forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Americko izdanje Zagora!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 27/02/2017 : 23:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Rubini vrhunski crtač kao i uvijek...
Ali je s cudovistem promasio ceo fudbal.
Nije slucajno Ferrijevo posve crno, jer predstavlja Id (vidi Forbidden Planet tj. Shakespeareov Tempest).
Steta. Ovdje imamo samo jos jedno cudoviste, izvrsno nacrtano, ali ipak obicno cudoviste.
Naravno, izvan tog konteksta, crtež je perverzija. Eh da nam je takvih stripova i unutra.
Dakle samo zamjerka na koncepciju, poimanje ovog cudovista, ne na sam crtez.
Uostalom, ni boja ne pomaze ovom stripu. Nimalo.
Jbga, ne mogu jednom govoriti jedno a sad drugo zato sto ovo izdaje meni iznimno drag prijatelj.
No on se nema sto brinuti, ja sam u debeloj manjini s ovakvim stajalistem.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/02/2017 : 23:41:30  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Naslovnica je dobra, ali slažem se da tu ne štima baš sve u potpunosti. Preveliki je naglasak na nakaznost čudovišta, ima previše detalja koji idu u smjeru banalnoga, nema one misterioznosti i "mraka" koji bi tu trebao biti iskomuniciran.

Edited by - solar on 27/02/2017 23:42:37
Go to Top of Page

hamzik
Junior Member

Sweden
406 Posts

Member since 27/04/2012

Posted - 28/02/2017 : 00:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send hamzik a Private Message  Reply with Quote
Fantasticna naslovnica sa najboljim kolorom do sada (sto puno govori). Iako se slazem sa pojedinim komentarima da je cudoviste mozda previse jasno prikazano i odudara od Ferrijevog misterioznog pristupa. Ali to je samo stvar navike. Ovaj strip je obiljezio moje djetinjstvo i meni je osobno "najdrazi" Zagor a ako gledam i najbolji ide u top 3. Naravno da su ocekivanja bila ogromna. A sada sto se tice iznenadenja, sta bi dao da vidim alternativnu naslovnicu od majstora Andreuccija.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/02/2017 : 00:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Da, ćudovište iz ove priče nije klasično čudovište. Strogo tehnički na ovoj naslovnici bi onda morao biti Zagorov otac (ili neki od starih glavnih zagorovih neprijatelja), a to bi bio ujedno i spoiler i jako zbunjujuće. Bolje ovako... klasik čudovište kojeg se svi na prvu bojimo. Čitatelj neka sam otkrije misteriju/twist/ID čudovišta čitajuči.
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 28/02/2017 : 02:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
nadam se da DJ nece zamiriti na postavljanju slika iz Repubblice ,imam to izdanje u njhovom izdanju pa me zivo zanima kakav ce biti EC
inace naslovnica Rubinija je vrhunska ali ipak mi je draza Ferrijeva verzija cudovista

GALLIENO FERRI

Edited by - markotamara on 28/02/2017 02:58:34
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

411 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 28/02/2017 : 07:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
Ferrijevo čudovište kao onaj GONZO iz mapet šou
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 28/02/2017 : 08:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

nadam se da DJ nece zamiriti na postavljanju slika iz Repubblice ,imam to izdanje u njhovom izdanju pa me zivo zanima kakav ce biti EC
inace naslovnica Rubinija je vrhunska ali ipak mi je draza Ferrijeva verzija cudovista

Evo ja ću ti reći onoliko koliko smem, da će zahvaljujući papiru na kom D.J. objavljuje njegova izdanja, kolor biti neuporedivo kvalitetniji nego republikina izdanja.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 28/02/2017 : 09:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao tu priču pa možda griješim ali koliko vidim iz oglednih tabli čudovište može poprimiti i konkretan oblik? Tako da, iako i nije vjerno stripu u potpunosti, kreatura na naslovnici nije pogrešna.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 28/02/2017 : 10:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Nisam čitao tu priču pa možda griješim ali koliko vidim iz oglednih tabli čudovište može poprimiti i konkretan oblik? Tako da, iako i nije vjerno stripu u potpunosti, kreatura na naslovnici nije pogrešna.

