forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 TREBA LI LIBELLUS...?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 13/12/2016 : 00:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
Najbolje se zatvoriti u svoje malo seoce, postaviti one konjske okulare i buljiti u zemlju ispred sebe, kategorično odbijati i crniti sve i svašta što nije "svoje", ali....ujedno i očekivati npr. i vrhunske prihode prilikom preprodaje onoga "tuđeg".
Živio nam......ma da, baš on.

Za koga ja navijam samo je moja stvar.
A ljubav je jedna, jedina...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/12/2016 : 03:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pa pobogu, Jaksa, radi se o "romanima", stripovima...Sta ima veze sto je izdavac van granica HR. Dapace imas tamo skoro cilu Fibru, Libellusove Bonelijevce, punkua "svaceganestoga"... Nasega,"rvackoga", izdavaca... Poj tamo pa poviri, i slobodno se pozovi na mene.
A opet, ja cu se rade "masit" prevoda nasih susida, nego, recemo, engleskog, kojeg sluzbeno moran govorit na poslu cili dan, bar 6 miseci u godini... I skuzaj, ne zamiri, nas grad i nasa domovina se pisu velikim pocetnim slovom,( u tvom postu nisu ). To mi je bitno, bar dok ovoliko izbivam van svoje zemlje... A nebi bilo lose ni da se vratimo na Libellus, sjajnu malu izdavacku, entuzijasticnu "kucu",cije knjige/albume kupuje ko zeli.A ko nece,pa zasto da ne, siroko mu polje...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/12/2016 : 09:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
po mome mišljenju Libellus prostora za daljne dizanje cijena i smanjenje tiraža i nema više...
to je to, jeftinije neće ali neće ni skupljije..
ona teza o 50 primjerka za 50 kolekcionara po 500 kuna po knjigi ne stoji...
nema ni 50 takvih budala u ex Yuga regionu.,..
ja ostajem sa njima sa Texom,Zagorom,pilotom,Nathanom do 200, Thorgalom sve što postoji i još ponešto zanimljivo od njih...
batalio sam Dilana, Martija, Raidera i neke BD koji me nisu privukli...
da su cijene prihvatljivije sigurno bi uzimao sve, ovako ono što me najviše zanima...
ali još uvijek pravi strip je meni na kioscima, Libellus je izlazak u nuždi...nijedna Libellus knjiga ne pruža mi takvo
zadovoljstvo ko kupit strip na kiosku...po 18,25,39,49 kuna....
nauk ove storije je da..
svi ljudi dobre volje i ljudi koji volite stripove...kupujte na kioscima jer kad nestane strip na kioscima ostaju samo mnogo skuplje solucije i
mogućnosti...žalostna su vremena kad je strip postao luksus a trebao bi biti i ostati ono prvenstveno zbog čega i posoji i zbog čega je i nastao...
JEFTINA LAKA ZABAVA ZA STARE I MLADE....za odmorit oči,dušu,srce od životnih tegoba i napora.
Fibra je specifična jer radi zahtevnije stripove koji u ljudima probude emocije i teraju jih na razmišljanje...
Moraju postojat i takvi stripovi, svaka čast..ali meni strip treba da me zabavi i opusti...nekad se kazalo i razonodi.
Ponuda je nikad Bolja, ko se danas buni taj nije realan.
Sa boljim vremenima porast će opet i tržište, knjige i strip su opet u modi, papir je preživeo i televiziju,kina,rekordere....
zašto nebi i računala,tablete,mobitele,kućna kina i ostale moderne novo(idio)tarije.
i 90 tih se mislilo da nas više nema pa evo tržište stripa još postoji a izdavaća nikad nije bilo više...
Meni ne smeta ako gradska knjižnica nabavi uz slovenska izdanja i neka strana koja ne postoje na materinom jeziku...
ako bi čitao samo domaće jako malo bi u životu proćitao...
nek se nabavi ono što se čita i što ljudi traže...
niko nije radio referendum i ljude pitao što bi čitali...za svoje novce poreznih obaveznika..
ja da odlućujem narućivao bi ono što ljudi traže,pitaju ili za što postoji interes...
zašto domaće ako ni pas ne onjuši...
svijet je danas globala, bilo to ok ili ne, treba se prilagodit...
možeš se zatvorit u svoju kućicu, ogradit svoj vrtić sa visokim zidom ali prije ili kasnije trebaš izać, pozdravit susjeda
kupit neke namirnice, otić lekaru, na groblje, pa i u knjižnicu, trafiku ili striparnici da funkcioniraš ko normalan čovjek...
ne volim ograde, ni one fizične a još manje one u glavama.
isti samo narod i manje se razlikujemo nego bi (neki) htijeli.
na sreću ili nekima na žalost.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 13/12/2016 09:04:12
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 13/12/2016 : 10:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

ne volim ograde, ni one fizične a još manje one u glavama.
isti samo narod i manje se razlikujemo nego bi (neki) htijeli.
na sreću ili nekima na žalost.

