forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Zdravlje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/08/2017 : 13:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

Ne bi htio trolat topic, ali pitam radi sebe jer i ja sam nedavno dobio to sranje, a nitko (uključujući i liječnike) mi ne zna reci bas ništa suvislo o tome. Inače, kod sebe nisam primjetio neke oscilacije ma što uradio, odnosno oscilacije su u tome koliko to uspijem ignorirat

Usput, eto da se pohvalim, ima i preko 20 godina da sam se skinuo sa cigareta

Ja imam tinitus od marta prosle godine, prije svega na lijevoj strani na kojoj slabije cujem , vecinom sustanje kao pretis lonac, ponekad i pistanje.
Pojavio se odjednom dok sam radio sklekove i bio napet u vratnom predjelu. Naravno, to je bio samo vrh procesa, jer sam nekoliko tih zadnjih mjeseci imao dosta stresa i imuni sistem mi je bio opao.

Prvih pola godine sam proveo u istrazivanjima, doktori svi moguci, od kucnih do najboljih specijalista i raznih snimanja glave, zubara, itd, alternativna medicina (od akupunture do osteopatije i vracara), lijekovi (ginko i mnogi drugi), ma sve sto postoji. Pretrazio internet uzduz i popprijeko, procitao najpoznatije knjige o tiniju...Tesko sam mogao da zaspim...

Na kraju sam dosao do zakljucka da je tinitus borba protiv samog sebe i da ne postoji lijek.

To je otprilike ono sto su mi svi strucni doktori rekli i u sta nisam htio na pocetku da vjerujem. Ovi alternativni su obecavali uspjeh i nakon mnogo potrosenih para svi su, naravno, zakazali. Mora se izbjegavati stres, nerviranje, prekomjerni alkohol ili cigarete, kafa, energy drinks, previse ljuta hrana, previse umora, drugim rijecima sve sto je nezdravo i onda je tini tisi. Tinitus covjeka prisiljava da pozitivno razmislja, onda se on skoro pa ne cuje, u suprotnom se pojacava i postoji opasnost od mnogo tezih oboljenja, kao sto je na primjer depresija.

Tinitus je nas prijatelj, simptom koji nas upozorava da se ne nerviramo, da izbjegavamo stres i da pozitivno razmisljamo. Nekad nestane, ako smo pozitivni, ali se kod prvog nerviranja pojavi i upozori da se opet treba da prikoci malo u zivotu. On je taj koji bi trebao da nas zastiti od buducih nervnih oboljenja kao sto su srcani ili mozdani infarkt, dijabetis i ostale teze bolesti. Kao sto vidis, ima on i svoje dobre strane, koliko god ti to sad nelogicno zvucalo.

Izbjegavaj nerviranje u jutro, inace se onda tesko smiri do kraja dana. Ukoliko imas slabiji sluh na tom uhu, isprobaj slusni aparat. Upijanjem zvukova koji ti nedostaju, tinitus se automatski smanjuje. Najvaznije od svega, u toj akutnoj fazi ostani jak, ne daj da te slomije psihicki, inace ce ti mnogo teze biti. Nismo jedini, svaki deseti covjek na svijetu ga ima i to u tezem obliku, od kada sam dobio tinitus, saznao sam da ga imaju i masovno ljudi oko mene. Dvojica radnih kolega, dvije komsinice, dva doktora kod kojih sam bio zbog tinitusa. Ima i moja majka ponekad, ali kod nje je razlog visok krvni pritisak i to samo kada se pritisak poveca, dakle nije klasicni tinitus.

Ako imas pitanja, slobodno udri. Vjeruj mi da sam u medjuvremenu bolje informisan o tinitusu nego najbolji doktori na univerzitetskoj klinici u Cirihu.

Edited by - King Warrior on 01/08/2017 13:04:11

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/08/2017 : 13:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Ovi alternativni su obecavali uspjeh i nakon mnogo potrosenih para svi su, naravno, zakazali.

