Author |
Topic |
RAKOSI4
Advanced Member
5003 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 07/08/2017 : 04:13:41
|
quote: Originally posted by Don Chico Felipe Cayetano
Uglavnom je stvar u tome na kojim ste epizodama odrasli.Ja sam evo,vise na starima,nego na novima.
Za generaciju
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13156 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 07/08/2017 : 10:54:11
|
Uopće ne dozvoljavam raspravu o ovome:
Najveći (najjači, najbolji, sa najviše znanja, najispravniji i ostali superlativi) Nolitta. Zatim Boselli. To je jedino i ispravno mišljenje o Zagoru.
Sve ostalo i svi ostali su fusnote, slučajni, na trenutak, neobavezni i manjkavi.
Eto, sada sve imate, pa si prilagodite je li bolji stari ili novi Zagor. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2269 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 07/08/2017 : 19:07:40
|
Scenario: Nolitta, pa opet Nolitta, pa dugo nitko, pa opet Nolitta. Crtež: Ferri, pa opet Ferri, pa dugo nitko, pa opet Ferri pa onda Donatelli.
Toliko o tome koji je Zagor meni bolji. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
karlitos
New Member
243 Posts
Member since 29/10/2016 |
Posted - 07/08/2017 : 20:35:56
|
U vrijeme kada sam se ulogirao i ja bih pisao kako su mi stare epizode bolje i kako je Ferri najbolji crtač. Sada mi je daleko najbolji Bosellijev period, i crtački i scenaristički. No kako lagano prestajem s čitanjem Zagora i prelazim na bolje stripove, nijedan period mi nije pretjerano dobar. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 07/08/2017 : 23:56:51
|
quote: Originally posted by King Warrior
Sveto trojstvo: Nolitta - Sclavi -Ferri.
+1 |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Posted - 08/08/2017 : 07:43:45
|
mas kakav sklavi. On je imao vuka samotnjaka i to je to od njega. ne zaslužuje biti među najvećima nolitom i buratinijem. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
Posted - 08/08/2017 : 10:35:05
|
quote: Originally posted by karlitos
U vrijeme kada sam se ulogirao i ja bih pisao kako su mi stare epizode bolje i kako je Ferri najbolji crtač. Sada mi je daleko najbolji Bosellijev period, i crtački i scenaristički. No kako lagano prestajem s čitanjem Zagora i prelazim na bolje stripove, nijedan period mi nije pretjerano dobar.
prenapredan si lik ... |
|
|
karlitos
New Member
243 Posts
Posted - 08/08/2017 : 10:41:05
|
quote: Originally posted by jasa
U vrijeme kada sam se ulogirao i ja bih pisao kako su mi stare epizode bolje i kako je Ferri najbolji crtač. Sada mi je daleko najbolji Bosellijev period, i crtački i scenaristički. No kako lagano prestajem s čitanjem Zagora i prelazim na bolje stripove, nijedan period mi nije pretjerano dobar.
prenapredan si lik ...
Nisam ovo napisao kao neku provokaciju (iako možda tako izgleda). Zbilja mi je tako, nakon što sam cijeli život čitao Zagora, zasitio sam ga se i više mi nije toliko dobar kao nekad. A ako te smeta što sam napisao da ima boljih stripova od Zagora, e onda... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 08/08/2017 : 12:06:35
|
Ma nemoguće je da u samo 8-9 mjeseci dođe do takve promjene ukusa i zasićenja. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4531 Posts
Posted - 08/08/2017 : 12:16:27
|
mene smeta, ali ne smatram to provokacijom. Opet ćeš se vratiti na Zagora, kad otkriješ da ti "bolji" nisu stvarno bolji. Zagor je evergrin kojeg uvijek valja poslušati.quote: Originally posted by karlitos
prenapredan si lik ...
Nisam ovo napisao kao neku provokaciju (iako možda tako izgleda). Zbilja mi je tako, nakon što sam cijeli život čitao Zagora, zasitio sam ga se i više mi nije toliko dobar kao nekad. A ako te smeta što sam napisao da ima boljih stripova od Zagora, e onda...
|
|
|
vertigo00
Starting Member
Croatia
37 Posts
Member since 26/09/2016 |
Posted - 08/08/2017 : 12:23:13
|
prenapredan si lik ...
Nisam ovo napisao kao neku provokaciju (iako možda tako izgleda). Zbilja mi je tako, nakon što sam cijeli život čitao Zagora, zasitio sam ga se i više mi nije toliko dobar kao nekad. A ako te smeta što sam napisao da ima boljih stripova od Zagora, e onda...
