forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 stripovi na dar
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 04/01/2017 : 19:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Iako pravila dobročiniteljskog poklanjanja nalažu da se o tome ne priča ("Neka ne zna ljevica što ti radi desnica"), ja sam jučer u svojoj mjesnoj knjižnici, na za to predviđenom mjestu ostavio: V kao Vendeta (Beli put), Napoleon br. 3: Ludi Barakam, te piratskog Zagora iz 2004., Zavera bogova. Razgrabljeno isti dan.
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 04/01/2017 : 19:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:
Originally posted by Mrkva

Nije topic za ovo, ali neću otvarati zaseban topic za ovu glupost.

Zbog prirode mog prijašnjeg posla, ali i neskrivene ljubavi prema romantičnoj erotici, nakupilo mi se dosta smećastih knjiga kojih se moram riješiti jer se u malenoći svog stana već gušim u njima. Ima li netko suprugu koja voli smećaste ljubavne romane i slasne zalogaje, a sam gaji ljubav prema Blagi Zadri i zombijima, neka mi se javi na PM. Šaljem preko Tiska, poštarinu plaćate vi.

Još jednom - Ken Grimwood je zakon knjiga i slučajno baš nemam :-)

Pa prijatelju, što se nisi javio na PM?
Davno otišlo dicmanjcu sve :)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 04/01/2017 : 21:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nije topic za ovo, ali neću otvarati zaseban topic za ovu glupost.

Zbog prirode mog prijašnjeg posla, ali i neskrivene ljubavi prema romantičnoj erotici, nakupilo mi se dosta smećastih knjiga kojih se moram riješiti jer se u malenoći svog stana već gušim u njima. Ima li netko suprugu koja voli smećaste ljubavne romane i slasne zalogaje, a sam gaji ljubav prema Blagi Zadri i zombijima, neka mi se javi na PM. Šaljem preko Tiska, poštarinu plaćate vi.

Još jednom - Ken Grimwood je zakon knjiga i slučajno baš nemam :-)

Pa prijatelju, što se nisi javio na PM?
Davno otišlo dicmanjcu sve :)

Kupim u Algoritmu. Hvala kao da sam dobio...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21133 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 30/01/2017 : 12:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The_PI

Kolegi sa posla koji je odlazi kao dar za rastanak kupili (na incijativu moje malenkosti) sve Tvrdje. Inace bio je jedina srodna dusa sto se tice stripova u grupi tako da

carica si

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

The_PI
Starting Member

66 Posts

Member since 18/12/2015

Posted - 28/02/2017 : 21:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send The_PI a Private Message  Reply with Quote
Malo da obnovim temu i upitam iskusnije stripase za savjet. Necak navrsava 18. god i ideja je da mu uzmem neki strip kojim bi ga uvukla u ovu umjetnost. Inace decko je gimnazijalac, priprema se za faks, odrastao uz Play Station a i sada vecinu vremena provdi na PCu i igricama a vrlo malo uz knjige osim onih obveznih u skoli.

Znaci ideja je da ga sa necim privucem stripovima a onda dalje lagano prosirujem bazu.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/02/2017 : 21:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Malo da obnovim temu i upitam iskusnije stripase za savjet. Necak navrsava 18. god i ideja je da mu uzmem neki strip kojim bi ga uvukla u ovu umjetnost. Inace decko je gimnazijalac, priprema se za faks, odrastao uz Play Station a i sada vecinu vremena provdi na PCu i igricama a vrlo malo uz knjige osim onih obveznih u skoli.

Znaci ideja je da ga sa necim privucem stripovima a onda dalje lagano prosirujem bazu.

Rekao bih Lokot i ključ (Darkwood).
Serijal broji 6 trejdova i završen je. Kupi prvi za početak pa ako pokaže zanimanje, idi dalje. Nekako mi se po opisu nećaka čini da bi mu to moglo leći - mada na žalost nema nikakvih garancija...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 28/02/2017 21:40:41
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7279 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 28/02/2017 : 23:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
A da mu jednostavno uzmeš Sagu?

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 28/02/2017 : 23:05:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ako želi da postane totalni kreten bez empatije i ja mu to preporučujem.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 28/02/2017 : 23:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja bi mu da Aldebaran trilogju, ima sve.

Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 01/03/2017 : 00:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
sve što bi mu preporučila od fibre je rasprodano.

onda neki lijepi album od bookglobea, recimo Posljednji uzlet od Hugaulta. Biram ovo zbog prekrasnog crteža i malo teksta, a priča je kratka i zanimljiva, pa za početak bi mu se moglo svidjeti. (a ostalo ovisi šta nađeš u knjižari ili striparnici ili internet shopu)
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7279 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 01/03/2017 : 06:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

quote:

Meni je Saga odlicna, da li to znaci da sam ja totalni kreten bez empatije?

Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 01/03/2017 : 07:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

onda neki lijepi album od bookglobea, recimo Posljednji uzlet od Hugaulta. Biram ovo zbog prekrasnog crteža i malo teksta, a priča je kratka i zanimljiva, pa za početak bi mu se moglo svidjeti. (a ostalo ovisi šta nađeš u knjižari ili striparnici ili internet shopu)

Ovo je odličan prijedlog.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6267 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/03/2017 : 08:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

+1

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 01/03/2017 : 09:38:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Vjerojatno :)

(Naravno, šalim se: toliko si blagotvoran, da si namirnica, vjerojatno bi bio bademovo mlijeko.
Kreteni bez empatije vjerojatno bi bili Jalapeno paprike.)

No, Saga je mozda overkill za prvi strip.

On topic: kupujemo Realista prijatelju koji odlazi na pečalbu u Njemačku.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10358 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 01/03/2017 : 09:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Teško da će se sa 18 godina navući na stripove ako nije ranije. Možda nakratko, ali ne vjerujem ni toliko.

