Jednostavno natjecanje. Repke podijeljene u Lige. A = 1 liga, B= 2 liga itd. Prvaci grupa idu u viši rang, zadnji u grupama ispadaju u niži rang. Prvaci grupa u A ligi znači njih četvoro bori se za prvaka LIge nacija. Prvak osvaja puno love i direktan plasman na slijedeći EURO.
Jednostavno natjecanje. Repke podijeljene u Lige. A = 1 liga, B= 2 liga itd. Prvaci grupa idu u viši rang, zadnji u grupama ispadaju u niži rang. Prvaci grupa u A ligi znači njih četvoro bori se za prvaka LIge nacija. Prvak osvaja puno love i direktan plasman na slijedeći EURO.
Sad mi tek ništa nije jasno. Hajde jednostavno, jel ovo treće natjecanje, ima li titula ili su zapravo kvalifikacije za EURO samo su smislili novi naziv?
P.S. Sad mi je malo jasnije ali i dalje mislim da je smeće, plod nemile želje za zaradom.
Ima titula-Prvak Lige nacija a između ostalog nagrada je i direktan plasman na slijedeći EURO i lova. Sve ostalo ostaje isto (kvalifikacije, EURO...). U terminima kad su se igrale prijateljske - Hrvatska će umjesto s npr. Lihtenštajnom ili Mađarskom igrati s Engleskom i Španjolskom u utakmicama koje imaju natjecateljski karakter
U terminima kad su se igrale prijateljske - Hrvatska će umjesto s npr. Lihtenštajnom ili Mađarskom igrati s Engleskom i Španjolskom u utakmicama koje imaju natjecateljski karakter
To bi isto tako moglo da znaci da ce ujedno i da gubi bodove na FIFA listi jer ce (najvjerovatnije) da izgubi te meceve i tako ce pasti na listi, sto je automatski dodatni problem kod narednog izvlacenja za EP ili SP? Komedija, kazem ja.
Na FM17 je ovo izašlo prije nego što je UEFA javno objavila program prije par mjeseci. Izgleda da je Football Manager nešto kao Simpsoni u svijetu zavjera.
Komedija jer manje repke odvajaju od većih, npr. ne može jadna Makedonija ni dogovorit pripremni meč s nekim većim nego će igrati s ovim konobarima pa onda u kvalifikacije. Ali dobro, više ni te kvalifikacije nisu noćna mora kad na Euro pola Europe ulazi.
U terminima kad su se igrale prijateljske - Hrvatska će umjesto s npr. Lihtenštajnom ili Mađarskom igrati s Engleskom i Španjolskom u utakmicama koje imaju natjecateljski karakter
To bi isto tako moglo da znaci da ce ujedno i da gubi bodove na FIFA listi jer ce (najvjerovatnije) da izgubi te meceve i tako ce pasti na listi, sto je automatski dodatni problem kod narednog izvlacenja za EP ili SP? Komedija, kazem ja.
Ne slažem se da je komedija. Zašto bi Hrvatska gubila od Španjolske ili Engleske....nije ni prije. A bodovi od Lihtenštajna u prijateljskima..ako na tome treba graditi status... Svima je dostupan A razred samo to treba zaslužiti. Ovo je super osmišljeno....zanimljive tekme, natjecateljki karakter, privlačne nagrade. A kome nije do ovih utakmica na visokoj razini neka gledaju III HNL - valjda to neće biti komedija :)
Kako god okreneš uvijek će netko biti ZA,a netko PROTIV. Ja to pokušavam gledati sa navijačke strane-bit će dobrih utakmica za pogledati,navijat ću za koga mi se hoće navijati,a tko će što osvojiti-njihova stvar. Od toga žive,i to jako dobro žive,pa neka igraju. Niti će mene netko pitati kako spajam kraj s krajem niti ću ja njih pitati gdje su zamračili pare od poreza...