forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Trčite li maraton?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/03/2017 : 18:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Neki moji prijatelji vole da trčaju, pa su se prijavili na maraton na Brionima, ali mislim da neče iči cijeli maraton nego 10 ili 14 km.
Pripremaju se, ko da idu na Olimpijske igre, ono treniraju, čak imaju nekakvo trkačko društvo, vjerovatno jedu zdravo i sve to,....a na drugi strani sam ja, koji jedem nezdravu hranu, pušim cigarete, pijem gazirana piča, jedem slaščice itd,....pa su me pozvali da im se pridružim kod tog maratona.

Nisam nikada volio da trčim, pa nisam baš oduševljen ali po drugoj strani tu su Brioni (nisam nikada bio na Briunima), druženje sa prijateljima, ono zajebancija, pa bi možda čak i išao.
Trčanja se uopšte ne plašim iako nisam baš u nikakvoj formi, ne živim zdravi život baš nešto posebno ali mislim da mi tih 14 km ili koliko več ne bi bio nikakav problem.
Gledao sam trčanje na 10.000 m na Olimpijskim igarama i nije mi izgledalo previše komplicirano, ako mogu tamo neki Kenijci i Etiopijci da trče, što ne bi mogao ja da trčim. Čak mislim da bi postigao neki dobar rezultat. 14 km ne izgleda baš puno a uz to trči se uz more, pa če biti možda i vjetar u leđa, koji če me pogurati.

Ako se netko od vas bavi trčanjem, jel imate neki savjet za početnika:

-da li je potrebno obrijati noge npr...znam da kolesarji briju noge, zbog upora, da ne gube na brzini
-koje tenisice preporučate
-da li je potrebna neka taktika?

Ja sam mislio, da najprije dam sve od sebe u prvih 1000 metara da preuzmem vodstvo, pa onda pustim da me noge i vjetar u leđa nose preostalih 13000 metara, ili je bolje da sam od pozadi i da trčim u zavjeterju. Ako bude bura u prsa onda je bolje da je netko ispred mene, pa da sam ja zaklonjen i tako štedim energiju

-da li je bolje da trčim uz muziku (znači neki walkman ili mp3 i to, pa da mi svira Eye of the Tiger pa ona muzika od Rockya itd,...ili je to samo još dodatna teža koju ču nositi pa ču zbog toga biti spor ili usporen.

-jel potrebna neka posebna prehrana prije utrke ili je dovoljno da sat dva prije trke ne pušim cigarete

U biti nisam još odlučio da li ču da idem ili ne ali eto da vidim jel to nešto komplicirano ili ne, a ne znam ni da li če mi se dati iči sve do Briuna, mislim mogao bi posjetiti Briune i neki drugi put, šetnjom npr...šta vi mislite?

Edited by - 1Euro on 17/03/2017 18:32:03

izivko
Advanced Member

Germany
12533 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 17/03/2017 : 18:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Obrijati noge?! Ovo je jako važno, noge, glavu, prsa. Dodao bih još i muda. Nikako zanemariti ovu stavku, 1Euro!

Tene i ostale stvari su nebitne. Čak je najbolje trčati bos. Jesi vidio kenijce, Etiopljane...?

Have mercy
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/03/2017 : 18:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Obrijati noge?! Ovo je jako važno, noge, glavu, prsa. Dodao bih još i muda. Nikako zanemariti ovu stavku, 1Euro!

Tene i ostale stvari su nebitne. Čak je najbolje trčati bos. Jesi vidio kenijce, Etiopljane...?

bos ne mogu, jer imam jako osjetljiva stopala a i seljački je to previše...šta su tene?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/03/2017 : 18:47:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Obavezno otiđi na Brione.
Startaj normalno sa svima, otrči nekih 200-300 metara lagano i dostojanstveno, a onda pođi u najbliži kafić i tu sačekaj prijatelje da završe utrku...
Mislim da ti je to sa zdravstvene strane najbolji plan.
Patike Adidas ili Nike, može i Puma.
Dok trčiš, tih par minuta nemoj pušiti ako baš ne moraš.
Ako planiraš pobjediti, neka tvoj brat blizanac (koji se skriva blizu cilja) istrči prvi 200-300 metara prije cilja iz grmlja pa će svi misliti da to ti pobjeđuješ.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 17/03/2017 18:54:29
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/03/2017 : 18:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Obavezno otiđi na Brione.
Startaj normalno sa svima, otrči nekih 200-300 metara lagano i dostojenstveno, a onda pođi u najbliži kafić i tu sačekaj prijatelje da završe utrku...
Mislim da ti je to sa zdravstvene strane najbolji plan.
Patike Adidas ili Nike, može i Puma.
Dok trčiš, tih par minuta nemoj pušiti ako baš ne moraš.
Ako planiraš pobjediti, neka tvoj brat blizanac (koji se skriva blizu cilja) istrči prvi 200-300 metara prije cilja iz grmlja pa će svi misliti da to ti pobjeđuješ.

