Author |
Topic |
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Member since 12/01/2006 |
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8188 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 19/10/2017 : 11:01:23
|
nadam se da mi neće nešto iskrsnuti i da ću biti na otvorenju izložbe ono što mene kod edvina fascinira je ta razina kvalitete koju je dosegao prije tridesete godine teško je uopće zamisliti kakav bi on danas bio crtač vjerojatno među najboljima na svijetu |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Posted - 19/10/2017 : 11:09:04
|
quote: Originally posted by ken2
nadam se da mi neće nešto iskrsnuti i da ću biti na otvorenju izložbe ono što mene kod edvina fascinira je ta razina kvalitete koju je dosegao prije tridesete godine teško je uopće zamisliti kakav bi on danas bio crtač vjerojatno među najboljima na svijetu
Ako i ne uspijes doc na otvorenje, vazno je jedino da odes pogledati izlozbu. I da, bio bi sigurno medju najboljim crtacima na svijetu danas. Na izlozbi ces moci vidjeti koliko je dobar bio vec sa 16 godina. :) |
https://www.facebook.com/goransudzuka |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8188 Posts
Posted - 19/10/2017 : 11:13:53
|
izložbu ću sigurno pogledati a za otvorenje ću se potruditi doći i 'očistiti' svoj raspored |
|
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19757 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8188 Posts
Posted - 26/10/2017 : 22:36:52
|
izložba je sjajna i ogromna i moram priznat da sam najviše proučavao njegove izložene radove iz perioda 1985-88 - dakle od 16 do 19 godina starosti nevjerojatno koja je to razina kvalitete za jednog dječaka u biti, da je eddy živ, sav materijal s ove izložbe bi se mogao svrstati pod rane radove jednog od najvećih strip crtača današnjice |
Edited by - ken2 on 26/10/2017 22:37:24 |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Raven84
Senior Member
Croatia
1324 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 27/10/2017 : 08:22:10
|
Izložba je fantastična. Pogotovo mi je bilo super vidjeti te rane radove i stvari koje nikad nisam vidio. Nije mi jasno zašto drugi Koko album nije nikad reprintiran. Ko ne ode na ovo ne zna što je propustio. |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2852 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 27/10/2017 : 09:31:32
|
Oduševljen sam izložbom. Zahvalio sam se sinoć uživo Edvinu i Džuki na trudu uloženom da izložba bude ovako dobra, ali treba to ponoviti i na forumu. Drago mi je i da je na otvaranje došlo toliko ljudi.
I ja sam se na izložbi najviše zadržao na tim ranim radovima i reakcija mi je bila ka i Kenova. Nevjerojatno dobro za jednog dječaka.
Nadam se da ćemo neke (sve) od izloženih tabli vidjeti u nekom novom izdanju. |
|
|
Manabo
New Member
262 Posts
Member since 28/08/2013 |
Posted - 27/10/2017 : 10:30:05
|
Slažem se s prethodnicima. Sjajna izložba, zaista se ima što vidjeti. Svi koji vole strip, obavezno moraju otići pogledati, ako su u mogućnosti. Mali savjet onima koji nisu bili, a namjeravaju ići - uzmite si dovoljno vremena! |
|
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 27/10/2017 : 11:10:54
|
Super mi je vidjeti da je Biukovic napokon dobio retrospektivu kakvu je zasluzio, ali mi nije ni najmanje zabavno vidjeti kakvu je kustosicu dobio. Ovo je zlocin:
"Strip crtač kojem odajemo priznanje retrospektivnim izborom radova izložbom u Galeriji Klovićevi dvori od listopada do prosinca 2017. podrazumijeva valorizaciju i sažimanje njegova kreativnog raspona uz selektivnu interpretaciju opusa zahvaljujući suradnji s Goranom Sudžukom, strip crtačem, scenaristom i Eddyjevim prijateljem. Izborom radova pokazalo se da je između više od osam stotina originala gotovo svaki pojedinačno jednako vrijedan. Dakako da niti jedan izbor, a pogotovo kada je u pitanju autor koji je kratko stvarao zaustavljen na pragu umjetničke zrelosti bolešću, ubrzo i nepovratno izgubljen za povijest stripa i ilustracije, nije jednostavan. Izložba nas vodi putem umjetničke kronologije nastanka reprezentativnih Eddyjevih radova s fokusom na kvalitetu probranih radova i tematski izabranih dionica prilagođenih našoj publici. Uz zahvalnost autorima, suradnicima i jedinome nasljedniku Dariu Cvirnu – za ukazano nam povjerenje i jedinstvenu mogućnost uvida u Edvinov vrijedan opus, unaprijed se radujemo i monografiji što je priprema scenarist i znalac stripa Darko Macan, pri tome također jedan od scenarista s kojima je Edvin od početka surađivao. Svijet dječaka što je odrastao osamdesetih godina XX. stoljeća u Zagrebu na adresi Đure Jakšića 22, pratimo kroz crteže u tušu i olovci, crno-bijele i u bojama, temperama i drugim slikarskim tehnikama na papirima, kartonima, kroz promišljene prijedloge i skice, grafička rješenja i (bez)brojne table stripova od kojih je brojne zamišljao već „ranih osamdesetih“. Puno puta spomenut je njegov prerani odlazak, a ostao je do danas neobrađen opus što je ostavio za sobom – upravo to ovom prigodom ispravljamo, te ujedno najavljujemo nove značajne dionice posvećene devetoj umjetnosti u našoj galeriji." |
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19757 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 27/10/2017 : 13:43:52
|
Zadovoljan odazivom ljudi na otvorenje. Doći ću još jednom da bolje pogledam radove.
