apsolutno se slažem! mislim rado bih čitala nathana, martina, mister noa i texa redovno, ali kad mi netko naplaćuje to čitanje 150-200kn, nema šanse. od mene ne mogu na taj način stvorit ljubitelja stripova. pitam se samo kako je današnjoj dječurliji koja se navuče na to, pa vuku roditelje za rukav i traže takve skupe poklone. a osim toga šta ti je jedna knjiga, kad ih je istovremeno izašlo još 10? srećom, postoje knjižnice, pa se za cijenu godišnje članarine može puno toga pronaći i pročitati, a ujedno se ne mora postati ovisnik o kupovanju novcima koje nemaš. kod mene djeluje. najsuludije su mi pak one knjige nathana gdje su 3 random epizode unutra. mislim, mene nitko ne bi mogao natjerat da to kupim. meni se moraju sviđati sve 3 epizode da ih onda držim doma, ta ideja mi je apsolutno grozna, ista stvar kod magičnog.
Ja tu ne vidim nikakav problem. To se zovu kolekcionarski primjerci I kao takve ne moze ih svak priustiti. A I inace ne moze svak kupiti , recimo, Mercedes, vec neku Corsu ,polovnu ili slicno... Na kredit ili "odbijanjem" od usta. Zato I mali tirazi, luksuz I velike cijene. Ko hoce I moze taj I uzima, a ostali mogu biti kivni ili ljubomorni, to nista ne kosta... Jbg. tako je I u zivotu sve postavljeno, slagali se mi s tim ili ne, ma sta o tome mislili. A I one koji mogu bas briga za one koji ne mogu, svaka roba ima svog kupca. Uvijek bilo I bice.
Ništa od ovog topika sve dok netko ne spomene Mercedes.
Originally posted by ivanl
Ja tu ne vidim nikakav problem. To se zovu kolekcionarski primjerci I kao takve ne moze ih svak priustiti. A I inace ne moze svak kupiti , recimo, Mercedes, vec neku Corsu ,polovnu ili slicno... Na kredit ili "odbijanjem" od usta. Zato I mali tirazi, luksuz I velike cijene. Ko hoce I moze taj I uzima, a ostali mogu biti kivni ili ljubomorni, to nista ne kosta... Jbg. tako je I u zivotu sve postavljeno, slagali se mi s tim ili ne, ma sta o tome mislili. A I one koji mogu bas briga za one koji ne mogu, svaka roba ima svog kupca. Uvijek bilo I bice.
Ali ovi stari Blekovi iz LMS-a drže cijenu, baš sam malo pogledao aukcije... A nisu Libellusovi ni u HC izdanju... Kakva je tu pouka, šta je pisac time htjeo reći-tko će ga znati...
no evo, kao nekadasnji bliski suradnik LB-a, mozemo ponoviti milijunti put:
ljudi to rade najvise radi sebe samih. ako bude trebalo svesti nakladu na 50 primjeraka i 500 kn po stripu, i ako bude 50 kupaca, bit ce tako. nema od toga ni vila ni auta ni kurvi...
medjutim, posve mi je jasna frustracija. kad 100 c/b stranica bonellijava dreka, koji unatoc svemu ostaje drek, kosta 150 kn, nesto debelo ne valja. ruzno je to vidjeti, vrlo ruzno. granice ukusa trebale bi postojati cak i u neukusu.
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Ali ovi stari Blekovi iz LMS-a drže cijenu, baš sam malo pogledao aukcije... A nisu Libellusovi ni u HC izdanju... Kakva je tu pouka, šta je pisac time htjeo reći-tko će ga znati...
A tek neki stari Dnevnikovi Zagori za čiju cijenu možeš uzeti 10-15 a ponekad i više Libellus knjiga.
