forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2639 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 01/03/2018 : 14:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:
Originally posted by VALTER

Meni je nepojmljivo da se jedno pučko, nepretenciozno izdanje - loša, brzinski odrađena boja, tri sveske upakirane u jednu knjigu, sve s namjerom da se prodaje u tjednom ritmu uz novine - ovdje predstavlja kao "luksuz i savršenstvo". Samo zato što u domaćoj varijanti ima tvrde korice.

jer smo mi nacija kretenskih snobova.
zasto to ne iskoristiti? koristi vlast, zasto ne bi i izdavac?
posve razumljivo.

VALTER da nije dijametralno suprotnog politickog uvjerenja od mene bi mi bio idol. Bravo i naklon

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17036 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/03/2018 : 14:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

Meni je nepojmljivo da se jedno pučko, nepretenciozno izdanje - loša, brzinski odrađena boja, tri sveske upakirane u jednu knjigu, sve s namjerom da se prodaje u tjednom ritmu uz novine - ovdje predstavlja kao "luksuz i savršenstvo". Samo zato što u domaćoj varijanti ima tvrde korice.

jer smo mi nacija kretenskih snobova.
zasto to ne iskoristiti? koristi vlast, zasto ne bi i izdavac?
posve razumljivo.

Tako je, 100%.
Na veliku žalost.
Go to Top of Page

Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2639 Posts

Member since 02/03/2014

Posted - 01/03/2018 : 14:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Giuda Ballerino a Private Message  Reply with Quote
I onda slusas snobizam o skupocijenom izdanju koje se ne posudjuje nikom od strane panja sa ferrovie

Kaizoku ou ni ore wa naru!
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2271 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 01/03/2018 : 14:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Ljudi moji, još je LL Zagor vrlo povoljan za razliku od njihovog grabež MNo ili Texa. A tek MM? To je tek grabež na kvadrat. Ali lijepo ste to gore obrazložili. Kad se može zašto ne.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/03/2018 : 15:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Cijena Texa u boji vrhunska je sramota za sve.
I onog tko proda i onog tko kupi. Zasluzuje sve najgore.
Postoji granica koja se nije smjela prijeći za ovu vrstu stripa u ne znam kakvom obliku.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/03/2018 : 15:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nabavio sam par brojeva LL Zagora ali ne mogu progutati šugavo odrađen kolor tako da sam odustao.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/03/2018 : 15:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
To je nazalost nesto sto ni u US Zagoru nije moglo drukcije.
Da je Well Bee to mogao bojiti, ah divote...
Stvarno je losa ta boja.
Srecom ce Lost World i Demon ludila ici u Signature, c/b ediciji.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14742 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/03/2018 : 15:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

S ovim se i ja slažem, to je tako kada nema dovoljno dobre konkurencije.
Da stave cijenu za svaku knjigu 250 kn, bile bi rasprodane.

Iznenađen sam koliko ljudi je odustalo od LL zagora a pogotovo što je Solar odustao.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13211 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 01/03/2018 : 16:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24
Iznenađen sam koliko ljudi je odustalo od LL zagora a pogotovo što je Solar odustao.

Čitam komentare i mislim da se ljudi zezaju, kad vidim da i Solar tako misli bio sam se baš nabrijao na ovo, sad ne znam što da mislim. Zar je zaista tako loše? Kad budem išao u SNK, baš ću pitat da vidim to izdanje uživo i da malo prolistam.

Koliko sam vidio, onaj popratni sadržaj sa slikama mi lijepo izgleda.

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14742 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 01/03/2018 : 16:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Ako ti se sviđa, da si jedini koji uzima, uzmi!
Ja imam par knjiga i dalje sam u nedoumici da li da uzmem ili nei to samo zato jer je neko cvrkutalo na forumu reklo da boja nije za bonelli,toliko se loše misli ukorijene u podsvijesti
Jedini pravi i ispravni način je da uzmeš u ruku, vidiš i postupaš onako kako se isključivo tebi sviđa!
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13211 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 01/03/2018 : 17:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Da, donijet ću svoj konačni sud kad to sam vidim uživo inače, danas sam listao malo one Zagor Kolor izdanja, naslove 1: "Duhovi kapetana Fishlega" te 4. "Tajna pukovnika Perryja" i kolor mi se baš sviđa.

Pa sam se pitao jel slično tako ovdje u Libellus knjigama.. jasno mi je da se razlikuju stvari koje su zamišljene u startu da imaju kolor, a drugo stvari koje su probitno zamišljene kao c/b pa se naknadno oboje..

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17036 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 01/03/2018 : 18:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ako ti se sviđa kolor u Ludensu, svidjet će ti se i Libellusov.
S tim da je meni bolji Ludensov, ako je samo o koloru riječ.
I ja mislim da boja nija za Bonelli. Htio sam imati Zagora kolekcionarsko izdanje i kad stavim sve na vagu, Libellus mi je bio najbolja opcija, iako je to daleko od idealnog. Ono što u tom izdanju najviše osvaja je izrazito kvalitetan papir. Uvez je također fantastičan. U knjižnici sam vidio primjerke posuđene 200+ puta koje i dalje uvez savršeno drži.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13211 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 01/03/2018 : 18:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Ako ti se sviđa kolor u Ludensu, svidjet će ti se i Libellusov.
S tim da je meni bolji Ludensov, ako je samo o koloru riječ.
I ja mislim da boja nija za Bonelli. Htio sam imati Zagora kolekcionarsko izdanje i kad stavim sve na vagu, Libellus mi je bio najbolja opcija, iako je to daleko od idealnog. Ono što u tom izdanju najviše osvaja je izrazito kvalitetan papir. Uvez je također fantastičan. U knjižnici sam vidio primjerke posuđene 200+ puta koje i dalje uvez savršeno drži.

