Author |
Topic |
Kontrast 2
Senior Member
2309 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 28/04/2017 : 18:08:53
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Inace, zanimljivosti oko Supermikea (koje mozete naci u Epicentrovoj knjizi): -Supermikeov simbol je Ferrijeva posveta Maskaru -Znojnice na rukama su "preuzete" od prve Ferrijeve verzije Zagora -uspravne pruge na nogavicama vode poreklo od Nolittine prve referentne skice Ferriju za realizaciju Zagora
A najveća zanimljivost je - ime crtača koji radi na najnovijoj priči o njemu. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 28/04/2017 : 18:15:27
|
Pesce crta likove koji malo bacaju na manekene, iako je to sada bolje nego na nekim njegovim prijašnjim pričama. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/04/2017 : 20:23:42
|
quote: Originally posted by jaki
Ova naslovna strana je odlicna, dobro pogodjena scena, likovi ne izgledaju karikaturalno a i kolor je zadovoljavajuc. Susta suprotnost od uzasno drecave i napadne naslovne strane za najnoviji maxi. Takodje imam visoka ocekivanja od ove price, prvo Takedino pojavljivanje je bilo odlicno i Burattini je napisao bas dobru pricu, nadam se da ce Rauch lepo to nastaviti. Pesce mi je korektan crtac i bolji od dosta drugih na serijalu. Steta sto crta sporo i retko. |
Edited by - going going on 28/04/2017 20:24:47 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19022 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/04/2017 : 20:40:24
|
vrhunska naslovnica... baš je dosadno sad...proporcije korektne,kolor nije drečav,Zagor ima sve prste i dvije ruke.... gdje je sad naš dobri čika Ferri pa da pregovaramo i sitničarimo? ako ima nešto poslje sad nas gleda i smeška se kad nas (konačno) vidi zadovolj(e)ne. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 28/04/2017 : 20:45:35
|
Primjećujem da Piccinelijev Zagor na naslovnicama mora biti u nekom akcionom elementu. Na svakoj se naslovnici nešto dešava. Nije to loše, dapače, vjerovatno je to neki smjer redakcije da zainteresira mlađu populaciju za čitanjem (kupovanjem) Zagorovih stripova. Ono što je do sada vidljivo je to da je Zagorov izraz lica gotovo jednak na svakoj naslovnici i u tom bi se segmentu mladi Picci trebao malo više potruditi. Tome je pokojni Ferri pridavao posebnu pozornost. Nikada neću odustati od kupovanja Zagora, i naslovnice koje Picci radi definitivno vuku na to. Ali, mene brine ono unutra. Sad je aktualan još jedan povratak i u svojih par postova o toj temi sam rekao što mislim. Ni prvi Takeda mi nije bio nešto posebno tako da ni od ovoga ne očekujem ništa dobroga. Nažalost u prilog tome da Zagor definitivno posustaje, i scenaristički i crtački, je JA odiseja. Od nekih legendarnih avantura koje su bile perjanice priča o Zagoru dobili smo nekakvu monotonu šetnju do južnog pola koja bi bolje pristajala Martyju. |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19022 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/04/2017 : 20:59:03
|
quote: Originally posted by PAJDO
Primjećujem da Piccinelijev Zagor na naslovnicama mora biti u nekom akcionom elementu. Na svakoj se naslovnici nešto dešava. Nije to loše, dapače, vjerovatno je to neki smjer redakcije da zainteresira mlađu populaciju za čitanjem (kupovanjem) Zagorovih stripova. Ono što je do sada vidljivo je to da je Zagorov izraz lica gotovo jednak na svakoj naslovnici i u tom bi se segmentu mladi Picci trebao malo više potruditi. Tome je pokojni Ferri pridavao posebnu pozornost. Nikada neću odustati od kupovanja Zagora, i naslovnice koje Picci radi definitivno vuku na to. Ali, mene brine ono unutra. Sad je aktualan još jedan povratak i u svojih par postova o toj temi sam rekao što mislim. Ni prvi Takeda mi nije bio nešto posebno tako da ni od ovoga ne očekujem ništa dobroga. Nažalost u prilog tome da Zagor definitivno posustaje, i scenaristički i crtački, je JA odiseja. Od nekih legendarnih avantura koje su bile perjanice priča o Zagoru dobili smo nekakvu monotonu šetnju do južnog pola koja bi bolje pristajala Martyju.
