Originally posted by Kontrast 2 Za sve prave ljubitelje stripa ti ćeš ostati jedan od (da ne uzimam sebi za pravo rangiranje) najboljih domaćih crtača stripa.
pih...on crtač? crtač koji sluša brku ne može biti crtač unakazio je zagora tako mu i budi kad gadi najbolji band svih vremena
Hm. Ovakav Zagor i Chico, prije sliče na okorjele kriminalce, nego na likove kakve bi dječica voljela. Mogli bi proći u filmu "Oslobađanje" ili nečemu sličnom.
Sta im fali? Meni ovaj sjor Banetov Zagor i Ciko, pare desperadosi koji naganjaju Slobodana (Kobru), po nekim dugim prasnjavim, (ne vidis im kraja), americkim autoputovima... a iz kazetasa tresti Judas Priest, recimo...
Sta im fali? Meni ovaj sjor Banetov Zagor i Ciko, pare desperadosi koji naganjaju Slobodana (Kobru), po nekim dugim prasnjavim, (ne vidis im kraja), americkim autoputovima... a iz kazetasa tresti Judas Priest, recimo...
Sto moraju u ameriku? Sto Judas Priest, sto ne Helloween il Winter Reign?
Al Gorza bolje da se ne kači sa Slobodanom, jer ako iskoče Lesli bez Nilsena Ninđa, Cat Claw i Crni Roko... najebaće iz mesta. Misliš da je slučajno što Zagor na bulji ima onaj prišivak, a zna se da nije prvi put najebao....
Radjeno je po tv seriji ''kuda idu divlje svinje'', glavnu ulogu i crnog roka je igrao Smoki, i radilo se o švercerima-o dve sukobljene strane švercera, za vreme II sv.rata, '43-će.
Kuda idu divlje svinje je jedna od najboljih serija koje sam gledao, glumci izvanredni... Smoki je pretpostavljam Ljubisa. Strip bas I ne, serijal od 8-9 epizoda,(eno mi ih doma),crtez ne bas kvalitetan, al tada su se objavljivali serijali u stripu, nevjesto nacrtani, kao Otpisani, Crni Roko, Lun I tako to... Pretpostavljam da se cericus pita sto g. Kerac ima s tim?
Kuda idu divlje svinje je jedna od najboljih serija koje sam gledao, glumci izvanredni... Smoki je pretpostavljam Ljubisa. Strip bas I ne, serijal od 8-9 epizoda,(eno mi ih doma),crtez ne bas kvalitetan, al tada su se objavljivali serijali u stripu, nevjesto nacrtani, kao Otpisani, Crni Roko, Lun I tako to... Pretpostavljam da se cericus pita sto g. Kerac ima s tim?
Ne grijesite sto se tice crtaca Crnog Roka. Bilo je tada svega, brzo I nevjesto nacrtanih stripova, (najcesce ne neznanjem autora vec nezainteresiranoscu, samo da odrade gazu). Cesto su takvi stripovi bili podobni u ono vrijeme, pocev od nikad robom, famoznih Mirka I Slavka, pa do vec spomenutih Otpisanih, Roka itd... Imam kuci negdje cak I originalnu naslovnicu Mirka I Slavka. To je bio Muminovic ili vec kako, ne sjecam se svega...
Peternelj nije Crnog Roka crtao nevješto, odnosno, nezainteresirano. On je sve stripove tako crtao. To mu je bila stilska karakteristika. Skicozni, relativno minimalističan pristup, sa često puta otvorenim rubnim crtama, bez jasno definiranih kontura i "peglanja" anatomije i perspektive, u mnogim slučajevima. On je, jednostavno, tako crtao.
Peternelj nije Crnog Roka crtao nevješto, odnosno, nezainteresirano. On je sve stripove tako crtao. To mu je bila stilska karakteristika. Skicozni, relativno minimalističan pristup, sa često puta otvorenim rubnim crtama, bez jasno definiranih kontura i "peglanja" anatomije i perspektive, u mnogim slučajevima. On je, jednostavno, tako crtao.
Dobro opisano, nema sto... Al, meni to vec onda kao klincu nije bilo nesto, a kamoli danas nakon , ne znam ni sam koliko, procitanih stripova.
Meni taj serijal Crni Roko uopšte nije bio loš. Tek sam poslije nekada gledao seriju, koja je izvrsna. Možda jedna od najboljih ex-Yu dramskih serija. A Peterneljev stil mi nije također bio loš. Daleko da je pitak i atraktivan, ali bio je prepoznatljiv stil, ipak je imao "ono nešto". Volio sam i njegovog Franju Kluza, Izvidnika Roda i Marnija.