Author |
Topic  |
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17105 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 10/12/2016 : 18:51:06
|
quote: Originally posted by velka031
Naravno da je teller u pravu. To je sve jako skupo, posebno ti tanki Texovi...
A kad Teler nije bija u pravu  |
 |
|
1Euro
Advanced Member

12608 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 10/12/2016 : 18:58:38
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
A kad Teler nije bija u pravu 
teller je u pravu i kada nije u pravu |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 10/12/2016 : 19:08:33
|
quote: Originally posted by PAJDO
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ako se gledaju Fibrini integrali s po 5 ili 6 albuma, također boja, fini papir i općenito superiorna tehnička oprema, a po cijeni od 200-250-300 kn, to mu dođe oko 40-50-60 kn po albumu. Što su realno vrlo fair i povoljne cijene za (ovisno o ukusima) vrhunske stripove kakvi su Inkali, Potraga za pticom vremena, Sedam života kopca, Naša majka rat itd. E sad, kako Fibra može za naše prilike nekomercijalne i nerijetko nepoznate stripove od 48 do 64 stranice velikog formata objavljivati po cijeni od recimo 50 kn, a Libellus npr. 96 stranica puno komercijalnijih Martina ili Texa "mora" prodavati po cijeni od 150 kn, unatoč svim aargumentima i alibijima (od veličina naklada do korištenja europskih potpora) svejedno mi nije jasno.
A zašto je to povoljna cijena?
Meni je cijena od 50-ak kuna za kolor BD album od 48 do 64 stranice unutar integrala s HC itekako povoljna, a dopuštam da tebi nije. Sve je stvar ukusa i preferencija.
No pokušaj naći jeftinije izdanje.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 10/12/2016 : 19:38:00
|
quote: Originally posted by edvin
da bi izdanje išlo na kioske treba se tiskati u najmanje 3-6000. mislim da tu leži odgovor. taj stres može samo berni podnijeti, pokušao je comicon, antibarbarus, izvori, mentor, fibra, libellus, egmont, turbo limach, van gogh i svi su odustali od te igre. čak je i ludens / strip-agent odustao od neprofitabilnih naslova, nathana, martija i mrno-a, a slobodna ranije od nick raidera, x-mena, conana ... uzimaju 50% + naplaćuju unaprijed dostavu, vrati ti se neprodano na pol oštećeno,pa ti skladišti remitendu ili ti završi na hreliću po kunu, itd itd. a problem je i monopol tiska, bilo bi povoljnije da imaju konkurenciju.
Da, teško je sa stripom na kiosku. Žalosno je to.
Kada su osnovali Libellus i odlučili izdavati Bonellije, pa nisu valjda bili gluhi i slijepi. Pa znalo se je otprilike kolike su naklade i realna očekivanja. Pa zar stvarno netko misli da bi Libellusov Mister No i Martin Mystere imali kakvu takvu prodaju na kiosku i to od prvog broja?! Sve već odavno pročitano. A Ludens je morao ugasiti izdavanje novih neobjavljenih brojeva ta dva junaka jer je prodaja pala na petstotinjak komada. I Nathan je neslavno propao i kod SD i kod Ludensa, obje firme uhodane u posao sa solidnom pozicijom na kioscima. Ništa što Libellus izdaje ne bi prošlo na kioscima osim možda Zagora u boji. Zapakirani u vrećice uz ovakav dizajn, veliku nakladu i povoljnu cijenu nekako vjerujem da bi se to možda prodavalo.
Što se tiče tellerovog prvog posta, Tex br 76 Krvave staze je s obzirom na broj stranica stvarno preskup. Na žalost. Dovoljno je usporediti cijene prijašnjih Texova. Npr broj 6 Smaragdni idol je sa svojih 148 stranica koštao 80kn. Evo legendarna epizoda Lov na čovjeka je koštala 130kn, slično kao i ovaj novi broj 76, a strip ima 277 stranica. Tri puta više. Naklada, jbga. Vjerujem da je to glavni krivac za više cijene.
Ali imamo toliko stripova koji se daju nabaviti jeftino, tisuće i tisuće. Ludens izbacuje redovno, VČ također, ima tu još izdavača sa povoljnim cijenama, da ne nabrajam. Izbora u svakom slučaju ima!  |
 |
|
emirem
Advanced Member

10856 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/12/2016 : 19:56:15
|
Bolje tanki Tex, nego tanka Kita Tellera u kolekciji.
