forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

il cattivo
Average Member

Croatia
862 Posts

Member since 25/05/2005

Posted - 28/01/2017 : 11:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send il cattivo a Private Message  Reply with Quote
Pa majke mu, svaka čast markotamara! Mada, mogao si mi podvaliti bilo kakav odgovor, jer sam u fazi preseljenja gdje su mi stripovi u kutijama i teško mi sada do njih :D

To really live you must almost die
And it happened just that way with me
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/01/2017 : 11:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

quote:
Originally posted by il cattivo

Tko zna iz koje je ovo epizode?
Nešto s početka, al ga jebi, tko će to naći...

ovo je prvi susret s vracomTawarom koji ga je nasa tesko ranjenog kad je kapetan Grayson odglumia da ga je upucalo ispod kola pa jeZagor zavrsija u Hellgate
to je od tamo extra Pakao zivih i Zagorov gnjev

Tako je Dobra stara priča! Ni nastavak joj nije za bacanje

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17839 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/01/2017 : 12:58:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
dobra ova limena zvijezda
pravi vestern

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 28/01/2017 : 14:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by il cattivo

Pa majke mu, svaka čast markotamara! Mada, mogao si mi podvaliti bilo kakav odgovor, jer sam u fazi preseljenja gdje su mi stripovi u kutijama i teško mi sada do njih :D

Nisam zna koliko ti je hitno za odgovor i triba li ti opis

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 28/01/2017 : 14:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

dobra ova limena zvijezda
pravi vestern

Dobra priča iako ima i boljih sa takvom western tematikom.
Meni ovdje ne odgovara što je Mac Kay izvukao svoju kožu netaknutom.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/01/2017 : 16:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
mac kayu je povrijeđeno nešto puno više od vlastite kože - ponos. lažni autoritet kojega je zagor totalno ponizio i golih gaća istjerao iz grada. sasvim dovoljna i zaslužena kazna. ne znam koliko je popularna među zagorovcima, ali LIMENA ZVIJEZDA definitivno zaslužuje pozornost i, takoreći, obožavanje. dosta je tu prisutno one prave, "izvorne" zagorovštine.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/01/2017 : 20:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
To je iskonski Zagor
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 29/01/2017 : 14:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao prvi dio Vampira, solidno zasad, klasična priča malo pretumbana da izgleda kao nešto novo, nema tu puno filozofije. Dapače, mislim da se s vampirima već sve reklo i da bi trebali zaključiti stvar već jednom. Ono što sam primijetio je to da je Della Monica mrvicu promijenio stil i to na gore. Zagora crta na drukčiji način, a table kao da je tuširao netko drugi.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Vlladimir
Senior Member

2045 Posts

Member since 26/08/2009

Posted - 30/01/2017 : 08:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlladimir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Pročitao prvi dio Vampira, solidno zasad, klasična priča malo pretumbana da izgleda kao nešto novo, nema tu puno filozofije. Dapače, mislim da se s vampirima već sve reklo i da bi trebali zaključiti stvar već jednom. Ono što sam primijetio je to da je Della Monica mrvicu promijenio stil i to na gore. Zagora crta na drukčiji način, a table kao da je tuširao netko drugi.

Della Monica već godinama stagnira i otaljava.

Ana Tomaskovic kraljica!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17042 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/01/2017 : 20:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Della Monica je u "Antarktiku" na vrhuncu.
Mislim da on ne može bolje od toga.
Teško je bolje od tog remek djela :)
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 31/01/2017 : 23:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Dvoboj na Velikim jezerima

Zbog ove i prethodne priče sam, svojevremeno, prestao da čitam Zagora i posvetio se isključivo fra-bel školi stripa (uz samo jedan "ispad" - Ukleta zemlja).
Sada. više od tridest godina kasnije - i nije mi tako loša.
Ocena - 6,5
Solidno - za tako kratku priču i ovu tematiku.

