forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 182

Peyo
Advanced Member

Croatia
10660 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 14/02/2017 : 20:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Za precizniju ocjenu morat ću uživo vidjeti ove boje i dodatke (u prvoj knjiti mi boje ovako djeluju nekako prigušeno, a u ovoj drugoj knjizi Corto ima finu žuticu na kraju zavira).

Ćirilica mi nije problem iako baš i ne razumijem zašto je tako odlučeno, ali već će se naći netko da mi dokaže kako to itekako ima smisla i kako ja ne mogu razumjeti najmudriju od svih odluka.
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1215 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 14/02/2017 : 21:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam dugo guštao na ovo izdanje
no, kad sam vidio da je čirilica bio sam
strašno razočaran i
odustao sam od kupnje.
Čudi me takva odluka ali valjda postoji
neko objašnjenje. Mislim da će zbog čirilice dobar
dio potencijalnih mlađih kupaca iz Hrvatske odustati
od izdanja jer je ne znaju čitati. Ja sam je kratko
učio i jebešga, raspoznajem samo ž.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/02/2017 : 22:04:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je što je ćirilica.
Naime, nedavno kompletirao Bookglobe izdanje. Da je latinica, vjerovatno bih prešao na izdanje meni boljeg izdavača... Ovako ne moram jer ne volim čitati ćirilicu. Također, volim boju, ali bolje mi je bez takve boje. I sve super za mene.
Samo da ne pređe u naviku ćirilica, Darkwood ipak ima publiku i u HR. Najbolje bi bilo da kada se radi ćirilično izdanje, bude uporedo i latinično.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 14/02/2017 22:12:23
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27661 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/02/2017 : 22:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ćirilica mi nije problem iako baš i ne razumijem zašto je tako odlučeno, ali već će se naći netko da mi dokaže kako to itekako ima smisla i kako ja ne mogu razumjeti najmudriju od svih odluka.

a šta je čudno da srpski izdavač pravi izdanje na srpskom jeziku za srpske čitatelje?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 14/02/2017 : 23:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by udarnik007
Mislim da će zbog čirilice dobar
od izdanja jer je ne znaju čitati.

Ali će zato zbog ćirilice potencijalni deo mlađih čitalaca iz Srbije lakše prihvatiti izdanje, jer je znaju čitati.

U pitanju je pismo koje se zvanično koristi u Srbiji.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10660 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 14/02/2017 : 23:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by Peyo

a šta je čudno da srpski izdavač pravi izdanje na srpskom jeziku za srpske čitatelje?

Nisam komentirao jezik.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 15/02/2017 : 01:07:49  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Ali će zato zbog ćirilice potencijalni deo mlađih čitalaca iz Srbije lakše prihvatiti izdanje, jer je znaju čitati.

Ovo je koliko znam prvi slucaj da je korto dostupan na cirilici. Razlog vise da se kupi.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27661 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2017 : 01:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
pa ćirilica je službeno pismo u srbiji pa ni izdanja na njoj ne bi ti trebali biti ništa neobićno.
ćemu isčuđivanje?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1926 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 15/02/2017 : 01:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

pa ćirilica je službeno pismo u srbiji pa ni izdanja na njoj ne bi ti trebali biti ništa neobićno.
ćemu isčuđivanje?

+1

Kao stripofil shvatio bih ovakve reakcije da je srpski izdavac kupio prava na neki naslov za sve bivse ju republike i onda objavio cirilicno izdanje. U ovom slucaju postoji hrvatsko izdanje. Nisam siguran da li je cak krenuo i reprint?

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27661 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/02/2017 : 01:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
trebali su krenut u boji od početka ali tko zna?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1215 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 15/02/2017 : 06:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Imam 35 godina i znam da je zvanično pismo u Srbiji čirilica.
Sad, da li će broj mladih u Srbiji
navaliti na izdanje zbog toga i
da li će to biti jednak broju onih
koji će kod nas odustat od izdanja
zbog istog ostaje da vidimo.
Da se razumije, nemam ništa protiv
čirilice, učio sam je u prvom osnovne no, nije mi ostala u glavi
i žao mi je što je ne znam čitati.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19594 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/02/2017 : 07:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
ne sekiram se, ni zbog čirilice ni Corta...
Nikad mi nije bio neki vrh.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7935 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 15/02/2017 : 08:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Pročita san jednog ili dva od Bookgloba - Corto je debelo precijenjen.
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1062 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 15/02/2017 : 08:12:38  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message  Reply with Quote
Također mi nije jasna ćirilica i zato ne kupujem.....inače svakako.....nadam se da ovo neće postati češća praksa Darkwooda kao kod Komika recimo :(

The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 15/02/2017 : 08:58:06  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Auuuu, oprosti mu Gospode, ne zna šta govori....
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/02/2017 : 09:24:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Lakse nego da je na latinici? Zar ju ne znaju citati?

