forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ISPOD I OKO OBRUČA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 168

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 11/09/2017 : 14:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
@tinton
I najboljima se događa :)

Ma realno imamo ekipu koja pojede skoro svaku repku u Europi osim Španjolske i Srbije (ako ima Teodosića i Raduljicu), ali imamo i trenera koji ne valja kurca i to je to. Isto kao i u nogometu.
Kad je Srbima otkazao Miloš mislio da sam ćemo biti prvaci Europe uz mali strah što nam je na čelu repke Aco, i na žalost taj se strah (Aco) pokazao opravdanim.
Babić, Čačić, Petrović...i nema im kraja.

Edited by - usagi77 on 11/09/2017 14:43:05
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 11/09/2017 : 15:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
U nas je jedini problem što stvari treba nazvati pravim imenom.
Realno,niti imamo izbornika,niti igrački roster niti za borbu za medalju,a kamoli bit prvaci.Navijat je ljudski i nadati se i potrebno je,ali neke druge stvari su bitnije.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/09/2017 : 15:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Već drugo EP zaredom događa se ista stvar; u pripremnim utakmicama to izgleda dobro i pobjeđuju se jaki protivnici, a čim dođe prva utakmica nokaut faze na prvenstvu pada se bez ispaljenog metka i gubi preko 20 razlike.
Djelomično je to zbog lošeg trenera a djelomično zbog psihe igrača koji su najlošiji kada je najvažnije, nešto slično se događa u rukometu već godinama, a tako je bilo i u vaterpolu kako je preuzeo Tucak sve do zadnjeg prvenstva kada je i on nešto naučio.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 15:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by usagi77

.
Naši na putu do prvaka Europe danas gaze Ruse najmanje 10 razlike. Bogdanoviću i Šariću nema tko parirati, sve do novog susreta sa Španjolcima.

Zluradost nije lijepa osobina.

Sve ste rekli. Ja bih samo dodao da nije ni Bogdanović savršen. Daleko najboji naš igrač već 4-5 godina, muda do poda, nezaustavljiv šuter 1-na-1, to da. No, Babo je solo igrač, on igra 1 na 5, ne zna druge uključiti u igru, ne zna asistirati, ne zna riješiti udvajanja. Ne želim njega kritizirati, on je i ovako jedan od najboljih igrača u Europi, več ukazati na promašenost koncepta u kojem nam se napadačka igra svodi isključivo na "nađi Bogdanovića". Takav koncept ispadne kao sinoć. Babo zabije svojih 25 koševa, no još više napada propadne jer ga udvoje pa potrošimo cijeli napad da bi netko šutno bezveze preko ruke ili izgubimo loptu. Dok je Simon bio na vrhuncu, prije 2, 3 godine, akcije su išle kroz njega i to je imalo smisla (a i Perasović i Repeša su ipak konretniji treneri od Ace). Simon je bio loš cijelo prvenstvo, a jučer nije ni postojao. Šarić nema još napadačku igru da sa lakoćom može rješavati situacije, šut mu je u najboljem slučaju prosječan, kao i igra leđima, on se za svaku akciju maksimalno potroši da dođe do koša. Ukić više uopće ne gleda prema košu, Tomas je počeo loše i onda se skroz pogubio, centri su odigrali koliko mogu, ali u reprezentaciji nema ni jednog visokog igrača kojemu možeš spustiti loptu u post, centri nam uglavnom pospremaju otpatke. I onda nam se napad svodi na jednog igrača koji solira. Takvu ekipu lako riješi i slabiji tim od Rusije.

Realno, nemamo mi širinu ni toliku kvalitetu, više sam vjerovao u dobar rezultat na prošlom EP nego sad (da se tada Babo i Tomas nisu ozlijedili možda bi od toga nešto i bilo), ove godine se optimizam temeljio na račun lanjskog dobrog izdanja na OI i predolimpisjom turniru, no vidjelo se kroz cijeli turnir da puno igrača nije u lanjskoj formi. Mi smo ekipa u rangu Finske ili Njemačke, što je moglo biti dovoljno i za borbu za medalje da je igra bila dobro posložena i svi na razini, no nije bilo tako.

