forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 TREBA LI LIBELLUS...?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 09/12/2016 : 20:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
apsolutno se slažem!
mislim rado bih čitala nathana, martina, mister noa i texa redovno, ali kad mi netko naplaćuje to čitanje 150-200kn, nema šanse. od mene ne mogu na taj način stvorit ljubitelja stripova. pitam se samo kako je današnjoj dječurliji koja se navuče na to, pa vuku roditelje za rukav i traže takve skupe poklone. a osim toga šta ti je jedna knjiga, kad ih je istovremeno izašlo još 10?
srećom, postoje knjižnice, pa se za cijenu godišnje članarine može puno toga pronaći i pročitati, a ujedno se ne mora postati ovisnik o kupovanju novcima koje nemaš. kod mene djeluje.
najsuludije su mi pak one knjige nathana gdje su 3 random epizode unutra. mislim, mene nitko ne bi mogao natjerat da to kupim. meni se moraju sviđati sve 3 epizode da ih onda držim doma, ta ideja mi je apsolutno grozna, ista stvar kod magičnog.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 09/12/2016 : 21:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Triba, triba, naravno da triba....nama takva izdanja a njima naše pare.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15849 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/12/2016 : 22:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ja tu ne vidim nikakav problem. To se zovu kolekcionarski primjerci I kao takve ne moze ih svak priustiti. A I inace ne moze svak kupiti , recimo, Mercedes, vec neku Corsu ,polovnu ili slicno... Na kredit ili "odbijanjem" od usta. Zato I mali tirazi, luksuz I velike cijene. Ko hoce I moze taj I uzima, a ostali mogu biti kivni ili ljubomorni, to nista ne kosta... Jbg. tako je I u zivotu sve postavljeno, slagali se mi s tim ili ne, ma sta o tome mislili. A I one koji mogu bas briga za one koji ne mogu, svaka roba ima svog kupca. Uvijek bilo I bice.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2667 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 09/12/2016 : 22:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Cromwell

Ništa od ovog topika sve dok netko ne spomene Mercedes.

Originally posted by ivanl

Ja tu ne vidim nikakav problem. To se zovu kolekcionarski primjerci I kao takve ne moze ih svak priustiti. A I inace ne moze svak kupiti , recimo, Mercedes, vec neku Corsu ,polovnu ili slicno... Na kredit ili "odbijanjem" od usta. Zato I mali tirazi, luksuz I velike cijene. Ko hoce I moze taj I uzima, a ostali mogu biti kivni ili ljubomorni, to nista ne kosta... Jbg. tako je I u zivotu sve postavljeno, slagali se mi s tim ili ne, ma sta o tome mislili. A I one koji mogu bas briga za one koji ne mogu, svaka roba ima svog kupca. Uvijek bilo I bice.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/12/2016 : 22:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
konstatiram da je Cromwell zadovoljen
za nekih 5 sati i 15ak minuta

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29654 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/12/2016 : 22:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Eto, sad je i Cromwell sretan
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/12/2016 : 22:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ali morski je bio mrvu brzi

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29654 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/12/2016 : 22:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

955 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 09/12/2016 : 22:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Ali ovi stari Blekovi iz LMS-a drže cijenu, baš sam malo pogledao aukcije... A nisu Libellusovi ni u HC izdanju... Kakva je tu pouka, šta je pisac time htjeo reći-tko će ga znati...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15849 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/12/2016 : 22:44:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
ma moze I BMW, recimo, samo da ne izgubimo misao I ne propadne poanta...jel

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/12/2016 : 22:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
a ne, merdjo je merdjo, sve su ostalo samo auti
barem nekad bilo...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/12/2016 : 23:01:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
no evo, kao nekadasnji bliski suradnik LB-a, mozemo ponoviti milijunti put:

ljudi to rade najvise radi sebe samih.
ako bude trebalo svesti nakladu na 50 primjeraka i 500 kn po stripu, i ako bude 50 kupaca, bit ce tako.
nema od toga ni vila ni auta ni kurvi...

medjutim, posve mi je jasna frustracija.
kad 100 c/b stranica bonellijava dreka, koji unatoc svemu ostaje drek, kosta 150 kn, nesto debelo ne valja.
ruzno je to vidjeti, vrlo ruzno.
granice ukusa trebale bi postojati cak i u neukusu.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/12/2016 : 23:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by zlatko900

Ali ovi stari Blekovi iz LMS-a drže cijenu, baš sam malo pogledao aukcije... A nisu Libellusovi ni u HC izdanju... Kakva je tu pouka, šta je pisac time htjeo reći-tko će ga znati...

A tek neki stari Dnevnikovi Zagori za čiju cijenu možeš uzeti 10-15 a ponekad i više Libellus knjiga.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 09/12/2016 : 23:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
pa ja sam prije 10ak godina prodao ZS1 (Tex) za 2300 kn.
i izgleda da sam slabo uhvatio kako su neki drugi...

