Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29469 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 09/11/2016 : 21:22:00
|
![](http://www.fibra.hr/Images/KLO_FB_66.jpg)
„S 20 godina su jedno drugom obećali da će zajedno provesti noć na svoj 40. rođendan.“
Raphael i Sophia žive zajedno. Nekoliko dana prije njegovog rođendana, Raphael dobiva poštanski paket sa starom videokasetom. Gledajući snimku, ponovo vidi sebe kao dvadesetogodišnjaka s jednom od svojih prvih ljubavi... Marie. Dvoje ljubavnika na snimci daje obećanje da će bez obzira na to što im život donese, provesti zajedno noć na svoj 40. rođendan. U Rimu.
Telefonski poziv, sljedećeg jutra. Marie. Isti glas kao prije 20 godina. Isti ton, isti smijeh...
Naravno, bilo bi potpuno ludo sve napustiti i otići u Rim gdje ga ona čeka. Bilo bi glupo i nezrelo. Ali kako odoljeti nezrelom i glupom obećanju?
Kolorka 66 • Jedna noć u Rimu • 224 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Jim • Crtež Jim • Prijevod Tina Dunjić Messmer • Lektura i redaktura Josip Sršen • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.11.2016. • Cijena 200 Kn
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-66-jedna-noc-u-rimu/397/
|
Trouble will find me |
|
Bachy
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/DENNIS THE MENACE 1.gif)
Croatia
1765 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 10/11/2016 : 07:44:34
|
Odličan strip! Vrhunska priča! Izgleda da ću bankrotirat zbog ove nove Fibrine ture. Markose, pogodio si me sa 70% naslova... |
Oj, budi svoj! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
kasper
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 10/11/2016 : 08:44:18
|
ovo komentar je za mog prijatelja anta ![](icon_smile_tongue.gif) strip izgleda savrseno, nabalja se obavezno |
Edited by - kasper on 10/11/2016 08:47:52 |
|
ivanl
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/motorhead.jpg)
Croatia
15805 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21326 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/11/2016 : 21:33:59
|
quote: Originally posted by kasper
ovo komentar je za mog prijatelja anta ![](icon_smile_tongue.gif) strip izgleda savrseno, nabalja se obavezno
nemoj samo da te na dw čuju da ćeš ga obavezno nabaviti. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 10/11/2016 21:34:23 |
|
kasper
Advanced Member
10906 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 10/11/2016 : 22:15:12
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by kasper
ovo komentar je za mog prijatelja anta ![](icon_smile_tongue.gif) strip izgleda savrseno, nabalja se obavezno
nemoj samo da te na dw čuju da ćeš ga obavezno nabaviti.
ma jok, ovo sam komentarisao za tebe |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 11/11/2016 : 00:28:16
|
Bemti, rijetke su naslovnice u koje odmah poželim ući.
Shvatite kako vam drago... ![](icon_smile_big.gif)
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
split85
Advanced Member
![](AvatarUpload/durango.jpg)
Croatia
8281 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/tenay.gif)
Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 16/01/2017 : 21:38:19
|
Prikaz Rima poprilično drugačiji od prošlog stripa, ovo je zapravo Italija kakvu poznajem, jako dobro. Vjerojatno je Jim-u početna točka bila krasna filmska trilogija; Prije svitanja (preporuka svakome tko nije pogledao, pravo remek djelo), samo što u glavnoj ulozi nije Beč (pariz, Grčka) nego Rim. Jednostavno dobar strip, oduševljen sam Jim-om kao crtačem, osjeća Rim, crtež je dinamičan, pun života, volija bi da se još nešto Jim-ovo izda, mećimo njegova nova stvar L`erection...![](icon_smile_kisses.gif) 8/10. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
hrvoje23
Senior Member
![](AvatarUpload/mno.jpg)
Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 14/02/2017 : 13:56:04
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Prikaz Rima poprilično drugačiji od prošlog stripa, ovo je zapravo Italija kakvu poznajem, jako dobro. Vjerojatno je Jim-u početna točka bila krasna filmska trilogija; Prije svitanja (preporuka svakome tko nije pogledao, pravo remek djelo), samo što u glavnoj ulozi nije Beč (pariz, Grčka) nego Rim. Jednostavno dobar strip, oduševljen sam Jim-om kao crtačem, osjeća Rim, crtež je dinamičan, pun života, volija bi da se još nešto Jim-ovo izda, mećimo njegova nova stvar L`erection...![](icon_smile_kisses.gif) 8/10.