To je to.
Ne slažen se samo s ovin da je Babo solo igrač. Babo u reprezentaciji igra dobru poziciju ali ima krivu ulogu pa ispada solo igrač. On meni nije igrač od kojega očekujen da radi ekipu boljon, ni da asistira. On je igrač kojen ekipa triba pripremit šut, i od njega očekujen da odradi svoje, odnosno utrpa 25-30 komada, a već će samon svojon pojavon privlačit više pažnje u obrani i otvarat više prostora suigračima. On je najjači kad istrči iz bloka i balun primi u ruke koje su u visini glave, i kad samo trzne šut. Neznan jesmo li to vidili na prvenstvu. Svaki balun koji je primija je spustija i iša u dribling.
Zato mi je Šarić najveće razočarenje. On mi je tip igrača koji bi svojon igron triba radit ekipu boljon.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 11/09/2017 : 16:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Samo da ne bi bilo zabune, ništa ja Bogdanovića ne kritiziram da je on trebao raditi drugačije. On je takav tip igrača kakav je, i vrhunski je. No nije razigravač i ne možemo temeljiti napade samo na igri kroz njega (kao što Rusi mogu kroz Šveda ili npr. Slovenci kroz Dragića ili Dončića, pa čak i Talijani kroz Bellinelija). To je promašeni koncept. Dario isto nije svemoguć. On je all around hustle igrač, što znači da je najbolji kad je tek treća ili četvrta opcija u napadu, kad nije u prvom planu već iz drugog radi sve pomalo, čupa izgubljene lopte, pogađa otvorene šuteve, povlači kontre i asistira prvoj, drugoj ili trećoj napadačkoj opciji. Nema on igru da mu daš loptu i da on to krene sam rješavati na postavljenu obranu - njega treba dovesti u pozicije u kojima se najbolje snalazi, npr da kreće licem prema košu na desnu stranu, da mu se radi pick, no mi smo igrali tako da mu radimo izolacije, nije to njegov forte. No najveći je problem je sa kreatorima, playevi su već opjevani, ali općenito nema igrača koji mogu razigrati momčad. Simon je svoje izgleda odigrao, a ostali na vanjskim pozicijama nemaju razigravačke sposobnosti. I taj problem ostaje. U godinama koje dolaze dobro smo pokriveni na visokim pozicijama i još par godina imamo Bogdanovića. Treba nam obrana na vanjskim pozicijma i razigravači preko kojih ćemo vrtjeti napade. A instant rješenje osim nekog američkog plaćenika se ne nazire.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22372 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/09/2017 : 17:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Nemate razloga za frustraciju. Odigrali ste dobro EM, imali ste zaista peh da vec u osmofinalu udarite na nadmocne Ruse. Da je proslo malo drugacije, mogli ste cak uci i u borbu za medalju. Rusi ce, najvjerovatnije, uzeti zlato.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 17:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Nemate razloga za frustraciju.

Nemamo razloga za frustraciju?
Hrvatska košarka je nepresušni izvor frustracija.

Onda se vukozec čudi šta pričamo o Galisu? Pa o čemu ću pričat?
Zadnjih 25 godina bi najrađe izbrisa ili resetira.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

usagi77
New Member

256 Posts

Member since 26/01/2015

Posted - 11/09/2017 : 17:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send usagi77 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by King Warrior

Nemate razloga za frustraciju.

Nemamo razloga za frustraciju?
Hrvatska košarka je nepresušni izvor frustracija.

Onda se vukozec čudi šta pričamo o Galisu? Pa o čemu ću pričat?
Zadnjih 25 godina bi najrađe izbrisa ili resetira.

Samo pazi da se ne resetiraš kao Aco*

*minuta odmnora pred kraj poluvremena kad objašnjava stanje na terenu "poluvreme smo na egal sad se resetiramo i idemo dalje"...

