Author |
Topic |
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 18/01/2017 : 23:01:41
|
quote: Originally posted by solar
Ljudi manite se ćorava posla... ugledajte se na mene, upravo čitam Horde zla nakon ne znam ni ja koliko godina i mogu reći da je stari Donatelli baš pogodio ugođaj, zasad jako dobro!
Hm, ja sam u vrijeme tih Hordi zla i epizoda oko nje (nešto prije nje, nešto poslije nje) prestao, kao srednjoškolac, čitati Zagora, definitivno se prebacivši na "ozbiljne" stripove. Vratio sam se tek mnogo godina poslije, u vrijeme izdavanja reprinta. Ništa to nije naročito, ustvari, to je bilo razdoblje pada Zagora, zato sam ga i napustio... |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 19/01/2017 : 00:07:16
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
Bravo! Definicije su nabitnije i treba ih se držati kao pijan plota. "To što nema reči - ne znači da nema reči." Genijalno!
A čisto za tvoju informaciju: To što ti ne vidiš da sam nešto napisao - ne znači da ja to nisam napisao, već da ti ne vidiš da jesam. Dakle, ako nisi video reč "verbo (-vizuelni)" - ne znači da je nema, već samo znači da ti nisi dovoljno kvalifikovan da je vidiš. Da ne kažem da nemaš dovoljno kognitivnih sposobnosti. Zato - oprezno sa primedbama.
Ajde sad lepo obnovi školsku lektiru i pročitaj npr Dah i san i probaj da uočiš vizuelizaciju reči, čisto da se malo osetiš glup u društvu. Ako ti nije dosta, pa hoćeš dublje, zapitaj se kojim metodom se služe ljudi kada pišu scenario. Da li možda radio-talasima ili rečima? Da li te slike u stripu prenose reči koje čine priču? Jesi nekada čuo za jezik stripa? Jel znaš ulogu beline izmedju polja? Fascinantno kako si uporan da negiraš činjenicu da si sa stripom na "vi". Da veruješ u definicije preporučio bih ti da pročitaš nešto o Daning-Krugerovom efektu, ali znam da nema svrhe. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 19/01/2017 : 00:35:47
|
quote: Originally posted by karven
quote: Originally posted by Kontrast 2
Bravo! Definicije su nabitnije i treba ih se držati kao pijan plota. "To što nema reči - ne znači da nema reči." Genijalno!
A čisto za tvoju informaciju: To što ti ne vidiš da sam nešto napisao - ne znači da ja to nisam napisao, već da ti ne vidiš da jesam. Dakle, ako nisi video reč "verbo (-vizuelni)" - ne znači da je nema, već samo znači da ti nisi dovoljno kvalifikovan da je vidiš. Da ne kažem da nemaš dovoljno kognitivnih sposobnosti. Zato - oprezno sa primedbama.
Ajde sad lepo obnovi školsku lektiru i pročitaj npr Dah i san i probaj da uočiš vizuelizaciju reči, čisto da se malo osetiš glup u društvu. Ako ti nije dosta, pa hoćeš dublje, zapitaj se kojim metodom se služe ljudi kada pišu scenario. Da li možda radio-talasima ili rečima? Da li te slike u stripu prenose reči koje čine priču? Jesi nekada čuo za jezik stripa? Jel znaš ulogu beline izmedju polja? Fascinantno kako si uporan da negiraš činjenicu da si sa stripom na "vi". Da veruješ u definicije preporučio bih ti da pročitaš nešto o Daning-Krugerovom efektu, ali znam da nema svrhe.
