Pa da, to sam i napisao. Da se obicno tu (gdje pise koliko stranica ima izdanje) ne ubrajaju samo table, sam strip, nego koliko stranica ima, ajmo reci "knjiga" ili sveska. Barem do sada (ili u 99 % primjera) je bilo tako.
Drukcije najbolje da se prvo provjeri izdanje pa smanji broj za svaku praznu stranicu, uvodnik, impresum, dodatke itd. :D
Zagor 21 M-Comics: Zaprete go gjelatot Datum izlaska 24.05.2017
Zar naslov nije Zaprete go DZXelatot? DZX a ne DJ (koje se nekad pisalo kao GJ u hrvatskom). Koliko znam DJ se u makednoskom pise kao G sa crticom iznad.
Zagor 21 M-Comics: Zaprete go gjelatot Datum izlaska 24.05.2017
Zar naslov nije Zaprete go DZXelatot? DZX a ne DJ (koje se nekad pisalo kao GJ u hrvatskom). Koliko znam DJ se u makednoskom pise kao G sa crticom iznad.
Pravilna latinična transkripcija slova Џ po ISO 9 standardu bila bi Dž (Dželatot).
Dobro, vidim da si Sherlocka 1 i Modesty 16 (lako?) pronašao.
Pa postavio si to ovdje.
A što se tiče ovog Spajdermena, ne znam kako to da numerišem. Posljednji broj na sajtu je 1/2015, odnosno 25. broj od početka. E sad, koliko tog izlazi godišnje, koji bi ovo trebalo da bude broj, ima li neko preostale nedostajuće naslovne?
Ne može biti 19 ako je 1/2015 na stripovi.com broj 25, ja drugačije ne mogu da numerišem. Dakle, meni treba računica od tog broja i ako je moguće sve naslovnice koje nedostaju.
izašlo je po šest brojeva u 2016 i 2017. Međutim ovo nije 1/2017, mislim da je ovo neki specijal jer je kasno da broj 1 izađe u junu. U junu bi trebao broj 3. I na naslovnici piše specijalno izdanje za letnje dane
Međutim ovo nije 1/2017, mislim da je ovo neki specijal jer je kasno da broj 1 izađe u junu. U junu bi trebao broj 3. I na naslovnici piše specijalno izdanje za letnje dane
Ne može biti 19 ako je 1/2015 na stripovi.com broj 25, ja drugačije ne mogu da numerišem. Dakle, meni treba računica od tog broja i ako je moguće sve naslovnice koje nedostaju.
Ultimate Spider-man počinje izlaziti 2014. godine. Svake godine 6 brojeva, osim ove u kojoj će izaći samo dva. Dakle ovo je broj 19.
Sada sam usporedio ISSN sa magazinom Spider-man koji je izlazio do 2014. god. i isti je. Dakle radi se o istoj publikaciji. Njih je izašlo 18.