Author |
Topic |
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2639 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 01/03/2018 : 14:18:13
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by VALTER
Meni je nepojmljivo da se jedno pučko, nepretenciozno izdanje - loša, brzinski odrađena boja, tri sveske upakirane u jednu knjigu, sve s namjerom da se prodaje u tjednom ritmu uz novine - ovdje predstavlja kao "luksuz i savršenstvo". Samo zato što u domaćoj varijanti ima tvrde korice.
jer smo mi nacija kretenskih snobova. zasto to ne iskoristiti? koristi vlast, zasto ne bi i izdavac? posve razumljivo.
VALTER da nije dijametralno suprotnog politickog uvjerenja od mene bi mi bio idol. Bravo i naklon |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17036 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 01/03/2018 : 14:18:42
|
quote: Originally posted by Curunir
Meni je nepojmljivo da se jedno pučko, nepretenciozno izdanje - loša, brzinski odrađena boja, tri sveske upakirane u jednu knjigu, sve s namjerom da se prodaje u tjednom ritmu uz novine - ovdje predstavlja kao "luksuz i savršenstvo". Samo zato što u domaćoj varijanti ima tvrde korice.
jer smo mi nacija kretenskih snobova. zasto to ne iskoristiti? koristi vlast, zasto ne bi i izdavac? posve razumljivo.
Tako je, 100%. Na veliku žalost. |
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2639 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 01/03/2018 : 14:21:12
|
I onda slusas snobizam o skupocijenom izdanju koje se ne posudjuje nikom od strane panja sa ferrovie |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2271 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 01/03/2018 : 14:51:06
|
Ljudi moji, još je LL Zagor vrlo povoljan za razliku od njihovog grabež MNo ili Texa. A tek MM? To je tek grabež na kvadrat. Ali lijepo ste to gore obrazložili. Kad se može zašto ne. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 01/03/2018 : 15:01:00
|
Cijena Texa u boji vrhunska je sramota za sve. I onog tko proda i onog tko kupi. Zasluzuje sve najgore. Postoji granica koja se nije smjela prijeći za ovu vrstu stripa u ne znam kakvom obliku.
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 01/03/2018 : 15:25:13
|
To je nazalost nesto sto ni u US Zagoru nije moglo drukcije. Da je Well Bee to mogao bojiti, ah divote... Stvarno je losa ta boja. Srecom ce Lost World i Demon ludila ici u Signature, c/b ediciji. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14742 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 01/03/2018 : 15:48:54
|
S ovim se i ja slažem, to je tako kada nema dovoljno dobre konkurencije. Da stave cijenu za svaku knjigu 250 kn, bile bi rasprodane.
Iznenađen sam koliko ljudi je odustalo od LL zagora a pogotovo što je Solar odustao. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13211 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 01/03/2018 : 16:49:55
|
quote: Originally posted by Tonka24 Iznenađen sam koliko ljudi je odustalo od LL zagora a pogotovo što je Solar odustao.
Čitam komentare i mislim da se ljudi zezaju, kad vidim da i Solar tako misli bio sam se baš nabrijao na ovo, sad ne znam što da mislim. Zar je zaista tako loše? Kad budem išao u SNK, baš ću pitat da vidim to izdanje uživo i da malo prolistam.
Koliko sam vidio, onaj popratni sadržaj sa slikama mi lijepo izgleda. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14742 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 01/03/2018 : 16:53:22
|
Ako ti se sviđa, da si jedini koji uzima, uzmi! Ja imam par knjiga i dalje sam u nedoumici da li da uzmem ili nei to samo zato jer je neko cvrkutalo na forumu reklo da boja nije za bonelli,toliko se loše misli ukorijene u podsvijesti Jedini pravi i ispravni način je da uzmeš u ruku, vidiš i postupaš onako kako se isključivo tebi sviđa! |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13211 Posts
Posted - 01/03/2018 : 17:32:10
|
Da, donijet ću svoj konačni sud kad to sam vidim uživo inače, danas sam listao malo one Zagor Kolor izdanja, naslove 1: "Duhovi kapetana Fishlega" te 4. "Tajna pukovnika Perryja" i kolor mi se baš sviđa.
Pa sam se pitao jel slično tako ovdje u Libellus knjigama.. jasno mi je da se razlikuju stvari koje su zamišljene u startu da imaju kolor, a drugo stvari koje su probitno zamišljene kao c/b pa se naknadno oboje.. |
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17036 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 01/03/2018 : 18:03:45
|
Ako ti se sviđa kolor u Ludensu, svidjet će ti se i Libellusov. S tim da je meni bolji Ludensov, ako je samo o koloru riječ. I ja mislim da boja nija za Bonelli. Htio sam imati Zagora kolekcionarsko izdanje i kad stavim sve na vagu, Libellus mi je bio najbolja opcija, iako je to daleko od idealnog. Ono što u tom izdanju najviše osvaja je izrazito kvalitetan papir. Uvez je također fantastičan. U knjižnici sam vidio primjerke posuđene 200+ puta koje i dalje uvez savršeno drži. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13211 Posts
Posted - 01/03/2018 : 18:15:08
|
quote: Originally posted by velka031
Ako ti se sviđa kolor u Ludensu, svidjet će ti se i Libellusov. S tim da je meni bolji Ludensov, ako je samo o koloru riječ. I ja mislim da boja nija za Bonelli. Htio sam imati Zagora kolekcionarsko izdanje i kad stavim sve na vagu, Libellus mi je bio najbolja opcija, iako je to daleko od idealnog. Ono što u tom izdanju najviše osvaja je izrazito kvalitetan papir. Uvez je također fantastičan. U knjižnici sam vidio primjerke posuđene 200+ puta koje i dalje uvez savršeno drži.
