Author |
Topic  |
zovko
New Member

201 Posts
Member since 21/08/2012 |
Posted - 10/12/2016 : 09:39:51
|
U ekonomiji, cena proizvoda povezana je s inflacijom Kad bi neko računao hrvatsku inflaciju na osnovu libellusa, verujem da bi to bila dobra brojka
Prosto je. Ljudi (psihološki) ne vole kada im neki proizvod u kratkim nepravilnim intervalima ide na gore.
A valjda prava najviše određuju cenu. S napretkom tehnologije, u budućnosti, broj primeraka neće igrati ključnu ulogu. Pretpostavljam da će se sve svesti u formu kataloga fde kupac naručuje brojeve od izdavača koje želi da mu se odštampaju. |
Edited by - zovko on 10/12/2016 09:46:10 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/12/2016 : 09:44:34
|
Texova c/b biblioteka je nešto najbolje što sam vidio kada su u pitanju format i dizajn. Cjelovite priče, stavljanje godine originalnog izlaska na hrbat umjesto broja knjige, Villine i Galepove naslovnice, teško da može bolje, još samo da su malo jeftinije. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/12/2016 : 09:49:08
|
quote: Originally posted by Kojot
Libellus je zakon,vrijedi svaku paru!
Čak i Krvave staze?  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Kojot
Advanced Member

Switzerland
4138 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 10/12/2016 : 10:45:07
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by Kojot
Libellus je zakon,vrijedi svaku paru!
Čak i Krvave staze? 
Krvave staze vredi još više jer njega nisam još dobio,tako da..... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17901 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 10/12/2016 : 11:10:01
|
quote: Originally posted by markotamara
bit ce i skuplje....
ja sam javno odredio granicu preko koje ne idem
evo to je sad 40 marki posljednji sam platio 38
koji mi se ne svide idu na prodaju |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 10/12/2016 : 12:14:14
|
quote: Originally posted by mladjo
da ima kupaca prodavali bi se za 18-25 kuna. Nema kupaca - prodaju se za 100+ kuna.
Ma daj ovo je pizdarija. Zaista misliš da u to vrijeme nije bilo 800-1000 kupaca za stare epizode Martina i Mister Noa. Vidimo da Bella i Bronco i PSDZ idu više manje redovito pa pretpostavljam da ako za te naslove ima 800 do 1000 kupaca onda kako ne bi bilo i za Legendarne junake. Zašto se krenulo sa luksuznim izdanjima je već Curunir objasnio. Oni su tako htjeli ponajprije za sebe što je sasvim ok. Ali onda se ne može kukati da nema mase kupaca kad se niti ne prodaje za masu nego za sebe.
quote: Originally posted by mladjo Osim toga, već je bilo rečeno sto puta - najbitnija stvar kod određivanja cijene je broj primjeraka. HC/SC i slične stvari utječu na cijenu možda 10-20 kn.
Mislim da je to već znano svima. A sudeći po smanjenju tiraža lako se može zaključiti da je to (djelomična) posljedica izdavačke politike. |
Bok, kako si.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/12/2016 : 12:29:39
|
Koliko ja znam gospodu pokretace Libellusa, a znam ih, oni nikad nisu kukali oko toga koliko ce ljudi kupiti njihova izdanja. Jos jednom kazem, to su entuzijasti i radice to iz potrebe prikazivanja tih junaka u pravom "ruhu", kako oni a i mnogi od nas misle, dostojno legende koja ih prati. I jos jednom; druga je prica koliko su ti junaci naivni gledajuci ih danas. Nama koji ih danas mozemo priustiti, izgleda da kupujemo svoje djetinjstvo, uspomene... jbg. nekome izgleda glupo al tako je. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
zovko
New Member

201 Posts
Member since 21/08/2012 |
Posted - 10/12/2016 : 12:51:01
|
quote: Originally posted by ivanl
Koliko ja znam gospodu pokretace Libellusa, a znam ih, oni nikad nisu kukali oko toga koliko ce ljudi kupiti njihova izdanja. Jos jednom kazem, to su entuzijasti i radice to iz potrebe prikazivanja tih junaka u pravom "ruhu", kako oni a i mnogi od nas misle, dostojno legende koja ih prati. I jos jednom; druga je prica koliko su ti junaci naivni gledajuci ih danas. Nama koji ih danas mozemo priustiti, izgleda da kupujemo svoje djetinjstvo, uspomene... jbg. nekome izgleda glupo al tako je.