Prvi Marvelov Namor je radjen bez scenarija. U zavisnosti sta je bilo u kadru, smisljan je tekst na licu mesta. Jedini problem je sto ga je crtalo 26 ljudi u isto vreme, pa je svako nastavljao kadar kako je prethodni zavrsio. znaci, skroz random. Ima i tih slucajeva. |
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 19/01/2017 : 20:57:01
|
quote: Originally posted by karven
Ajde sad lepo obnovi školsku lektiru i pročitaj npr Dah i san i probaj da uočiš vizuelizaciju reči, čisto da se malo osetiš glup u društvu. Ako ti nije dosta, pa hoćeš dublje, zapitaj se kojim metodom se služe ljudi kada pišu scenario. Da li možda radio-talasima ili rečima? Da li te slike u stripu prenose reči koje čine priču? Jesi nekada čuo za jezik stripa? Jel znaš ulogu beline izmedju polja? Fascinantno kako si uporan da negiraš činjenicu da si sa stripom na "vi". Da veruješ u definicije preporučio bih ti da pročitaš nešto o Daning-Krugerovom efektu, ali znam da nema svrhe.
Obožavam ljude koji prosipaju definicije Fon Klinkerhofena, ili vade citate iz čuvenog eseja Holbruka Gembodža - Uticaj disipativnih struktura na nepodnošljivu lakoću postojanja. Čuveni - uhvatiosamBogazaonustvar stil.
Ipak, vaš problem je - što sopstvene definicije ne umete da koristite u praksi. Da to umeš - shvatio bi šta znači belina izmedju pojedinih reči u mom odgovoru, a naročito belina izmedju pojedinih redova (tzv - čitanje izmedju redova). A samim tim - i da ti primedbe nisu na mestu.
|
Edited by - Kontrast 2 on 19/01/2017 20:57:32 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 20/01/2017 : 13:33:54
|
Koje razočaranje, ona mini serija od šest brojeva u koloru će ustvari biti oživljavanje Čiko specijala samo na jedan noviji način. Šteta. |
|
|
Korg
Senior Member
Ireland
1043 Posts
Member since 23/02/2015 |
Posted - 20/01/2017 : 14:38:35
|
Koje razočaranje, ona mini serija od šest brojeva u koloru će ustvari biti oživljavanje Čiko specijala samo na jedan noviji način. Šteta.
Da, baš šteta. Kad izlaze ti Chicovi kolorci ? |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 20/01/2017 : 14:40:23
|
ovo mi je uljepšalo dan. quote: Originally posted by solar
Koje razočaranje, ona mini serija od šest brojeva u koloru će ustvari biti oživljavanje Čiko specijala samo na jedan noviji način. Šteta.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 20/01/2017 : 14:42:49
|
Na jednom od CRŠOVA sam postavio buratiniju pitanje o čiko specijalima, pa je čovjek rekao da u budućnosti planiraju obnoviti čika u glavnoj ulozi. |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 20/01/2017 : 15:49:49
|
definitivno i meniquote: Originally posted by adriano
ovo mi je uljepšalo dan. quote: Originally posted by solar
|
GALLIENO FERRI
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11885 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
chris.tower
Junior Member
Croatia
392 Posts
Member since 17/12/2011 |
Posted - 20/01/2017 : 19:48:07
|
Zagor u 2017
- Redizajn naslovnica Maxi izdanja
- U 3mj izlazi specijalac od Sedioli & Verni gdje cemo vidjeti povratak Fishlega i posade Golden Baby
- U 5mj izlazi Zagor Magazine posvecen Ferri-u s puno dosada neobjavljenih ilustracija te 2 reprintane price
- Pocetko ljeta mozemo ocekivati novu mini seriju u koloru od 6 epizoda nacrtanih od Walter Venturi-a. U svim epizodama ce glavni karakter biti Chico. Zasada se nezna tocan broj stranica.
- U 8mj izlazi Zagor Color s posljednjom Ferrijevom epizodom
- U drugoj polovici godine mozemo ocekivati povratak Smirnoffa i Takede samuraja.
