forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Otkup knjiga 2017 Ministarstvo kulture RH
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 16

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 16/06/2017 : 17:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky
Naime, moje se mišljenje bazira na apsolviranom!! klasičnom tekstu Filozofijska istraživanja o bitstvu čovječje slobode i predmetima koji su s time u vezi velikoga F.W.J. Schellinga, tako da znam o čemu pričam (;)
S. upućuje na povezanost slobode i sistema, dapače, sloboda jest samo u sistemu ili kako on to formulira (skraćena varijanta): sloboda je usklađivanje periferije s centrom, a ovo usklađivanje se može čitati kao podređivanje. Za proširenu varijantu, vukozec ne bi imao živaca ni snage, mogao bi doživjeti epilepsiju, kada bih mu ovdje izveo frazetine.
Dakle, sloboda kako je ti zamišljaš (ili kako ispada iz tvojih postova) NIJE uopće sloboda, nego je to samovolja.

Možeš to nazvati i vindaloo piletinom, al' puko imenovanje neće učiniti da to i samo to prestane biti slobodom. Sve ostalo (uključujući Schellinga) samo su puka opravdanja nekog (uglavnom nečijeg) autoriteta.

quote:

E sad, koliko se ti hoćeš udubljivati u stvar, to ostaje otvoreno, no možda nema ni potrebe, jer ćeš naposljetku biti primoran prihvatiti moju koncepciju, jer ona ima perfektnu kružnu strukturu, a osim toga i samome ti je ili će biti jasno da u grotlu samovolji sloboda seže samo do lukavosti i mišića, znači ne daleko.

To je jasno. S tim da to nije nepromjenjivo stanje. Ima tu mjesta za prčkanje i daljnju manipulaciju mogućnostima. Al zasad da, grotlo samovolji vodi do neslobode.

quote:

Ili, ako hoćeš, ti i danas možeš imati slobodu kakvu pomišljaš (fantaziraš), pa se ipak ne odlučuješ na to. Zašto nisi outlaw, Mate;)

zato što sam konformist nije mi otkinuto dovoljno od samovolje da bih se bunio....ako ikad bude, drugačije ćemo se postavit prema tome.

quote:

Više vesterna za lektiru, a manje svakidašnjih marca, onda se stvari dobrano razbistruju;)

ah, western je olinjao....nema tu ništa za moderni svijet

http://matanovogumno.blogspot.com

Edited by - Mali_Mate on 16/06/2017 17:25:27
Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 16/06/2017 : 17:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dupli
ljudi s godinama gube strpljenje i smisao za humor glede takvih stvari.

Na žalost gube i smisao za zdrav razum. I sad bi mi koji ga nismo izgubili trebali o njima voditi računa
Bolje za njih bi bilo da se okane rasprava, kao i večini ovih koji kontriraju tintonu a uopće ni ne kuže tintonove upise. I ne nije tintonov upis pogrešan ili zbunjujuć vec ograničenost sposobnosti shvaćanja druge strane.
Na kraju nitko nije tintona u ovoj raspravi pobio činjenicama, samo narezumijevanjem

Edited by - usagi77 on 16/06/2017 17:32:36
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/06/2017 : 17:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Mene samo čudi Tintonova socijalna neosjetljivost, jer nisam stekao dojam da je takav.

Evo kolega Spiderman kaže da nema posla, ne može si priuštiti kupovinu stripova pa čita u knjižnici, što Tinton mrtav-hladan iskulira i gleda samo ekonomsku računicu.

Kaže da bi on prvi plaćao članarinu privatnim knjižnicama, ali ne računa s tim da bi ona umjesto 50 kuna godišnje iznosila možda i deset puta više i puno bi je manje ljudi moglo sebi priuštiti. Meni takva cifra ne bi bila problem za nešto što me zanima, ali sam svjestan da ima dobar broj ljudi kojima bi to bilo preskupo.

Tintone, jedno pitanje: A što ako ne bi imao posla i ne bi sebi mogao priuštiti članarinu, a tvoje dijete želi slikovnice iz knjižnice koja mu više nije besplatna jer je privatna? Znam da zalazim u patetiku, ali nije nerealna situacija.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13156 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/06/2017 : 17:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing
Znaš li ti uopšte šta su ljudska prava?

nemaš jasan stav

šta su po tebi ljudska prava i koja smije čovjek imati a koja ne.

A ti imaš jasan stav?