Slažem se, 8/10 |
|
Mrkva
Senior Member
![](AvatarUpload/rsz_img_20170624_141332.jpg)
1184 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 05/03/2017 : 11:03:42
|
Ovaj strip definitivno nije za mene.
Ne razumijem o čemu je strip točno, iako sam ga dosad već dva puta pročitala u nadi da ću nešto shvatiti.
Prvo, nije mi se svidio „stisak ruke“ ovog stripa, ostavio mi je dojam njonjavog postadolescenta jer u prvih se dvanaest stranica izlijeva toliki proljev od rečenica, koje sve redom završavaju melankoličnim trotočjima. I ja sam takve rečenice pisala s 14 godina na svom tadašnjem blogu, o tome kakav utjecaj imamo na tuđe zivote i čemu stremimo i blablabla, ali danas sam postala valjda cinična; i zato mi se jedino na prvih 12 stranica svidjelo... kako je lijepo nacrtana benzinska pumpa.
Glavni junak (Raphael) i njegova djevojka su očito truli alternativci, jer NIKAD ne bih rekla da imaju 40 godina...ona sa svojim tetovazama, vrućim hlačicama, čvrstim guzovima i piercingom u obrvi, a on sa svojom Ethan Hawke kosom i sklonošću alternativnoj medicini, kao da su zapeli u nekoj komuni. I onda kad nadijevaju mačku ime Marie-Antoinette, to mi je vrhunac nezrelosti. Em je mačka muško, em je nezgodno vikati „Marie-Antoinette!“ kad mu se obraćaš; ali valjda je to način na koji četrdesetogodišnje hipi komunjare još uvijek zive.
Priča se nastavlja u istom tonu i na Raphaelovoj rođendanskoj zabavi, gdje me posebno ozlovoljila scena s „tri prijateljice“ koje dolaze na zabavu nepozvane; jer takvu konstelaciju neprivlačnosti mogu nazvati samo bezobrazlukom od strane crtača.
Nadalje, prikaz fatalne Sophije: vau, koji odvratni monstrum od zene. Da ne spojlam, neću spominjati što je bilo kad su bili mladi, ali ponašala se u najmanju ruku preuzetno, a ovo što bude kad su veliki moze se karakterizirati jedino kao sociopatsko ponašanje. No, kroz vizuru autora, skoro pa me prevarilo da je junakinja „uzbudljiva“ , „nepredvidiva“, „opasna“ itd. Čisto sumnjam da takvo zensko biće postoji i hoda na kugli zemaljskoj, a da nije već završilo u ludari davnih dana zbog svog hazarderskog ponašanja i zapravo, nedostatka identiteta. Kad se zapitam tko je Sophie, sijeva mi samo da je lijepa, ali o njoj zapravo nemam pojma jer deskriptori poput ovih što sam stavila gore ipak ne govore o njoj, nego o Raphaelu (ona je ono što on zeli, a on zeli „uzbudljivo“ i „nepredvidivo“).