Ovo je ključno.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6419 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/08/2017 : 14:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Hmmm...odem sad citat sto je to uopce i sjetim se da neki put kad idem spavat cujem taj neki sum u ritmu srca, ali nije to svaki put, i necujem ako bilo sto radim, tj okupiram se nekim vragom, samo prije spavanaja...a mozda to ipak nije to...a mozda su u sumi? ;)

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/08/2017 : 14:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Prebrz ritam života, nikad dosta novca, a što ga neko više daje (na poslu) to je tebi više stresa, jer niko ti ništa neće dati a da ti to ne izađe na guzicu, uglavnom sistem ako nećeš ti ima tko hoće, pa onda alkohol da razbije stres, i naravno da se sve oćituje na mentalnom/fizičkom planu... Više para, manje zdravlja, jer to je sistem koji nas je progutao odavno. A žalosno je da smo to svi htjeli a dobili, pa , ovaj vid konzumentizma, kupi me prodaj me i ko te jebe...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/08/2017 : 14:51:44  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Radi se o jednoj rasprostranjenoj smetnji/simptomu, jer ponavljam jos jednom: tinitus nije bolest. Ukoliko budete pitali desetak ljudi oko vas u vezi tinitusa, budite sigurni da ce 1-2 osobe reci da ga imaju. U Njemackoj svake godine oko 350.000 NOVIH ljudi dobije trajni tinitus. To su samo ljudi koji su registrovani po zdravstvenim ustanovama. Ne ide svako zbog toga doktoru.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/08/2017 : 15:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Hmmm...odem sad citat sto je to uopce i sjetim se da neki put kad idem spavat cujem taj neki sum u ritmu srca, ali nije to svaki put, i necujem ako bilo sto radim, tj okupiram se nekim vragom, samo prije spavanaja...a mozda to ipak nije to...a mozda su u sumi? ;)

I meni isto svako malo nešto zuji/šumi u ušima. A sad jel' to to...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/08/2017 : 15:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

To je to. Samo si ti u onoj grupaciji koji ima manji intenzitet. Pripazi malo na stres i na imuni sistem i obavezno izbjegavaj preglasnu muziku. Najvjerovatnije je samo pitanje vremena kada ce pojacati. Kod nekih se pojavljuje sunjajuci sa niskim tonovima, kod drugih dodje odjednom kao iz vedra neba.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6419 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 01/08/2017 : 15:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
A ja obavezno nabijem slusalice u usi i odvrnem muziku do daske...a jos davnih dana kad sam bio mlad i nadobudan pa sam natrpao gepek sa pojacalima i wooferima.... :(

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 01/08/2017 15:31:46
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/08/2017 : 15:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ja obavezno nabijem slusalice u usi i odvrnem muziku do daske...a jos davnih dana kad sam bio mlad i nadobudan pa sam natrpao gepek sa pojacalima i wooferima.... :(

Druze, ne radi to, pitanje je vremena kada ce te kostati...I ja sam tako prije + diskoteke svaki vikend bez zastite za usi, obozavao sam glasnu muziku, pa otprilike oko dvadesete sam imao nesto kao prve naznake da ne cujem bas najbolje na lijevo uho. Danas mnogi upozoravaju upravo na diskoteke da se nose zastite za usi, ali rijetko ko to radi. Pad sluha moze da nastupi iz jedne sekunde u drugu, i cesto je propracen tinitusom.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/08/2017 : 16:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

To je to. Samo si ti u onoj grupaciji koji ima manji intenzitet. Pripazi malo na stres i na imuni sistem i obavezno izbjegavaj preglasnu muziku. Najvjerovatnije je samo pitanje vremena kada ce pojacati. Kod nekih se pojavljuje sunjajuci sa niskim tonovima, kod drugih dodje odjednom kao iz vedra neba.

U redu, hvala. Inače mrzim glasnu muziku i jako rijetko zalazim na mjesta na kojima bi se ista puštala.
Za stres i imuni sistem mi je teško reći, rekao bih da su ok. U svakom slučaju, vjerojatno ću posjetiti doktora ukoliko se isti ponovi.