Citam na stripzoni oko Mister Noa na primjer nedostaju nekih tuce brojeva za objaviti dok je bio u NY-u. Zar mislite da ce se to objaviti u redovnoj seriji? Tko ce to docekati? Nakon Afrike period iz SD, pa SA, pa tu je jos VC koji jos laufa svaka tri mjeseca po broj, ali ide.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 10/12/2016 : 19:59:27
|
Više manje detektiran je problem , monopol tiska (bezobrazno skupo),nedovoljan broj prodanih primjeraka,serijali (ili dijelovi serijala koji nemaju adekvatnu kvalitetu)....... Šta kod može ići na kioske ,neka ide pa makar i s povećanijom cijenom. Šta ne može ići kioskom neka ide preko striparnica s time da bi bilo dobro da ovo šta ide preko striparnica ,neki stripovi budu s MANJE OPREME u vidu mekših korica tj. kioske kvalitete.Pa niko mi ne može reć da ne bi proša Zagor kolor i Tex kolor po principu REPUBLIKE . Pogledajmo samo Vangoghovog Malog renđera , pa šta mu fali. Šta fali kvaliteti Ludensovog Malog rendžera , Bele i Bronka,PSDZ, ništa, kvaliteta je po mojem ukusu odlična. |
Edited by - RAKOSI4 on 10/12/2016 20:13:01 |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 10/12/2016 : 20:03:10
|
quote: Originally posted by 1Euro
A kad Teler nije bija u pravu 
teller je u pravu i kada nije u pravu
  |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/12/2016 : 20:09:12
|
Teško je uspoređivati nekadašnje cijene, Lov na čovjeka je izašao prije 9 godina i od tada su se promijenile mnoge stvari a ne samo tiraž. I prvi Tex Zmajev povratak je koštao 150 kn a sa svojih 385 stranica spada u najdeblje knjige te biblioteke, da su danas takve cijene možda opet ne bi bili zadovoljni. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/12/2016 : 20:15:17
|
Više manje detektiran je problem , monopol tiska (bezobrazno skupo),nedovoljan broj prodanih primjeraka,serijali (ili dijelovi serijala koji nemaju adekvatnu kvalitetu)....... Šta kod može ići na kioske ,neka ide pa makar i s povećanijom cijenom. Šta ne može ići kioskom neka ide preko striparnica s time da bi bilo dobro da ovo šta ide preko striparnica ,neki stripovi budu s MANJE OPREME u vidu mekših korica tj. kioske kvalitete.Pa niko mi ne može reć da ne bi proša Zagor kolor i Tex kolor po principu REPUBLIKE . Pogledajmo samo Vangoghovog Malog renđera , pa šta mu fali.
Fali mu malo veći tiraž (i bolja prodaja koja ide uz to), dosadašnjih 220 primjeraka će u idućoj turi biti dodatno smanjeno na 110, ako se ne varam. Naravno da se to mora osjetiti na cijeni, sjetimo se da je prvih 10 brojeva tog izdanja krenulo na kioske sa cijenom od 16 kn pa se opet nije prodavalo dovoljno dobro.
|
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 10/12/2016 : 20:19:36
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Teško je uspoređivati nekadašnje cijene, Lov na čovjeka je izašao prije 9 godina i od tada su se promijenile mnoge stvari a ne samo tiraž. I prvi Tex Zmajev povratak je koštao 150 kn a sa svojih 385 stranica spada u najdeblje knjige te biblioteke, da su danas takve cijene možda opet ne bi bili zadovoljni.
Ma mene ne bi smetalo kad bi im korice bile i od aluminija presvučene tankim slojem zlata pa ko će neka kupuje. Ali zašto stripove , dio tiraže ne proizvoditi kvalitete jednog Ludensovog Malog rendžera ili kvalitete Zagora OP-a  |
Edited by - RAKOSI4 on 10/12/2016 20:33:19 |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 10/12/2016 : 20:31:09
|
Više manje detektiran je problem , monopol tiska (bezobrazno skupo),nedovoljan broj prodanih primjeraka,serijali (ili dijelovi serijala koji nemaju adekvatnu kvalitetu)....... Šta kod može ići na kioske ,neka ide pa makar i s povećanijom cijenom. Šta ne može ići kioskom neka ide preko striparnica s time da bi bilo dobro da ovo šta ide preko striparnica ,neki stripovi budu s MANJE OPREME u vidu mekših korica tj. kioske kvalitete.Pa niko mi ne može reć da ne bi proša Zagor kolor i Tex kolor po principu REPUBLIKE . Pogledajmo samo Vangoghovog Malog renđera , pa šta mu fali.