Pa što onda ne izdaju u dva primerka, pa da idu od sajma do sajma da ih pokazuju? |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Posted - 10/12/2016 : 13:01:13
|
Koliko ja znam gospodu pokretace Libellusa, a znam ih, oni nikad nisu kukali oko toga koliko ce ljudi kupiti njihova izdanja.
Pa neće kukati sami sebi što rade izdanja namjenjena samima sebi. Uostalom, nije nužno da se artikulira sve što se želi reći. Povećanje cijena je ionako vrištilo samo od sebe. |
Bok, kako si.
|
 |
|
1Euro
Advanced Member

12607 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 10/12/2016 : 13:02:31
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by teller
Cijeli post sto ga je drogsy izkopao je ironija...samo ne razume je puno ljudi na forumu... Hvalio sam libellus i pohvalit cu jih i ubuduce ali u slucaju tog Texa mrsavka jih uz svu dobru volju ne mogu...vec sam smanjio asortiman koji uzimam od njih a ako jos dignu cijene mogo bi i prestat...jesam ovisnik ali matematika mi jos ide...znam kad je nesto preskupo..bilo glupo ili ne radije za iste novce uzmem 4 iste primjerke malog rendzera...oboje je glupo ali kod Kita bar nesto ponesem u vrecici,...
Kita se nosi u gaćama a ne u vrećici. 
možda teller kupuje Kita u SexShopu.... |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5137 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 10/12/2016 : 13:08:45
|
Ma ljudi ,evo sad ozbiljno, ima svako pravo tiskat kako želi i kupovat kako i koliko želi .Ukusi su različiti.Ja osobno više volim mekane korice stripova (ne zbog cijene),ko brani Ludensu izbacivat Zagor kolor ,Tex kolor po principu Republike (2 epizode,kolor, veće dimenzije.dizajn šta mi je puno lipše i praktičnije od Libelusovog kolora) s cijenom oko 70 kuna zamotano i zaštićeno u celofanu (može to i preko striparnica).Ja garantiram da bi se našlo više od 1000 kupaca šta iz Hrvatske , cijele regije , i ljudi s područja Balkana razasuti po cijelom svijetu. Nije problem u Marti Misteriju i Mister No-u kad bi se išlo iz početka jer su ti serijali najbolji u početnim periodima ,problem je u kasnim periodima di je kvaliteta jako loša i zato puno ljudi ne kupuje ,iskreno ja ih ne bi ni besplatno uzeja.Kad se govori o pojedinim junacima jako ,jako bitno je koji je dio serijala, jer kvaliteta varira od 1 do 5. I ko brani Ludensu ili VČ izdat Tex klasik ili Tex OP po cijeni od 40 do 60 kuna  Ja Libelus izdanja ne kupujem ali ko brani ostalim izdavačima da izdaju stripove preko striparnica s mekim uvezom i skromnijom opremom po znatno nižim cijenama i većim tiražama  |
Edited by - RAKOSI4 on 10/12/2016 13:10:29 |
 |
|
emirem
Advanced Member

10855 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/12/2016 : 13:49:13
|