Go to Top of Page

morski
Senior Member

2666 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 01/08/2017 : 19:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
ah, ja sam u tinitus klubu vec osmu godinu. sta se kod mene desavalo...
- nelecene prehlade koje su izazivale povremenu "nagluvost" desnog uveta (po prolasku prehlade, sve bi bilo ok)
- glasna muzika u kuci (celi zivot) i dvadeset godina aktivnog bavljenja muzikom u hard-core death metal bendu
- aktivno-rekreativna teretana (promaje, znoj, 100 kg cucnja sa sipkom na vratu)
- sluzenje vojske, gadjanje iz puske, mitraljeza i topa na borbenom vozilu
da bi se 2009. mesec dana pre rodjenja prvog deteta pojavio trajan pisak i otada ne prolazi. utisa se ponekad, gotovo izgubi, a onda se pojaca i tako kruzi. ne obracam paznju, ne nervira me, ne smeta mi. ali, definitivno slabije cujem na desno uvo. to lekari nisu mogli da utvrde i potvrde i prestao sam da pokusavam da lecim, saznajuci u medjuvremenu da je neizlecivo.

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/08/2017 : 19:43:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Druze, ne radi to, pitanje je vremena kada ce te kostati...I ja sam tako prije + diskoteke svaki vikend bez zastite za usi, obozavao sam glasnu muziku, pa otprilike oko dvadesete sam imao nesto kao prve naznake da ne cujem bas najbolje na lijevo uho. Danas mnogi upozoravaju upravo na diskoteke da se nose zastite za usi, ali rijetko ko to radi. Pad sluha moze da nastupi iz jedne sekunde u drugu, i cesto je propracen tinitusom.

Sluh je samoobnovljiv, ako nije dugotrajno izlozen buci. Trebalo bi obavezno paziti na zastitu, slusalice, cepici...za one koji rade sa strojevima, u strojarnicama na aerodromima i takvim mjestima sa visokim decibelima. Ja radim slusni pregled svake godine, jer sam konstantno izlozen buci u radnom okruzenju, a ne nosim zastitu jer me nervira i stalno mi sluh stagnira. Jbg. Ni 30-tak godina posjecivanja heavy-hard-rock koncerata nije bas pomoglo... (recimo Motorhead, Sex Pistlols, Ramones da nabrojim samo neke, u prvom redu sa glavom u razglasu... i sad vec zuji za popizdit, to jest, ako ne pratim subesjednika an face, ne razumjem sve.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

954 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 01/08/2017 : 22:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Suvremeni način života nama svima skupa nosi sasobom i podložnost raznim bolestima. Dok su manjeg intenziteta ne obraćamo previše pažnju na njih,a kad se simptomi uvelike pojačaju-onda je već kasno... Brže,jače,više bolje-to je tempo današnjeg života i malo je onih koji su totalno flegme,pa da ih se baš ništa ne dotiče,tj.da su imuni na sve što se oko njih događa. Svi su pod nekom vrstom stresa,svi se nezdravo hranimo i godinama takav život mora ostaviti posljedice.I onda sve ovisi o svakom pojedincu-kakav mu je imunološki sustav zbog svih tih perverzija koje nas okružuju,a u koje se svakako ubrajaju i "moderni goniči robova"-(čitaj-šefovi,koje svi mi imamo)...
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12738 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 03/11/2020 : 09:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by IGMAN2

Ne bi htio trolat topic, ali pitam radi sebe jer i ja sam nedavno dobio to sranje, a nitko (uključujući i liječnike) mi ne zna reci bas ništa suvislo o tome. Inače, kod sebe nisam primjetio neke oscilacije ma što uradio, odnosno oscilacije su u tome koliko to uspijem ignorirat

Usput, eto da se pohvalim, ima i preko 20 godina da sam se skinuo sa cigareta

Ja imam tinitus od marta prosle godine, prije svega na lijevoj strani na kojoj slabije cujem , vecinom sustanje kao pretis lonac, ponekad i pistanje.
Pojavio se odjednom dok sam radio sklekove i bio napet u vratnom predjelu. Naravno, to je bio samo vrh procesa, jer sam nekoliko tih zadnjih mjeseci imao dosta stresa i imuni sistem mi je bio opao.