Nešto mi, međutim, nije jasno...
(čitao sam priču u starom izdanju ZS)
U prvoj svesci, gde je štampa bila dosta lošija (sa mnogobrojnim tačkicama u kadrovima), Binjotijev crtež mi je delovao odlično.
U drugoj svesci nema tih tačaka, ali mi Binjotijev crtež deluje dosta drugačije i nešto lošije.
U čemu je poenta?
Ima li neko, Ludensovo izdanje (ekstra) i kakva je situacija tamo?
Go to Top of Page

Vlladimir
Senior Member

2045 Posts

Member since 26/08/2009

Posted - 01/02/2017 : 11:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlladimir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

Zbog ove i prethodne priče sam, svojevremeno, prestao da čitam Zagora i posvetio se isključivo fra-bel školi stripa (uz samo jedan "ispad" - Ukleta zemlja).
Ocena - 6,5

U prvoj svesci, gde je štampa bila dosta lošija (sa mnogobrojnim tačkicama u kadrovima), Binjotijev crtež mi je delovao odlično.
U drugoj svesci nema tih tačaka, ali mi Binjotijev crtež deluje dosta drugačije i nešto lošije.
U čemu je poenta?

Mrlje od prljave glave ili kako se već zove, taj deo, štamparske mašine su što štetile hartiju (redovno kod dnevnika sa onim čupavkastim roto papirom u brojevima od 500 do 700 i kusur od LMSa), činile da se i crtež zamrači, podeblja, ošteti mrljama i tačkama i ti pomisliš... dobar štos, kako super crta... a ustvari, poenta je aljkavost i opuštenost radnika u štampi, pokojnog Dnevnika.

Ana Tomaskovic kraljica!
Go to Top of Page

Vlladimir
Senior Member

2045 Posts

Member since 26/08/2009

Posted - 01/02/2017 : 11:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlladimir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlladimir

quote:
Originally posted by Kontrast 2

Ocena - 6,5

U čemu je poenta?

Mrlje od prljave glave ili kako se već zove, taj deo, štamparske mašine, koji je osim što je štetio hartiju (redovno kod dnevnika sa onim čupavkastim roto papirom u starijim brojevima), činio je da se i crtež zamrači, podeblja, ošteti brabonjkastim mrljama i tačkama i ti pomisliš... dobar štos, kako super crta... a ustvari, poenta je aljkavost i opuštenost radnika u štampi, i nemar prema mašinama.

Ana Tomaskovic kraljica!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22335 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/02/2017 : 11:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Pocelo glasanje za strip godine:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=48540
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 02/02/2017 : 13:23:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlladimir

]Mrlje od prljave glave ili kako se već zove, taj deo, štamparske mašine su što štetile hartiju (redovno kod dnevnika sa onim čupavkastim roto papirom u brojevima od 500 do 700 i kusur od LMSa), činile da se i crtež zamrači, podeblja, ošteti mrljama i tačkama i ti pomisliš... dobar štos, kako super crta... a ustvari, poenta je aljkavost i opuštenost radnika u štampi, pokojnog Dnevnika.

Siguran sam da si u pravu za štampu, ali mi i dalje izgleda da postoji razlika u crtežu.
Imaš li Ludensova izdanja Zagor ekstra, sa tom pričom?
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 03/02/2017 : 14:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Čovek koji je pobedio smrt

Prvi put kada sam pročitao ovu priču - nisam joj dao ocenu (što znači da nisam bio siguran - koja bi odgovarala).
Sinoć, na drugo čitanje, mogu reći da je jaka vrlo dobra.
I to, pre svega, zbog Vernija, koji se prilično potrudio.
Cenim i mišljenje drugih - ali je meni Verni bolji sam, nego u sadejstvu sa Sediolijem.
To - dinamika, klinac-palac,... ne može da se meri sa atmosferom.
A nju je ovde, Verni poprilično pogodio.
Nije to Maestro, naravno - ali se vidi priličan napredak.
I zato 9
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 03/02/2017 : 14:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
ali je meni Verni bolji sam, nego u sadejstvu sa Sediolijem.

Tu se potpuno slažem.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17042 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 03/02/2017 : 18:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
ali je meni Verni bolji sam, nego u sadejstvu sa Sediolijem.

Tu se potpuno slažem.

+1. što dalje od Sediolija
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 03/02/2017 : 21:48:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
"Čovjek koji je pobijedio smrt" je najbolji Vernijev rad.
Mračnom atmosferom u stripu je razvalio, i možda najviše od svih se približio Ferriju.

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...