Treba li libellus nakon zavrsetka nekog projekta pokrenuti novi sa istim strip junacima samo u drugom ruhu? Pa, na primjer moje misljenje i kad bih bio na njihovom mjestu na ovako riskantnom i prevrtljivom trzistu ne bih previse niti eksperimentirao. Zagora necu niti previse spominjati osim sto bih zavrsio sa nekim odredjenim brojem nakon zlatnog perioda i objavljivao cjelokupne epizode po republiccinom standardu i naravno updateovanom libellus sabloni samo najbolje epizode do *akhm* "Demona ludila"(stavite mnozinu ako ste bolji u talijanskom prevodjenju! ) Texa nisam gotivio nikada ekstra, ali ovo objavljivanje neobjavljenih je pun pogodak, ali ne bih ove friske, nedavno objavljivane nakon broja 500. Mystere ce navodno u koloru u cizmi do nekog broja ne znam tocno kojeg, ali bih ga kupovao do 20-30-tak epizoda. Dylan kako jeste u cb, kolorci ostaju i dalje meni aktuelni, samo valjalo bi neki HC Dyd iz svijeta apokalipticne buducnosti u njihovom aranzmanu. Franko-belzik skola da se zavrsi i kasnije neke hit serijale u integralu objaviti. Clana Tellera muci ta razlika ulozeno-dobiveno, razumijem ga, strip ne vrijedi toliko novaca za HC i to cb varijanta. Vele razlika izmedju HC i SC je 20kuna/3eura+/- a mnogi bi htjeli "lakse" citati u krilu strip. Kako sam u pospremanju stripova, a i libellusovih Zagora, jedan mi tezi od Frank Herbertove "Dune" trilogije od 910 stranica! Primjer stripa sa uvezom mi je od Epicenter Comicsa od D.J. i cijenom godi novcaniku, ne izlazi cesto, kompletna prica i lagan za drzati. Ne odskace vizuelno od drugih niti se dici ekstra opremljenoscu. Skromnije, jeftinije i pun pogodak za potrosaca. Mi smo u vlaku koji vozi jos jedno vrijeme sto se tice izdavastva i sad se kupuje dok se moze, a kasnije ce sve postati samo legendarni izdavacki poduhvat o kojem ce se pricati godinama.
Kolekcija se stvara sad, kasnije ce biti tko se nije skrio...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 10/12/2016 : 14:03:37
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by nika331
apsolutno se slažem! mislim rado bih čitala nathana, martina, mister noa i texa redovno, ali kad mi netko naplaćuje to čitanje 150-200kn, nema šanse. od mene ne mogu na taj način stvorit ljubitelja stripova. pitam se samo kako je današnjoj dječurliji koja se navuče na to, pa vuku roditelje za rukav i traže takve skupe poklone. a osim toga šta ti je jedna knjiga, kad ih je istovremeno izašlo još 10? srećom, postoje knjižnice, pa se za cijenu godišnje članarine može puno toga pronaći i pročitati, a ujedno se ne mora postati ovisnik o kupovanju novcima koje nemaš. kod mene djeluje. najsuludije su mi pak one knjige nathana gdje su 3 random epizode unutra. mislim, mene nitko ne bi mogao natjerat da to kupim. meni se moraju sviđati sve 3 epizode da ih onda držim doma, ta ideja mi je apsolutno grozna, ista stvar kod magičnog.
Nemam pojma na koje Nathanove knjige misliš. Kod njega, kao i kod svih ostalih junaka, Libellus izdaje sve kronološki.