Prvih pola godine sam proveo u istrazivanjima, doktori svi moguci, od kucnih do najboljih specijalista i raznih snimanja glave, zubara, itd, alternativna medicina (od akupunture do osteopatije i vracara), lijekovi (ginko i mnogi drugi), ma sve sto postoji. Pretrazio internet uzduz i popprijeko, procitao najpoznatije knjige o tiniju...Tesko sam mogao da zaspim...

Na kraju sam dosao do zakljucka da je tinitus borba protiv samog sebe i da ne postoji lijek.

To je otprilike ono sto su mi svi strucni doktori rekli i u sta nisam htio na pocetku da vjerujem. Ovi alternativni su obecavali uspjeh i nakon mnogo potrosenih para svi su, naravno, zakazali. Mora se izbjegavati stres, nerviranje, prekomjerni alkohol ili cigarete, kafa, energy drinks, previse ljuta hrana, previse umora, drugim rijecima sve sto je nezdravo i onda je tini tisi. Tinitus covjeka prisiljava da pozitivno razmislja, onda se on skoro pa ne cuje, u suprotnom se pojacava i postoji opasnost od mnogo tezih oboljenja, kao sto je na primjer depresija.

Tinitus je nas prijatelj, simptom koji nas upozorava da se ne nerviramo, da izbjegavamo stres i da pozitivno razmisljamo. Nekad nestane, ako smo pozitivni, ali se kod prvog nerviranja pojavi i upozori da se opet treba da prikoci malo u zivotu. On je taj koji bi trebao da nas zastiti od buducih nervnih oboljenja kao sto su srcani ili mozdani infarkt, dijabetis i ostale teze bolesti. Kao sto vidis, ima on i svoje dobre strane, koliko god ti to sad nelogicno zvucalo.

Izbjegavaj nerviranje u jutro, inace se onda tesko smiri do kraja dana. Ukoliko imas slabiji sluh na tom uhu, isprobaj slusni aparat. Upijanjem zvukova koji ti nedostaju, tinitus se automatski smanjuje. Najvaznije od svega, u toj akutnoj fazi ostani jak, ne daj da te slomije psihicki, inace ce ti mnogo teze biti. Nismo jedini, svaki deseti covjek na svijetu ga ima i to u tezem obliku, od kada sam dobio tinitus, saznao sam da ga imaju i masovno ljudi oko mene. Dvojica radnih kolega, dvije komsinice, dva doktora kod kojih sam bio zbog tinitusa. Ima i moja majka ponekad, ali kod nje je razlog visok krvni pritisak i to samo kada se pritisak poveca, dakle nije klasicni tinitus.

Ako imas pitanja, slobodno udri. Vjeruj mi da sam u medjuvremenu bolje informisan o tinitusu nego najbolji doktori na univerzitetskoj klinici u Cirihu.

Lullaby can lower your Tinnitus' volume and improve your quality of life with an experimental treatment designed specifically for you:
https://uselullaby.com/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 03/11/2020 : 10:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo imam i ja ponekad. Nekada je čak kao da mi neko diše u uho. Mada mislim da je to povezano sa krvnim pritiskom i da nije tinitus.

A tinitus sam imao prošle godine, ali u blažem obliku. Lagano šuštanje u ušima, čujno sam ako nema galame. Nestalo je kao što je i došlo, pojma nemam kako i zašto. Jedino što je moguće kao razlog nestanka je da sam sasvim promenio ishranu i smršao 30kg, ali ne znam da li to ima neke veze.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 03/11/2020 10:18:32
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 03/11/2020 : 19:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
prvi put cujem za tintus
zvuči kao nešto što dobiješ od pričanja sa Tintonom
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/11/2020 : 15:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

prvi put cujem za tintus

bolje za tebe da ga „ne čuješ“.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 04/11/2020 : 17:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Pokušaj sa IF:

https://www.tinnitustalk.com/threads/intermittent-fasting-for-tinnitus-relief.14490/

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/11/2020 : 21:14:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12738 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 15/07/2023 : 07:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
https://www.scientificamerican.com/article/new-tinnitus-therapy-can-quiet-torturous-ringing-in-the-ears/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000