Author |
Topic |
il cattivo
Average Member
Croatia
862 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 28/01/2017 : 11:39:42
|
Pa majke mu, svaka čast markotamara! Mada, mogao si mi podvaliti bilo kakav odgovor, jer sam u fazi preseljenja gdje su mi stripovi u kutijama i teško mi sada do njih :D |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 28/01/2017 : 11:52:14
|
quote: Originally posted by markotamara
quote: Originally posted by il cattivo
Tko zna iz koje je ovo epizode? Nešto s početka, al ga jebi, tko će to naći...
ovo je prvi susret s vracomTawarom koji ga je nasa tesko ranjenog kad je kapetan Grayson odglumia da ga je upucalo ispod kola pa jeZagor zavrsija u Hellgate to je od tamo extra Pakao zivih i Zagorov gnjev
Tako je Dobra stara priča! Ni nastavak joj nije za bacanje |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17839 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 28/01/2017 : 14:02:16
|
quote: Originally posted by il cattivo
Pa majke mu, svaka čast markotamara! Mada, mogao si mi podvaliti bilo kakav odgovor, jer sam u fazi preseljenja gdje su mi stripovi u kutijama i teško mi sada do njih :D
Nisam zna koliko ti je hitno za odgovor i triba li ti opis |
GALLIENO FERRI
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 28/01/2017 : 14:27:25
|
quote: Originally posted by zeljko
dobra ova limena zvijezda pravi vestern
Dobra priča iako ima i boljih sa takvom western tematikom. Meni ovdje ne odgovara što je Mac Kay izvukao svoju kožu netaknutom. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 28/01/2017 : 16:15:01
|
mac kayu je povrijeđeno nešto puno više od vlastite kože - ponos. lažni autoritet kojega je zagor totalno ponizio i golih gaća istjerao iz grada. sasvim dovoljna i zaslužena kazna. ne znam koliko je popularna među zagorovcima, ali LIMENA ZVIJEZDA definitivno zaslužuje pozornost i, takoreći, obožavanje. dosta je tu prisutno one prave, "izvorne" zagorovštine. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4600 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 29/01/2017 : 14:22:08
|
Pročitao prvi dio Vampira, solidno zasad, klasična priča malo pretumbana da izgleda kao nešto novo, nema tu puno filozofije. Dapače, mislim da se s vampirima već sve reklo i da bi trebali zaključiti stvar već jednom. Ono što sam primijetio je to da je Della Monica mrvicu promijenio stil i to na gore. Zagora crta na drukčiji način, a table kao da je tuširao netko drugi. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 30/01/2017 : 08:41:37
|
quote: Originally posted by Zagor12
Pročitao prvi dio Vampira, solidno zasad, klasična priča malo pretumbana da izgleda kao nešto novo, nema tu puno filozofije. Dapače, mislim da se s vampirima već sve reklo i da bi trebali zaključiti stvar već jednom. Ono što sam primijetio je to da je Della Monica mrvicu promijenio stil i to na gore. Zagora crta na drukčiji način, a table kao da je tuširao netko drugi.
Della Monica već godinama stagnira i otaljava.
|
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 31/01/2017 : 23:35:34
|
Dvoboj na Velikim jezerima
Zbog ove i prethodne priče sam, svojevremeno, prestao da čitam Zagora i posvetio se isključivo fra-bel školi stripa (uz samo jedan "ispad" - Ukleta zemlja). Sada. više od tridest godina kasnije - i nije mi tako loša. Ocena - 6,5 Solidno - za tako kratku priču i ovu tematiku.
Nešto mi, međutim, nije jasno... (čitao sam priču u starom izdanju ZS) U prvoj svesci, gde je štampa bila dosta lošija (sa mnogobrojnim tačkicama u kadrovima), Binjotijev crtež mi je delovao odlično. U drugoj svesci nema tih tačaka, ali mi Binjotijev crtež deluje dosta drugačije i nešto lošije. U čemu je poenta? Ima li neko, Ludensovo izdanje (ekstra) i kakva je situacija tamo? |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Posted - 01/02/2017 : 11:42:50
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
Zbog ove i prethodne priče sam, svojevremeno, prestao da čitam Zagora i posvetio se isključivo fra-bel školi stripa (uz samo jedan "ispad" - Ukleta zemlja). Sada. više od tridest godina kasnije - i nije mi tako loša. Ocena - 6,5 Solidno - za tako kratku priču i ovu tematiku.