Pričaš o ljudskim pravima, s nekakve von oben patetike, i to na topicu gdje jedan čovjek izlazi sa ovakvim stavom:
quote:

Inače, ako treba ponoviti jasno i glasno, evo: ovo je moj sajt, mogu na njemu raditi što god mhoću i za mene pravila ne vrijede.

Dakle, malena moja zbunjena močvarna stvari, deklamiranje o ljudskim pravima si TREBAO započeti na markosovom primjeru.

Ali ti šutiš tamo gdje treba govoriti, a tamo gdje se brblja tu brbljaš. Isto vrijedi za čitavu vašu, tako osjetljivu grupaciju, velikih busača u prsa. Lupanje šakom o stol s ljudskim pravima, a da sve to ne znači ništa - prazne riječi.

Naravno da imam predrasude o tebi i takvima (vukozecu, kenu, itd...), jer se u raspravama redovito pokazuju lažni ko novčić.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/06/2017 : 17:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by usagi77

Na kraju nitko nije tintona u ovoj raspravi pobio činjenicama, samo narezumijevanjem

Po meni, Tintonov stav imao bi smisla u društvu u kojem svatko sebi može priuštiti članstvo u privatnoj knjižnici i samo je pitanje volje hoće li. Tada bi to bilo razumljivo.

Ovako ispada da hrpa imućnih ljudi zloupotrebljava sustav i čita knjige za 50 kuna godišnje. Nažalost, mislim da je to daleko od istine.

Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 16/06/2017 : 17:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dupli
ljudi s godinama gube strpljenje i smisao za humor glede takvih stvari.

Na žalost gube i smisao za zdrav razum. I sad bi mi koji ga nismo izgubili trebali o njima voditi računa
Bolje za njih bi bilo da se okane rasprava, kao i večini ovih koji kontriraju tintonu a uopće ni ne kuže tintonove upise. I ne nije tintonov upis pogrešan ili zbunjujuć vec ograničenost sposobnosti shvaćanja druge strane.

ajde, ajde...nije tinton prvi (možda ovdje jest, ne sjećam se) s kojim se vode ovakve rasprave. Pun je internet istih i sličnih stavova.

Činjenicama čega? Ne možeš činjenicom pobiti iskaz 'knjižnice/književnost/štagod nisu ljudsko pravo. Prvenstveno zato što ljudska prava nemaju veze s činjeničnošću već s pitanjima volje i sile.

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 16/06/2017 : 17:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton
Spiderman je napisao da je za razliku od današnjih generacija (valjda misleći na mene), išao u knjižnice. Nisam znao kako odgovoriti na to nego sarkazmom, ispričavam se ako sam ispao kontradiktoran zbog toga. Jasno i glasno - idem u knjižnicu od kad znam čitati, a to je nekih 13 godina. U knjižnicama sam naučio mnogo toga i u njima sam proveo jako mi drage trenutke života.
Ako sam još negdje bio kontradiktoran, molim te da mi naznačiš da sve pojasnim.

Pa koliko zagovaraš da ih ne treba financirati mislio sam da ti više nisu potrebne :P

quote:
Originally posted by Beva
Evo kolega Spiderman kaže da nema posla, ne može si priuštiti kupovinu stripova pa čita u knjižnici, što Tinton mrtav-hladan iskulira i gleda samo ekonomsku računicu.

J(m)bg... takva je realnost da se nema posla pa mi knjižnica dobro dođe :)

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 16/06/2017 : 17:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate
Prvenstveno zato što ljudska prava nemaju veze s činjeničnošću već s pitanjima volje i sile.

I o cemu da sad covjek s tobom raspravlja!? A prije toga si imao nebulozu o neimanju slobode, itd. itd.

Ako tinton ima volje nek raspravlja ja nemam, samo konstatiram stanje.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 16/06/2017 : 17:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Prvenstveno zato što ljudska prava nemaju veze s činjeničnošću već s pitanjima volje i sile.

I o cemu da sad covjek s tobom raspravlja!? A prije toga si imao nebulozu o neimanju slobode, itd. itd.

O suncu, mjesecu i cvijeću...

najbolje ovdje https://www.facebook.com/groups/1538327313126456/

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/06/2017 : 17:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by swamp thing
Znaš li ti uopšte šta su ljudska prava?

nemaš jasan stav

šta su po tebi ljudska prava i koja smije čovjek imati a koja ne.

A ti imaš jasan stav?