Zaboravi to telleru, trudiš se uzalud, a na kraju će ti i ova fina tema topica otići u vražju majku.
I onako si već više puta "od'eban" kadgod si se potrudio na uljudan i normalan način pojedincima objasniti neke osnovne stvari.
Vjeruj mi druže, poneke je bolje ostaviti u njihovom malom seocu, zarobljene u kavezu svoje ograničenosti umjesto ih puštati među ljude pa tako "svijetu" nanositi bespotrebnu štetu.
Na kraju svega stoji i ono - šta mati i ćaća Jurici u kolijevku stavili nisu to Jura nikada posjedovati neće.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/12/2016 : 10:24:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dukidule

Najbolje se zatvoriti u svoje malo seoce, postaviti one konjske okulare i buljiti u zemlju ispred sebe, kategorično odbijati i crniti sve i svašta što nije "svoje", ali....ujedno i očekivati npr. i vrhunske prihode prilikom preprodaje onoga "tuđeg".

ne izvrtaj moje rečenice.
niko ne crni ništa.
sve sam lijepo napisao i normalnima je jasno što mislim a ti traži ustaše na drugom mistu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/12/2016 : 10:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Pa pobogu, Jaksa, radi se o "romanima", stripovima...Sta ima veze sto je izdavac van granica HR. Dapace imas tamo skoro cilu Fibru, Libellusove Bonelijevce, punkua "svaceganestoga"... Nasega,"rvackoga", izdavaca... Poj tamo pa poviri, i slobodno se pozovi na mene.
A opet, ja cu se rade "masit" prevoda nasih susida, nego, recemo, engleskog, kojeg sluzbeno moran govorit na poslu cili dan, bar 6 miseci u godini... I skuzaj, ne zamiri, nas grad i nasa domovina se pisu velikim pocetnim slovom,( u tvom postu nisu ). To mi je bitno, bar dok ovoliko izbivam van svoje zemlje... A nebi bilo lose ni da se vratimo na Libellus, sjajnu malu izdavacku, entuzijasticnu "kucu",cije knjige/albume kupuje ko zeli.A ko nece,pa zasto da ne, siroko mu polje...

uzimam ja uzimam:)
samo lijepo li je tuđim k.../novcem gloginje mlatiti.
sa društvenim novcem odgovorno a sa svojim nek radi svatko što hoće.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/12/2016 : 11:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ne kazem da ne polazis od postenih stavova. Ali nekako se mislim da za svaku nabavku treba novac. Ovaj novac daje drzava uzet od poreznih obveznika, nas pa tako i mene i tebe, uostalom.
Pa mi se cini da je kudikamo bolje da se kupuju knjige i strip albumi, dostupni svima i daje za kulturu nego za budalastine. Sta nije bolje to, nego sto se dtzavni novac trosi na kojesta. Ono stripovi za narod, mase, puk, za svakoga... Samo platis godisnju clanarinu koja se opet koristi za nabavku knjiga... Meni je to hvalevrijedna rabota.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/12/2016 : 12:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

po mome mišljenju Libellus prostora za daljne dizanje cijena i smanjenje tiraža i nema više...

Naravno da ne stoji, sadašnjih 200 primjeraka u koliko idu neki serijali su minimum. Mislim da se u tom slučaju bez problema mogu rasprodati i najmanje popularna izdanja.
Jedino može biti problem ako baš svi serijali dođu na taj tiraž 200, pogotovo ovi koji danas idu u 350-400 primjeraka.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/12/2016 : 12:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

stoji itekako. iz prve ruke, ne govori o onome sto ne znas.
mozda ne 50, ali ici ce do 100 ako bude trebalo.
a 100 ih ima.
samo u krugu prijatelja imaju sigurnih 50 kupaca.
mozda te strah? pa uvijek mozes prodati zenu i djecu