Hvala stari baš ću vidjet kad budem to držao u rukama, onda ću najbolje prosuditi.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22331 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/03/2018 : 18:21:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Neuporedivo je bolji LL kolor, iz jednog prostog razloga - papir je bolji i upravo je pravi za boju. Ludensov papir je samo za c-b stripove i za wc.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/03/2018 : 18:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Puno toga ovisi o tome kakve si stripove navikao čitati jer ako si u prošlosti imao iskustva samo sa c/b, onda će ti se ovaj kolor možda činiti ok.

Ja sam navikao na kolor iz Siročadi ili HC izdanja Dragonera gdje profesionalni koloristi ulažu tjedne i mjesece u samo jedno izdanje ili jednu knjigu a to je nebo i zemlja u usporedbi s ovim jeftinim, tvorničkim Republika kolorom.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13211 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 01/03/2018 : 20:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Puno toga ovisi o tome kakve si stripove navikao čitati jer ako si u prošlosti imao iskustva samo sa c/b, onda će ti se ovaj kolor možda činiti ok.

Ja sam navikao na kolor iz Siročadi ili HC izdanja Dragonera gdje profesionalni koloristi ulažu tjedne i mjesece u samo jedno izdanje ili jednu knjigu a to je nebo i zemlja u usporedbi s ovim jeftinim, tvorničkim Republika kolorom.

Hvala na objašnjenju/usporedbi, da prije sam čitao samo c/b, čitao sam tamo do 97./98. (dotada se nisam nikada susreo sa nekim stripom u boji, ne znam jel postojao uopće neki osim onog "Prokleto blago"), a vratio se stripovima tek 12.mjesec 2016. kad sam na kiosku primjetio taj Kolor 4: Tajna pukovnika Perryja i kupio ga.

Znači, taj strip je bio prvi moj dodir sa Zagorom u boji i oduševio sam se, pošto je to za mene bilo nešto novo. Nisam uopće znao da izlazi ta edicija, pojma nisam imao o ničemu, te poslije skužio ona američka izdanja da postoje, te ovo od Libellusa.

S ovim stripovima nisam upoznat koje si spomenuo, ali sjećam se da si za ovaj Dragonero rekao da najbolje paše boja u onoj temi kojem junaku najbolje leži boja, lijepo izgleda

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/03/2018 : 00:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ha-ha, papir. ma o cemu vi.
ta pocetna republikina boja naprosto je ocajna.
taj nacin bojanja toliko je primitivan da je to ajme.
ne pomaze tu ni da je na metalu otisnuto.
dok je ona u ediciji kolor zagor, da i je na toaletnom papiru, daleko bolja u startu.
da ne govorimo o DD u boji. posve lijepo.
tako da nije rijec o tome da "nije boja za bonelli" (za neke mracne klasike svakako nije, ali za mnoge - zasto ne bi bila),
nego je rijec o kvaliteti te boje. a ona je ovdje, sto rece legaz, na razini djecjeg vrtica.
i moras biti strasno nadaren za neukus pa to ne vidjeti.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 02/03/2018 : 04:55:38  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Boja je odlicna na zagoru,a ovi kojima smeta neka kupuju dragonera ili neke slicne,pa nek svrsavaju tamo ,jer ionako je postalo đir sto se kupi da se uopce ne procita nego samo da se kurči po policama I za naslikavanje
K tome,premalo ljudi uopce kuzi zagora,pogotovo ne oni koji su procitali ili imaju u kolekciji 100kom,pa si sami sebi tepaju
Uglavnom cijena je nepromjenjiva I to je sto me veseli I jos 300str

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29621 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/03/2018 : 08:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
da, Zagor je toliko zahtjevno štivo da ni 100 pročitanih nije dovoljno da se shvati radnja…
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 02/03/2018 : 08:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Jadni nek su siromašni duhom,
Što ni čestitih 600 Zagora ne pročitaše
Prodreti iza vela kuženja,
Oni sramotno ne mogaše.

“Premalo ljudi kuži Zagora”... rofl, umalo se ne zagrcnuh

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6412 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 02/03/2018 : 09:14:39  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Hehehe! Mora se biti zagorolog da bi se kužilo Zagora.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13211 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/03/2018 : 13:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Nisam vas skužio ovo u vezi Repubblice i da je ona "dosta jeftinija". Naišao sam na jedan komentar forumaša koji prodaje tamo te knjige na aukcijama, napisao je ovo:

quote:
za 22 knjige libelusa - dobije se 128knjiga zagora u boji od repubblice..

Ono, wow

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6412 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 02/03/2018 : 14:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/aukcije/zagor-cijeli-komplet-repubblica-u-boji-187-knjiga/14349807/
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 02/03/2018 : 14:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Boja je odlicna na zagoru,a ovi kojima smeta neka kupuju dragonera ili neke slicne,pa nek svrsavaju tamo ,jer ionako je postalo đir sto se kupi da se uopce ne procita nego samo da se kurči po policama I za naslikavanje
K tome,premalo ljudi uopce kuzi zagora,pogotovo ne oni koji su procitali ili imaju u kolekciji 100kom,pa si sami sebi tepaju
Uglavnom cijena je nepromjenjiva I to je sto me veseli I jos 300str

ako se prosetas danas po snijegu, mozda naidjes na pokoji trag sivih stanica koje su ti ocito ispale.
jbga, ni one nisu u boji.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21250 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/03/2018 : 14:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
aha,sad kapiram zašto je samo na Zagoru uvedena titula doktora!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000