Ja se slazem. Tu je rijec o entuzijastima koji ce to izgurati do kraja ovako ili onako. Cijena uopce nije bitna, kupovace to ljudi makar pao tiraz na 100 primjeraka. A to sto su nase uspomene I memorija toliko neprocijenjivi pa kupujemo stripove koji su realno govoreci radeni za klince, kojima se volimo vratiti u luksuznom pakiranju, to je neka druga prica.
apsolutno se slažem! mislim rado bih čitala nathana, martina, mister noa i texa redovno, ali kad mi netko naplaćuje to čitanje 150-200kn, nema šanse. od mene ne mogu na taj način stvorit ljubitelja stripova. pitam se samo kako je današnjoj dječurliji koja se navuče na to, pa vuku roditelje za rukav i traže takve skupe poklone. a osim toga šta ti je jedna knjiga, kad ih je istovremeno izašlo još 10? srećom, postoje knjižnice, pa se za cijenu godišnje članarine može puno toga pronaći i pročitati, a ujedno se ne mora postati ovisnik o kupovanju novcima koje nemaš. kod mene djeluje. najsuludije su mi pak one knjige nathana gdje su 3 random epizode unutra. mislim, mene nitko ne bi mogao natjerat da to kupim. meni se moraju sviđati sve 3 epizode da ih onda držim doma, ta ideja mi je apsolutno grozna, ista stvar kod magičnog.
Nemam pojma na koje Nathanove knjige misliš. Kod njega, kao i kod svih ostalih junaka, Libellus izdaje sve kronološki.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Mislim da je ovdje problem mentaliteta čitatelja i fanova koji su kao djeca čitali određene junake i sad su sentimentalno vezani za njih i smatraju da zbog toga imaju neko moralno "pravo" da skupljaju te stripove po njima prihvatljivim cijenama.
Ja bi isto tako želio imati hrpu kako talijanskih tako i naših stripova najrazličitijih izdavača, ali pare si mi ograničene i kupujem ono što mi je važno i što mogu platiti.
da ima kupaca prodavali bi se za 18-25 kuna. Nema kupaca - prodaju se za 100+ kuna. Osim toga, već je bilo rečeno sto puta - najbitnija stvar kod određivanja cijene je broj primjeraka. HC/SC i slične stvari utječu na cijenu možda 10-20 kn.
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
da bi izdanje išlo na kioske treba se tiskati u najmanje 3-6000. mislim da tu leži odgovor. taj stres može samo berni podnijeti, pokušao je comicon, antibarbarus, izvori, mentor, fibra, libellus, egmont, turbo limach, van gogh i svi su odustali od te igre. čak je i ludens / strip-agent odustao od neprofitabilnih naslova, nathana, martija i mrno-a, a slobodna ranije od nick raidera, x-mena, conana ... uzimaju 50% + naplaćuju unaprijed dostavu, vrati ti se neprodano na pol oštećeno,pa ti skladišti remitendu ili ti završi na hreliću po kunu, itd itd. a problem je i monopol tiska, bilo bi povoljnije da imaju konkurenciju.
"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!"
Protegla se nekako teza svih ovih godina da kolekcionarska izdanja moraju imat tvrde korice i debeli svjetli papir... Onda ljudi koji imaju cijele zbirke Zlatne Serije i LMS kolekcionirane nisu kolekcionari? Onda izdanja PP,Darkvuda koja imaju gladke mehke korice i svjetli debeo papir nisu kolekcionarska... Meni je kolekcionarsko izdanje svako koje je negdje na pristojno mjesto sahranjeno,odlozeno,poslozeno sa namjerom da ga doticni hrani,cuva,posjeduje...nebi izdanja presudivao po tvrdoti korica...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Sto se voli i skuplja, pa pretpostavljam i probire najbolje primjerke, cuva i "skladisti", zove se kolekcionarstvo. Zna se sto je trzisna vrijednost svake edicije. Neovisno o tome, sto je kome draze, to je druga prica i u nju ne ulazim. Zna se sto su albumi i koliko koji vrijedi. Libellusove knjige su odlicne, kvalitetne, bez obzira na sadrzaj. Zato ta kvaliteta i trazi cijenu. A tiraz da je veci bila bi i cijena dostupnija...
Nisam previše Libelusa pokupovao, ali podržavam ponudu i takvih delux izdanja, bez obzira na visoku cijenu. Isto tako sam mišljenja da su im neka izdanja odlično pogođenog formata, a neka baš i nisu. MrNo mi je recimo savršen format, dok mi Zagor u onom koloru i nastavljanju epizoda to nikako nije.