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 13/12/2016 : 13:06:25  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

stoji itekako. iz prve ruke, ne govori o onome sto ne znas.
mozda ne 50, ali ici ce do 100 ako bude trebalo.
a 100 ih ima.
samo u krugu prijatelja imaju sigurnih 50 kupaca.
mozda te strah? pa uvijek mozes prodati zenu i djecu

djecu nebi.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 13/12/2016 13:07:00
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/12/2016 : 13:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/12/2016 : 14:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne kazem da ne polazis od postenih stavova. Ali nekako se mislim da za svaku nabavku treba novac. Ovaj novac daje drzava uzet od poreznih obveznika, nas pa tako i mene i tebe, uostalom.
Pa mi se cini da je kudikamo bolje da se kupuju knjige i strip albumi, dostupni svima i daje za kulturu nego za budalastine. Sta nije bolje to, nego sto se dtzavni novac trosi na kojesta. Ono stripovi za narod, mase, puk, za svakoga... Samo platis godisnju clanarinu koja se opet koristi za nabavku knjiga... Meni je to hvalevrijedna rabota.

slažem se ali ja mislim da su stripovi budalaština koju zanima uski krug ljudi i da se novci poreznih obveznika ne bi trebali trošiti na strane izdavače.imamo dosta i svojih sa budalaštinama.
osim toga trebao bi i postojati neki kriterij kad se već kupuje koje stripove/knjige kupiti a ne kako se svidi kojemu voditelju odjela.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/12/2016 : 14:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Neznam. To mi se cine dosta tvrdi stavovi. Povodim se mislju da svako treba nesto vodit, to jest odluciti o necemu... bilo to brod, avion, drzava ili neka knjiznica,(ili dio nje). A opet kazem, s moje strane, neka sarolik izbor dostupnog stripa za svakoga. Vidim da ne nedostaje klinaca koji posuduju kolornog Zagora ili pilota, pa sve do starijih osoba koji uredno posuduju raznoraznu Fibru. Stoga,sarolika nabava albuma, za svakoga, a uzrokovana upravo potraznjom clanova knjiznice. I mogu ti reci da ide dobro. Ljudi, sa zadovoljstvom, ,jos uvjek citaju/vole stripove...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DollarBill
Starting Member

91 Posts

Member since 18/05/2016

Posted - 13/12/2016 : 16:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DollarBill a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Naravno da ne stoji, sadašnjih 200 primjeraka u koliko idu neki serijali su minimum. Mislim da se u tom slučaju bez problema mogu rasprodati i najmanje popularna izdanja.
Jedino može biti problem ako baš svi serijali dođu na taj tiraž 200, pogotovo ovi koji danas idu u 350-400 primjeraka.

Naravno da ce ici dole.Sto rece Curunir i na 100 primeraka i sa paprenom cenom.A taman toliko ima onih koji ne pitaju za cenu nego kupuju sve od LLa, kao Garfield.

Jer koju alternativu imaju spustanju naklade? Da stampaju u 300 a da se prodaje 100? Pa kako su oborili Mister Noa i Martija sa 350 na 300. Cim je pocelo da posle 2 meseca ostaje 20-30 komada usledio je rez.

Prvi na redu je Dilan koji ce ubrzo pasti na 250.isti Dilan koji je svojim ubrzanim padom sa 500 na 350,pa onda na 300 vec izazvao predhodno poskupljenje (na 140 kn trobroji). Dilan ce vas upropastiti.ja sam se srecom izvukao na vreme.

Inace sam prvi put pre 2 meseca primetio i pad u kvalitetu izdanja o kom se jos od zadnje promene stamparije sve cesce prica. Mada je i losiji kvalitet (papir,uvez,korice koje se krive...) bolje resenje nego novo povecanje cena.

Go to Top of Page

DollarBill
Starting Member

91 Posts

Member since 18/05/2016

Posted - 13/12/2016 : 16:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DollarBill a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Vise izdavaca je u toku vremena potvrdilo da tiraz u najvecoj mjeri odredjuje cijenu, a ne oprema.
Libellus je startovao optimisticno sa vecim tirazima i manjim cijenama. Na duze staze tako nisu mogli opstati, pa su smanjili tiraz i naravno podigli cijene. Nekim ljudima je samo to pred ocima - podizanje cijena. Da su od samog pocetka pucali na nizi tiraz i imali aktuelne cijane, niko im to ne bi danas prebacivao.

Upravo obratno -trebali su startovati hrabrije sa tirazom od 1000 i manjom cenom. Siguran sam da bi se i tad razgrabili isti serijali:MM,MNo,Tex... Vremenom bi opet krenuli da padaju ali bi sve to islo sporije i sto je najvaznije ostalo bi dovoljno primeraka vecine brojeva pa bi se vremenom pojavili i novi kupci da zamene one koji su odustali.
Koliko se novih kupaca LL izdanja pojavilo u 2016?Jedan? Dva?koliko para oni treba da uloze samo u jedan serijal?
A koliko je starih kupaca odustalo u 2016?Deset? Dvadeset?