Možda sam nešto propustio, ali nisam najzadovoljniji medijskom popraćenošću.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10393 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Posted - 28/10/2017 : 17:13:28
|
Hvala svima koji ste dosli! Vi ostali, imate jos gotovo mjesec i pol dana, pa nemojte da vam poslje bude zhao shto ste ju propustili. :) Katalog i plakat mozete kupiti u ducanu galerije. culture vulture - ni ja nisam zadovoljan sa svim shto (ni)je napravljeno, ali na neke stvari jednostavno nisam mogao utjecati. |
|
|
vjeran33
Starting Member
Croatia
75 Posts
Member since 03/10/2012 |
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9418 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 12/11/2017 : 16:00:55
|
Bio sam na izložbi jučer i dolična je! Ogromna! Baš me iznenadilo. Posebno su mi bili zanimljivi raniji radovi koje nisam imao priliku do sada vidjeti.
Koliko ima toga i da li bi se moglo to nekad sakupiti u neku knjigu? Ili recimo ovo humoristično i raštrkano po Patku poput Salvatorea i Funny Comixa? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Posted - 12/11/2017 : 17:24:45
|
quote: Originally posted by Deers
Bio sam na izložbi jučer i dolična je! Ogromna! Baš me iznenadilo. Posebno su mi bili zanimljivi raniji radovi koje nisam imao priliku do sada vidjeti.
Koliko ima toga i da li bi se moglo to nekad sakupiti u neku knjigu? Ili recimo ovo humoristično i raštrkano po Patku poput Salvatorea i Funny Comixa?
Hvala, Deers! :) Kad zavrsi izlozba, pa kad stavimo sve na hrpu, mislim da bi bilo dovoljno materijala za neki album sa svim tim rashtrkanim i kratkim stvarima. Brijem da izdavaca nece bit tesko nac. :) |
|
|
zarmix
New Member
254 Posts
Member since 30/05/2012 |
Posted - 12/11/2017 : 17:41:23
|
quote: Originally posted by dzuka
Koliko ima toga i da li bi se moglo to nekad sakupiti u neku knjigu? Ili recimo ovo humoristično i raštrkano po Patku poput Salvatorea i Funny Comixa?
Hvala, Deers! :) Kad zavrsi izlozba, pa kad stavimo sve na hrpu, mislim da bi bilo dovoljno materijala za neki album sa svim tim rashtrkanim i kratkim stvarima. Brijem da izdavaca nece bit tesko nac. :)
Bilo bi zanimljivo i da se objave i nedovršeni radovi. |
|
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Posted - 12/11/2017 : 17:57:43
|
quote: Originally posted by zarmix
quote: Originally posted by dzuka
Hvala, Deers! :) Kad zavrsi izlozba, pa kad stavimo sve na hrpu, mislim da bi bilo dovoljno materijala za neki album sa svim tim rashtrkanim i kratkim stvarima. Brijem da izdavaca nece bit tesko nac. :)
Bilo bi zanimljivo i da se objave i nedovršeni radovi.
to tek treba vidjeti. dosta toga ima sad u katalogu i monografiji. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 12/11/2017 : 18:46:18
|
Nazalost na Interliberu nismo stigli doci (prioriteti vecine izgleda, mada sam si ju zelio vidjeti). A cisto sumnjam da cu do 5. prosinca ponovno u Zagabriju.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Topic |
|