Author |
Topic  |
shalilo6
Average Member

Croatia
554 Posts
Member since 30/03/2017 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 02/03/2018 : 12:09:54
|
Ne shvatam. VC je odlucio da ljudima izadje u susret i reprintuje izdanje a sad ti ljudi nijesu zadovoljni. Zbog cega? Sta jos ocete? Dostavu na kucnu adresu? |
... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 02/03/2018 : 12:10:16
|
nisam kompleksaš i ne dam marke više nego što košta strip ne svršavam na nabavljanje rariteta koji su tek izašli |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 02/03/2018 : 12:10:55
|
Čekajte, ako će udariti novu turu, reprint, pa gdje je sad problem? Samo da bude dosta komada, jedno 1000 još... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 02/03/2018 : 12:14:10
|
quote: Originally posted by vope
Ne shvatam. VC je odlucio da ljudima izadje u susret i reprintuje izdanje a sad ti ljudi nijesu zadovoljni. Zbog cega? Sta jos ocete? Dostavu na kucnu adresu?
Izgleda nije zanimljivo što je tako.
Doduše, meni je cela ta fama oko naslovne prilično nejasna. Zar nije sadržaj bitan ili ja pogrešno sve percepiram?
|
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1090 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 02/03/2018 : 12:15:08
|
Apsolutno nema problema raditi reprint, niko to nije ni rekao. Normalno da je svima drago, osim onim koji su pomislili da će na stripu zaraditi 10x više. Ali problem je u tome što se obmanjuje čitalačka publika. Znači da se reprint može uraditi, ali neće? Kao što neko napisa, ne postoji način da Bonelli utvrdi koliko je primjeraka štampano. Isto tako, mogu uraditi i reprinte kolekcionarskih izdanja, ali neće. Bolje je da stoje Zagor knjige po 60€, Marti kec 50-60, Tex i Mister No... |
HOKA-HEY |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 02/03/2018 : 12:25:11
|
Meni samo nije jasna ta pomama oko naslovnica koje rade Kerac, Mikica, Obradović i ko zna ko još? Svojevremeno kada su bili u njihovim najboljim danima svi su bežali od njihovih naslovnica za Dnevnik i jedva čekali one originalne, a sada kada su ih godine stigle odjednom ispadoše veći majstori od italijanskih crtača.
Razumem ja nostalgiju i da je žuta traka uz originalnu naslovnicu bila bi druga priča ili da spomenuti crtači rade svoje naslovnice za pokoji broj, otprilike u procentu u kojem su radili za Dnevnik, ali ovako da oni crtaju za svaki broj i da tu vlada pomama, e to mi nikako ne ide u glavu. A ovamo sa druge strane, kada god izađu novi Zagor, Dilan ili Teks u Italiji traže se na naslovnicama dlake u jajetu i šta ne valja, ali zato su naši crtači izgleda najveći majstori u univerzumu (ali crtajući tuđi strip). |
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 02/03/2018 : 13:31:20
|
Ne shvatam. VC je odlucio da ljudima izadje u susret i reprintuje izdanje a sad ti ljudi nijesu zadovoljni. Zbog cega? Sta jos ocete? Dostavu na kucnu adresu?
To je stvarno teško shvatiti, nemoj ni pokušavati  |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14655 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 02/03/2018 : 13:41:44
|
Znači, opet preokret? Ideja sa ovim izdanjem je super, samo ako će se za svaki broj morati strahovati hoće li se moći nabaviti, onda bolje živjet bez tog "stresa". |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 02/03/2018 : 13:50:20
|
Kaspera banujete, a ovog što je za VČ pisao “govnarski potez” i “kakvi glupani” nikom ništa? |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2430 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 02/03/2018 : 13:55:12
|
quote: Originally posted by Jasko
Doduše, meni je cela ta fama oko naslovne prilično nejasna. Zar nije sadržaj bitan ili ja pogrešno sve percepiram?