A vec smo culi najave mnogo starih kupaca koji se spremaju za napustanje u sledece dve godine.Stradace MM,MNo,DD,NN... Jedino texovci i zagorovci ne najavljuju skori kraj.

Sto je najgore,mnogi poput tellera i dalje kupuju i vode se mishlju da ako su izdrzali do sad,izdrzace do kraja.Na zalost, nece.Nece jer su stigli tek na pola serijala (mister no) i ako se vec sad cheshu po glavi onda nisu ni svesni sta ih ceka.

Kao kockar koji nonstop ulaze na crno a dolazi samo crveno. Razmislja da mora kadtad da dodje crno.Naravno da mora ali za dva-tri kruga za njega ce biti kasno.
Ja sam prestao vec posle 80 MM crvenih.
Go to Top of Page

Dukidule
Advanced Member

Chile
4039 Posts

Member since 20/05/2014

Posted - 13/12/2016 : 16:33:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Dukidule a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Dukidule

ne izvrtaj moje rečenice.
niko ne crni ništa.
sve sam lijepo napisao i normalnima je jasno što mislim a ti traži ustaše na drugom mistu.

Eto vidiš, a ja mislio ti si ozbiljniji nego što djeluješ...

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/12/2016 : 16:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Trenutno se ništa ne prodaje tako slabo da bi išlo ispod 200 primjeraka.
Pa jedan Coney Island koji je daleko po nekakvoj popularnosti od poznatijih serijala se prodao u puno većem broju od 100 komada, a postoji jeftinije PP izdanje. Istina, to je one-shot pa možda nije najbolji primjer, ali zato ima neki pogodniji i svježiji.
Texone Dolina terora se dobro prodaje, uzevši u obzir visoku cijenu i činjenicu da taj strip postoji kod druga 2 izdavača, a VČ izdanje je izašlo neposredno prije Libellusovog.
Od svih njihovih izdanja jedino DD biblioteka šteka i tu bi uskoro moglo doći do smanjenja tiraža, kod ostalih se još ne nazire.
Ako išta dođe na samo 100 primjeraka onda je to znak da više nema smisla objavljivati taj serijal jer ne zanima publiku.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/12/2016 : 16:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Misljenja sam da ce ljudi koji kupuju Libellusova izdanja, rade otrpit vecu cijenu, nego pad kvalitete izdanih knjiga, koja je zastitni znak te male kuce. Zbog toga su i krenili u izdavastvo, da omoguce ljudima dostojno,citaj luksuzno) izdanje Bonelli junaka. Tu nema mjesta sumnji, da ce odredeni krug ljudi nastaviti pratiti serijale. Bez obzira na sve. (Samo ne pad kvalitete)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1290 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 13/12/2016 : 17:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Misljenja sam da ce ljudi koji kupuju Libellusova izdanja, rade otrpit vecu cijenu, nego pad kvalitete izdanih knjiga, koja je zastitni znak te male kuce. Zbog toga su i krenili u izdavastvo, da omoguce ljudima dostojno,citaj luksuzno) izdanje Bonelli junaka. Tu nema mjesta sumnji, da ce odredeni krug ljudi nastaviti pratiti serijale. Bez obzira na sve. (Samo ne pad kvalitete)

Ovako kad toliko spominješ, to što nazivaš Libellusovim luksuznim izdanjima, ona to nisu. Znači govorim npr. redovnim knjigama Libellusovih MM-a, MisterNo-a, Tex-a itd. To je običan malo kvalitetniji-jači bijeli c/b papir. Takav papir je i kod npr. Darkwoodove Julije, JDJP i sličnim izdanjima koja se prodaju novi za 25-30 kn/kom. Kod Libellusa uz to imaš još samo HC verzije i uvez. Dampyr od Bookgloba/Strip-Agenta im je po kvaliteti identičan. Njihov luksuz, po meni bi bio npr. ovaj Tex kolor od Magnusa. I to je super. Kolor LL-ih Zagora je vrlo loš. Znači vrhunska izdanja bi morala imati uvez, hc, sjajan ili mat teži papir, kolor i scan visoke rezolucije (puno dpi-a), barem B5 format. A to uglavnom kod nas jedino radi Fibra.