Još jedna zanimljivost: svi muškarci u stripu (ali baš SVI oko glavnog junaka) razmišljaju o „bremenitosti“ dugogodišnjih veza, o tome kako nema magije, o kompromisima koji se moraju napraviti, o opraštanju od mladosti. Ispada da su sve zene presretne u tim vezama i brakovima i da je osjećaj utamničenja u dugoj vezi rezerviran za muškarce (osim za Sophie, ali već smo ustanovili da ona nije stvarna osoba). Da je barem, makar u djeliću sekunde, prikazana Raphaelova djevojka kako mašta o karipskim instruktorima ronjenja, sve bi mi ovo bilo lakše prekabuliti. A ovako: ne kuzim, ne kuzim, ne kuzim. Zar je moguće da netko stvarno OVO misli?
|
|
Tutta
Advanced Member
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Posted - 05/03/2017 : 12:20:00
|
Bolje uzmi Spaghetti Brothers s police i odi na kenjaru...jedno 10 sati. Obecajem ti da ce to biti dobro utroseno vrijeme. Ovo...nece :) |
|
Dukidule
Advanced Member
![](AvatarUpload/IMG_8700.JPG)
Chile
4039 Posts
Member since 20/05/2014 |
|
Peyo
Advanced Member
![](AvatarUpload/g1.JPG)
Croatia
10456 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 05/03/2017 : 13:55:33
|
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Tutta
Interesantna analiza. Dobija se volja za čitanjem.
+1
+1
quote: Originally posted by Dukidule
Bio na popisu za nabavku. Upravo precrtan! Hvala. ;)
dcopic,i još nekoliko forumaša su ga poprilično nahvalili,mrkva i još jedan dw forumaš pljunuli - standardna priča. Zar se lično nećeš uveriti kako TEBI leži ovaj strip,ili se samo dodvoruješ mrkvi ? |
Edited by - anto on 05/03/2017 13:58:15 |
|
Mrkva
Senior Member
1184 Posts
Posted - 05/03/2017 : 14:15:21
|
dcopic,i još nekoliko forumaša su ga poprilično nahvalili,mrkva i još jedan dw forumaš pljunuli - standardna priča. Zar se lično nećeš uveriti kako TEBI leži ovaj strip,ili se samo dodvoruješ mrkvi ?
Cisto sumnjam da bi se Dule komu dodvoravao, pa bila to i ja :) Ali svejedno, Dule, nemoj to pisati po forumu, necu da zavrsim na Markosovoj listi za strijeljanje. I da, anto, ja bih rado da svi procitaju ovaj strip da usporedimo misljenja, ali za Tuttu znam da jedva stigne procitati i ove koji su kanonski, zato sam tako reagirala. Naravno, citajte, citajte, citajte! |
Edited by - Mrkva on 05/03/2017 14:17:46 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21326 Posts
Posted - 05/03/2017 : 14:33:13
|
ma jasno je da ga je Dule precrtao zbog kupovine novih patika,i to dva para,a ne zbog tvoje kritike;nego sad ovde nešto glumata. |
|
Korg
Senior Member
![](AvatarUpload/2e80d272ac218077ca570f64f065317b.jpg)
Ireland
1043 Posts
Member since 23/02/2015 |
Posted - 05/03/2017 : 14:40:44
|
Rijetkost je da se neki strip svidi svima. Šetača su mnogi nahvalili, a meni je... bolje da ne kažem kakav. Čak sam ga zamijenio. Jedna noć u Rimu čeka Mafest, pa ćemo vidjeti kakav je. Mislim da bi mi se moglo svidjeti. |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29469 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/03/2017 : 15:15:20
|
Bez brige, nikome ne zamjeram normalne kritike kao ova. Nije ti se svidio i što sad, zar ti se mora svidjeti i zašto to ne bi napisala na forumu. Nemam s tim problema. Doduše, da si me pitala, rekao bih ti da ga ne kupuješ jer nije za tebe. To je više manje muška fantazija za nas koji smo upali u krizu srednjih godina i kojima je ne jednom palo na pamet što kad bih se opet našao sa svojom bivšom dragom iz srednje škole ili faksa. Naravno, brzo se pribereš, opališ sebi dvi triske i nastaviš gomilati kilograme i gubiti kosu, ali tih par trenutaka "što ako" sanjarenja bude ... blizu Jedne noći u Rimu:) |
Trouble will find me |
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Posted - 05/03/2017 : 15:35:54
|
ma jasno je da ga je Dule precrtao zbog kupovine novih patika,i to dva para,a ne zbog tvoje kritike;nego sad ovde nešto glumata.