o tome i govorim. meni kronologija ne igra nikakvu ulogu oko toga koja mi je epizoda dobra, a koja nije. i rado bih doma imala samo one koje mi se sviđaju, a kupnjom ovih knjiga je to nemoguče postići. ista stvar kod magičnog, zato bih radije da su te epizode pojedinačno izdavane nego po 3 zajedno. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 10/12/2016 : 14:20:51
|
@ nika331
Isto vrijedi i za Dylana, jedna pored druge su sjajna Dugi oproštaj i očajna Koljač, a da bi imao tehnički superiorno izdanje jedne prisiljen si imati i drugu. Cvijeće ne ide bez smeća, med bez pelina. Pa ti, da bi to izbjegao, ostane LU kiosk.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
morski
Senior Member

2668 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts
Member since 13/10/2006 |
Posted - 10/12/2016 : 14:29:47
|
ide kod martija npr, imam 5 njegovih HC knjiga (samo), al to su onih 5 koje su meni savršenstvo. 10/10 i da, sviđa mi se moja okrnjena biblioteka, to je to za mene. |
 |
|
emirem
Advanced Member

10855 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 10/12/2016 : 16:18:22
|
quote: Originally posted by nika331
apsolutno se slažem! mislim rado bih čitala nathana, martina, mister noa i texa redovno, ali kad mi netko naplaćuje to čitanje 150-200kn, nema šanse. od mene ne mogu na taj način stvorit ljubitelja stripova . pitam se samo kako je današnjoj dječurliji koja se navuče na to, pa vuku roditelje za rukav i traže takve skupe poklone . a osim toga šta ti je jedna knjiga, kad ih je istovremeno izašlo još 10? najsuludije su mi pak one knjige nathana gdje su 3 random epizode unutra. mislim, mene nitko ne bi mogao natjerat da to kupim. meni se moraju sviđati sve 3 epizode da ih onda držim doma
rado bih doma imala samo one koje mi se sviđaju, a kupnjom ovih knjiga je to nemoguče postići.
Da, nazalost! Nekad bilo kupi tata-mama strip 8-18kn na kiosku dok cekas stomatologa, logopeda i slicno, a danas mama-tata kupis mi strip u HC od 140kn da malo citam? Pfft, kaj uz taj strip ide i rucak kod Mimice u Jurisicevoj?
Pomalo smo i snobovi zar ne sa luksuznim izdanjima. Kao moj susjed kad veli za felge da su mu 400eura. Uglavnom, u fr-be domeni izlazi puno vise stripova cije cijene su od 13.90-22eura i ima ih mjesecno mala hrpica. Izracunajte koliko oni daju za strip u HC-u od 48-60 stranica. 
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 10/12/2016 16:22:41 |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1289 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 10/12/2016 : 16:28:48
|
Koliko ja znam gospodu pokretace Libellusa, a znam ih, oni nikad nisu kukali oko toga koliko ce ljudi kupiti njihova izdanja. Jos jednom kazem, to su entuzijasti i radice to iz potrebe prikazivanja tih junaka u pravom "ruhu", kako oni a i mnogi od nas misle, dostojno legende koja ih prati. I jos jednom; druga je prica koliko su ti junaci naivni gledajuci ih danas. Nama koji ih danas mozemo priustiti, izgleda da kupujemo svoje djetinjstvo, uspomene... jbg. nekome izgleda glupo al tako je.
Svaka im čast na tom entuzijazmu. |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1289 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 10/12/2016 : 16:46:22
|
quote: Originally posted by emirem Nekad bilo kupi tata-mama strip 8-18kn na kiosku dok cekas stomatologa, logopeda i slicno, a danas mama-tata kupis mi strip u HC od 140kn da malo citam? Pfft, kaj uz taj strip ide i rucak kod Mimice u Jurisicevoj?
Pomalo smo i snobovi zar ne sa luksuznim izdanjima. Kao moj susjed kad veli za felge da su mu 400eura. Uglavnom, u fr-be domeni izlazi puno vise stripova cije cijene su od 13.90-22eura i ima ih mjesecno mala hrpica. Izracunajte koliko oni daju za strip u HC-u od 48-60 stranica. 
