Author |
Topic  |
Dwayne_Looney
Advanced Member

7146 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 22/12/2017 : 21:59:21
|
quote: Originally posted by anto
quote:
Veseli četvrtak U 2018. sigurno ne. Možda i uopšte ne. Prevelik je to zalogaj, a na primeru upravo "Doline terora" čitaoci su nam jasno stavili do znanja da ih ne zanimaju mnogo izdanja sa toliko teksta. :) Свиђа ми се · Одговорите · 3 · 25. новембар у 17:18
pa što opet stavite brdo teksta? (292 str. : ilustr. ; 32 cm)
Ovo je njihov odgovor na što? |
loading...
|
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2328 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 23/12/2017 : 00:14:53
|
quote: Originally posted by anto
quote:
Veseli četvrtak U 2018. sigurno ne. Možda i uopšte ne. Prevelik je to zalogaj, a na primeru upravo "Doline terora" čitaoci su nam jasno stavili do znanja da ih ne zanimaju mnogo izdanja sa toliko teksta. :) Свиђа ми се · Одговорите · 3 · 25. новембар у 17:18
pa što opet stavite brdo teksta? (292 str. : ilustr. ; 32 cm)
Najbolje je - opali po (valjda nepismenim) čitaocima. A ne po onom, ko je odlučio da objavi ovo izdanje u ovakvom obliku. U prevodu - zaslužuju li ove Teksove priče ovakvo izdanje?
Čini mi se, da ovo više priliči sabranim delima Magnvsa - nego Teksovim gigantima. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 23/12/2017 : 01:07:32
|
nisam ništa izvadio iz konteksta - a na primeru upravo "Doline terora" čitaoci su nam jasno stavili do znanja da ih ne zanimaju mnogo izdanja sa toliko teksta - ovde su veseljaci lepo rekli da nas čitaoce ne zanima previše teksta/dodataka,ali su ga opet stavili i u drugi broj. |
Markose,do neba ti hvala!!! |
Edited by - anto on 23/12/2017 01:07:46 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1087 Posts
Member since 30/06/2015 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
|
morski
Senior Member

2679 Posts
Member since 09/08/2014 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19578 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 28/12/2017 : 03:16:19
|
Odlican Stano...jos nije Dilan za bacanje. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Posted - 28/12/2017 : 07:20:12
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by kasper
ako mi i ovaj dd ne valja, stavljam tacku na dd u celosti
Nije ti legao Duboki svemir?
govno na kvadrat |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 28/12/2017 : 07:34:45
|
izasao je i napoleon 9, i marti 2 obojeni program, to jest, mogu se naruciti...
nego, sta mislite, koliko ce jos brojeva napoleon ici kao kiosk izdanje, dok ga ne prebace u knjige poput dampira, dragonera... |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 28/12/2017 : 12:38:45
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
izasao je i napoleon 9, i marti 2 obojeni program, to jest, mogu se naruciti...
nego, sta mislite, koliko ce jos brojeva napoleon ici kao kiosk izdanje, dok ga ne prebace u knjige poput dampira, dragonera...
Moguće je da će se inatiti do kraja bez obzira na to kakva je prodaja.Potez poput onog sa Dampyrom bi značio da urednici moraju da priznaju svoju veliku grešku, a to se nikada neće desiti jer svi znamo koliko su oni "savršeni". Da ne rade baš potpuno u interesu njihove firme pokazuje i situacija sa Mister No i Marti Misterija knjigama gde je većina njih već odavno rasprodata, a uz to se i odlično prodaju po aukcijama (znači potražnja za njima je sasvim dobra). Isto tako, dosta čitalaca je istaklo želju da vidi Teks Odabrane priče (znači redovnu seriju gde je Dnevnik ionako dosta toga preskakao), a ne raznorazna sporedna izdanja ovog junaka od kojih je recimo Strip agent već izdao dosta toga i to sada može da se kupi i u srpskim striparnicama po sasvim solidnoj ceni, da ne spominjem sajmove, salone stripa, aukcije.....Jedino se slažem da pokretanje Teks Odabranih priča sada kada su već pokrenute i druge Teks edicije nema nikakvog smisla i da više nema poente to tražiti, ali da se izabralo to ranije umesto ovoga što sada izlazi, bila bi druga priča.