potpis..omot je prekrasan a dar unutra...možda se iznenadimo. iako meni crtaći i nisu toliki problem nego scenario... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 28/04/2017 21:00:37 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 28/04/2017 : 21:26:20
|
quote: Originally posted by teller
vrhunska naslovnica... baš je dosadno sad...proporcije korektne,kolor nije drečav,Zagor ima sve prste i dvije ruke.... gdje je sad naš dobri čika Ferri pa da pregovaramo i sitničarimo?
Vjerujem da mu pravi fanovi nisu ni zamjerili što u poznim godinama nije mogao držati nivo iz ranijih vremena, baš zato što je nešto takvo bilo za očekivati. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 28/04/2017 : 21:33:29
|
Ferri je crtao nevjerojatno dobro u vrlo poznim godinama i bolestan, nije svaka bila top, ali ih je bilo sasvim dovoljno dobrih da mu skinemo kapu... |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5041 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 28/04/2017 : 22:13:24
|
quote: Originally posted by velka031
Ferri je crtao nevjerojatno dobro u vrlo poznim godinama i bolestan, nije svaka bila top, ali ih je bilo sasvim dovoljno dobrih da mu skinemo kapu...
Slažem se .Pogledajmo samo zadnjih dvadesetak naslovnice među kojima je dosta dobrih , premda nisu na razini zlatnog perioda .Zadnja u redovnoj seriji mi je skroz dobra i drago mi je ,da je uvrštena kao kartica u Zagorovom albumu sa sličicama |
|
|
hamzik
Junior Member
Sweden
406 Posts
Member since 27/04/2012 |
Posted - 29/04/2017 : 08:12:21
|
Fina pozerska naslovnica a i boja je korektna. Nazalost ni manje ni vise nego bas korektna. Vrhunski malo zivahniji kolor bi daleko podigo Picijeve naslovnice. Inace imam jednu primjedbu Picinneliju a to je da su mu naslovnice previse cisto odradene. Znam, zvuci glupo primjedba ali previse korektno sve na kraju ispadne. Linije su perfektne, toliko da krajnji rezultat ispadne malo statican. Meni se daleko vise svidaju njegove ove skice i prijedlozi za naslovnice koje redovno dobivamo. Razumijem da su to samo skice ali volio bi kada bi se Pici malo opustio i dozvolio da gotova naslovnica nade neki kompromis izmedu tih leprsavih ekspresivnih skica i korektnih zavrsenih radova. Da mu crtezi samo malo zivnu. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4621 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 29/04/2017 : 08:31:09
|
odlična naslovnica. bila bi vrh ali fali jedan detalj. koja kap krvi na katani.to bi razbilo monotoniju one svjetlosmeđe u pozadini zagora |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 29/04/2017 08:33:06 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 29/04/2017 : 08:37:12
|
Naslovnica odlicna, Picci koketira sa Ferrijevim i Villinim stilom. Sto se tice price, vise se radujem Crvenom Strijelcu nego Takedi. Pesceov crtez moze samo pogorsati situaciju. Na prvoj tabli se vidi da je ok crtac, ali vec na drugoj je jasno da Zagor jednostavno nije za njega. On je jedan od onih crtaca koje treba pod hitno maknuti sa serijala. |
|
|
nellesky
Junior Member
411 Posts
Member since 25/08/2009 |
Posted - 29/04/2017 : 10:50:52
|
Ako malo pogledamo dinamiku statičnih scena kod talentiranijih mladjih crtača, Piči bi se morao ozbiljno zapitati gdje je problem i zašto su mu naslovnice Alanfordovske
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 29/04/2017 : 17:26:50
|
meni je naslovnica odlična, kao i sve Piccijeve tko god se buni očito je prespavao zadnjih nekoliko godina
p.s. jel to Tex mrtav u kutu? :P |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/04/2017 : 18:23:47
|
Meni je upravo ta ruka, bila Texova ili ne, najzanimljiviji dio naslovnice. |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 29/04/2017 : 22:34:19
|
quote: Originally posted by supermark
meni je naslovnica odlična, kao i sve Piccijeve tko god se buni očito je prespavao zadnjih nekoliko godina
p.s. jel to Tex mrtav u kutu? :P
I sad bi tvoje mišljenje trebalo biti sveto pismo, a druge ko jebe???? Daj malo argumentiraj to, a ne pizdit gluposti.