Čim to možeš rezonitrati nisi snob. Što se tiče Francuza to je druga priča. Oni imaju najveću tradiciju ne samo kupovanja već i kreiranja stripova. Ta cijena od 10-ak eura za novi luksuzni album je i ovdje. Znači isti iznos se i ovdje plaća za album (nisu ni ovdje to veće razlike u cijeni u smislu prevelike marže domaćih izdavača) samo uz razliku da je njihova mjesečna plaća 4-5 puta veće.
|
Edited by - petarStripovi10 on 10/12/2016 16:47:32 |
 |
|
gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 10/12/2016 : 17:00:25
|
Djetinstvo je na kioscima, tako mojne te price |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
Edited by - gerilac1 on 10/12/2016 17:01:22 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 10/12/2016 : 17:09:09
|
Ako se gledaju Fibrini integrali s po 5 ili 6 albuma, također boja, fini papir i općenito superiorna tehnička oprema, a po cijeni od 200-250-300 kn, to mu dođe oko 40-50-60 kn po albumu. Što su realno vrlo fair i povoljne cijene za (ovisno o ukusima) vrhunske stripove kakvi su Inkali, Potraga za pticom vremena, Sedam života kopca, Naša majka rat itd. E sad, kako Fibra može za naše prilike nekomercijalne i nerijetko nepoznate stripove od 48 do 64 stranice velikog formata objavljivati po cijeni od recimo 50 kn, a Libellus npr. 96 stranica puno komercijalnijih Martina ili Texa "mora" prodavati po cijeni od 150 kn, unatoč svim aargumentima i alibijima (od veličina naklada do korištenja europskih potpora) svejedno mi nije jasno.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 10/12/2016 : 17:17:22
|
Heh uvik ista priča; skupo ili nije? Lipo je Curunir rekao, Dade prije svega izdanja rade za sebe i to je ok. Njihovi novci, njihova ideja i njihov projekt i to je to. Mislim da je i mladjo u pravu kad kaže da nema određene mase koja bi kupovala sve te stripove. Meni je recimo Marty odličan strip. Imam cijelu libellusovu kolekciju. Ali sad razmišljam na kojem broju stati. Ne zato što ga ne mogu priuštiti (Bogu hvala da je tako;). Zašto? Zato što imam dojam da me netko pravi budalom da za c/b strip od 180 strana dajem 150 kn. Naravno, poštujem njihove odluke i ne mislim da su radi toga ovakvi ili onakvi, ali i moja odluka je takva. Niti im želim išta loše zato što ću ja odustati od jednog junaka. Na kraju krajeva, da imaju vile, jahte, kurve to je svakako njihovo pravo jer kad si u nekakvom biznisu imaš svako pravo na zaradu. Da nije tako stripovi bi se na aukcijama poklanjali a ne prodavali;) |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 10/12/2016 : 17:17:26
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by mladjo
da ima kupaca prodavali bi se za 18-25 kuna. Nema kupaca - prodaju se za 100+ kuna.
Ma daj ovo je pizdarija. Zaista misliš da u to vrijeme nije bilo 800-1000 kupaca za stare epizode Martina i Mister Noa. Vidimo da Bella i Bronco i PSDZ idu više manje redovito pa pretpostavljam da ako za te naslove ima 800 do 1000 kupaca onda kako ne bi bilo i za Legendarne junake. Zašto se krenulo sa luksuznim izdanjima je već Curunir objasnio. Oni su tako htjeli ponajprije za sebe što je sasvim ok. Ali onda se ne može kukati da nema mase kupaca kad se niti ne prodaje za masu nego za sebe.
quote: Originally posted by mladjo Osim toga, već je bilo rečeno sto puta - najbitnija stvar kod određivanja cijene je broj primjeraka. HC/SC i slične stvari utječu na cijenu možda 10-20 kn.
Mislim da je to već znano svima. A sudeći po smanjenju tiraža lako se može zaključiti da je to (djelomična) posljedica izdavačke politike.