Ma jok. Istina je kud Mrkva tud' i ja! ;) A ima i toga što kažeš (patike).
Btw. Kupio sam i Presveto srce na preporuku pa eno ga, ćumi još od Interlibera negdje i ne zna više ni da postoji, zajedno sa nekih dodatnih preko 30-ak Fibrinih albuma. Nisu još na redu za čitanje, sasvim jednostavno, a neću više ništa kupovati samo da bih to imao. Kad mi se bude dalo, naći će se sve to i tada. |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
tantus
Senior Member
Slovenia
1651 Posts
Member since 10/09/2003 |
Posted - 05/03/2017 : 17:13:07
|
quote: Originally posted by Markos
Bez brige, nikome ne zamjeram normalne kritike kao ova. Nije ti se svidio i što sad, zar ti se mora svidjeti i zašto to ne bi napisala na forumu. Nemam s tim problema. Doduše, da si me pitala, rekao bih ti da ga ne kupuješ jer nije za tebe. To je više manje muška fantazija za nas koji smo upali u krizu srednjih godina i kojima je ne jednom palo na pamet što kad bih se opet našao sa svojom bivšom dragom iz srednje škole ili faksa. Naravno, brzo se pribereš, opališ sebi dvi triske i nastaviš gomilati kilograme i gubiti kosu, ali tih par trenutaka "što ako" sanjarenja bude ... blizu Jedne noći u Rimu:)
Izuzetna sažeta recenzija ovog stripa iz ugla muških članova foruma naše generacije :)! Naravno, potpisujem je :). |
Edited by - tantus on 05/03/2017 17:17:17 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member
![](AvatarUpload/DR Maca Zistis(1).jpg)
5483 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 05/03/2017 : 20:17:28
|
Odličan strip,fenomenalno crtež...treba li reći počasno mjesto na polici...a ko jos ne bi voleo sresti "neku" bivšu i otisnuti se u noć ![](icon_smile_wink.gif) |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 05/03/2017 : 21:03:36
|
quote: Originally posted by Mrkva
dcopic,i još nekoliko forumaša su ga poprilično nahvalili,mrkva i još jedan dw forumaš pljunuli - standardna priča. Zar se lično nećeš uveriti kako TEBI leži ovaj strip,ili se samo dodvoruješ mrkvi ?
Cisto sumnjam da bi se Dule komu dodvoravao, pa bila to i ja :) Ali svejedno, Dule, nemoj to pisati po forumu, necu da zavrsim na Markosovoj listi za strijeljanje. I da, anto, ja bih rado da svi procitaju ovaj strip da usporedimo misljenja, ali za Tuttu znam da jedva stigne procitati i ove koji su kanonski, zato sam tako reagirala. Naravno, citajte, citajte, citajte!
Misliš? Evo, ako ih večeras ne pročitam, neću nikad... ;)
![](http://i.imgur.com/GqhaViO.jpg) |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
Dukidule
Advanced Member
Chile
4039 Posts
Posted - 05/03/2017 : 21:18:31
|
Sveukupno 248 stranica, Fibra 224 a istog formata. ![](icon_smile_shock.gif) U čemu je sad razlika tih 24 viška? |
Za koga ja navijam samo je moja stvar. A ljubav je jedna, jedina... |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 05/03/2017 : 21:40:54
|
Zadnjih 10,11 stranica, u oba broja - Ein letztes Wort, Skizzenbuch mit Texten von Jim, Dekor & Umgebung und Coverentwürfe. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|