|
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 29/04/2017 : 23:17:28
|
nemam što argumentirati tko god ima oči vidio je kakve je Ferri naslovnice crtao zadnjih godina
uf, kad se samo sjetim one naslovnice sa Zagorom koji lukom i strijelom napada par svemirskih brodova ajde da ih je nekoliko, to bi imalo smisla, ali deset je i za Zagora previše |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 30/04/2017 : 00:36:13
|
Znam da će ispasti da branim Ferrija, ali i branim ga i uvijek ću, uz uvijek malo objektivnosti - zar njemu netko nije dao ideju kakvu naslovnicu treba nacrtati? Mislim da ga ne krivimo što je nacrtao Zagora kako svemirske brodove cilja lukom, zar bi pištolj išta promijenio? Ili da ga je nacrtao uz neki raketni sustav, bi li bolje bilo :) Jedan ili deset brodova, svejedno. Možemo pričati i o brdu odličnih naslovnica koje je pred samu smrt nacrtao... Da ne govorim da je i u samom stripu za koliko godina na leđima zasjenio 75% ostalih Zagorovih crtača...
I da, crtao je i stripove, ne samo naslovnice, do samog kraja, a mladi Piccinelli se s time ne zamara... Huroni i to je to. Trebalo bi mu 750 godina da zasjeni Ferrijevo djelo na Zagoru.
Bilo je puno onih koji su zagovarali Ferrijevu mirovinu, ne shvaćajući kolika je privilegija za nas da taj čovjek crta Zagora do smrti, na objetivno, vrlo dobrom nivou, debelo iznad prosjeka serijala, na koji se navuklo pun k... crtačkih bezveznjaka i onda da se Ferri pred njima povlači?!
I dobar je Picci, neka samo licka svoje perfektno ispeglane likove na naslovnicama, ionako za to ima daleko više vremena nego što ga je Ferri imao. Ali nema tu šmeka, crtež ne leprša, šestog prsta nema :), nema atmosfere Sijere Blanke i sumnjam da će je ikad i biti. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6912 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 30/04/2017 : 11:12:10
|
Slažem se s kritikama na ovu naslovnicu a općenito na Piccijevima je Zagorova faca daleko od zadane Ferrijeve tako da izgleda u stilu "Wtf is going on", uvijek kao bačen s Marsa (ili možda bolje reći na Mars) ali opet u punom pogonu, spreman za baciti sjekiru. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 30/04/2017 11:14:08 |
|
|
sonic
Starting Member
51 Posts
Member since 09/11/2005 |
|
Vlladimir
Senior Member
2045 Posts
Member since 26/08/2009 |
Posted - 01/05/2017 : 18:30:56
|
Trup, ruchurde, gornji deo Zagora je prevelik. Aj shto mu je pelvis ko u ribe, al te nogice... Ejpril O'nil ima jace noge. A senka na zemlji ko za Hulka.
Koliko je samuraja radio po nekoj referenci, i ispostovao figuru, toliko je Zagora otaljao.
Bure iza samaruja, ko vrata kakve kachare. Mozda je doticni krijumcar sakea, pa tu gaji shtek. |
Ana Tomaskovic kraljica! |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4344 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
ike666
Average Member
709 Posts