Nešto mi, međutim, nije jasno... (čitao sam priču u starom izdanju ZS) U prvoj svesci, gde je štampa bila dosta lošija (sa mnogobrojnim tačkicama u kadrovima), Binjotijev crtež mi je delovao odlično. U drugoj svesci nema tih tačaka, ali mi Binjotijev crtež deluje dosta drugačije i nešto lošije. U čemu je poenta? Ima li neko, Ludensovo izdanje (ekstra) i kakva je situacija tamo?
Mrlje od prljave glave ili kako se već zove, taj deo, štamparske mašine su što štetile hartiju (redovno kod dnevnika sa onim čupavkastim roto papirom u brojevima od 500 do 700 i kusur od LMSa), činile da se i crtež zamrači, podeblja, ošteti mrljama i tačkama i ti pomisliš... dobar štos, kako super crta... a ustvari, poenta je aljkavost i opuštenost radnika u štampi, pokojnog Dnevnika. |
|
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Posted - 01/02/2017 : 11:46:17
|
quote: Originally posted by Vlladimir
quote: Originally posted by Kontrast 2
Nešto mi, međutim, nije jasno... (čitao sam priču u starom izdanju ZS) U prvoj svesci, gde je štampa bila dosta lošija (sa mnogobrojnim tačkicama u kadrovima), Binjotijev crtež mi je delovao odlično. U drugoj svesci nema tih tačaka, ali mi Binjotijev crtež deluje dosta drugačije i nešto lošije. U čemu je poenta? Ima li neko, Ludensovo izdanje (ekstra) i kakva je situacija tamo?
Mrlje od prljave glave ili kako se već zove, taj deo, štamparske mašine, koji je osim što je štetio hartiju (redovno kod dnevnika sa onim čupavkastim roto papirom u starijim brojevima), činio je da se i crtež zamrači, podeblja, ošteti brabonjkastim mrljama i tačkama i ti pomisliš... dobar štos, kako super crta... a ustvari, poenta je aljkavost i opuštenost radnika u štampi, i nemar prema mašinama.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 02/02/2017 : 13:23:30
|
quote: Originally posted by Vlladimir
]Mrlje od prljave glave ili kako se već zove, taj deo, štamparske mašine su što štetile hartiju (redovno kod dnevnika sa onim čupavkastim roto papirom u brojevima od 500 do 700 i kusur od LMSa), činile da se i crtež zamrači, podeblja, ošteti mrljama i tačkama i ti pomisliš... dobar štos, kako super crta... a ustvari, poenta je aljkavost i opuštenost radnika u štampi, pokojnog Dnevnika.
Siguran sam da si u pravu za štampu, ali mi i dalje izgleda da postoji razlika u crtežu. Imaš li Ludensova izdanja Zagor ekstra, sa tom pričom? |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 03/02/2017 : 14:20:51
|
Čovek koji je pobedio smrt
Prvi put kada sam pročitao ovu priču - nisam joj dao ocenu (što znači da nisam bio siguran - koja bi odgovarala). Sinoć, na drugo čitanje, mogu reći da je jaka vrlo dobra. I to, pre svega, zbog Vernija, koji se prilično potrudio. Cenim i mišljenje drugih - ali je meni Verni bolji sam, nego u sadejstvu sa Sediolijem. To - dinamika, klinac-palac,... ne može da se meri sa atmosferom. A nju je ovde, Verni poprilično pogodio. Nije to Maestro, naravno - ali se vidi priličan napredak. I zato 9 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Posted - 03/02/2017 : 18:54:44
|
quote: Originally posted by solar
quote: ali je meni Verni bolji sam, nego u sadejstvu sa Sediolijem.
Tu se potpuno slažem.