Fali mu malo veći tiraž (i bolja prodaja koja ide uz to), dosadašnjih 220 primjeraka će u idućoj turi biti dodatno smanjeno na 110, ako se ne varam. Naravno da se to mora osjetiti na cijeni, sjetimo se da je prvih 10 brojeva tog izdanja krenulo na kioske sa cijenom od 16 kn pa se opet nije prodavalo dovoljno dobro.
Problem Vangogha je što stripove nije pustija u opticaj širom regije, što bi mu donilo još kupaca .Niko me ne može uvjerit da tamo nema Kitoljubaca (mislim na Kit Telera).Teksa mu ne mogu prežalit,niko me na svitu ne može uvjerit da ne bi naša dostatnih kupaca u onako lijepom dizajnu u orginalu prema talijanskim. Vangogh je ljubitelj Kit Telera pa ga tiska za sebe i Hrvatsku samo da bude na pozitivnu nulu,jer mu se puno ne zajebaje s tim, jer od toga uopće ne živi .Treba se povezat sa svim striparnicama Balkana jer tamo također ima ljudi koji obožavaju Kit Telera. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 10/12/2016 : 20:51:17
|
I zamisli situaciju, od tih 110 primjeraka teller uzme 5 i jedva da nešto ostane za ostatak regije, izdanje postane teže nabavljivo nego neke Libellusove knjige. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 10/12/2016 : 21:04:45
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by mladjo A i ova teza "Vidimo da Bella i Bronco i PSDZ idu više manje redovito pa pretpostavljam da ako za te naslove ima 800 do 1000 kupaca onda kako ne bi bilo i za Legendarne junake" ne stoji jer su upravo ti legendarni junaci povučeni iz prodaje dok ovi zasad bez problema idu dalje.
Ovo se često ponavlja ali znajući kako stripofili i kolekcionari razmišljaju uzrok je malo složeniji. Po mom mišljenju povučeni su iz prodaje je su te novije epizode uglavnom smeće, nemaju nostalgičarskog naboja, kvalitetom izrade su ispodprosječne itd itd. Kvragu pa i ja sam sam prestao kupovati Mister Noa kad je izašao drugi boj strip agenta- Otmičari. Nisam nikad bio bolestan na vrhunski tisak " u milimetar i glanc na polici" ali za te novce uz glupavu priču sam se osjećao ko pokradeni glupan. Siguran sam da nisam jedini. Zamisli si sad da ni Libellus ni VČ nisu počeli sa recimo Mister Noovim knjigama. I sad zamisli da ga je Ludens počeo objavljivati mjesečno od prvog broja ajd nek bude recimo 2010. godina Ti zaista misliš da bi taj legendarni junak bio povučen iz prodaje jer se ne bi našlo 1000 ljudi koji bi ga kupovalo? Zar stvarno tako misliš??
quote: Originally posted by mladjo Znam, suludo je ali to je tako. Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da su prava za objavljivanje za npr. Belu i Bronka drastično jeftinija od npr. Mister Noa, pa se zato to ipak drži.
Sigurno da su jeftinija ali to uopće nije predmet. Ja govorim o tome da kritična masa od 1000 ljudi ZA POPULARNije junake postoji. Da nije tako većina Libellusovih i VČknjiga danas ne bi bila rasprodana
Hm, pitanje je da li je 1000 ljudi uopće kritična masa. Možda je, kako Edvin kaže, potrebno tri puta više ljudi. Inače zanimljivo je kako to sa "stajem kupovati jer su epizode postale loše" ne vrijedi za Alan Forda. Ovaj novi bez beda gura i dalje. Inače, pročital sam jedno tridesetak tih novih AF-ova. Ha ono, čak se i može pročitati, onak, neobavezno. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Posted - 10/12/2016 : 21:10:26
|
I zamisli situaciju, od tih 110 primjeraka teller uzme 5 i jedva da nešto ostane za ostatak regije, izdanje postane teže nabavljivo nego neke Libellusove knjige.