- U 9mj cemo vidjeti jos jedan projekt zasada tajnog imeda Darkwood stories od Raffaele Della Monica u kojem ce razni autori koji dosada nisu radili na Boneliju kroz 5 kratkih prica (30-40str) ispricati Zagorov zivot.
|
https://photos.app.goo.gl/VCzp2QfWvMgWF1WZ8 - Rasprodaja stripova iz moje kolekcije, glanceri i rijetke stvari! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/01/2017 : 19:58:30
|
quote: U 9mj cemo vidjeti jos jedan projekt zasada tajnog imeda Darkwood stories od Raffaele Della Monica u kojem ce razni autori koji dosada nisu radili na Boneliju kroz 5 kratkih prica (30-40str) ispricati Zagorov zivot.
Ovo zvuči stvarno zanimljivo. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 20/01/2017 : 20:26:06
|
quote: Originally posted by chris.tower
Pocetko ljeta mozemo ocekivati novu mini seriju u koloru od 6 epizoda nacrtanih od Walter Venturi-a. U svim epizodama ce glavni karakter biti Chico. Zasada se nezna tocan broj stranica.
Super. Još kad bi ih radili braća Kasaro i Kjarola.... |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2419 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 20/01/2017 : 20:26:42
|
Mojoj sreći nema kraja. Sada ćemo dobiti još 6 brojeva Buretovog debilisanja. Jipe. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
Edited by - legaz on 20/01/2017 20:30:15 |
|
|
doom
stripovi.com suradnik
728 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 20/01/2017 : 20:41:41
|
Da, mini serija ce sigurno biti ista stvar kao i dosada, bez inovacije. Ovo za razne autore koji se nisu okusali na Zagoru, a pisati ce o njegovu zivotu, nisam siguran koliko je to dobro, podsjeca na onu situaciju sa Eccherom gdje mu je Burattini prepricavao sve o Zagoru jer ovaj nije imao pojma nista o serijalu. Epizode sa Chicom ne bi bile lose da se tu zna napraviti dobra parodija, ali to su sve fore bazirane na Chicovim nezgodama gdje on padne na dupe. Pa onda opet te posvete Ferriju, ne mirise to nista na dobro.
Btw u popisu neobjavljenih prica nema nicega sto sugerira na nastavak trenutnih vampira u talijana, osim ako sagu o Rakosiju nece nastaviti netko drugi, a ne Rauch/Della Monica? Mozda Burattini uskoci pa isprica o vampirovom odrastanju :D |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 20/01/2017 : 20:50:02
|
quote: Btw u popisu neobjavljenih prica nema nicega sto sugerira na nastavak trenutnih vampira u talijana,
Bit će nastavak u Europskoj odiseji. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/01/2017 : 21:15:09
|
Pa zar Chico već nije ispričao cijelu svoju prošlost da su potrebni opet nekakvi njegovi specijali, što se novog više može smisliti.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
doom
stripovi.com suradnik
728 Posts
Member since 28/07/2016 |
Posted - 20/01/2017 : 21:37:06
|
quote: Btw u popisu neobjavljenih prica nema nicega sto sugerira na nastavak trenutnih vampira u talijana,
Bit će nastavak u Europskoj odiseji.
Mislim da je D.J. rekao kako ce kraj trenutnih vampira biti krajem 2018.-te, prakticki nemoguce da dotada pocne Europska odiseja. To bi znacilo da vampira imamo tri puta. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
Posted - 20/01/2017 : 22:36:01
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Pa zar Chico već nije ispričao cijelu svoju prošlost da su potrebni opet nekakvi njegovi specijali, što se novog više može smisliti.
Da, ispričao je Chico dosta toga... Od kauboja do pećinara, od revolucionara do viteza, od Meksika pa sve do svemira... Ali zato ne znamo mnogo o njegovoj porodici, familiji, djetinstvu, tinejdžerstvu itd... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19067 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/01/2017 : 08:12:23
|
quote: Originally posted by adriano
Na jednom od CRŠOVA sam postavio buratiniju pitanje o čiko specijalima, pa je čovjek rekao da u budućnosti planiraju obnoviti čika u glavnoj ulozi.
nadam se što skorije...fale mi novi Čiko specijali... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts