forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 16/04/2017 : 22:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

khm da, al ovi bezvezni više upadaju u oči negoli kvalitetni dok kod nekih drugih glumica je obratno. dakle može se.

Ne bih ulazio u to koji su filmovi kvalitetni, a koji bezvezni, samo bih istaknuo da su mi nastupi Johansson generalno dobri, bez obzira u kojoj se ulozi našla.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 17/04/2017 : 18:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Odgledao sam Shit in the shell.
Nemam reči. 0/10

Nula od deset!

OK, sad za ozbiljno. Može malo detaljnije? Kaj ti se svidjelo, kaj nije, i zašto?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 17/04/2017 : 18:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ne bih ulazio u to koji su filmovi kvalitetni, a koji bezvezni, samo bih istaknuo da su mi nastupi Johansson generalno dobri, bez obzira u kojoj se ulozi našla.

Malo ti se ubacujem, ali si pokrenuo zgodnu tezu za raspravu.

Znam da ima onih koji je dižu u nebesa (i obrnuto), plus još, ono, ženska je najplaćenija glumica svijeta, ali, iskreno, ne doživljavam je previše. Osim onog dobrog starog Izgubljeni u prijevodu, jedino mi padaju na pamet filmovi Woodyja Allena (Scoop, Vicky Cristina Barcelona i mislim Match point), a u kojima mi se glumački dopala. Zadnji njen film koji sam gledao je bio onaj Bessonov Lucy, i sjećam se da sam zadnjih dvadesetak minuta prije kraja doslovno zaspao. A što, u filmu s Morganom Freemanom, nisam znao da je moguće. Napominjem da Iron Manove i Avengere i Kapetane Amerike nisam gledao.

Inače, baš sam razmišljao isplati li se pogledat taj Ghost in the shell ili ne. Vidim na prethodnoj strani da reakcije nisu baš bajne, pa sad ne znam ni sam.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/04/2017 : 02:07:17  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Johansson mi je najdraza u Izgubljeni u prevodu i Ghost Worldu.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7620 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 18/04/2017 : 06:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Pogledaj Under the Skin.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 18/04/2017 : 09:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Pogledaj Under the Skin.

Ok, ovdje sam pala kao kolateralna zrtva tvog nagovaranja drugih. Danas ću.

U Scarlettinu obranu, mozda ne bi bilo zgorega reći da ona stvarno ima za svakoga ponešto u svojoj karijeri: meni je jedan od najdrazih filmova uopće Njemu baš i nije stalo, koji na vrlo istančan način propituje neke stvari u ljubavnim odnosima, premda je garniran holivudskom spikom i lijepim interijerima.
A Love Song for Bobby Long mi je isto sjajan film, u kojem je mozda John Travolta čak ljepše zasjao. Zatim Djevojka s bisernom naušnicom, film koji je pretvorio vrlo loš roman Tracy Chevalier u jedan skroz pristojan, lijep film.
Mozemo raspravljati o trajektoriji njene karijere (u smislu da je otkad je isklesala tijelo za akcijske filmove počela glumiti gotovo isključivo u njima) i ja ću se tu sloziti s vama: ali čini mi se da osim što je trazena, ona je produktivna, razigrana, nepretenciozna, a ne škodi i što je lijepa za poludit.

Kad se sjetim u čemu je sve glumila jedna Audrey Hepburn, stvarno mislim da treba malo blaze s glumicama. Najlakše nam je s visine vlastite besprijekorne moralnosti i ukusa popovati, ali to nije osobito konstruktivno ni zabavno.
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 18/04/2017 : 19:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
Niti popujem niti se trudim biti konstruktivna ili zabavna, a o besprijekornoj moralnosti stvarno ne bi. svašta. samo zato što ne objašnjavam nadugačko i naširoko ko ti, ajde oladi malo....

a što se tiče toga da li dobro glumi ili ne, uzalud joj.
ja ni Meryl ne gledam u filmovima koji me ne zanimaju.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/04/2017 : 19:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Pogledaj Under the Skin.

Hocu! Dodato na spisak.
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 18/04/2017 : 20:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

Niti popujem niti se trudim biti konstruktivna ili zabavna, a o besprijekornoj moralnosti stvarno ne bi. svašta. samo zato što ne objašnjavam nadugačko i naširoko ko ti, ajde oladi malo....

a što se tiče toga da li dobro glumi ili ne, uzalud joj.
ja ni Meryl ne gledam u filmovima koji me ne zanimaju.