Najveća mora i kletva za svakog stripofila je DABOGDA TI TELER POKUPOVA SVE STRIPOVE . Reka sam ja da će se on obogatit na stripovima , On igra na dulje staze ,na kioscima će stripovi prestati izlaziti , striparnice će propuvati i postati stanište pauka i paučine , aukcije će propasti jer će svi akteri završiti u ćorku , Boneli će bankrotirati . Jedina opcija ostat će im SKLADIŠTE TELER ,prepuna svega i svačega u glanc stanju .Bogati će kupovati gotovinom ,a šljakeri će dizat kredite na 30 godina da se dokopaju primjeraka koje više svijet neće vidjeti a tiskarski stroj otiskati . Najbogatiji ljudi u Deželi će bit Teler i Melanija . A one škrtice koje su se rugale i kupovale jedan ili nijedan primjerak će gristi nokte i govoriti "Jesam bio lud" "Jesam bio lud"  |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 10/12/2016 : 22:33:20
|
Vidim da se povuklo pitanje i BD albuma. Ja sam kupio par komada, mozda sve skupa 7-8 i onda bi ostao ka posran, ono platis velike novce, dobijes 50-ak tabli i ako strip nije one-shot di si onda, trebas pljuniti jos 15 eura za svaki. Doduse kombinirao sam sa nekim siteovima di imas mjesecnu pretplatu i dostupan ti je strip na zahtjev, ali ponuda je koliko god oni naglasavali neogranicena ustvari ipak jako ogranicena. I onda sam sasvim slucajno otkrio ovaj site
Dobro, ovo je ipak piratluk. Nemoj stavljati takve sajtove. mladjo
Site je na torrent principu, registracija i skidaj, stripovi su najcesce jako dobro skenirani, pokriveno je sigurno 95% svega izaslog na fr-be sceni i sta je najvaznije svaki dan pljuste novi skenovi ili najnovijih stvari ili se krpaju neke rupe iz zadnjih 10-ak godina. Ono da imas tri zivota ne bi stiga procitati sve. Na ovom forumu ima hrpa jako inteligentnih ljudi koji mogu u pola godine nauciti francuski, a uvjeren sam da i dosta njih zna. Moj savjet se dakle namece sam po sebi ako nemas dovoljno novaca ili zivaca za cekanje nekih stvari koje nikako ne stizu na red za objavu.
Usput nevezano za prethodno, ima u gradskoj knjiznici u Sibeniku sve od Fibre sta je izbaceno i neke stvari od Libellusa. Digao sam Fibrine Casne ljude, procitao prvi tom i odjebao i vratio, skinuo fr verziju i procitao u jedan dan. Silne godine citam samo na it/fr/esp jeziku, od skolskih dana sam na ratnoj nozi s hrvatskim.
U zadnje vrijeme sam jako, jako popravio engleski i prosirio vokabular koji je tamo neogranicen. I sad kad sam vidio koje se tamo mogucnosti kriju sa downloadanjem americkih stripova i knjiga glava boli |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
Edited by - mladjo on 10/12/2016 23:42:09 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/12/2016 : 23:24:21
|
Downlodanjem stripova,nastaje situacija da vise nemas stripove. Jel ako nisu u rukama ili na polici to nisu stripovi. A ni kolekcionarstvo, jel... Mislim, tu su da bi se imali fizicki. Naravno da svatko moze skidati sto hoce I ne treba ni trositi pare na stripove al meni osobno to nije to. Kao I elektronske knjige, dok ti ne okreces stranice rukom, to jednostavno nije pravi feeling. A osvrnuo bi se I na gore spomenutu Fibru, istina, jedini pravi omjer luksuza, boje, hc-a, dizajna, kvalitete I naravno cijene je kod njih. Meni neprikosnovena biblioteka. A da ponovim, ko ne zeli kupovati Libellus, zasto ga jednostavno ne kupuje I bas ga briga za ove,(nas), sto ga kupujemo... Vrlo jednostavno. Ja kad vidim poredane na polici I (zavrsene), Magicnog I Kena, gustam od srice. A bogme I Dylan, kolorni Zagor, Marti te Nathan koje ja kompletiram me cine jako zadovoljnim...Da ne govorim o Bonellijevim mini serijalima koji su mi sve drazi, pa tako I ovi u izdanju Libellusa. I to je to, ko ne zeli uopce ne mora... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts
Member since 27/09/2004 |
Posted - 11/12/2016 : 10:19:50
|
quote: Originally posted by ivanl
Downlodanjem stripova,nastaje situacija da vise nemas stripove. Jel ako nisu u rukama ili na polici to nisu stripovi. A ni kolekcionarstvo, jel... Mislim, tu su da bi se imali fizicki. Naravno da svatko moze skidati sto hoce I ne treba ni trositi pare na stripove al meni osobno to nije to. Kao I elektronske knjige, dok ti ne okreces stranice rukom, to jednostavno nije pravi feeling. A osvrnuo bi se I na gore spomenutu Fibru, istina, jedini pravi omjer luksuza, boje, hc-a, dizajna, kvalitete I naravno cijene je kod njih. Meni neprikosnovena biblioteka. A da ponovim, ko ne zeli kupovati Libellus, zasto ga jednostavno ne kupuje I bas ga briga za ove,(nas), sto ga kupujemo... Vrlo jednostavno. Ja kad vidim poredane na polici I (zavrsene), Magicnog I Kena, gustam od srice. A bogme I Dylan, kolorni Zagor, Marti te Nathan koje ja kompletiram me cine jako zadovoljnim...Da ne govorim o Bonellijevim mini serijalima koji su mi sve drazi, pa tako I ovi u izdanju Libellusa. I to je to, ko ne zeli uopce ne mora...