dobar post!
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16417 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 17/03/2017 : 18:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
-da li je potrebno obrijati noge npr...znam da kolesarji briju noge, zbog upora, da ne gube na brzini
-koje tenisice preporučate
-da li je potrebna neka taktika?

Okani se sitnica, nepotrebnih stvari. Kakvo brijanje nogu Pa to ni Gebre Selasije ne radi.
Najvaznija su volja i kondicija. Sto se tice patika, nisi profesionalac, uzmi najobicnije patike za trcanje.

Moje iskustvo je samo dobra psiha, da izdrzis sav taj napor. Iskreno, psihicki mi je bilo dosta teze, nego fizicki. Treba se izboriti sa samim sobom, a to je, ponekad, najteze.

Tene su patike (tenisice), ako se ne varam.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 17/03/2017 19:17:26
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/03/2017 : 19:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Eto vidiš, meni nije palo na pamet da obrijem noge i da istrčim prvih 1000m, a onda pustim da me nose noge i gura vetar... Stižem i ja na Brione! Kad je to, da počnem na vreme da se brijem, ima toga dosta kod mene.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25325 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/03/2017 : 19:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Imam inače već plejlistu, počinje sa Eye of the tiger, a zamislio sam da završim sa Chariots of fire.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16417 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 17/03/2017 : 19:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
10.000 m na Olimpijskim igarama i nije mi izgledalo previše komplicirano, ako mogu tamo neki Kenijci i Etiopijci da trče, što ne bi mogao ja da trčim. Čak mislim da bi postigao neki dobar rezultat.

Sjajno. Onako, detinja naivnost.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 17/03/2017 : 19:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
1 Eura ako misliš pobijediti nesmiješ izgubiti.

Uru i po prije popi žbativeno jaje (žumanjac) s mlikom ili prošekom pa će da vidiš

Edited by - RAKOSI4 on 17/03/2017 19:13:08
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/03/2017 : 19:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Eto vidiš, meni nije palo na pamet da obrijem noge i da istrčim prvih 1000m, a onda pustim da me nose noge i gura vetar... Stižem i ja na Brione! Kad je to, da počnem na vreme da se brijem, ima toga dosta kod mene.

mislim da je to u nedelju 2.4.2017, mi čemo vjerovatno iči več u petak ili subotu, ne znam ni sam kakav je plan, jer nisam još siguran da li ču iči.
Ovisno o vremenskoj prognozi, ako bude kiša, onda je bez veze. Nisam nikada trčao neki maraton pa neču valjda početi sa kišnim maratonom. Ne znam zašto ali nešto mi govori, da bi ja tamo mogao pobjediti,....možda se i Mojzes ovako osječao kada je poveo židove u obečanu zemlju, to je vjerovatno taj neki feeling kojeg ili imaš ili ga nemaš. Možda sam ja taj odabranik, koji bi svakako trebao iči na taj maraton da pobjedi, ako je tako, onda je bez veze da dolaziš, jer ako nisi prvi onda si zadnji (to je citat Ricky-a Bobby-a, kralja brzine!)
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12533 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 17/03/2017 : 19:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Pet-šest dana prije utrke ništa guzit ako misliš pobijediti. Jako bitno

Have mercy

Edited by - izivko on 17/03/2017 20:44:15
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/03/2017 : 19:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

quote:
10.000 m na Olimpijskim igarama i nije mi izgledalo previše komplicirano, ako mogu tamo neki Kenijci i Etiopijci da trče, što ne bi mogao ja da trčim. Čak mislim da bi postigao neki dobar rezultat.