Pa očigledno da nije. VČ je i sam bio zatečen potražnjom. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 02/03/2018 : 13:58:09
|
quote: Originally posted by maelstrom
Meni samo nije jasna ta pomama oko naslovnica koje rade Kerac, Mikica, Obradović i ko zna ko još? Svojevremeno kada su bili u njihovim najboljim danima svi su bežali od njihovih naslovnica za Dnevnik i jedva čekali one originalne, a sada kada su ih godine stigle odjednom ispadoše veći majstori od italijanskih crtača.
Razumem ja nostalgiju i da je žuta traka uz originalnu naslovnicu bila bi druga priča ili da spomenuti crtači rade svoje naslovnice za pokoji broj, otprilike u procentu u kojem su radili za Dnevnik, ali ovako da oni crtaju za svaki broj i da tu vlada pomama, e to mi nikako ne ide u glavu. A ovamo sa druge strane, kada god izađu novi Zagor, Dilan ili Teks u Italiji traže se na naslovnicama dlake u jajetu i šta ne valja, ali zato su naši crtači izgleda najveći majstori u univerzumu (ali crtajući tuđi strip).
+1
Da, stvarno mi nije jasna fama oko ovog izdanja. Zamislite da je sve isto, ali da nema te žute trakice... Zar je ta žuta trakica toliko moćna? |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 02/03/2018 : 14:02:30
|
quote: Da, stvarno mi nije jasna fama oko ovog izdanja. Zamislite da je sve isto, ali da nema te žute trakice... Zar je ta žuta trakica toliko moćna?
Jest. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts
Posted - 02/03/2018 : 14:09:49
|
quote: Originally posted by solar
quote: Da, stvarno mi nije jasna fama oko ovog izdanja. Zamislite da je sve isto, ali da nema te žute trakice... Zar je ta žuta trakica toliko moćna?
Jest.
Da. Jest. Koliko god ja zelio da nije... |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 02/03/2018 : 14:11:22
|
quote: Originally posted by solar
Jest.
imam možda nekoliko ZS izdanja negdje ne znam ni gdje nisam ih čitao destljećima a meni je ovo moćno izdanje i kupiću ga kad naletim |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts
Posted - 02/03/2018 : 14:13:02
|
quote: Originally posted by maelstrom
Razumem ja nostalgiju i da je žuta traka uz originalnu naslovnicu bila bi druga priča ili da spomenuti crtači rade svoje naslovnice za pokoji broj, otprilike u procentu u kojem su radili za Dnevnik, ali ovako da oni crtaju za svaki broj i da tu vlada pomama, e to mi nikako ne ide u glavu. A ovamo sa druge strane, kada god izađu novi Zagor, Dilan ili Teks u Italiji traže se na naslovnicama dlake u jajetu i šta ne valja, ali zato su naši crtači izgleda najveći majstori u univerzumu (ali crtajući tuđi strip).
He, he. Pala mi je napamet jedna anegdota o Alan Fordu u osamdesetima... kad je jedan tip rekao, "otkako su ovi nasi poceli crtati Alana, vise nista ne valja"... |
 |
|
vronski 3
Senior Member

2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
Posted - 02/03/2018 : 15:01:55
|
Možda VČ uvidi kakva je histerija nastala oko žute trake pa 29 marta od broja dva umesto one regularne na kioske krene ipak žuta traka...
Eh pusti snovi... |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2328 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 02/03/2018 : 15:18:12
|
Kao što rekoh - ne vidim ništa specijalno u žutoj (naročito žutoj) traki. Ali... Ako su već hteli da naprave neku sponu sa nekadašnjom ZS, onda su trebali da objave nastavak priče o Teksu, koja je prekinuta prekidom objavljivanja ZS sa brojem 1103. Dakle - ili 1/1104, ili ponoviti broj 1/1103. ali na pravom broju strana. Tako bi jednim udarcem ubili više muva: - dali bi onima, koji svršavaju na žutu traku - tu istu žutu traku; - objavili bi, faktički, jednu Teks OP - što su čitaoci tražili; - napravili logičnu i realnu sponu sa starom edicijom, a - istovremeno započeli svoju novu ediciju.