Kao sta sam vec jednom napisa ljudi su postali sve manje citatelji a sve vise kolekcionari.Bitnije je kako strip izgleda na polici nego sta se nalazi unutra.I vece zadovoljstvo pruza osjecaj kad ga vidis na polici nego kad ga procitas.I zato Libellus moze sada podignit cijenu za koliko hoce jer ce kolekcionari platit koliko god treba samo da popune kolekciju.Kad je Libellus krenia isli su sa nizim cijenama da stvore dovoljno veliku bazu kolekcionara i sada mogu dignit cijenu u nebo.Ta vasa objasnjenja o tolikom poskupljenju zbog manje naklade i skupoce tiska ne stoje.Jer zasto onda Fibra nije toliko poskupila svoja izdanja s obzirom da je tiraz Fibri i Libellusa slican?
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 11/12/2016 : 10:53:25
|
Vise izdavaca je u toku vremena potvrdilo da tiraz u najvecoj mjeri odredjuje cijenu, a ne oprema. Libellus je startovao optimisticno sa vecim tirazima i manjim cijenama. Na duze staze tako nisu mogli opstati, pa su smanjili tiraz i naravno podigli cijene. Nekim ljudima je samo to pred ocima - podizanje cijena. Da su od samog pocetka pucali na nizi tiraz i imali aktuelne cijane, niko im to ne bi danas prebacivao. |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 11/12/2016 : 13:56:56
|
quote: Originally posted by PAJDO
Ako se gledaju Fibrini integrali s po 5 ili 6 albuma, također boja, fini papir i općenito superiorna tehnička oprema, a po cijeni od 200-250-300 kn, to mu dođe oko 40-50-60 kn po albumu. Što su realno vrlo fair i povoljne cijene za (ovisno o ukusima) vrhunske stripove kakvi su Inkali, Potraga za pticom vremena, Sedam života kopca, Naša majka rat itd. E sad, kako Fibra može za naše prilike nekomercijalne i nerijetko nepoznate stripove od 48 do 64 stranice velikog formata objavljivati po cijeni od recimo 50 kn, a Libellus npr. 96 stranica puno komercijalnijih Martina ili Texa "mora" prodavati po cijeni od 150 kn, unatoč svim aargumentima i alibijima (od veličina naklada do korištenja europskih potpora) svejedno mi nije jasno.
A zašto je to povoljna cijena?
Meni je cijena od 50-ak kuna za kolor BD album od 48 do 64 stranice unutar integrala s HC itekako povoljna, a dopuštam da tebi nije. Sve je stvar ukusa i preferencija.
No pokušaj naći jeftinije izdanje.