Sjajno. Onako, detinja naivnost.

znam da zvuči veoma optimistično, možda čak podcjenjivački ali ja sam u Osnovnoj školi bio nepobjeđen u skoku u dalj od 4-8 razreda, svake godine sam pobjedio, onda sam bio u timu štafeta 4x100 metara, i mislim da je naš razred uvijek pobjedio tako d ase nadam da mi je još nešto ostalo u nogama, valjda ču osjetiti taj feeling kada počne trka, a pobjednički mentalitet imam oduvijek. Jedini problem bi mogao biti jer ja sam uvijek bio sprinter a ovo je na duge staze, pa vjerovatno treba razporediti energiju i to a ja uvijek dam sve od sebe odmah iz prve, pa bi to moglo da bude nešto novo za mene.
Drugi je problem jer takvo trčanje dosta dugo traje, pa se plašim da bi mi moglo postati dosadno....o čemu da razmišljam dok trčim?
Zato sam i mislio da ponesem neku muziku mp3 ili nešto pa da slušam dok trčim.....

O čemu si npr ti razmišljao dok si se vozio satima biciklom na more?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/03/2017 : 20:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
nabavi amfetamine i uspit ćeš

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/03/2017 : 20:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Pet-šest prije utrke ništa guzit ako misliš pobijediti. Jako bitno

sati ili minuta?
ako je ovo drugo, onda ok, ali ako je prvo - dobro bih razmislio
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5003 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 17/03/2017 : 20:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Ostavite se ludosti pa neće ga na Brijunima valjda paunici ......
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/03/2017 : 21:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
imao si ideju o onom dokumentarcu,
eto ti ovdje prilike
snimi kako se pripremaju za maraton, oni vjezbaju i sve, a ti grickalice i pivo
onda snimis sami maraton pa da se vidi tvoja snaga volje i talent VS njihov trening
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 18/03/2017 : 00:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

imao si ideju o onom dokumentarcu,
eto ti ovdje prilike
snimi kako se pripremaju za maraton, oni vjezbaju i sve, a ti grickalice i pivo
onda snimis sami maraton pa da se vidi tvoja snaga volje i talent VS njihov trening

nije loša ideja!
Takav neki dokumentarac bi čak mogao poslužiti naučnicima, trenerima, učiteljima,...da analiziraju gdje sam ja pogriješio ili oni koji su trenirali.
Nije sve u treninzima, recimo Zlatko Saračević nije volio trenirati, pušio je cigarete pa je ipak osvojio zlatnu Olimpijsku medalju. Po nekada se zna dogoditi da te jednostvno ponese život, momenat, neka prilika, nešto,....nadam se da če se to meni dogoditi, do sada sam se uvijek nekako snašao. Slično kao u školi, kada mi se nije dalo učiti za test, pa sam se radije vikendom igrao sa prijateljima, onda sam išao u ponedeljak u školu bez da sam se učio, samo sam se nadao, da ču se več nešto sjetiti sa predavanja. Po nekada sam se stvarno nešto sjetio ili sam jednostavno prepisao od onih koji su učili, bilo kako bilo, uvijek se je sve poklopilo. Život može biti stvarno lijep ako se ne nerviraš. Ako nemaš cilj onda ne možeš ni smjer pogriješiti (haha, ovo sam upravo izmislio i zvuči jako pametno! Neka se zna da sam ja to izmislio! Ako me se bude citiralo, obavezno spomenuti, da je to moj citat, kako li sam ga se sjetio ovako na brzinu i još u tuđem jeziku!)

Ideja je super za dokumentarac! Kako bi ga samo nazvao?

Odmaranje Vs. trening....ne zvuči baš najbolje ali nešto u tom stilu.
pa onda kamera prati prijatelje kako treniraju i mene kako se ja pripremam, odnosno kako se ne pripremam, pa onda da vidimo tko če biti bolji, odnosno kakve čemo rezultate postiči.