Evo zdravorazumskog rezonovanja.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 28/02/2017 : 11:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Meni dosad najbolja naslovnica. Stvarno je razvalio. Wee Bee isto vrhunski.
Zagor pršti od akcije i snage.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 28/02/2017 : 14:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:
Originally posted by markotamara

Evo ja ću ti reći onoliko koliko smem, da će zahvaljujući papiru na kom D.J. objavljuje njegova izdanja, kolor biti neuporedivo kvalitetniji nego republikina izdanja.

ogromna je razlika samo kad se pogleda ovo i Libellus
be sumnjam da nece biti

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Tata i sin
Junior Member

336 Posts

Member since 01/07/2016

Posted - 28/02/2017 : 17:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tata i sin a Private Message  Reply with Quote
"Čudovišno" dobra naslovnica!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7124 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/02/2017 : 17:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
A ovdje je i "Lamborghini", tj. majstor Stefano Andreucci i njegov variant cover za Zagor: 1000 Faces of Fear.
Naslovnicu je takoder obojao nas majstor Well-Bee.

No iznenadenjima nije kraj jer ne moze se govoriti o talijanskim sportskim autima, a da se ne spomene Ferrari, koji ide sutra...

www.epicentercomics.com

Edited by - D.J. on 28/02/2017 18:00:30
Go to Top of Page

Golub
Average Member

Croatia
568 Posts

Member since 01/02/2017

Posted - 28/02/2017 : 18:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Golub a Private Message  Reply with Quote
Bolja od Rubinijeve. Tko je idući, pitam se? :)
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 28/02/2017 : 18:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Jeste, ova mi je bolja od prve.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/02/2017 : 18:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
E to sam tražio!!
Pun pogodak! Carska je!
Rubini mi je drazi crtac ali Andreucci je sve shvatio kako treba. Predivno!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 28/02/2017 : 18:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
I za nekoliko godina izdaj album sa svim naslovnicama.
To ce da ide ko ceten alva, roditelje ce trpati u staracke domove samo da to nabave...

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 28/02/2017 : 19:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Prikaza je cudoviste kao Ferri

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 28/02/2017 : 19:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Obje naslovnice obaraju s nogu. Meni licno je bolja Rubinijeva. Nemam pojma zašto, valjda mi leži taj akcioni šmek naslovnice. Izgled čudovišta nije upitan. Nisam siguran koliko sam baš oduševljen Ferijevim riješenjem za ovo čudovište, iako mi je priča odlična, naravno, i Feri je odlično nacrtao.
Andreuci puca na čitatelje koji su već upoznati sa Zagorom, i to je legitimno, mada je naslovnica spoiler veliki.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/02/2017 : 20:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Kao sto veli clan, zadnji cover odvise spojla. Prva ipak. ..
Dobro izgleda, nije jos takve naslovnice bilo u serijalu, kao da bi tradicionalisti u Sbe i dozvolili slicnu. Dobro je imati malo odrijesene ruke i novih ideja za ovakve projekte.
Cudo kako jos nema "asssaaaaa" komentara, a neki dan vidio da se patke vracaju s juga.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 28/02/2017 22:55:36
Go to Top of Page

Access Virus
Starting Member

53 Posts

Member since 19/09/2014

Posted - 28/02/2017 : 21:07:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Access Virus a Private Message  Reply with Quote
Na prvi moment sam pomislio da je opet Rubini. Spektakularno! Ovi momci zaista imaju osjećaj za naslovnice. Zahvaljujem D.J., ovo je izvrsno za oživjeti nekakvu nostalgiju za legendarne priče Zagora. Možda bude i aktualni Izgubljeni Svijet? Mislim da ću uzeti knjige sa obje naslovnice. Ovdje se već to isplati za razliku kod Ludens klasika.
Go to Top of Page

nellesky
Junior Member

411 Posts

Member since 25/08/2009

Posted - 28/02/2017 : 21:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send nellesky a Private Message  Reply with Quote
Doista se vidi da je Andreucci veći zagorovac od Rubinija. Umilno je to poput pjesme sirene,primamljivo,kontekstualno pogodjeno u sridu,ali poslije Rubinijve bravure...
Nadam se da je verzija tri Claudio Villa. Samo bi on bio u stanju reći koju riječ više
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/02/2017 : 21:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Obje naslovnice obaraju s nogu. Meni licno je bolja Rubinijeva. Nemam pojma zašto, valjda mi leži taj akcioni šmek naslovnice. Izgled čudovišta nije upitan. Nisam siguran koliko sam baš oduševljen Ferijevim riješenjem za ovo čudovište, iako mi je priča odlična, naravno, i Feri je odlično nacrtao.
Andreuci puca na čitatelje koji su već upoznati sa Zagorom, i to je legitimno, mada je naslovnica spoiler veliki.

+1

Ali to je ko da bi birao je li bolje imati milijun evra u zlatu ili srebru. Odlično je jedno i drugo. Slatke muke.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/02/2017 : 21:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/02/2017 : 21:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Rubini je pogodio "Sveti breg", Andreucci "Hiljadu lica straha". :)
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.51 seconds. Snitz Forums 2000