Edited by - usagi77 on 11/09/2017 17:42:37
Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 11/09/2017 : 18:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message  Reply with Quote
Ne postoji kontinuitet velikih i jakih utakmica kojima se stice iskustvo, rutina i pobjednicki mentalitet.

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati sve nacionalne ligaske titule koje su 2 najbolja igraca, Saric i Bogdanovic, ukupno osvojili u cijeloj karijeri.

O nekakvim medjunarodnim titulama na klupskom nivou ili s reprezentacijom nema naravno ni govora.

Bez svega toga se nista bolje ne moze ni ocekivati.

Jugoplastika je rasturala Evropu godinama, kako neko uoce moze ocekivati nesto od ove reprezentacije.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 11/09/2017 : 19:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Čovjek bi pomislio da sam se nakon dvadeset godina navikao na ispadanje u prvoj eliminacijskoj utakmici i razočaranje kao magarac na batine, ali ...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 20:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Čovjek bi pomislio da sam se nakon dvadeset godina navikao na ispadanje u prvoj eliminacijskoj utakmici i razočaranje kao magarac na batine, ali ...

Neko sa ponosom ističe da 10 godina ne puši ili 5 godina ne pije.
E pa ja tako s ponosom ističen da me već 12 godina košarkaški rezultati ne uzbuđuju. Možda je tome razlog šta su mi više-manje isti ljudi prvo uništili klub, pa onda reprezentaciju.
Jebi ga, za 50 godina ćemo se sićat naših košarkaša isto ka šta se Mađari sićaju "Lake konjice".

Mislin da smo odavno šta se košarke tiče prišli onu crtu nakon koje nema popravka. Gotovo je, otkidali smo nogu, ne može se zalipit nazad

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 11/09/2017 : 20:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Nemojte biti toliko fatalistični :D
Problem je što vi očekujete previše od svojih košarkaša. Ne znam kako vam može pasti na pamet da pričate o medalji s ovim timom, dva kvalitetna košarkaša, par veterana čije je vrijeme prohujalo i pokoji potencijal, to je još tanko. Ali ako, AKO se budu dobro razvijali Bender, Zubac, Žižić, Šarić, sa Bogdanovićem i još ponekim (ima li nade za Hezonju?), tu se onda može početi pričati o nečemu. Mislim stvarno, Planinić? Ukić? Penzioneri Popović, Simon i Tomas? Previše očekujete od ovoga...
Ali opet, nema opravdanja za onakav poraz, to nikako.
Uglavnom, snizite očekivanja i polako, mogla bi se od ovih par nabrojanih mladaca sastaviti ubuduće neka jebena ekipa ;)
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 11/09/2017 : 20:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Zaboravih Tomića, gre'ota je kako je taj momak stavljen na stub srama, bespotrebno. Čovjek vam je bio koristan pod košem nenormalno, još da ga se znalo iskoristiti u napadu kao što to rade s njim u klubu, eh....
Edit: Sjetim se kako je YU prozivala Tomaševića, kao ne zna pogoditi slobodno, maši nekad zicer, a čovjek ovamo stalno dabl-dabl, radilica prava, gine pod košem, vrhunski krilni centar bio.

Edited by - swamp thing on 11/09/2017 20:26:26
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/09/2017 : 20:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Nerazumin sto Ukić radi zadnjih 5 god u repki,taj nemoze pogoditi ni bacvu od 200litara
Al dobro,kosarka nam je teska utopija zadnjih 20god

Da nam je košarka utopija, imali bi svake godine klupskog predstavnika na Final Fouru u Eurolige.
Rječnik u ruke.

Nisam komentirao ništa tokom prvenstva (reko da ne ureknem ), ali idem i ja bacit svojih pet lipa na temu pa ako koga bude bolio falus neka čita.