I vuk sit - i ovce na broju. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/03/2018 : 15:39:57
|
Užas. Ovo inače pišem kao vjeran kupac VČ izdanja i kao osoba koja im u deset godina nije uputila niti jednu kritiku. Ali sad...
Mislim da nije nikakva krivnja u SNK nego isključivo u izdavaču jer:
a)dosad su uvijek bez problema naručivali stripove i nije bilo nikakvih problema tipa "nemojte zvati njega, zovite mene"
b) Isto se desilo i još jednoj striparnici. ovo je krajnji amaterizam koji prelazi i u podvalu, a ta podvala onda prelazi u neistinu kojom se tvrdi da je netko drugi kriv. Ja sam izrazito ljut zbog ovakve neprofesionalnosti jedne firme i to firme koja postoji već deset godina. Ako im se u početku i moglo progledati kroz prste zbog mana poput manjaka slova u kolekcionarskim izdanjima, različite visine istih, a da ne govorimo da im procuri glavna exkluziva...Ajde to se još moglo pripisati neznanju (da ne kažem amaterizmu) ali napraviti ovakvu grešku nakon deset godina postojanja i onda još okrivljavati druge...Užas.
I, osim toga, mi smo svi ovdje strip fanatici. Ovo će onda biti,khm drugo izdanje prvog broja? A možda je nekim kolekcionarima bitnje ipak da imaju prvo?Ma ne, imati ću drugo izdanje prvog broja, to je sve ista stvar, ne? Čestitam, uvdje ste ispali gori od Dnevnika. Prvo izdanje Zlatne serije je imalo gomilu mana, strip na naslovnici uopće nije pripadao tome junaku, Texova priča je bila isjeckana...
Ali bar se mogla nabaviti i u Zagrebu i u Ljubljani, za razliku od vaše. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/03/2018 : 15:46:16
|
Pa nostalgija je ovdje izrazito bitna, to je valjda svima jasno. Ili da prevedem na AF riječnik:Zašto netko tko ima npr. sve KLASIK epizode, onda još te skuplja i u superstrip ediciji? Što će mu ta edicija ako je KLASIK jeftiniji i dostupniji. Ili zašto netko kupuje LMS 4 Zagora za 1000 eura kada tu epizodu može nabaviti za 5 eura? Nostalgija/Želja da imaš nešto što nisi imao kao klinac...
Dobro je ako će biti reprinta i ajde da barem na taj način dobijemo ovaj broj ali ipak, moglo je sve to puno bolje ispasti.
Nego stvarno - hoće na tom izdanju pisati "drugo izdanje" ili će biti indentično?
Ma znam, ne zna se još ništa... |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/03/2018 : 15:51:08
|
quote: Originally posted by legaz
Pa očigledno da nije. VČ je i sam bio zatečen potražnjom.
Biti zatečen potražnjom kod ovakvog izdanja je kao kad je zimska služba zatečena snijegom u prosincu. |
|
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 02/03/2018 : 15:53:54
|
Sta je to zuta traka, jel se to stavlja u kosu, pustija sam nesto duzu, ono ka ivan santini iz sm caena trenutno, ali vise volim crne trake |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7896 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 02/03/2018 : 16:04:48
|
ma to je samo prica, ili ti ga, marketing...znaju oni u vc da ce ovo planuti, i da ce se stvoriti zbrka...znaju to i ove striparnice koje su kao ''ostale'' bez svojih primjeraka i onda sad kao prozivaju vc..znaju to ova 2-3 placenika sta vrijedjaju po forumu, sve je to u cilju da se proda sto vise primjeraka...sad ce se to odjednom pojaviti jos par hiljada primjeraka, tek ce sad da se proda hrpa stripova.. |
 |
|
Topic  |
|