Imaju tu sreću da se gazda firme ne interesuje previše za sve ovo, pa dotični urednici mogu da rade šta im se prohte, mada baš bi me zanimalo šta bi se desilo kada bi gazda jednom odlučio da se malo uputi u neke stvari i vidi da se ne radi baš sve u interesu njegove firme. Inače, smatram da je Veseli četvrtak odličan izdavač sa svim zaposlenima koji kod njih rade, pogotovo u poslednje vreme bez obzira na ritam izlaska nekih izdanja (za šta je dosta i do štamparija), smatram da su i dotični urednici predani radu, reklamiranju stripa i da vuku i dobre poteze, međutim njihova malo poveća sujeta i lični afiniteti su ono što pravi probleme. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Posted - 28/12/2017 : 13:30:01
|
imam prvih 8 brojeva napoleona ali nisam nijednom od njih ni skinuo celofan pa da provjerim da li ima tiraz...vjerovatno je za koju hiljadu manji nego sto su imali ili imaju tex, mister no, dampir, bred b. marti, a da ne spominjem zagora i dilana. a siguran sam i da su autorska prava manje placena nego za dampira, mister noa, martija pa je i minus manji u odnosu na dampira, a da ne spominjem da dampir sa specijalima, maxijima i redovnom serijom ide trenutno oko brojke od 250 stripova dok napoleona trebaju jos samo 45 brojeva izdati.. |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2328 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 28/12/2017 : 14:14:37
|
quote: Originally posted by maelstrom
Moguće je da će se inatiti do kraja bez obzira na to kakva je prodaja.Potez poput onog sa Dampyrom bi značio da urednici moraju da priznaju svoju veliku grešku, a to se nikada neće desiti jer svi znamo koliko su oni "savršeni".
Imaju tu sreću da se gazda firme ne interesuje previše za sve ovo, pa dotični urednici mogu da rade šta im se prohte, mada baš bi me zanimalo šta bi se desilo kada bi gazda jednom odlučio da se malo uputi u neke stvari i vidi da se ne radi baš sve u interesu njegove firme.
Svete reči... Sve dok može zarada od Dilana i Zagora da se prebacuje za pokrivanje minusa na njihovim "superidejama", dotle će sve funkcionisati. A moći će - zahvaljujući ovom što si naveo u drugom pasusu... |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 28/12/2017 : 15:04:37
|
imam prvih 8 brojeva napoleona ali nisam nijednom od njih ni skinuo celofan pa da provjerim da li ima tiraz...vjerovatno je za koju hiljadu manji nego sto su imali ili imaju tex, mister no, dampir, bred b. marti, a da ne spominjem zagora i dilana. a siguran sam i da su autorska prava manje placena nego za dampira, mister noa, martija pa je i minus manji u odnosu na dampira, a da ne spominjem da dampir sa specijalima, maxijima i redovnom serijom ide trenutno oko brojke od 250 stripova dok napoleona trebaju jos samo 45 brojeva izdati..
Da, dobro si napisao, verovatno su prava za Napoleona jeftinija, a i tiraž je sigurno nešto manji. Zapravo, niko ne zna koliki je realni tiraž bilo kog izdanja Veselog četvrtka, gotovo je izvesno da se i kolekcionarska izdanja ne drže kruto na cifri od 500 primeraka i da i među njima ima određenih razlika.Mnoge činjenice ukazuju na to, znamo i koliko su problema imali ranije sa kolekcionarskim izdanjima koja su se naprasno počela pojavljivati sva "sveža" na aukcijama po izuzetno povoljnim cenama.Srećom, ti crni dani su iza nas.
Trenutno je situacija takva da je sem izdanja za koje znamo da će se svakog četvrtka pojaviti na kioscima, sve ostalo totalno obavijeno maglom, dosta toga je započeto (i previše), ali i skoro sve veoma sporo ide dalje. Opet, ja sam im veoma zahvalan pre svega baš na tim kiosk izdanjima za koje znam da ću ih svakog četvrtka videti u trafikama.Kvalitet izdanja je sada takođe veoma dobar, promenjeni su i dizajni edicija i to je lepo videti jer ukazuje na nečiji trud.