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15849 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/12/2016 : 23:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ja se slazem. Tu je rijec o entuzijastima koji ce to izgurati do kraja ovako ili onako. Cijena uopce nije bitna, kupovace to ljudi makar pao tiraz na 100 primjeraka. A to sto su nase uspomene I memorija toliko neprocijenjivi pa kupujemo stripove koji su realno govoreci radeni za klince, kojima se volimo vratiti u luksuznom pakiranju, to je neka druga prica.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/12/2016 : 23:22:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by nika331

apsolutno se slažem!
mislim rado bih čitala nathana, martina, mister noa i texa redovno, ali kad mi netko naplaćuje to čitanje 150-200kn, nema šanse. od mene ne mogu na taj način stvorit ljubitelja stripova. pitam se samo kako je današnjoj dječurliji koja se navuče na to, pa vuku roditelje za rukav i traže takve skupe poklone. a osim toga šta ti je jedna knjiga, kad ih je istovremeno izašlo još 10?
srećom, postoje knjižnice, pa se za cijenu godišnje članarine može puno toga pronaći i pročitati, a ujedno se ne mora postati ovisnik o kupovanju novcima koje nemaš. kod mene djeluje.
najsuludije su mi pak one knjige nathana gdje su 3 random epizode unutra. mislim, mene nitko ne bi mogao natjerat da to kupim. meni se moraju sviđati sve 3 epizode da ih onda držim doma, ta ideja mi je apsolutno grozna, ista stvar kod magičnog.

Nemam pojma na koje Nathanove knjige misliš. Kod njega, kao i kod svih ostalih junaka, Libellus izdaje sve kronološki.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15849 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/12/2016 : 23:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Kao I "random" epizode Magicnog????? Ta zavrsena edicija ne moze biti bolje poslozena I ljepse uredena nego kao kod Libellusa.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/12/2016 : 23:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je ovdje problem mentaliteta čitatelja i fanova koji su kao djeca čitali određene junake i sad su sentimentalno vezani za njih i smatraju da zbog toga imaju neko moralno "pravo" da skupljaju te stripove po njima prihvatljivim cijenama.

Ja bi isto tako želio imati hrpu kako talijanskih tako i naših stripova najrazličitijih izdavača, ali pare si mi ograničene i kupujem ono što mi je važno i što mogu platiti.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 10/12/2016 : 00:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
da ima kupaca prodavali bi se za 18-25 kuna.
Nema kupaca - prodaju se za 100+ kuna.
Osim toga, već je bilo rečeno sto puta - najbitnija stvar kod određivanja cijene je broj primjeraka.
HC/SC i slične stvari utječu na cijenu možda 10-20 kn.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4138 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 10/12/2016 : 04:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
Libellus je zakon,vrijedi svaku paru!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 10/12/2016 : 04:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
bit ce i skuplje....

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

edvin
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 06/10/2002

Posted - 10/12/2016 : 06:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send edvin a Private Message  Reply with Quote
da bi izdanje išlo na kioske treba se tiskati u najmanje 3-6000.
mislim da tu leži odgovor.
taj stres može samo berni podnijeti, pokušao je comicon, antibarbarus, izvori, mentor, fibra, libellus, egmont, turbo limach, van gogh i svi su odustali od te igre.
čak je i ludens / strip-agent odustao od neprofitabilnih naslova, nathana, martija i mrno-a, a slobodna ranije od nick raidera, x-mena, conana ...
uzimaju 50% + naplaćuju unaprijed dostavu, vrati ti se neprodano na pol oštećeno,pa ti skladišti remitendu ili ti završi na hreliću po kunu, itd itd.
a problem je i monopol tiska, bilo bi povoljnije da imaju konkurenciju.

"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"

Edited by - edvin on 10/12/2016 06:15:40
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19462 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 10/12/2016 : 06:32:59  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Protegla se nekako teza svih ovih godina da kolekcionarska izdanja moraju imat tvrde korice i debeli svjetli papir...
Onda ljudi koji imaju cijele zbirke Zlatne Serije i LMS kolekcionirane nisu kolekcionari?
Onda izdanja PP,Darkvuda koja imaju gladke mehke korice i svjetli debeo papir nisu kolekcionarska...
Meni je kolekcionarsko izdanje svako koje je negdje na pristojno mjesto sahranjeno,odlozeno,poslozeno sa namjerom da ga doticni hrani,cuva,posjeduje...nebi izdanja presudivao po tvrdoti korica...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15849 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/12/2016 : 07:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Sto se voli i skuplja, pa pretpostavljam i probire najbolje primjerke, cuva i "skladisti", zove se kolekcionarstvo. Zna se sto je trzisna vrijednost svake edicije. Neovisno o tome, sto je kome draze, to je druga prica i u nju ne ulazim. Zna se sto su albumi i koliko koji vrijedi. Libellusove knjige su odlicne, kvalitetne, bez obzira na sadrzaj. Zato ta kvaliteta i trazi cijenu. A tiraz da je veci bila bi i cijena dostupnija...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Darkwood Monty
New Member

236 Posts

Member since 04/01/2015

Posted - 10/12/2016 : 08:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darkwood Monty a Private Message  Reply with Quote
Nisam previše Libelusa pokupovao, ali podržavam ponudu i takvih delux izdanja, bez obzira na visoku cijenu.
Isto tako sam mišljenja da su im neka izdanja odlično pogođenog formata, a neka baš i nisu.
MrNo mi je recimo savršen format, dok mi Zagor u onom koloru i nastavljanju epizoda to nikako nije.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000