Tako nekako, u tom stilu,....mogao bi ti supermark sudjelovati kao scenarista npr kod tog dokumentarca,....bez brige i dokumentarac čemo snimiti na ležeran način, bez nerviranja i to, ne trebaš biti školovan ni ništa, sjeti se moje izreke: " ako nemaš cilj, onda ne možeš ni smjer pogriješiti", pa če sve biti u redu, več če se sve nekako poklopitii stati na svoje mesto. Dokumentarac če se praktički snimiti sam od sebe
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19702 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 18/03/2017 : 00:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa zar nije i veliki Baka Slišković izjavio: "Trening je za one koji ne znaju!"?
Pa što bi Euro bio išta lošiji od Bake?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 18/03/2017 : 00:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Jedno vrime sam se bas uvatia trcanja, ako me sicanje dobro sluzi 15km bi istrca za nekakvih 50min..

Maraton nisam nikad pokusa istrcat, ali volia bi..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 18/03/2017 00:09:14
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16417 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 18/03/2017 : 00:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

O čemu si npr ti razmišljao dok si se vozio satima biciklom na more?

Ne mozes planirati o cemu ces razmisljati. Misli lete na sve strane. Razmisljas o umoru, o okruzenju u kojem trcis, o devojci, muzici, filmovima, nema pravila. Najbolje je imati nekog pored sebe, jer kroz razgovor, vreme brze prodje. Isto tako, ako trcis sa nekim, zelis dati maksimum i ne zelis da se predas. To je faktor motivacije, nesvesno vucete jedan drugog da budete bolji. Naravno, ako jednostavno ne mozes, nije strasno stati, prosetati malo, pa nastaviti...

Videces koliko naivno zvuce tvoje reci i koliko nemas predstavu kako to izgleda uzivo. Nije ni malo lako trcati, a pogotovo, ako nemas zdrave zivotne navike.

Ja sam veci deo trke prosao u diskusiji sa nekim. Prvo su to bili neki klinci koji su mi se prikljucili iz zezancije, a istrcali su sa mnom, dobrih, 3-4 km, zezali smo se, pricali o skoli, o sportu, ma, svasta... sa ortakom isto, dok nisu poceli grcevi da ga hvataju, pa je morao da staje i pesaci... Znam samo da sam puno razmislja o tome zasto sam uopste trcao i zasto mucim sebe (u jednom trenutku ti dodje da jednostavno samo stanes i legnes na sred puta). Posle trke, zarekao sam se da vise nikad necu muciti sebe na ovaj nacin, od tada sam trcao samo polumaratone. Naravno, kada se utisci slegnu, shvatis da si uradio sjajnu stvar i da se mozes ponositi sobom.

Samo da kazem, ja sam trcao iz zabave, ne zbog rezultata. Za to je vec potrebno mnogo vezbanja. To je vec profi stadijum.

Edited by - Caleb on 18/03/2017 00:25:45
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3023 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 18/03/2017 : 07:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
Euro, uz ovo sve što si naveo osuđen si na propast. i to već nakon prva dva, tri kilometra. ovo nije obeshrabrivanje nego činjenica.
jedno je gledat na tvu drugo je trčat. ako ne trčiš inače, zaboravi. prijateljski savjet.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/03/2017 : 05:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
zašto bi trčao ako nisi ništa ukrao a nisi ni sportaš...koje ludosti.
i ...mijenjaj prijatelje, obavezno.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 19/03/2017 05:47:11
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7125 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/03/2017 : 07:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
1Euro me dobro nasmijao! Tako simpaticno, naivno
Ubilo me ono: "ako mogu tamo neki Kenijci i Etiopijci da trče, što ne bi mogao ja da trčim." Pazi, "tamo neki Kenijci i Etiopijci"! I covjek jos gleda da bi mozda mogao pobijediti, bez treninga... pa to ni Supermikeu ne bi poslo za rukom.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 19/03/2017 : 09:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
U ovom se topicu točno vidi tko je kakav na forumu.

Ovaj supermark već poslovično brzo uhvati sprdnju, čak i kad je nitko drugi ne kuzi, ali moram priznati da su me jako nasmijali i izivko, tinton i manhunter :)

Znam da Zlatko Babilon trči te maratone, a ako on nešto radi, to onda mora da valja. Manhunteru, jel mogu ja uhvatit tvoj ritam i plejlistu?
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 19/03/2017 : 12:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

zašto bi trčao ako nisi ništa ukrao a nisi ni sportaš...koje ludosti.
i ...mijenjaj prijatelje, obavezno.

preventivno, preventivno

kad bude trebalo neko zlato prenosit preko granice

sve je u pripremama

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page