Na kraju, ono što Veselom četvrtku možda i najviše fali je jedan ozbiljan web-site, ipak ima razlike kada svoj rad prezentuješ na taj način ili preko facebook stranice (koja naravno i uz web-site može uporedo da funkcioniše). |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Posted - 28/12/2017 : 15:15:52
|
Inače kada su u pitanju kolekcionarska izdanja, ako ništa drugo, posle velikog Teks specijala Patagonija verovatno će gurati još jedan obojeni program i to pretpostavljam sa Dilan Dogom (dakle posle ovog Martijevog obojenog koji je već gotov) i onda bi po svoj logici sledeći na redu trebalo da budu ili Dampyr knjiga ili Dragonero knjiga.Jedino je pitanje kada će biti odštampano to i naći se u prodaji, može da bude u februaru, ali može i tek u maju.Vreme će već reći svoje. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Posted - 28/12/2017 : 16:15:20
|
imam prvih 8 brojeva napoleona ali nisam nijednom od njih ni skinuo celofan pa da provjerim da li ima tiraz...vjerovatno je za koju hiljadu manji nego sto su imali ili imaju tex, mister no, dampir, bred b. marti, a da ne spominjem zagora i dilana. a siguran sam i da su autorska prava manje placena nego za dampira, mister noa, martija pa je i minus manji u odnosu na dampira, a da ne spominjem da dampir sa specijalima, maxijima i redovnom serijom ide trenutno oko brojke od 250 stripova dok napoleona trebaju jos samo 45 brojeva izdati..
znači ne čitaš napoleona?
šteta dobar strip
|
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 28/12/2017 : 16:27:42
|
quote: Originally posted by going going
ako mi i ovaj dd ne valja, stavljam tacku na dd u celosti
Nije ti legao Duboki svemir?
govno na kvadrat
Ne bih ga bas nazvao govnom, ali da je potpuno prosecna prica i ni po cemu posebna to se slazem. Cak i bespotrebna. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Posted - 28/12/2017 : 20:30:18
|
quote: Originally posted by zeljko
quote: [i]Originally posted by zlatan b
znači ne čitaš napoleona?
šteta dobar strip
nisam ga jos citao...imam onaj prvi broj od mavericka pa cu njega procitati da vidim o cemu se radi...ne bih celofan skidao sa VC...
inace imam tako neku praksu da pocnem citati neki serijal, i obicno procitam samo prvi broj i onda godinama ne diram taj serijal...dosad sam samo prvi broj citao: brendon, ken parker, jan dix, judas, bela i bronko, lukas, psdz, pola the secreta, 30 stranica saguara...geu stao na broju 5, dampir na broju 4... imao sam u planu poceti i demiana, skriveno lice, adam w. i morgan losta, ali evo, dacu sansu napoleonu pa da vidim je li icemu... |
Edited by - zlatan bihac on 28/12/2017 20:34:31 |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Posted - 29/12/2017 : 07:39:48
|
vezano za vc kolekc. izdanja: po meni su sa dragonerom pogrijesili sto nisu isli sa njim kao obicno kiosk izdanje jer sam siguran da bi se i vise nego dobro prodavao zbog te lord of rings/hobiti tematike koja je jako popularna, sigurno bi nasao veliki broj fanova i bio bi hit na kioscima. mislim da im je one shot ovog stripa to pokazao od prije 10-ak godina...dalje, sigurno bi i obojeni program sa ovim sad junacima sta idu mogao i trebao proci kao kiosk izdanje, veci tiraz, malo manje luksuzan, nesto manja cijena... tex giganti su mogli ici sc, bez toliko teksta, po uzoru na ludens gigante, i sa nekim drugim brojem za pocetak koji je rjedji od ovog magnusovog...vjerujem da ce patagonija bolje proci..knjige mister no, tex, marti od 600-700 stranica su morale ici u hc. |
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 29/12/2017 : 09:56:24
|
Dragonero ne bi imao nikakve šanse na kiosku. Niti Teks OP niti bilo šta slično. To su samo puste želje malog broja forumaša. Teks giganti bez tekstualnih priloga vec postoje za one koji ih baš žele, a i ti tekstovi ne menjaju ozbiljnije cenu izdanja. Odabir? Magnus je i više nego logičan izbor jer ljudi u Srbiji ga vole zbog AF. Šira publika, mislim, opet ne računam usku forumašku zajednicu. Da li je neki drugi redji ili ne, nema veze. Ljudi koji su mahom kupili Magnusa uglavnom niti znaju niti ih zanima da postoji nešto što se zove Strip agent iz Hrvatske. Otud i neka potreba da ti ljudi tekstovima i esejima malo zagrebu dublje u ovaj svet.
|
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
Topic  |
|