Jao, nika, pa nisam tebi to ni pisala, boze sacuvaj!
Ja ne bih nikada zenu na ovom forumu ni taknula. To ja njima jer skrenuli u tancinu njenih uloga (pa sam i ja sa sranjima).
Ja ti to nadugacko jer ne znam drugacije :) takva sam, a i volim pisati po forumu jer sam skriboman. Tj. skribowoman :)

EDIT: Ali moram ti dati kompliment. Jako mi se sviđa što si tako iskrena u svojim reakcijama. Ja se ne mogu pohvaliti time, a mislim da ovom forumu to baš treba!

Edited by - Mrkva on 18/04/2017 21:11:40
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 18/04/2017 : 23:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
a gle moglo je i mene ić', teško je reć' ...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/04/2017 : 03:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Drive

Film koji je kod nas preveden kao Vozac ili Voznja (po meni vise odgovara Voznja) iz 2011. sa Rajanom Goslingom u glavnoj ulozi.

Ne pamtim kada me je poslednji put film ovako prikovao za ekran i da sam se toliko osecao uzbudjeno i napeto zbog onoga sto se desava.

Ne mogu da verujem da film skorijeg datuma moze da bude ovako napet, iznenanadjujuc, pun obrta, tako specificno atmosferican i direktan, bez imalo patetike, moralisanja ili pametovanja koji umeju da uniste koliko toliko dobre filmove i kojega je previse u danasnje vreme.

Sve je pogodjeno i akcija i emotivna komponenta (sto ljubavna, sto ocinska, sto prijateljska/ortacka sa Cranstonovim likom)

Da krenem prvo od glavnog lika: Vozaca kog maestralno tumaci Rajan Gosling (koji mi polako postaje jedan od omiljenijih glumaca koji su iz komedija i ljubavnih presli u ,,ozbiljnije" filmvoe). On je kao izasao iz nekog opasnog filma 70ih i 80ih, ne prica mnogo, opasan je, ali ima i meksu stranu i operise po sopstvenom moralnom kodu. I sto je najbolje covek je, i povodljiv je i gresi.

Carey Mulligan mi se u pocetku nije svidela i delovala mi je previse nevino i stidljivo za ulogu, a u stvari treba da bude upravo takva.
Odlican casting se nastavlja sa Bryanom Cranstonom koji tumaci lik Shannona.
A pogotovo su mi se svideli Ron Perlman i Albert Brooks kao glavni negativci, matori gangsteri koji ni malo nisu smeksali sa godinama vec su nemilosrdniji i opasniji nego ikad.

Ono sto je mozda najveca vrlina ovog filma je neverovatna specificna atmosfera okruzenja odnosno LA u kome se desava. Odise nekim proslim vremenima, a opet nekom realnoscu i surovoscu koja je zapanjujuca.
Tom osecaju umnogome doprinosi savrseno pogodjena electro i sinthopop muzika, koja samo jos vise doprinosi snolikosti i bajkovitosti price koja je vrlo surova i prizemljena. Sto je potpuno genijalno!

Retkost je naici na film koji cim si ga zavrsio, zelis opet da ga pogledas. Ovaj film ce biti na listama najboljih filmova druge decenije 21. veka u decenijama koje slede, siguran sam!

Apsolutna preporuka!

Edited by - going going on 19/04/2017 04:00:02
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 19/04/2017 : 13:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Drive je odličan.
Šteta što su ostali filmovi istog redatelja većinom pretenciozni, besmisleni i predosadni.
Go to Top of Page

Mrkva
Senior Member

1184 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 19/04/2017 : 13:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mrkva a Private Message  Reply with Quote
Ja isto volim Drive. Druge nisam gledala, ali sad kad cujem Windwalkera, ni necu :)
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/04/2017 : 14:12:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

I ima istine u tome sta kaze Windwalker, ali Valhalla Rising mi se nekako dopala. Svakako ne preporucujem Only God Forgives ako trazis pricu. :D

No, nekih od njegovih starih filmova jos nisam pogledao, pa bi me mogao (+) iznenaditi.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 19/04/2017 : 14:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Danska faza mu je odlicna, pogotovo Pusher filmovi. Bronson je jako dobar, Valhalla bas i ne, Drive odlican, a onda je nakon Drivea zajahao vlastiti ego trip i jos ga drzi. Zapravo, Neon Demon uopce nije tako los, puno je bolji od Only God forgives.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/04/2017 : 14:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

E, imam na piku i Pushere i Bronsona vec neko vrijeme, ali ih jos nisam skinuo. :s

Ne znam zasto sam iz prve pomislio da je on snimio Enter The Void ... vec sam ga htio preporuciti, ali to je remek djelo Gaspara Noéja.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 19/04/2017 14:39:18
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2075 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 19/04/2017 : 18:19:52  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mrkva

Ja isto volim Drive. Druge nisam gledala, ali sad kad cujem Windwalkera, ni necu :)

A da ipak pogledaš pa zaključiš sama?