Edited by - ike666 on 03/02/2017 21:49:24
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/02/2017 : 00:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Omča za Gambit

Povećao ocenu na drugo čitanje...9
Ponajpre zahvaljujući Prisku.
Prvi put mi je bio malčice "nepodoban", dok sam sada zadovoljniji njegovim radom.
Doduše, ima dosta smandrljanih kadrova, ali su mu eksterijeri i enterijeri prilično dobri, a i sam Zagor je solidno odradjen, čak i u kadrovima sitnih figura - za šta ipak treba i truda i talenta (mnogi crtači u takvim situacijama poprilično fušere).
Nema ni onih glupih scena, a to je veliki plus Buretu.
Gambit je nešto lošija od Laurentijeve, ali su izrazi lica aktera odlično odradjeni.
Zaplet je "na kvarno" dobar (čitaocu nisu predočene sve činjenice), ali to ne umanjuje zanimljivost radnje.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17042 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 04/02/2017 : 23:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

"Čovjek koji je pobijedio smrt" je najbolji Vernijev rad.
Mračnom atmosferom u stripu je razvalio, i možda najviše od svih se približio Ferriju.

Točno, najbliže Ferriju iz najboljih dana što je itko ikad napravio.
Verni se svojski potrudio
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/02/2017 : 14:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Blago Žana Lafita

Ocena 8
Ponovljeno čitanje.
Ne znam zašto, ali mi je ovaj stari - fušeraj-kroki-omlati-smandrljaj Kjarolin stil draži od ovog sadašnjeg, objektivno tehnički boljeg.
Moguće i zato - što ovaj nedefinisani, mračniji stil više odgovara močvarnim predelima, nego gradskim temama i "običnim" šumama.
Zanimljiva priča, drži pažnju.
Naravno - Bil opet ostaje bez svog blaga.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 08/02/2017 : 14:14:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Povratak Kejna

Ocena 8
I to, najviše - zahvaljujući Andreučiju.
Priča je zanimljiva, kao i svaka Bozelijeva...
ali ono što mi je privuklo pažnju tokom čitanja je - da često zaboravim šta je pisalo na prethodnoj stranici.
Može biti da je do godina, da su mi pojedine replike iz Nolitinih scenarija ostale u sećanju i posle 30 godina jer sam bio klinac, pa su tada imale jači odjek ( a i stripovi su mi mnogo više značili, nego danas), ali mi se javlja i osećaj tekstova bez dubine, bez duše; samo prosto nabrajanje užasa, pretnji, opasnosti - bez nekog posebnog saživljavanja sa njima.
A i malo je besmisleno stavljati u smrtnu opasnost 7 likova - Zagor, Čiko, Kejn, Marada, njen brat, Dembe, Digigng Bil....pa čak i Aziz - a zna se da niko od njih ne sme poginuti.
i onda se sve svodi na posmatranje nacrtane video igrice.
Nije da to potpuno uništava priču - ali onemogućava njeno svrstavanje u neki top, ovaj ili onaj.
Vrlo dobro, ali ne i više od toga.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/02/2017 : 19:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Obožavam vas nostalgičare :)
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 09/02/2017 : 14:13:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Kraljica mrtvog grada

Ocena 8,5
Izgleda da Boza ne može bez zombija.
I ovde ih ima.
Srećom, samo su sporedni dekor-prepreka, tako da nisu mnogo smetali priči.
Laurenti još uvek dobar (za razliku od modernih radova - na Zagoru, doduše).
Ocena je 8, ali je 0,5 dodatak na Mari Lavu pre virusa političke korektnosti (danas je možemo videti samo u radničkom kombinezonu, zakopčanu do grla ).

Obzirom da je ovom odisejom Afrika samo okrznuta - nadam se da će biti još jedna u budućnosti.
Tema ima na pretek.

E, ovo sam zaboravio:
Bozeli i inače nonšalantno koristi pojedine pojmove - pa je to učinio i u ovoj priči.
Mokele-mbembe, koji se ovde pominje je, po svemu sudeći - neka vrsta dinosaurusa-vodozemca, možda brontosaurus, diplodokus, ili tako nešto.
Tako ga, bar - opisuju žitelji afričkih krajeva, u kojima se pojavljuje (močvare Kongoa - ako se ne varam, ali nisam preterano siguran).
U svakom slučaju - nisu u pitanju nikakvi džinovski crvi.

Sad nadjoh:
https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9C%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D0%B5-%D0%9C%D0%B1%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D0%B5

Ima čak i jedan, navodni, video:
https://www.youtube.com/watch?v=y9WImEIE_hk

Edited by - Kontrast 2 on 09/02/2017 23:03:59
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.75 seconds. Snitz Forums 2000