Hvala stari baš ću vidjet kad budem to držao u rukama, onda ću najbolje prosuditi. |
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22331 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 01/03/2018 : 18:21:35
|
Neuporedivo je bolji LL kolor, iz jednog prostog razloga - papir je bolji i upravo je pravi za boju. Ludensov papir je samo za c-b stripove i za wc. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 01/03/2018 : 18:27:03
|
Puno toga ovisi o tome kakve si stripove navikao čitati jer ako si u prošlosti imao iskustva samo sa c/b, onda će ti se ovaj kolor možda činiti ok.
Ja sam navikao na kolor iz Siročadi ili HC izdanja Dragonera gdje profesionalni koloristi ulažu tjedne i mjesece u samo jedno izdanje ili jednu knjigu a to je nebo i zemlja u usporedbi s ovim jeftinim, tvorničkim Republika kolorom. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13211 Posts
Posted - 01/03/2018 : 20:57:20
|
quote: Originally posted by solar
Puno toga ovisi o tome kakve si stripove navikao čitati jer ako si u prošlosti imao iskustva samo sa c/b, onda će ti se ovaj kolor možda činiti ok.
Ja sam navikao na kolor iz Siročadi ili HC izdanja Dragonera gdje profesionalni koloristi ulažu tjedne i mjesece u samo jedno izdanje ili jednu knjigu a to je nebo i zemlja u usporedbi s ovim jeftinim, tvorničkim Republika kolorom.
Hvala na objašnjenju/usporedbi, da prije sam čitao samo c/b, čitao sam tamo do 97./98. (dotada se nisam nikada susreo sa nekim stripom u boji, ne znam jel postojao uopće neki osim onog "Prokleto blago"), a vratio se stripovima tek 12.mjesec 2016. kad sam na kiosku primjetio taj Kolor 4: Tajna pukovnika Perryja i kupio ga.
Znači, taj strip je bio prvi moj dodir sa Zagorom u boji i oduševio sam se, pošto je to za mene bilo nešto novo. Nisam uopće znao da izlazi ta edicija, pojma nisam imao o ničemu, te poslije skužio ona američka izdanja da postoje, te ovo od Libellusa.
S ovim stripovima nisam upoznat koje si spomenuo, ali sjećam se da si za ovaj Dragonero rekao da najbolje paše boja u onoj temi kojem junaku najbolje leži boja, lijepo izgleda |
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 02/03/2018 : 00:04:34
|
ha-ha, papir. ma o cemu vi. ta pocetna republikina boja naprosto je ocajna. taj nacin bojanja toliko je primitivan da je to ajme. ne pomaze tu ni da je na metalu otisnuto. dok je ona u ediciji kolor zagor, da i je na toaletnom papiru, daleko bolja u startu. da ne govorimo o DD u boji. posve lijepo. tako da nije rijec o tome da "nije boja za bonelli" (za neke mracne klasike svakako nije, ali za mnoge - zasto ne bi bila), nego je rijec o kvaliteti te boje. a ona je ovdje, sto rece legaz, na razini djecjeg vrtica. i moras biti strasno nadaren za neukus pa to ne vidjeti.
|
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 02/03/2018 : 04:55:38
|
Boja je odlicna na zagoru,a ovi kojima smeta neka kupuju dragonera ili neke slicne,pa nek svrsavaju tamo ,jer ionako je postalo đir sto se kupi da se uopce ne procita nego samo da se kurči po policama I za naslikavanje K tome,premalo ljudi uopce kuzi zagora,pogotovo ne oni koji su procitali ili imaju u kolekciji 100kom,pa si sami sebi tepaju Uglavnom cijena je nepromjenjiva I to je sto me veseli I jos 300str |
GALLIENO FERRI
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 02/03/2018 : 08:58:50
|
Jadni nek su siromašni duhom, Što ni čestitih 600 Zagora ne pročitaše Prodreti iza vela kuženja, Oni sramotno ne mogaše.
“Premalo ljudi kuži Zagora”... rofl, umalo se ne zagrcnuh |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6412 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13211 Posts
Posted - 02/03/2018 : 13:56:21
|
Nisam vas skužio ovo u vezi Repubblice i da je ona "dosta jeftinija". Naišao sam na jedan komentar forumaša koji prodaje tamo te knjige na aukcijama, napisao je ovo:
quote: za 22 knjige libelusa - dobije se 128knjiga zagora u boji od repubblice..
Ono, wow |
|
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6412 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 02/03/2018 : 14:48:59
|
quote: Originally posted by markotamara
Boja je odlicna na zagoru,a ovi kojima smeta neka kupuju dragonera ili neke slicne,pa nek svrsavaju tamo ,jer ionako je postalo đir sto se kupi da se uopce ne procita nego samo da se kurči po policama I za naslikavanje K tome,premalo ljudi uopce kuzi zagora,pogotovo ne oni koji su procitali ili imaju u kolekciji 100kom,pa si sami sebi tepaju Uglavnom cijena je nepromjenjiva I to je sto me veseli I jos 300str
ako se prosetas danas po snijegu, mozda naidjes na pokoji trag sivih stanica koje su ti ocito ispale. jbga, ni one nisu u boji. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21250 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/03/2018 : 14:53:47
|
aha,sad kapiram zašto je samo na Zagoru uvedena titula doktora!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|