Prvo, od početka mi je ovo mirisalo na debakl. Trendovima smallbala unatoč (kojeg, uzgred budi rečeno, ne volim) bez krštenog centra otići na turnir je ravno samoubojstvu. No dobro, dva najbolja prospketa u državi (Zubac i Žižić op.a) su odlučili da je za njihovu budućnost važnije ostati u SAD-u dizati utege u teretani nego doći na okupljanje reprezentacije i to je legitimno. Jednom bih oprostio svima, pa i njima. Realno, nemaju košarkaško ime da mogu reći ne svojim poslodavcima. Jer u Europi su klubovi, a tamo su franšize - tvornice novca koje svoje igrače gledaju kao resurse i realno, da smo i mi na njihovom mjestu, ne bi puštali svoje dragocjene talente da si ugroze karijeru na nekom (za njih, Američane) nebitnom natjecanju poput Eurobasketa. Primjer grčkog saveza i Antetokounmpa najzornije prikazuje što NBA kao organzacija jest i koliko je utjecajna i moćna. Dosta da se zamislite što će biti u budućnosti s pozivima i odazivima u reprezentacije.

Dalje, glede Hezonje... Pucajte u mene, ali ja tog momka ne bih zvao ni pod razno. Prvo, jer je definicija toksičnog igrača, a drugo jer ne razumije košarku. Lažno nabijanje samopuozdanja kroz gađanje trica sa 9 metara u Barceloni mu lagano dolazi na naplatu.

To je što se otkaza tiče, likove poput Radoševića i Bilana uopće ne uzimam u ozbiljnu raspravu.

Po pitanju trenutnog rostera tu se nema što dodati. To je to što imamo, to je naš bazen talenata. Igrači u godinama koji imaju vidljive felere i tu bi i puno jača trenerska imena od Ace imala problem da sastave koherentnu igru.
Kolege Ken2 i Nesvrstani su dobro rekli i tu se apsolutno slažem kako nije problem u igračima ni trenerima, nego je korijen Savez bez vizije i klubovi bez infrastrukture i stručnosti.
Usudio bih se reći kako smo, po pitanju sirovog talenta, najbolji od svih država bivše Juge. Međutim, nismo u stanju napraviti finalni produkt, igrača koji je kompletan. Tu su Srbi najbolji, majstori su i znaju košarke. Da su stolari, proizvodili bi najbolje komade namještaja od bukve u nedostatku hrasta.
Zato u njihovim redovima nema panike kad ti otkažu Bjelica, Jokić, Raduljica i Teodosić jer će uskočiti Lučić, Mačvan, Marjanović (ili Štimac, nebitno) i Jović. Bazen talenata je velik i zna se što je reprezentacija. Nema viškova, svi su bitni.
Budimo realni, mi to nemamo. Da se nama ekstratalentirani igrači poput Šarića i Bogdanovića ozlijede, mi bi mogli sjesti i plakati.

Tako da ovi što su došli su stvarno najbolji što imamo za tražene pozicije. Nije problem nikada bio Ukić i njegovi feleri u igri. Da je više Ukića (po pristupu), mi bi danas bili Top 3 reprezentacija Europe bez jebemti. Takav je kakav je, boljeg stvarno nemamo.
E sad, što se tiče toliko puta naglašene pozicije playa... Dajmo loptu u ruke Filipoviću iz Splita neka igra. Neka griješi. Neka proba.
Dajmo loptu Lovri Bašiću iz Zadra. Neka i on sije. Ajmo probati, možda je netko od njih taj.
Opet, kolege su dobro apostrofirali problem i primjetili kako nam ekstra klasa na toj poziciji i ne treba, samo blago iznaprosječan igrač koji zna svoju rolu. Imaš Šarića kao primarnog kreatora, bome i Bender ima štofa, čak mislim da ima i viši plafon.

Mislim da je sad pravo vrijeme za smjenu generacija. Uz dužno poštovanje Žoriću (koji izgleda kao statist za zombija iz The Walking Deada), Ukiću, Tomasu i Popoviću - vrijeme je za rastanak. Od starijih ostaviti samo Simona, jer je idealan za šestog igrača (ustvari, on nam je od bekova i najbolji kreator).
Bogdanović, Šarić i Bender osovina, Žižića i Zubca pozvati (ako se ne odazovu, zauvijek zaključati vrata reprezentacije) i dati im šansu, vidjeti što se može od Slavice napraviti, prokušati kojeg od playeva iz domaće lige. Da ga jebeš, deset igrača skupit možemo, a ona dva mahača ručnicima mogu biti Planinić i Krule (Krule je bog ).