Pričaš o ljudskim pravima, s nekakve von oben patetike, i to na topicu gdje jedan čovjek izlazi sa ovakvim stavom:
quote:

Inače, ako treba ponoviti jasno i glasno, evo: ovo je moj sajt, mogu na njemu raditi što god mhoću i za mene pravila ne vrijede.

Dakle, malena moja zbunjena močvarna stvari, deklamiranje o ljudskim pravima si TREBAO započeti na markosovom primjeru.

Ali ti šutiš tamo gdje treba govoriti, a tamo gdje se brblja tu brbljaš. Isto vrijedi za čitavu vašu, tako osjetljivu grupaciju, velikih busača u prsa. Lupanje šakom o stol s ljudskim pravima, a da sve to ne znači ništa - prazne riječi.

Naravno da imam predrasude o tebi i takvima (vukozecu, kenu, itd...), jer se u raspravama redovito pokazuju lažni ko novčić.

Joj smrdo, ne kaki. Ti me uopšte ne interesuješ. Citiranja Hajdegera djeci dok ih učiš dvokorak na fizičkom su tvoj vrhunac.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 16/06/2017 : 17:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Iz deklaracije UN-a o ljudskim pravima:

- pravo na socijalnu sigurnost u svrhu osiguranja temeljnog dostojanstva čovjeka,
- pravo na dostojni životni standard,
- pravo na pristup kulturi i znanosti.

Po meni javne knjižnice itekako pomažu ostvarivanju ovih ljudskih prava.

Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 16/06/2017 : 17:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
najbolje ovdje https://www.facebook.com/groups/1538327313126456/

Pa bome sudeci po upisima tintonovi sugovornici su na toj razini!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4968 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/06/2017 : 17:54:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izvini, mi se znamo?

Ma, znam ja da ti samo volis provocirati ljude, a ja sam ti relativno nepoznat jer ne pisem cesto po forumu, dok te pretpostavljam mnogo drugih forumasa drzi na ignore ili ti jednostavno vise ne odgovaraju, pa se nadas da cu ja nasjesti na te trikove. No odmah sam ti rekao, rasprava sa tobom me ne zanima, probaj naci drugu "zrtvu".
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13156 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/06/2017 : 17:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možeš to nazvati i vindaloo piletinom, al' puko imenovanje neće učiniti da to i samo to prestane biti slobodom. Sve ostalo (uključujući Schellinga) samo su puka opravdanja nekog (uglavnom nečijeg) autoriteta.

Ali ne radi se o terminologiji ("pukom imenovanju"), već je stvar razrađena. Dakle, ipak tu postoji razlika. Zato to nisu "puka" opravdanja, nego BAŠ opravdanja stava što jest sloboda (a što je puka samovolja haha).
Znači, tvoj pojam slobode "sloboda je sve što mi se prohtije" nije pravi pojam, nego je to fantazija, pače prema Despotovom prijevodu kriva imaginacija koja "mami k lažnom užitku i dovodi čovjeka do besmislenosti".
Ta se besmislenost pokazuje u tvojoj predodžbi slobode, tobože bez autoriteta, a de facto pod vlašću - čega? Poriva, nagona... Dakle, na jednoj strani tobože odbacuješ neku višu instancu, a na drugoj si upravljan tamnim, mračnim, nemaš pojma čime i zoveš to - sloboda.

Nema nikakvog izlaza iz kruga, ostaje samo vidjeti čemu ćeš se prikloniti, Mate. Prema Schellingu, ti si radikalno zao, jer se priklanjaš samovolji;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13156 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/06/2017 : 18:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
vukozec,
ne znaš ti ništa kao ni ovaj močvarni tupson. forumaši kao vi me ne zanimaju, ali to ne znači da ne iritiraju sa svojim postovima. pa konzumiram svoje ljudsko pravo da vam nabijem na nos gdje stojite u ozbiljnoj raspravi.
Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 16/06/2017 : 18:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znači, tvoj pojam slobode "sloboda je sve što mi se prohtije" nije pravi pojam, nego je to fantazija, pače prema Despotovom prijevodu kriva imaginacija koja "mami k lažnom užitku i dovodi čovjeka do besmislenosti".

To je to...bravo Stinky!
Go to Top of Page

culture vulture
Senior Member

1595 Posts

Member since 21/02/2004

Posted - 16/06/2017 : 18:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send culture vulture a Private Message  Reply with Quote
quote:

Činjenicama čega? Ne možeš činjenicom pobiti iskaz 'knjižnice/književnost/štagod nisu ljudsko pravo. Prvenstveno zato što ljudska prava nemaju veze s činjeničnošću već s pitanjima volje i sile.