Edited by - petarStripovi10 on 13/12/2016 17:37:19
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/12/2016 : 17:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ne znam za Fibru, ali znam koja je rezolucija kod Libellusa.
I mislim da je takva da osobi koja ne nosi mikroskop umesto naočara ne može da pokvari užitak čitanja/gledanja.

Kako se ljudi primaju na neke brojke, to je čudo jedno. Najbolje mi je kad se reklamiraju TV prijemnici, pa napišu 1000Hz, iako ljudsko oko može da primeti razliku do najviše 100Hz.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/12/2016 : 20:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ljudsko oko ne moze vidjeti nista povise 25 hz tj. fps.
no ovdje je rijec o necemu drugom pa je istina da sto je vise hz tv ima bolju sliku
ali naravno ako je prati povecan broj piksela i snazan tv procesor i svi drugi parametri, hertzi su samo djelic slagalice.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/12/2016 : 20:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
iako, da se razumijemo, sve je to odavno preslo u domenu grafa logaritamske funkcije.
mnogo mnogo ulazes na osi x a dobivas mikropomake na osi y.
vhs na dvd, to je bio skok, i 480 na 1080p, skokcina.
a sad... dobro dosli u logaritme.
kao nuklearno oruzje... 1 ili 10 MT. skoro isti qrac.
osim ako nemas tv od 5 metara, a bome to je malo nezgodno.
ili kao sto kazes, ako ne ugradis mikro/teleskop umjesto ociju.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15850 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/12/2016 : 21:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Isto kao kod proizvodaca vrhunske opreme za audiofile, frekvencija ta i ta, pa nismo sismisi da imamo takav osjet...
Ali da se vratim, onom primarnom vizualnom osjetu u stripu, Julija, JDJP ili navedeni hc Dempir, mi nemaju istu kvalitetu papira kao Libellus. Iako imam sva tri navedena izdanja i svidaju mi se. Ali nije ni to poanta, islo se na poboljsanje dozivljaja, nego sto je to bilo sa Bonellijevcima u LMS i ZS. Uvrstavanjem preskocenih epizoda ,originalnim naslovnicama i boljem ruhu, jer znamo kako je Bonelli bio stampan u Jugi.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1290 Posts

Member since 03/12/2014

Posted - 13/12/2016 : 21:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send petarStripovi10 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto kao kod proizvodaca vrhunske opreme za audiofile, frekvencija ta i ta, pa nismo sismisi da imamo takav osjet...
Ali da se vratim, onom primarnom vizualnom osjetu u stripu, Julija, JDJP ili navedeni hc Dempir, mi nemaju istu kvalitetu papira kao Libellus. Iako imam sva tri navedena izdanja i svidaju mi se. Ali nije ni to poanta, islo se na poboljsanje dozivljaja, nego sto je to bilo sa Bonellijevcima u LMS i ZS. Uvrstavanjem preskocenih epizoda ,originalnim naslovnicama i boljem ruhu, jer znamo kako je Bonelli bio stampan u Jugi.

To je u redu. Ta sistematizacija im je odlična.
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2670 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 13/12/2016 : 21:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
kod libellusa mi licno smeta taj nedostatak sluha za trziste, citaoce, ljubitelje stripa kao sto su i oni sami (kako mnogi tvrde) u smislu povecanja tiraza odredjenih ranije neobjavljenih ili jubilarnih izdanja, umesto cega se uporno i neumoljivo ide ka krutoj kapitalistickoj politici izdavastva, sto nije neminovnost vec stvar izbora, kao sto vidimo na primeru onoga sto radi markos sa fibrom; where's a will, there's a way.

neko je isto lepo primetio, sta sa citaocima koji ce doci, mnogi iz nasih generacija koji su se mozda probudili prosle godine, ili su se probudili ove ili ce se probuditi sledece i pozeleti da nabave neka izdanja, za njih ne ostaje nista. sta sa nama koji zelimo da promenimo nesto u svojoj kolekciji, ali zato sto se nismo na vreme prikljucili na japanski voz, ostadosmo na peronu cekajuci - za nas nema.

moja politika kupovine je takva da izdanja koja me zanimaju kupujem samo do odredjene cene, preko toga mi ne pada na pamet da stavljanjem ruke u dzep da izvadim novac, osetim neciji tudji njeznik umesto svog. u principu, uvek postoji alternativa, ranije izdati meki povez, voz na vodenu paru - veseli cetvrtak, ili, sto da ne, diy. skenovi su tu, stamparija koliko hoces, nikad jeftinije, pa udri, popunjavaj kolekciju.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000