Malo se salim, ali malo je i ozbiljno pitanje. Ako me secanje ne vara, kada je bilo jedno od Komikovih izdanja u pitanju (mozda Sr. zamak) i zasto je na cirilici, odgovor je bio, da ce se tako povecati broj kupaca nego da je na latinici. Pa me samo zivo zanima, da li je to istina. Da li postoji neki izracun, prakticko iskustvo ... za to?

Drukcije ni mene CM ne tangira toliko, pa ni nisam siguran da li bi se odlucio za kupovinu (jos do danas se nisam odlucio gde poceti, sa kojim izdavacem - drugim recima, osim sirotinje u par brojeva Politikinog zabavnika - na latinici, nemam CM).

Ali bi mi sigurno zasmetalo da recimo DW promeni iz latinice na cirilicu kod vec postojecih serijala. No, u takvu budalastinu ne verujem. Barem se nadam.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 15/02/2017 09:25:22
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 15/02/2017 : 09:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 3

quote:

Čovjek je makar pošten pa prizna. Ja recimo volim Malog rendžera (priznajem), ali dovoditi ga u istu ravan sa Kortom je svetogrđe

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19594 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/02/2017 : 09:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cerichus

quote:
Originally posted by vronski 3

quote:

Čovjek je makar pošten pa prizna. Ja recimo volim Malog rendžera (priznajem), ali dovoditi ga u istu ravan sa Kortom je svetogrđe

naravno...za Tellera...
šalim se, dobar je Corto, imam čak neka slo izdanja predpotopna ali nikad mi nije bio tako dobar da ga bi više čitao ili kolekcionirao...
jbg.da je izlazio u Bonelliju možda bi danas imao profil Corto a ne Teller.
Volio bih ga u koloru pročitat ali na lako razumljivom jeziku...
Čirilica mi to nije, nažalost iako sam je učio...
Poštujem odluku izdavaća, sad dal je pametna-vrijeme če pokazat.

Edited by - teller on 15/02/2017 09:36:56
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/02/2017 : 10:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

Pročita san jednog ili dva od Bookgloba - Corto je debelo precijenjen.

Ovo je i moje mišljenje. Meni je ovo krajnje prosečan strip.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 15/02/2017 : 10:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Znači, ovdje poštuješ odluku izdavača, a Politiku si nazivao nacionalističkom zbog PZ na ćirilici?
Hajd drago mi je bar da je onaj moj prošlogodišnji ban nečemu poslužio, počeo si "poštovati odluku".
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/02/2017 : 10:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
moja preporuka je da, ako nista, obavezno probate ova dva stripa. komuna, bg ili dw, al da to budu bas ova dva za pocetak
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/02/2017 : 10:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Citam ... razlog bi navodno mogao biti i zbog prava za regiju ... BG/SA (cirilica je kao drugaciji jezik, i ne sudi u taj paket). Ne znam, prije bih rekao da gledaju na jezik/drzavu, a ne pismo jezika.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19594 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/02/2017 : 10:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Znači, ovdje poštuješ odluku izdavača, a Politiku si nazivao nacionalističkom zbog PZ na ćirilici?
Hajd drago mi je bar da je onaj moj prošlogodišnji ban nečemu poslužio, počeo si "poštovati odluku".

a čuj, čovjek se iz prošlih greška nešto naući...
kod PZ emocije su proradile, ipak je PZ ljubav moje mladosti...
svaki petak novi PZ, to se ne zaboravi lako...
Još mi je i danas krivo da nije na latiničnom pismu ali nadam se, čak sam siguran da nije razlog nacionalizam...
Nije tako teško kod novinskog lista tog imena povući pararelu sa politikom.

Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 15/02/2017 : 10:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by swamp thing

a čuj, čovjek se iz prošlih greška nešto naući...
kod PZ emocije su proradile, ipak je PZ ljubav moje mladosti...
svaki petak novi PZ, to se ne zaboravi lako...

Onda sam znači i ja kao novinar PZ tvoja ljubav...?
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1912 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 15/02/2017 : 11:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

DARKWOOD radi DC - 2016 Edition!

Kingdom Come

All Star Superman

Nego, kad će više ovo?

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page
Page: of 182 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic