspješna revitalizacija Zagora, uspješan vlastiti serijal (Dampyr), sjajne priče na Texu, od Carsonove prošlosti do Nepobjedivih i dalje, što je okrunjeno uredničkom palicom. Velike opće kulture i pripovjedačke strasti. Sinonim za Zagora su Nestali istraživač, Osveta Voodoo i Sedam gradova Cibole, a ne ljudi-majmuni i pevajući Deda Mrazovi...

Zasto svi pokusavaju ocrnit tu americku odiseju,inace meni odlicnu pricu?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/11/2016 : 16:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Strip izlazi za koji dan. Najbolje rezervisi ovdje:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=50&TOPIC_ID=42932#2022286

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4601 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 26/11/2016 : 16:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Druze, rasprava o Boselliju traje vec godinama. Ne jurisam ja tek slucajno na Bosellija u Brdarovom stripu na slonu.

Igor je pristao da napise recenziju, mogao bi i ti. Imas dovoljno vremena i volis da piskaras, evo i prijedlog za recku:

Je li vazi?
Pokusaj, jbg, prvi je put, ne mora biti remek-djelo. Chairolla crta, koliko znam on ti je ok.

Rahazlame,ni slučajno memoj pristati na Kingov prijedlog.Skužio sam mu taktiku.On nas bostalgičare hoće preokupirati nečim drugim a ne da po forumu širimo istinu najboljem Zagorovom scenaristi.Za mene je kasno,ja sam potpisao ugovor sa vragom,nemoj i ti.

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 26/11/2016 16:22:36
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 16:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Je li vazi?

Rahazlame,ni slučajno memoj pristati na Kingov prijedlog.Skužio sam mu taktiku.On nas bostalgičare hoće preokupirati nečim drugim a ne da po forumu širimo istinu najboljem Zagorovom scenaristi.Za mene je kasno,ja sam potpisao ugovor sa vragom,nemoj i ti.

Ma iskreno sumnjam da cu i uzet taj strip,mozda u remitendi za koju godinu sa nekim drugim specijalcima koji mi fale(zadnjih par osim buđenja).
Nisam ja nikakav bostalgicar i nemojte mene molim vas gurat u tu grupu,ja sam Zagorostalgicar.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4601 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 26/11/2016 : 16:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
Što ne kupiš ove Zagore koji ti fale na aukcijama?Možeš ih naći po vrlo povoljnim cijenama,već od desetak,petnaest kuna,pa i niže.

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 16:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što ne kupiš ove Zagore koji ti fale na aukcijama?Možeš ih naći po vrlo povoljnim cijenama,već od desetak,petnaest kuna,pa i niže.

Ma nije stvar u novcima(bar ne u tolikoj mjeri),nego se radi o tome da mi price nisu nešto,iako još uvjek pratim i maxije i kolorce od specijalaca sam odustao tamo negdje nakon onog ples duhova,kupio sam samo buđenja zbog naslovnice i novog crtača.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/11/2016 : 16:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ma King voli spamovat i ložit ljude po topicu.
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
974 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 26/11/2016 : 16:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, malo nas je da se dijelimo u tabore :) Uživajmo u stripovima kao što smo radili kad smo bili mlađi, kad nas je bolila neka stvar za to ko je napisao strip ili da li su šake prevelike u odnosu na ostatak tijela :)

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/11/2016 : 17:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Ma King voli spamovat i ložit ljude po topicu.

Prvi put da me neko u zivotu nazove spamerom. Eto, dozivjeh i to.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2305 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 26/11/2016 : 17:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Niko od ovih sto su komentarisali nije ljubitelj DD. Ja jesam.
Nisu to dylanovci, vec bostalgicari.

Varaš se.
Da su Boztalgičari - čitali bi Bozelijevog Teksa.
Kao što neko od njih sam i reče.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4601 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 26/11/2016 : 17:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
Osim u epizodama Tropski odred,Hellingen,Demoni ludila,Dugin most,Huroni i ovog zadnjeg kolorca,da li se pukovnik Perry još negdje pojavljuje?

Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 18:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Osim u epizodama Tropski odred,Hellingen,Demoni ludila,Dugin most,Huroni i ovog zadnjeg kolorca,da li se pukovnik Perry još negdje pojavljuje?

Naravno da da,meni sad napamet pada samo maxi legija ubojica ali pojavljuje se jos sigurno,mene uvjek tako sjecanje vara i uvijek mi se tesko prisjecat ko se di pojavljuje.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/11/2016 : 18:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Čitam ovih deset strana rasprave i vidim previse postova koji vape za odgovorima. Ali sam na telefonu jbg
Inače, deljenje na tabore (isticanje superiornosti jednog kroz apsolutno iskljucuvanje ostalih pisaca) mi je detinjasto i smesno

..ali je do zla boga zanimljivo

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 26/11/2016 : 18:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači počelo je skupljanje zanimljivosti za prvu recenziju.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 26/11/2016 : 18:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

Boselli i Nolitta.