Upravo to ,sve je stvar ukusa, mada bi i za većinu LB bonellija mogli reći "probaj naći jeftinije izdanje" |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ZoranC
Senior Member

Germany
1941 Posts
Member since 20/09/2010 |
Posted - 11/12/2016 : 15:03:55
|
Jucer listam aukcije i gledam zadnju debeljucu MrNoa od VC pa razmisljam kako bi mi bilo svejedno LL ili VC (HC ili SC) da nije, eh da nije mojih godina i onog tempa izlazenja. Dok VC izda ono sto je izdao LL, moji ce unuci, koji jos nisu ni u planu, zavrsiti skole. Onda se sjetim ovog topica i mnogo toga se relativira. Eno netko trazi Libellusov komplet Zagora i opet pomislim, hajde napravi mjesta za nesto drugo, imas KIZ VC. Eh, da nije... mojih godina i 10 knjiga LL godisnje ili 1-2 od VC. Iako tako zvuci, nista protiv VC i sve je u redu dok si mlad, ali tempo svih njihovih kolekcionaraca je stvarno samo za okorjele optimiste... Fazit: za mene ne postoji alternativa... |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 11/12/2016 : 15:29:36
|
Ritam je također jedna od bitnih stavki kod praćenja određenog serijala. Džabe povoljnija cijena ako se serijal vuče poput puža. Ovo za Mister Noa je dobra usporedba, iako bi se sličnih slučajeva još moglo pronaći (npr. Ludens Zagor biblioteka). |
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 11/12/2016 : 22:20:56
|
quote: Originally posted by Torghal
quote: Originally posted by ivanl
Downlodanjem stripova,nastaje situacija da vise nemas stripove. Jel ako nisu u rukama ili na polici to nisu stripovi. A ni kolekcionarstvo, jel... Mislim, tu su da bi se imali fizicki. Naravno da svatko moze skidati sto hoce I ne treba ni trositi pare na stripove al meni osobno to nije to. Kao I elektronske knjige, dok ti ne okreces stranice rukom, to jednostavno nije pravi feeling. A osvrnuo bi se I na gore spomenutu Fibru, istina, jedini pravi omjer luksuza, boje, hc-a, dizajna, kvalitete I naravno cijene je kod njih. Meni neprikosnovena biblioteka. A da ponovim, ko ne zeli kupovati Libellus, zasto ga jednostavno ne kupuje I bas ga briga za ove,(nas), sto ga kupujemo... Vrlo jednostavno. Ja kad vidim poredane na polici I (zavrsene), Magicnog I Kena, gustam od srice. A bogme I Dylan, kolorni Zagor, Marti te Nathan koje ja kompletiram me cine jako zadovoljnim...Da ne govorim o Bonellijevim mini serijalima koji su mi sve drazi, pa tako I ovi u izdanju Libellusa. I to je to, ko ne zeli uopce ne mora...
Kao sta sam vec jednom napisa ljudi su postali sve manje citatelji a sve vise kolekcionari.Bitnije je kako strip izgleda na polici nego sta se nalazi unutra.I vece zadovoljstvo pruza osjecaj kad ga vidis na polici nego kad ga procitas.I zato Libellus moze sada podignit cijenu za koliko hoce jer ce kolekcionari platit koliko god treba samo da popune kolekciju.Kad je Libellus krenia isli su sa nizim cijenama da stvore dovoljno veliku bazu kolekcionara i sada mogu dignit cijenu u nebo.Ta vasa objasnjenja o tolikom poskupljenju zbog manje naklade i skupoce tiska ne stoje.Jer zasto onda Fibra nije toliko poskupila svoja izdanja s obzirom da je tiraz Fibri i Libellusa slican?
pa i nije isti tiraž, mislim da fibra večinom radi u 500 komada,nadodaj da imaju redovan otkup večine izdanja, a to da tiraž ne diktira cijenu dovoljno je se sjetiti zagora od početka kada je išao u danas nezamislivih 1200 komada i na mafestu te godine si mogao ga uzeti 4 broja za 440 kuna,,,,,,,sad je na 400 komada i jedna knjiga košta 156 ( u prva 2 mjeseca) ,,znači nema kupaca i to je to,,ili smanji nakladu i digni cijene ili ugasi serijal,, |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 11/12/2016 : 22:49:03
|
no to je stvar izbora. zivi ce mrtvaci lako otici u sve knjiznice. mnogi ce fibrini albumi posve opravdano dobiti potporu mkrh. dobro, mozda ne s hasanom a tesko da ce itko poduprijeti izdanje tvrdoupakiranog dreka, na stranu nase emocije, nostalgija i ostalo. doza objektivnosti ipak postoji te je jedno zabava a drugo umjetnost. da ne govorim da je recimo pocetak MM li Mr Noa vrlo ugodna zabava, a poslije nije vise ni to - znaci turbodosadan drek - i forsira se samo radi kolekcionarstva... no, stvar je izbora. to treba postovati. ali onda nema kukanja. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Topic  |
|
|
|