Moram priznati da mi se vilica otvorila i jezik ispao do zemlje nakon prvih 5 chaptera ovog čuda. Kako sam rekao za The last of us na PS3, vrijedi za Uncharted 4 i PS4 - konzolu je vrijedilo kupiti samo radi ovoga! Kao što već rekoh, ova generacija je jedan logičan evolucijski korak naprijed u performansama, ali u ovoj igri to se vidi. Ronjenje u gradskoj rijeci prikazuje podvodni svijet bolje nego ikada. Bijeg iz zatvora gdje svaki pucanj i eksplozija odjekuju sočnije nego ikada ranije. Nathanova kuća gdje se igra na tavanu plastičnim pištoljem, a dolje igra Crash Bandicoot (igra u igri) - genijalno. Kristalno jasne cutscene sa uvjerljivom pričom koja vas uvlači u ovaj svijet. I to samo na početku ove igre, najbolje vjerovatno tek dolazi. Ovaj serijal mi je ionako bio omiljen, a ovo je šlag na torti. Iskreno se nadam da će biti još nastavaka...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Jucer pocela malo ovo igrati. Ne sjecam se kada sam vidjela ovako drukciji uvod u cijelu pricu. Fora je je sto glavno oruzje vam je "walkie-talkie" i uglavnom hodate prirodnim prostranstvima i istrazujete. Za sada zanimljivo. Vidjet cemo kako bude islo dalje.