Svakome njegovo. O ukusima se ne raspravlja zar ne? Meni npr Zagor je super, odlican, zabavan ali samo kao neobavezno lagano stivo uz popodnevnu kavu. Ne mogu usporediti njegove radnje sa npr (bubam) 100 metaka, Inkalom i Metabarunima, nekim Fibrinim kolorkama,pa i sa NN-om (zbog vremenskog toka, kompliciranosti radnje te uzrocno-posljedicnih veza). (Opet to je samo stvar ukusa, u ovom slucaju moga) |
|
|
karlitos
New Member
243 Posts
Posted - 08/08/2017 : 13:17:37
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ma nemoguće je da u samo 8-9 mjeseci dođe do takve promjene ukusa i zasićenja.
E vidiš da je moguće Kad sam se priključio, Zagor mi je bio omiljeni (dao sam prilično visoke ocjene nekim epizodama), no baš sam u tom periodu krenuo čitati razne stripove (uglavnom Fibru) i postao mi je nezanimljiv. |
Edited by - karlitos on 08/08/2017 13:18:13 |
|
|
karlitos
New Member
243 Posts
Posted - 08/08/2017 : 13:20:19
|
quote: Originally posted by adriano
mene smeta, ali ne smatram to provokacijom. Opet ćeš se vratiti na Zagora, kad otkriješ da ti "bolji" nisu stvarno bolji. Zagor je evergrin kojeg uvijek valja poslušati.quote: Originally posted by karlitos
prenapredan si lik ...
Pa ako meni ima boljih stripova od Zagora, ne znači da to vrijedi i za tebe I dalje ima puno epizodi koje volim i koje su mi kvalitetne, ali sumnjam da će mi Zagor ponovno postati omiljeni. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 08/08/2017 : 15:58:21
|
E vidiš da je moguće Kad sam se priključio, Zagor mi je bio omiljeni (dao sam prilično visoke ocjene nekim epizodama), no baš sam u tom periodu krenuo čitati razne stripove (uglavnom Fibru) i postao mi je nezanimljiv.
Joj, ne bih ti bio u koži kada teller ovo pročita, već zamišljam njegovu reakciju. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 08/08/2017 : 16:36:23
|
jbg jos nisam dosao do toga nivoa ali u zadnje vrijeme se sve vise preispitujem |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
karlitos
New Member
243 Posts
Posted - 08/08/2017 : 19:21:47
|
E vidiš da je moguće Kad sam se priključio, Zagor mi je bio omiljeni (dao sam prilično visoke ocjene nekim epizodama), no baš sam u tom periodu krenuo čitati razne stripove (uglavnom Fibru) i postao mi je nezanimljiv.
Joj, ne bih ti bio u koži kada teller ovo pročita, već zamišljam njegovu reakciju.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18893 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/08/2017 : 21:51:01
|
Sta to lupeta taj kloritus?....covjek je oduvjek takav ili ga to jako sunce..taj Lucifer zjeb*alo? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
karlitos
New Member
243 Posts
Posted - 08/08/2017 : 22:45:50
|
quote: Originally posted by teller
Sta to lupeta taj kloritus?....covjek je oduvjek takav ili ga to jako sunce..taj Lucifer zjeb*alo?
Napisao sam da mi Zagor više nije zanimljiv kao nekad I dalje ima more epizoda koje obožavam i koje su mi odlične, ali postoje bolji stripovi. Volim i Bonelli i Zagora, čine mi većinu kolekcije, ali meni to nisu objektivno najbolji stripovi. Nisam pisao da je Zagor smeće (ni ne mislim to) i nikoga nisam vrijeđao. Zato nema potrebe da se piše da lupetam. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13156 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 09/08/2017 : 08:32:17
|
quote: Originally posted by Vlladimir Bonelli format posle nekog vreme gubi na zanimljivosti jer je repetativan
kaže se repetitivan, ali nije to sad bitno
Točno je što kažeš, ali ista stvar se može reći -pazi sad- ne za amere (koji zaista, čovjek bi rekao, produciraju gotovo samo smeće), nego za fibru.
Fibra, po definiciji, izbacuje samo najbolje stvari, probrane, zar ne. A onda se čovjek probudi kao iz nekog sna i mora se osmjehnuti: pa sve je to na isti kalup, repetitivno!
Stvar je samo prepoznati obrazac. Za koju publiku se "štanca". Fibra: produkcija tobože odraslih stripova za vječne tinejdžere (bitange i princeze). Filozofija "malih pobjeda i malih poraza", ken2anje. I naprstak nevjere: demonologija, obogotvorenje čovjeka, nihilizam (ali ovo je duga i složena priča, životni zadatak takorekuć).
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/08/2017 : 08:51:51
|
quote: Originally posted by stinky
Fibra, po definiciji, izbacuje samo najbolje stvari, probrane, zar ne.
Mala ispravka: Fibra - samo dobri stripovi! Dakle, ne najbolji. I sam Markos je svjestan da bez Zagora ne moze reklamirati svoje stripove kao najbolje, vec samo kao dobre. |
|
|
Topic |
|