O utakmici nemam što puno za kazati jer svi su vidjeli sve. Čak su stvari i išle povoljno za nas, Mozgov je rano skupio faulove (čak i Kurbanov zbog agresivne obrane na Bogdanoviću) i uz koju ranu, lucidnu odluku trenera (Bender na peticu, recimo) ovo se moglo dobiti. No, Bogdanović ne može sam + što nije kreator (periferni vid mu je ravan nuli, uzgred budi rečeno). Izmusti će on 10 poena na klasu, ali kao što reče kolega Nesvrstani, njegov forte je off ball igra (tko ga je gledao u Wizardsima pred kraj regularne sezone zna o čemu pričam).

Je li mi žao? Je, žao mi je Šarića kojeg tupasti novinar provocira, žao mi je Bogdanovića koji se kida na svakoj utakmici kao da mu je zadnja. Žao mi je čak i Ukića koji guta normabele svaki put poslije ovakvih poraza i što će otići bez reprezentativne medalje u mirovinu.

No, ovo je dobro. Ovo je otriježnjenje. Ovo je pokazatelj da smo postali košarkaška egzotika i da će proći još dosta godina dok se vratimo u elitu. Ako se ikad i vratimo. Jer, realno, u Hrvatskoj se košarka ne gleda. U Hrvatskoj se košarka ne igra. U Hrvatskoj je košarka na aparatima i čeka se odluka bližnjih o iskopčavanju kabela.

Dobro je da smo izgorili, jer samo tako možemo ponovno se rodit. Situacija Feniks.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 11/09/2017 : 20:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Problem je što vi očekujete previše od svojih košarkaša. Ne znam kako vam može pasti na pamet da pričate o medalji s ovim timom, dva kvalitetna košarkaša, par veterana čije je vrijeme prohujalo i pokoji potencijal, to je još tanko. Ali ako, AKO se budu dobro razvijali Bender, Zubac, Žižić, Šarić, sa Bogdanovićem i još ponekim (ima li nade za Hezonju?), tu se onda može početi pričati o nečemu. Mislim stvarno, Planinić? Ukić? Penzioneri Popović, Simon i Tomas? Previše očekujete od ovoga...
Uglavnom, snizite očekivanja i polako, mogla bi se od ovih par nabrojanih mladaca sastaviti ubuduće neka jebena ekipa ;)

Točno.
Rusima je trebalo pružiti jači otpor, ali medalja...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 20:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije to nikakav fatalizam nego triba pogledat realnosti u oči.
Ja svoje predviđanje hrvatske košarkaške budućnosti ne temeljin na rezulatu reprezentacije nego na činjenici da je na školskon igralištu moje osnovne škole 8 koševa na kojima ne igra skoro pa niko a prije 15-20 godina bi neko od ekipe triba doć uru vrimena ranije da uvati prazan koš.
Dalje, ja san 1988. otiša na testiranje za treniranje u Jugoplastici. Mislin da je bilo priko 1000 dice, primilo je 100 i podilio u 4 grupe za trening. Mene primilo, ali san nakon 2-3 selekcije ispa jer nisan bija dovoljno dobar. Istovremeno, treneri mlađih kategorija su išli po osnovnin školama, pa je tako baš trener koji je mene trenira doša u moju osnovnu. Profesor tjelesnoga bi izabra 10 dice za koje je zna da imaju mota za košarku, podilija 5 na 5 i pustija po ure da igraju. Ako bi se pokaza neko zanimljiv trener bi ga zva u klub.
Poanta moje priče da je interes među dicon bija ogroman i da su klubovi ulagali u mlade trenere, i da bi iz te velike baze uvik isplivali dobri igrači.
Moj stariji ima 11 godina i znaš li koliki je interes njegove ekipe za košarku? Kad nekoga od njih pitaš oće li igrat basket gleda te ka debila koji oće igrat kriket.