+1. što dalje od Sediolija |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 03/02/2017 : 21:48:26
|
"Čovjek koji je pobijedio smrt" je najbolji Vernijev rad. Mračnom atmosferom u stripu je razvalio, i možda najviše od svih se približio Ferriju. |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
Edited by - ike666 on 03/02/2017 21:49:24 |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 04/02/2017 : 00:39:16
|
Omča za Gambit
Povećao ocenu na drugo čitanje...9 Ponajpre zahvaljujući Prisku. Prvi put mi je bio malčice "nepodoban", dok sam sada zadovoljniji njegovim radom. Doduše, ima dosta smandrljanih kadrova, ali su mu eksterijeri i enterijeri prilično dobri, a i sam Zagor je solidno odradjen, čak i u kadrovima sitnih figura - za šta ipak treba i truda i talenta (mnogi crtači u takvim situacijama poprilično fušere). Nema ni onih glupih scena, a to je veliki plus Buretu. Gambit je nešto lošija od Laurentijeve, ali su izrazi lica aktera odlično odradjeni. Zaplet je "na kvarno" dobar (čitaocu nisu predočene sve činjenice), ali to ne umanjuje zanimljivost radnje. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Posted - 04/02/2017 : 23:37:35
|
quote: Originally posted by ike666
"Čovjek koji je pobijedio smrt" je najbolji Vernijev rad. Mračnom atmosferom u stripu je razvalio, i možda najviše od svih se približio Ferriju.
Točno, najbliže Ferriju iz najboljih dana što je itko ikad napravio. Verni se svojski potrudio |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 08/02/2017 : 14:02:09
|
Blago Žana Lafita
Ocena 8 Ponovljeno čitanje. Ne znam zašto, ali mi je ovaj stari - fušeraj-kroki-omlati-smandrljaj Kjarolin stil draži od ovog sadašnjeg, objektivno tehnički boljeg. Moguće i zato - što ovaj nedefinisani, mračniji stil više odgovara močvarnim predelima, nego gradskim temama i "običnim" šumama. Zanimljiva priča, drži pažnju. Naravno - Bil opet ostaje bez svog blaga.
|
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 08/02/2017 : 14:14:11
|
Povratak Kejna
Ocena 8 I to, najviše - zahvaljujući Andreučiju. Priča je zanimljiva, kao i svaka Bozelijeva... ali ono što mi je privuklo pažnju tokom čitanja je - da često zaboravim šta je pisalo na prethodnoj stranici. Može biti da je do godina, da su mi pojedine replike iz Nolitinih scenarija ostale u sećanju i posle 30 godina jer sam bio klinac, pa su tada imale jači odjek ( a i stripovi su mi mnogo više značili, nego danas), ali mi se javlja i osećaj tekstova bez dubine, bez duše; samo prosto nabrajanje užasa, pretnji, opasnosti - bez nekog posebnog saživljavanja sa njima. A i malo je besmisleno stavljati u smrtnu opasnost 7 likova - Zagor, Čiko, Kejn, Marada, njen brat, Dembe, Digigng Bil....pa čak i Aziz - a zna se da niko od njih ne sme poginuti. i onda se sve svodi na posmatranje nacrtane video igrice. Nije da to potpuno uništava priču - ali onemogućava njeno svrstavanje u neki top, ovaj ili onaj. Vrlo dobro, ali ne i više od toga.
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
Kontrast 2
Senior Member
2312 Posts
Posted - 09/02/2017 : 14:13:23
|
Kraljica mrtvog grada
Ocena 8,5 Izgleda da Boza ne može bez zombija. I ovde ih ima. Srećom, samo su sporedni dekor-prepreka, tako da nisu mnogo smetali priči. Laurenti još uvek dobar (za razliku od modernih radova - na Zagoru, doduše). Ocena je 8, ali je 0,5 dodatak na Mari Lavu pre virusa političke korektnosti (danas je možemo videti samo u radničkom kombinezonu, zakopčanu do grla ).
Obzirom da je ovom odisejom Afrika samo okrznuta - nadam se da će biti još jedna u budućnosti. Tema ima na pretek.
E, ovo sam zaboravio: Bozeli i inače nonšalantno koristi pojedine pojmove - pa je to učinio i u ovoj priči. Mokele-mbembe, koji se ovde pominje je, po svemu sudeći - neka vrsta dinosaurusa-vodozemca, možda brontosaurus, diplodokus, ili tako nešto. Tako ga, bar - opisuju žitelji afričkih krajeva, u kojima se pojavljuje (močvare Kongoa - ako se ne varam, ali nisam preterano siguran). U svakom slučaju - nisu u pitanju nikakvi džinovski crvi.
Sad nadjoh: https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9C%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D0%B5-%D0%9C%D0%B1%D0%B5%D0%BC%D0%B1%D0%B5
Ima čak i jedan, navodni, video: https://www.youtube.com/watch?v=y9WImEIE_hk
|
Edited by - Kontrast 2 on 09/02/2017 23:03:59 |
|
|
Topic |
|