Može li svijet u kojem živimo biti bolji? Kako stvoriti priliku da svi ljudi budu sretni i zadovoljni? Koji putevi vode do pravednosti, poštenja…? Je li to samo lijep san ili samo treba dugo čekati? Ili se stvari mogu ubrzati? Možemo li sami nešto postići ili nam trebaju prijatelji i suradnici? Je li bitniji pojedinac ili zajednica?...
Moć nevinih je napet i brutalan politički triler, pun zanimljivih ideja, likova i situacija. No, sve je to već viđeno, na malo drugačiji, možda i bolji način:
„Anarhija ima dva lica, i stvaratelja i uništitelja. Tako uništitelji obaraju carstva i prostiru platno zgarišta na kojem stvaratelji mogu izgraditi bolji svijet. Jednom kad je zgarište tu, daljnje je rušenje nebitno. Riješimo se naših eksploziva! Riješimo se uništitelja! U našem boljem svijetu za njih nema mjesta. Ali nazdravimo našim bombašima, našim kopilanima, najnepriličnijima i najneiskupljivijima od svih. Popijmo u njihovo zdravlje… I ne viđajmo ih potom više.“ Citat iz stripa V kao Vendetta (A.Moore i D.Lloyd).
Čak je i „Vikinški sprovod“ isti.
Bio to hommage Vendetti ili ne, Moć nevinih tjera na čitanje i razmišljanje.
Može li svijet u kojem živimo biti bolji? Kako stvoriti priliku da svi ljudi budu sretni i zadovoljni? Koji putevi vode do pravednosti, poštenja…? Je li to samo lijep san ili samo treba dugo čekati? Ili se stvari mogu ubrzati? Možemo li sami nešto postići ili nam trebaju prijatelji i suradnici? Je li bitniji pojedinac ili zajednica?...
Moć nevinih je napet i brutalan politički triler, pun zanimljivih ideja, likova i situacija. No, sve je to već viđeno, na malo drugačiji, možda i bolji način:
„Anarhija ima dva lica, i stvaratelja i uništitelja. Tako uništitelji obaraju carstva i prostiru platno zgarišta na kojem stvaratelji mogu izgraditi bolji svijet. Jednom kad je zgarište tu, daljnje je rušenje nebitno. Riješimo se naših eksploziva! Riješimo se uništitelja! U našem boljem svijetu za njih nema mjesta. Ali nazdravimo našim bombašima, našim kopilanima, najnepriličnijima i najneiskupljivijima od svih. Popijmo u njihovo zdravlje… I ne viđajmo ih potom više.“ Citat iz stripa V kao Vendetta (A.Moore i D.Lloyd).
Čak je i „Vikinški sprovod“ isti.
Bio to hommage Vendetti ili ne, Moć nevinih tjera na čitanje i razmišljanje.
Malo mi se sad pomijesali ovi vasi komentari, ne znam koje je pitanje... Nalikuje li Moc nevinih vise Watchmenima ili Vendetti? To je kao da me pitate nalikuje li slon vise zirafi ili zebri. Ali ako bas moram birati, Watchmenima valjda.
Malo mi se sad pomijesali ovi vasi komentari, ne znam koje je pitanje... Nalikuje li Moc nevinih vise Watchmenima ili Vendetti? To je kao da me pitate nalikuje li slon vise zirafi ili zebri. Ali ako bas moram birati, Watchmenima valjda.
pa normalno da je hommage Nadziračima,nema tu šta da ljubomorišem;a šta tu mi uopšte i uplićemo Mrkvu - lepo čovek kaže da je ovo tip strip koji tera na razmišljanje.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Misko, bitno da si ti stavio smajlic na kraj da znamo da nisi zapravo sovinist, nego se salis :) ubuduce me postedi makar smajlija, kad vec moram citati istu foru u varijacijama na svakom topiku Izdavackog izloga :) Sto se razmisljanja tice, stvarno, sta me uplicete u te gluposti? Ne koristi se top za ubijanje komaraca. Takvim trivijama se mogu baviti i muskarci.
Misko, bitno da si ti stavio smajlic na kraj da znamo da nisi zapravo sovinist, nego se salis :) ubuduce me postedi makar smajlija, kad vec moram citati istu foru u varijacijama na svakom topiku Izdavackog izloga :) Sto se razmisljanja tice, stvarno, sta me uplicete u te gluposti? Ne koristi se top za ubijanje komaracaMrkvica-topnićka granata. Takvim trivijama se mogu baviti i muskarci.
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Joj Peyo, uzas :) Cak ni Mrkva ne bi smjela ljubav promatrati kao vlasnistvo! On topic: nikako da kazem kasperu jednu stvar. Itekako uvazavam da bih strip trebala jos jednom procitati. Tvoj me argument zabavio, ono o broju izdanja i sporijim vremenima, cini mi se da cak pomalo ima smisla. Ali ja dolazim iz ove nove garniture citatelja koji moraju nadoknaditi SVE pa mi nije palo na pamet jos da nesto dva puta citam. Eto, svijet je lopta sarena, a kasper me uspio pokolebati :)
Misko, bitno da si ti stavio smajlic na kraj da znamo da nisi zapravo sovinist, nego se salis :) ubuduce me postedi makar smajlija, kad vec moram citati istu foru u varijacijama na svakom topiku Izdavackog izloga :) Sto se razmisljanja tice, stvarno, sta me uplicete u te gluposti? Ne koristi se top za ubijanje komaraca. Takvim trivijama se mogu baviti i muskarci.
jesam li te stvarno iznervirao?
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
jesam li te stvarno iznervirao?
Anto, nikada. Jedan si mi od najdrazih forumasa. To sto se ja programatski borim protiv nekih pojavnosti na ovom forumu nema nikakve veze s tvojom i mojom kolegijalnoscu. Ti pricaj svoje, ja cu pricat svoje, u sebi svojstvenim manirama :)