Iz šture napomene preporučio bih strip na SF temu, fantasy ili horror.

Što se tiče empatije, straha nema, ili već zna što je to ili mu nitko više ne može pomoći.

Za koji faks se sprema?

Go to Top of Page

The_PI
Starting Member

66 Posts

Member since 18/12/2015

Posted - 01/03/2017 : 13:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send The_PI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Rekao bih Lokot i ključ (Darkwood).
Serijal broji 6 trejdova i završen je. Kupi prvi za početak pa ako pokaže zanimanje, idi dalje. Nekako mi se po opisu nećaka čini da bi mu to moglo leći - mada na žalost nema nikakvih garancija...

Da to i meni palo na pamet tako da sam to uzela u obzir.
Go to Top of Page

The_PI
Starting Member

66 Posts

Member since 18/12/2015

Posted - 01/03/2017 : 13:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send The_PI a Private Message  Reply with Quote
quote:

To sam mu mislila posuditi kada i ako ga ga uvucem u cijelu tu pricu
Go to Top of Page

The_PI
Starting Member

66 Posts

Member since 18/12/2015

Posted - 01/03/2017 : 14:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send The_PI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

Ovo se čini zanimljivim. Stavila na popis. Može i ti rasprodani Fibrini ako postoji engleska verzija pa bi uzela online
Go to Top of Page

The_PI
Starting Member

66 Posts

Member since 18/12/2015

Posted - 01/03/2017 : 14:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send The_PI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Teško da će se sa 18 godina navući na stripove ako nije ranije. Možda nakratko, ali ne vjerujem ni toliko.

Iz šture napomene preporučio bih strip na SF temu, fantasy ili horror.

Što se tiče empatije, straha nema, ili već zna što je to ili mu nitko više ne može pomoći.

Za koji faks se sprema?

Da to je i meni palo na pamet da mozda je prekasno no zanimalo me iskustvo iskusnijih stripasa. Mozda probam sa nekim tako kracim stripom pa cemo vidjeti....

Za sada je to gradevina.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 01/03/2017 : 14:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Uf, kakav stav Sharneru...ti imaš vidim 28 godina tako da si (nadam se) uspia ostati bez utjecaja sage, već si se razvio u osobu, sad, osobu koju voli wc i trash humor al ok...Saga te neće (sigurno) ni popravit ni (ne baš sigurno) pokvarit, ali za tinjedžžžera i njegov um...saga, uh...nikako.

Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6267 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/03/2017 : 15:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ako voli TWD seriju (a vecina ju voli) uzmi mi prvi omnibus zivih mrtaca.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7279 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 01/03/2017 : 17:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uf, kakav stav Sharneru...ti imaš vidim 28 godina tako da si (nadam se) uspia ostati bez utjecaja sage, već si se razvio u osobu, sad, osobu koju voli wc i trash humor al ok...Saga te neće (sigurno) ni popravit ni (ne baš sigurno) pokvarit, ali za tinjedžžžera i njegov um...saga, uh...nikako.

A čuj, kakav stav, ti si etiketirao ljubitelje Sage, sa smajlijem ili bez njega, nebitno.

Imao 28 godina nekad, bilo je to lijepo vrijeme. Ali to je sad nebitno, kao i to u kakvu sam se osobu razvio. Meni zapravo nije jasno zašto ti misliš da Saga ima/može imati loš utjecaj? Razumijem da se nekome može ne sviđati, ali ne vidim da propagira ništa loše.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 01/03/2017 : 17:35:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je puno lakse meni objasnit zasto je saga losa za mladu osobu nego tebi zasto je dobra. Al ajd, nek spomenen scenu dvi...ako mislis da je srednjoskolcu poucna i edukativna scena da mama kao da rađa govno ili da mama pusi kurac tati dok baka i totalni stranac to gledaju...onda ok...il mozda par ultra brutalnih scena koje svaki ljubitelj antropologije obozava...a o nepotrebnom vokabularu psovanja radi psovanja da ne govorim...Da, neka uzme malome netijaku Sagu, samo se nadam da i sam imas dicu, pa ih navuci na takvu pedagosku kvalitetu i poruku. Ajd sad ti, zasto je dobra, toliko dobra da je cak preporucujes mladoj osobi? Slavi razlicitost u gomili krvi i nakaradnosti? Slavi pacifizam u bazenu opsecenosti? Neznam, prosvjetli me, mozda dicu ucim krivim stvarima.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/03/2017 : 18:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Nema u Sagi ništa što bi šokiralo mene sa 18 godina tamo 1993. godine.
Današnji mladići su puno izloženiji svemu i svačemu putem interneta tako da je Saga za današnjeg 18-godišnjaka boza-limunada što se tiče negativnog utjecaja...

Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 01/03/2017 : 18:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
Ma nije uopće stvar u tome koji će ga strip pokvariti ili ne...jednostavno, riječ je o prvom stripu...ej, prvom.
Jesu li Transmetro ili Saga stripovi koji će udariti pravi ton svim ostalima? Ja zasad stojim iza Nikine preporuke, malo teksta, kraća priča. Dečko nije glup, ali ja govorim iz iskustva: susrela sam se s punokrvnim stripovima tek u odrasloj dobi i trebalo je malo učenja da nadoknadim nedostatak čitalačke kulture (redoslijed sličica i ta inovativna sranja). Svakako neka bude u boji, to se sjećam da je meni bio problem u početku.

(S druge strane, i sama PI kaze da se vratila stripu kroz Sagu. Ja sam se bacila na strip kroz Y. Ima nešto u tom Vaughanu :))

EDIT: Ignorirajte, imala sam lošu preporuku :)

Edited by - Mrkva on 01/03/2017 18:29:23
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000