Ja ne bih vjerovao nekome tko zadnju sezonu The Walking Dead uzdiže u nebesa

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 19/04/2017 : 18:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fler

quote:
Originally posted by Mrkva

A da ipak pogledaš pa zaključiš sama?

Ja ne bih vjerovao nekome tko zadnju sezonu The Walking Dead uzdiže u nebesa

točno to. nevezano uz ovu temu. vjeruj svojem ukusu, a ne tuđem.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 19/04/2017 : 20:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 19/04/2017 : 21:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:

Apsolutna preporuka!

Ako ti se Refnova verzija toliko svidjela, toplo preporučam Walter Hillov original.

http://www.imdb.com/title/tt0077474/?ref_=nv_sr_1

Go kneel and weep
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/04/2017 : 22:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

quote:

Apsolutna preporuka!

Ako ti se Refnova verzija toliko svidjela, toplo preporučam Walter Hillov original.

http://www.imdb.com/title/tt0077474/?ref_=nv_sr_1

Stavljeno na listu, mada cu sacekati sa gledanjem da ne budu dva isuvise slicna filma odgledana u kratkom vremenskom razmaku.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 19/04/2017 : 22:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ali zikica u Driveu je zakon. Totalne osamdesete

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12239 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/04/2017 : 02:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Evo rekoh kad sam vec gledao Goslinga u Driveu rekoh da pogledam jos jedan film sto mi je na spisku za pogledati

Blue Valentine

Film iz 2010. godine sa Rajanom Goslingom i meni omiljenom Michelle Williams u glavnim ulogama(koji su bili i producenti), a reziser je Derek Cianfrance

Bas jak film, odlican. Vrlo realno surov i na trenutke neprijatan za gledati koliko su neki dogadjaji i razmisljanja istiniti i kako se stvari odvijaju. Takodje i naracija sa flashbackovima je odlicno izvedena. Odlicno zamisljen film.

Ono sto me je posebno odusevilo je sjajna gluma Michelle Williams (Brockeback Mountain, Shutter island, Manchester by the sea) koja mi je najomiljenija glumica koja je sada aktuelna, izuzetno talentovana, inteligentna i nadarena mlada, lepa devojka sa dubinom. Vidi se po ulogama i po intervjuima, a i nema je mnogo po tabloidima i zutoj stampi, nije eksponirana previse. Sto je sigurno veliki plus za njen privatni zivot. A i bila je supruga jednom od omiljenih glumaca, pokojnom velikom Heathu Ledgeru.

Takodje sam sada uveren i da je Ryan Gosling odlican glumac, izuzetno nadaren i harizmatican. Ispocetka deluje njanjavo i nekako dosadno, a u stvari je vrlo svestran i talentovan i tek ce zasijati i pokazati se kao vanserijski glumac.
Ume da glumi u ljubavnim filmovima, bili oni komedije (kao La La Land, gde je jos pokazao da ume i da peva a i naucio je da svira i klavir) ili drame (kao Blue Valentine), gangsterskim filmovima (dobar Gangster Squad), a i u opakom tmurnom atmosfericnom neo-noiru kao sto je Drive. Ne zaboravimo i neuobicajenu, interesatnu ulogu u Big Shortu.
A verujem da bi mogao odlicno da se snadje i u drugim zanrovima kad bi dobio priliku da se iskusa u njima, jedino sto mu mozda malcice smeta je sto nema opako lice kao Tom Hardy, ali ako to ne smeta Di Capriu sto bi smetalo Goslingu.
Moram da pogledam i njegov reziserski prvenac.

Nije me pukao kao Drive, jer nije ni ista vrsta filma ali svakako odlican, zivotan film koji toplo preporucujem !

Edited by - going going on 21/04/2017 01:27:48
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 20/04/2017 : 15:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Upravo pogledao The Seventh Continent (1989), možda najstrašniji i najdepresivniji film kojeg znam. Preporuka za hrabre.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7620 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 20/04/2017 : 19:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Upravo pogledao The Seventh Continent (1989), možda najstrašniji i najdepresivniji film kojeg znam. Preporuka za hrabre.

Uf. Koja bomba od filma. Bas depresija na kvadrat. Jedva cekam novi Hanekeov film obecavajuceg naslova - Happy End.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.87 seconds. Snitz Forums 2000