Danas testiranja da bi uopće dobija priliku trenirat ne postoje.
Trening je 200 Kn misečno, ko voli nek izvoli.
I u košarci i u bilo kojen drugon sportu.
I sad zamisli situaciju koju san napisa kad trener mladih kategorija obilazi osnovne škole i bira talentirane klince i nađe novog Tonija Kukoča a mater ga odjebe jer joj je 200 Kn misečno puno.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 11/09/2017 21:04:36
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 11/09/2017 : 21:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ništa bolje nije ni u ostalim ex-yu zemljama, ta vremena o kojima ti pričaš teško će se vratiti, jednostavno, vremena se mijenjaju, interesovanja se mijenjaju, itd, itd. Ne treba za to vezati ovaj neuspjeh. Stvar je da izvučeš najbolje iz onoga što imaš, a Hrvatska sad nema toliko dobar "bazen" iz kojeg može izvući tim za medalju (iako, ne isključujem da se ona može nekim spletom okolnosti zalomiti, kao što je mogla 2013., ali ne može se razmišljati o medalji kao nečemu što tim zaslužuje po imenima). A vi uporno mislite da ste (sad) imenima pri vrhu evropske i svjetske košarke (generalizujem, naravno, ima i ljudi koji otpočetka realno posmatraju stvari). A to niste, imate potencijala, ali još ste neki viši srednji nivo, takoreći. Bez ljutnje, ne mislim podcjenjivati, čisto moje mišljenje.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 11/09/2017 : 21:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Samo netko tko prati NBA preko naših portala misli da su naši imali dobru sezonu.
I Bogdanović i Šarić su među 10 najlošijih obrambenih igrača na svojim pozicijama (vidjelo se to i sinoć).
ESPNov tim je napravio listu igrača prema naprednim statiatikama. Na vrhu je LeBron, a zadnji (468) je Hezonja. Svi naši osim Šarića su ispod 400. mjesta.Sve te statistike treba uzeti uz zrno soli, ali nešto ipak govore. Jedini naš igrač kojeg smatraju potencijalnom zvijezdom je Bender, ostali spadaju u red igrača za rotaciju.
Bogdanović i Šarić su meni jako dragi igrači, ali jednostavno nisu toliko dobri da mogu pobjeđivati sami i bez sustava.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/09/2017 : 21:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Normalno, jer ih ubija manjak atleticizma. Kuže oni obranu, imaju i volje, ali nemaju noge za odigrati istu.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 21:20:46  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ništa bolje nije ni u ostalim ex-yu zemljama, ta vremena o kojima ti pričaš teško će se vratiti, jednostavno, vremena se mijenjaju, interesovanja se mijenjaju, itd, itd. Ne treba za to vezati ovaj neuspjeh. Stvar je da izvučeš najbolje iz onoga što imaš, a Hrvatska sad nema toliko dobar "bazen" iz kojeg može izvući tim za medalju (iako, ne isključujem da se ona može nekim spletom okolnosti zalomiti, kao što je mogla 2013., ali ne može se razmišljati o medalji kao nečemu što tim zaslužuje po imenima). A vi uporno mislite da ste (sad) imenima pri vrhu evropske i svjetske košarke (generalizujem, naravno, ima i ljudi koji otpočetka realno posmatraju stvari). A to niste, imate potencijala, ali još ste neki viši srednji nivo, takoreći. Bez ljutnje, ne mislim podcjenjivati, čisto moje mišljenje.