Kao što rekoh, da ima kupaca, i izdanja bi bila jeftinija, a to što ih oni žele HC, ne znači da opet ne bi bila jeftinija, samo ne toliko kao sc kiosk izdanje. Drugim riječima, da ima 1000 ljudi koji žele kupovati MM-a, onda bi oni, ako žele HC imali sigurno nekih 600-700 kupaca (zbog veće cijene, broj kupaca bi dakako bio ipak malo manji) ali onda ne bi koštao 120 kn nego recimo 75 kn. A i ova teza "Vidimo da Bella i Bronco i PSDZ idu više manje redovito pa pretpostavljam da ako za te naslove ima 800 do 1000 kupaca onda kako ne bi bilo i za Legendarne junake" ne stoji jer su upravo ti legendarni junaci povučeni iz prodaje dok ovi zasad bez problema idu dalje. Znam, suludo je ali to je tako. Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da su prava za objavljivanje za npr. Belu i Bronka drastično jeftinija od npr. Mister Noa, pa se zato to ipak drži. Gle ne znam, nisam ekonomist i moguće je da nisam u pravu i ovo gore su samo moja laička razmišljanja ali čini mi se da j to tako. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 10/12/2016 : 17:20:14
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ako se gledaju Fibrini integrali s po 5 ili 6 albuma, također boja, fini papir i općenito superiorna tehnička oprema, a po cijeni od 200-250-300 kn, to mu dođe oko 40-50-60 kn po albumu. Što su realno vrlo fair i povoljne cijene za (ovisno o ukusima) vrhunske stripove kakvi su Inkali, Potraga za pticom vremena, Sedam života kopca, Naša majka rat itd. E sad, kako Fibra može za naše prilike nekomercijalne i nerijetko nepoznate stripove od 48 do 64 stranice velikog formata objavljivati po cijeni od recimo 50 kn, a Libellus npr. 96 stranica puno komercijalnijih Martina ili Texa "mora" prodavati po cijeni od 150 kn, unatoč svim aargumentima i alibijima (od veličina naklada do korištenja europskih potpora) svejedno mi nije jasno.
A zašto je to povoljna cijena? |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Posted - 10/12/2016 : 18:19:40
|
quote: Originally posted by mladjo A i ova teza "Vidimo da Bella i Bronco i PSDZ idu više manje redovito pa pretpostavljam da ako za te naslove ima 800 do 1000 kupaca onda kako ne bi bilo i za Legendarne junake" ne stoji jer su upravo ti legendarni junaci povučeni iz prodaje dok ovi zasad bez problema idu dalje.
Ovo se često ponavlja ali znajući kako stripofili i kolekcionari razmišljaju uzrok je malo složeniji. Po mom mišljenju povučeni su iz prodaje je su te novije epizode uglavnom smeće, nemaju nostalgičarskog naboja, kvalitetom izrade su ispodprosječne itd itd. Kvragu pa i ja sam sam prestao kupovati Mister Noa kad je izašao drugi boj strip agenta- Otmičari. Nisam nikad bio bolestan na vrhunski tisak " u milimetar i glanc na polici" ali za te novce uz glupavu priču sam se osjećao ko pokradeni glupan. Siguran sam da nisam jedini. Zamisli si sad da ni Libellus ni VČ nisu počeli sa recimo Mister Noovim knjigama. I sad zamisli da ga je Ludens počeo objavljivati mjesečno od prvog broja ajd nek bude recimo 2010. godina Ti zaista misliš da bi taj legendarni junak bio povučen iz prodaje jer se ne bi našlo 1000 ljudi koji bi ga kupovalo? Zar stvarno tako misliš??
quote: Originally posted by mladjo Znam, suludo je ali to je tako. Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet je da su prava za objavljivanje za npr. Belu i Bronka drastično jeftinija od npr. Mister Noa, pa se zato to ipak drži.
Sigurno da su jeftinija ali to uopće nije predmet. Ja govorim o tome da kritična masa od 1000 ljudi ZA POPULARNije junake postoji. Da nije tako većina Libellusovih i VČknjiga danas ne bi bila rasprodana |
Bok, kako si.
|
 |
|
Topic  |
|