Pobiti ga cinjenicom ne mozes, ali potvrditi bi se dalo: http://www.un.org/en/universal-declaration-human-rights/
Ali Bogu fala pa ta cinjenica ne znaci apsolutno nista.

Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/06/2017 : 18:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

vukozec,
ne znaš ti ništa kao ni ovaj močvarni tupson. forumaši kao vi me ne zanimaju, ali to ne znači da ne iritiraju sa svojim postovima. pa konzumiram svoje ljudsko pravo da vam nabijem na nos gdje stojite u ozbiljnoj raspravi.

Očito te zanimamo, čim imaš potrebu da odgovaraš na naše postove. A za ovo "tupsone" bih tako volio da si mi na dohvat ruke, da dobiješ ono što stvarno zaslužuješ.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13156 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/06/2017 : 18:10:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
i ja bih tebi rado razbio pi*ku, kad smo već kod toga. i to ovog trena.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/06/2017 : 18:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

i ja bih tebi rado razbio pi*ku, kad smo već kod toga. i to ovog trena.

Au, kakav vokabular
Pa za tebe stvarno nema nikakve nade
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13156 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 16/06/2017 : 18:15:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
aha, malo si se ohladio, dečko
sa prostacima moraš prostački, valjda i ti toliko možeš shvatiti
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 16/06/2017 : 18:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali ne radi se o terminologiji ("pukom imenovanju"), već je stvar razrađena.

razrađena stvar nije garancija ičega.... pazi malo razrade ovih manijaka s grupe koju sam linkao usagiju

quote:

Dakle, ipak tu postoji razlika. Zato to nisu "puka" opravdanja, nego BAŠ opravdanja stava što jest sloboda (a što je puka samovolja haha).

Sve to stoji. Pod uvjetom da dijelimo pojmove smislenosti (i težnju k istoj), 'lažnog užitka' i sl. Lako je složiti sustav (pogotovo kad se temelji na apstrakciji i domišljaju) i sve što se ne slaže sustavom proglasiti lažnim, iluzijom, fantazijom, ne-pravim i tim po redu.

quote:

Ta se besmislenost pokazuje u tvojoj predodžbi slobode, tobože bez autoriteta, a de facto pod vlašću - čega? Poriva, nagona... Dakle, na jednoj strani tobože odbacuješ neku višu instancu, a na drugoj si upravljan tamnim, mračnim, nemaš pojma čime i zoveš to - sloboda.

Pa to je problem, opće postojanje slobode (ili samovolje, da ostanemo u istoj terminologiji), al to širi priču dalje od onoga o čemu je Tinton pričao pa tamo nisam ni htio spominjati.

Al da, zovem to slobodom od drugih. Za slobodu od biologije...pa, radi se na tome

quote:

Nema nikakvog izlaza iz kruga, ostaje samo vidjeti čemu ćeš se prikloniti, Mate. Prema Schellingu, ti si radikalno zao, jer se priklanjaš samovolji;)

Tja, da se priklanjam samovolji dosad bi me već neko upucao. Moja se radikalnost iscrpljuje u apstrakciji. Ima dovoljno stvarnih radikala naokolo, ne trebam im još i ja

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8172 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 16/06/2017 : 18:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
deklaracija o ljudskim pravima se da naći na internetu
mislim da je i u narodnim novinama objavljena
pravo na slobodan pristup i uživanje u kulturi je ljudsko pravo
nije osnovno i temeljno ljudsko pravo i nigdje ne piše da treba biti javno financirano, ali je tako je u većem dijelu svijeta, jer inače više ne bi bilo pravo nego privilegija nekolicine
meni je zastrašujuće da jedan inteligentan mladi čovjek smatra da su ljudska prava vezana isključivo na puko preživljavanje

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 16/06/2017 : 18:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

aha, malo si se ohladio, dečko
sa prostacima moraš prostački, valjda i ti toliko možeš shvatiti

Ajd ne seri, prepao si se izbacivanja pa prebacuješ da sam ja počeo
A prostakluk ti je vrhunski
Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 16/06/2017 : 18:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
meni je zastrašujuće da jedan inteligentan mladi čovjek smatra da su ljudska prava vezana isključivo na puko preživljavanje

Ovo tinton ne misli, pokušaj malo shvatiti o cemu piše ;)
Go to Top of Page
Page: of 16 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000