Nije to nikakvo podcjenjivanje s tvoje strane, dapače.
Razlog mome umjerenome optimizmu pred ovo prvenstvo nije kvaliteta igrača. Mi smo upravo ovo šta ti kažeš viši srednji nivo.
Ja san virova u uspjeh jer san virova u motivaciju. Danas kad svaka budala otkazuje nastup reprezentaciji očekiva san od ovih koji su tu da su na 100% a mi primimo 100 koševa???
Iskreno, ja ne mislin da smo nešto ekstra ali san bija uvjeren da ćemo protiv svakoga igrat utakmice na nož. Ovo je bilo grozno.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 21:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo netko tko prati NBA preko naših portala misli da su naši imali dobru sezonu.
I Bogdanović i Šarić su među 10 najlošijih obrambenih igrača na svojim pozicijama (vidjelo se to i sinoć).
ESPNov tim je napravio listu igrača prema naprednim statiatikama. Na vrhu je LeBron, a zadnji (468) je Hezonja. Svi naši osim Šarića su ispod 400. mjesta.Sve te statistike treba uzeti uz zrno soli, ali nešto ipak govore. Jedini naš igrač kojeg smatraju potencijalnom zvijezdom je Bender, ostali spadaju u red igrača za rotaciju.
Bogdanović i Šarić su meni jako dragi igrači, ali jednostavno nisu toliko dobri da mogu pobjeđivati sami i bez sustava.

Niko ne može pobjeđivat bez sustava.
Možda LeBron.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/09/2017 : 21:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Nije to nikakvo podcjenjivanje s tvoje strane, dapače.
Razlog mome umjerenome optimizmu pred ovo prvenstvo nije kvaliteta igrača. Mi smo upravo ovo šta ti kažeš viši srednji nivo.
Ja san virova u uspjeh jer san virova u motivaciju. Danas kad svaka budala otkazuje nastup reprezentaciji očekiva san od ovih koji su tu da su na 100% a mi primimo 100 koševa???
Iskreno, ja ne mislin da smo nešto ekstra ali san bija uvjeren da ćemo protiv svakoga igrat utakmice na nož. Ovo je bilo grozno.

+1
Točno ovo boldano. Mislilo se da će inat proradit. Ali jebat ga kad si kratak sa ljudstvom.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 11/09/2017 : 21:29:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
I za kraj, samo još jedna stvar...
Po n-ti puta ću kazat - ako je predsjetništvo HNS-a podružnica HDZ-a, onda mu je predsjedništvo HKS-a njegova središnjica.
Di god da zagrebali po pitanju problematike u košarci, svi će vas putevi dovesti na isti cilj. Politika se žestoko uhljebila u sport, a u košarci stoluje praktički od osamostaljenja.
Karcinom je bila Cibona, a svi ostali klubovi koji su htjeli biti Cibona (i u tu svrhu trošili božju kišu para, najčešće poreznih obveznika) vođeni lokalnim moćnicima su postali njezine metastaze. Začarani krug.

Jedino rješnje je start ispočetka. Da se mene pita, odjebali bi ABA ligu i igrali domaće prvenstvo pa ko iskoči.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 21:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

I za kraj, samo još jedna stvar...
Po n-ti puta ću kazat - ako je predsjetništvo HNS-a podružnica HDZ-a, onda mu je predsjedništvo HKS-a njegova središnjica.
Di god da zagrebali po pitanju problematike u košarci, svi će vas putevi dovesti na isti cilj. Politika se žestoko uhljebila u sport, a u košarci stoluje praktički od osamostaljenja.
Karcinom je bila Cibona, a svi ostali klubovi koji su htjeli biti Cibona (i u tu svrhu trošili božju kišu para, najčešće poreznih obveznika) vođeni lokalnim moćnicima su postali njezine metastaze. Začarani krug.

Jedino rješnje je start ispočetka. Da se mene pita, odjebali bi ABA ligu i igrali domaće prvenstvo pa ko iskoči.

Srića pa je bar rukomet bez HDZ-a

Inače, fascinantno kako je HDZ opčinjen sporton, a šta god dotaknu useru.
Reka bi čovik da je to jednostavno nemoguće, ali saveze vode gore nego državu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 11/09/2017 21:35:30
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 11/09/2017 : 21:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

ESPNov tim je napravio listu igrača prema naprednim statiatikama. Na vrhu je LeBron, a zadnji (468) je Hezonja.

Ernie ovo nema veze s tobon ovo quotan zbog kena

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page
Page: of 168 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000