Boselli je dobar pripovjedač i kreator avanture, no to bi mu upalilo kod svih strip junaka. Samo eto Zagor ima najveći "avanturistički" potencijal.
Međutim, on neprestano pokušava prodati istu foru. U onom svom prvom periodu je bio nenadmašan, odlična priča za odličnom. Zagor na velikom putovanju, a Boselli je iskoristio svoju maštovitost i uklopio Zagora u sva okruženja.
Kasnije kao da je pokušavao primijeniti isti recept, ali s nedovoljno razrađenom širom slikom.

Ne znam, nekako mi više nije drago vidjeti ga kao autora nove priče.
Više priželjkujem nove mlade scenariste.

Meni je prvi Mortimer bolji od svake Bosellijeve priče izuzev Morske strave i Nestalog istraživača.
Lako je Boselliju povremeno doći i nešto napisati, Bure mora konstantno izbacivati priče što je pogubno na duže staze.

Nolitta je naravno neprikosnoveni kralj.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"

Edited by - Leonid on 26/11/2016 18:42:52
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 26/11/2016 : 18:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Čitam ovih deset strana rasprave i vidim previse postova koji vape za odgovorima. Ali sam na telefonu jbg
Inače, deljenje na tabore (isticanje superiornosti jednog kroz apsolutno iskljucuvanje ostalih pisaca) mi je detinjasto i smesno

..ali je do zla boga zanimljivo

Kao i uvek, dobra rasprava. I sve hoću da uletim da, kao stari nostalgičar i tradicionalista, pomognem Kingovom taboru, al ne mogu kad obožavam Bosellija.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/11/2016 : 18:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by thekide

Kao i uvek, dobra rasprava. I sve hoću da uletim da, kao stari nostalgičar i tradicionalista, pomognem Kingovom taboru, al ne mogu kad obožavam Bosellija.

Nemoj meni da pomazete.
Volim ja borbe deset protiv jednog (mene), samo mi ih onda bude zao, jer su u manjini.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/11/2016 : 18:53:21  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
O čemu govoriš, pa ja sam na tvojoj strani!

Edited by - solar on 26/11/2016 18:53:35
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/11/2016 : 18:59:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

O čemu govoriš, pa ja sam na tvojoj strani!

I dalje mislim da si ti ko onaj glavni vrabac iz Igre prijestolja. Izdaces me kada mi najvise budes trebao, ne iskljucujem cak ni mogucnost da si vodja ove sekte.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/11/2016 : 19:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Srećom ne gledam Igru prijestolja pa ne znam o čemu govoriš.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 26/11/2016 : 19:42:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemoj meni da pomazete.
Volim ja borbe deset protiv jednog (mene), samo mi ih onda bude zao, jer su u manjini.

Za tebe sam bio dosta i ja jedan, počeo ti je dim iz ušiju ići, kao 12godišnjem djetetu. Ne mogu te više ozbiljno shvatiti, dijete.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 19:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

quote:

Boselli i Nolitta.

Boselli je dobar pripovjedač i kreator avanture, no to bi mu upalilo kod svih strip junaka. Samo eto Zagor ima najveći "avanturistički" potencijal.
Međutim, on neprestano pokušava prodati istu foru. U onom svom prvom periodu je bio nenadmašan, odlična priča za odličnom. Zagor na velikom putovanju, a Boselli je iskoristio svoju maštovitost i uklopio Zagora u sva okruženja.
Kasnije kao da je pokušavao primijeniti isti recept, ali s nedovoljno razrađenom širom slikom.

Ne znam, nekako mi više nije drago vidjeti ga kao autora nove priče.
Više priželjkujem nove mlade scenariste.

Meni je prvi Mortimer bolji od svake Bosellijeve priče izuzev Morske strave i Nestalog istraživača.
Lako je Boselliju povremeno doći i nešto napisati, Bure mora konstantno izbacivati priče što je pogubno na duže staze.

Nolitta je naravno neprikosnoveni kralj.

Ali zasto se uvijek kao najbolje Bosellijeve price spominju Morska strava i Nestali istrazivac?

Dugin most,Helingen je ziv,Kradljivac sjena,Krvna braca,Vampir,Crni brod to su meni sve bolje price od ove dvije navedne,sto ne znaci da mi te dvije nisu vrhunske,dapace jesu to samo dokazuke koliko Boselli ima odlicnih epizoda.

Sto se tice tog prvog Mortimera ta mi prica nikad nije bila nesto posebno,od Mortimera najbolje mi je cetvrto pojavljivanje,drugo i trece su mi tu negdje,u drugom je mana to sto je trebalo biti jos mozda cak i jedna sveska dok je kod treceg pojavljivanja lose to sto Zagor opet ima nevjerojatnu moc razmisljanja na kojem bi mu pozavidjeli i Scherlok Homes i Hercule Poirot,glupo objasnjenje na kraju i totalno neuvjerljiva zavrsnica,moguci ispravak te epizode moze biti da nam Burattini podari novu epizodu o tkacu i da ispadne da onaj politicar zapravo nije tkac nego samo neko njegovo potrckalo a da kao tkaca stavi neku visoku politicku licnost koja se vec pojavljivala u serijalu.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 26/11/2016 : 19:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sjetih se,Tonkin gnjev i Crni osvetnik.
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.7 seconds. Snitz Forums 2000