forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 burek...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/03/2018 : 20:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Burek? Kebab je bolji...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2018 : 20:58:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

quote:
Originally posted by Obi-wan
Ništa nismo naučil. Tko je znao, znao je. Ostali nisu ni sada naučili...

Da... oni nisu naučili da postoji burek sa sirom (nema mesa u igri)

Kod koristenja izraza/rijeci "burek", (a znamo sto je to), ta konstrukcija "burek sa sirom" moze biti samo na slici koju je stripofil postavio.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2018 : 20:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Burek? Kebab je bolji...

Sve je dobro di ima mesa, a mliveno/sjeckano je zakon.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/03/2018 : 21:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by KRAS

sve su to grci izmislili a turci kopirali i mi balkanci se eto po prvi put ko ljudi najeli

Pa sta i nije najljepse uzest od svugdje gastro-kulturu, po malo, zamjesat i stvorit svoju...meni je to izvanredno. Bio sam po cijeloj planeti i svasta probao. Doduse mediteran i njegova "spiza" je zbilja i dalje broj 1!

pa jest
samo kažem
da ono što mi poznajemo pod nazivima kebab, burek i turska kafa
nije tursko već grčko
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/03/2018 : 21:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Burek? Kebab je bolji...

kebab je nešto najodvratnije i najotrovnije od fastfuda
da se mene pita ja bi to zabranio
nije mi nikako jasno kako se mogao kebab kao kuga proširiti slovenijom i hrvatskom a u poljskoj češkoj slovačkoj gotovo da ga i nema
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2018 : 22:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Burek? Kebab je bolji...

kebab je nešto najodvratnije i najotrovnije od fastfuda
da se mene pita ja bi to zabranio
nije mi nikako jasno kako se mogao kebab kao kuga proširiti slovenijom i hrvatskom a u poljskoj češkoj slovačkoj gotovo da ga i nema

Ne da je dobar. Predobar je...kad sam ga prije 100 godina probao u Njemackoj,(gdje je i uskrsnuo kao Feniks, pa se prosirio po zapadnoj Europi), ostao sam paf. A poslje sam ga rasturao u Grckoj i Turskoj najvise. Nekidan odvedem zenu u Zagrebu na jedno mjesto,(gdje znam ds je obilat) i opet je fenomenalan. Dosao sam i sutra, a gazda kaze; opet...naravno, odvratim ja...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/03/2018 : 22:12:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

sve su to grci izmislili a turci kopirali i mi balkanci se eto po prvi put ko ljudi najeli

Pa sta i nije najljepse uzest od svugdje gastro-kulturu, po malo, zamjesat i stvorit svoju...meni je to izvanredno. Bio sam po cijeloj planeti i svasta probao. Doduse mediteran i njegova "spiza" je zbilja i dalje broj 1!

pa jest
samo kažem
da ono što mi poznajemo pod nazivima kebab, burek i turska kafa
nije tursko već grčko

E sto se Grcke tice i mljevenog mesa, vjecna im hvala na musaci!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/03/2018 : 23:12:21  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne da je dobar. Predobar je...kad sam ga prije 100 godina probao u Njemackoj,(gdje je i uskrsnuo kao Feniks, pa se prosirio po zapadnoj Europi), ostao sam paf. A poslje sam ga rasturao u Grckoj i Turskoj najvise. Nekidan odvedem zenu u Zagrebu na jedno mjesto,(gdje znam ds je obilat) i opet je fenomenalan. Dosao sam i sutra, a gazda kaze; opet...naravno, odvratim ja...

o ukusima se naravno ne raspravlja
mada mi taj kebab smrdi na sredstvo za islamizaciju baš kao što je to nekad bio dablćiz sredstvo za amerikanizaciju određenog društva i prostora
vrlo je zanimljivo da u nekim država nema kebaba barem ga j anisam vidio
a isto tako u tim država nisu poželjni ni migranti koji bi papali kebab
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

954 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 07/03/2018 : 23:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Onda po nekoj dubljoj analizi treba zabraniti i kebap i burek i kavu... Ma blago onome ko nije opterećen sa "nekim" stvarima,pa jede i pije ono što mu paše,bez obzira odakle potječe...
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 07/03/2018 : 23:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatko900

Onda po nekoj dubljoj analizi treba zabraniti i kebap i burek i kavu... Ma blago onome ko nije opterećen sa "nekim" stvarima,pa jede i pije ono što mu paše,bez obzira odakle potječe...

zasto bi zabranjivalo pite i kafu.to je naša tradicija i u umjerinim količinima nije štetno za zdravlje
al kebab je nešto drugo
otrov ko i dablćiz
ima neki dokumentarac šta se desi sa čovjekom ukoliko svaki dan jede iz mcdonaldsa
užas
a tako je i sa kebabom
treba ga zabranit jer sad se već nalazi na svakom ćošku
a i ljudi koji ga prodaju su mi sumnjivih faca
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2018 : 04:01:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
A da malo ne pretjerujes? I s osudom Kebaba,(Donera), kao hrane, i sa porijeklom istog i sa recimo, prodavacima istog? Odgledao sam film u kojem lik radi eksperiment, jeduci mjesec dana Mc Donalds proizvode 3 put dnevno, i gdje je medicinski pregledan na pocetku te torture bio zdrav a na kraju skroz sumnjivih i losih zdravstvenih vrijednosti. To je skroz nesto drugo od "sirotog" Kebaba... jel znas koje meso ide unutra? Junetina, puretina, ili kombinacija istih...pecen na lagano sa svih strana, dodaci sjeckano povrce, frta sir i umak. Blagi ili jaci. Moze i chilli. To su sad vec ukusi. Nema tu "plastike"... e sad o nepovjerenju, ne mogu nista reci...al nije ti to druze opasno. I nije zasigurno ni blizu amerikanizaciji brze hrane.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2018 : 04:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatko900

Najblaze receno!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6415 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 08/03/2018 : 15:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

A da malo ne pretjerujes? I s osudom Kebaba,(Donera), kao hrane, i sa porijeklom istog i sa recimo, prodavacima istog? Odgledao sam film u kojem lik radi eksperiment, jeduci mjesec dana Mc Donalds proizvode 3 put dnevno, i gdje je medicinski pregledan na pocetku te torture bio zdrav a na kraju skroz sumnjivih i losih zdravstvenih vrijednosti. To je skroz nesto drugo od "sirotog" Kebaba... jel znas koje meso ide unutra? Junetina, puretina, ili kombinacija istih...pecen na lagano sa svih strana, dodaci sjeckano povrce, frta sir i umak. Blagi ili jaci. Moze i chilli. To su sad vec ukusi. Nema tu "plastike"... e sad o nepovjerenju, ne mogu nista reci...al nije ti to druze opasno. I nije zasigurno ni blizu amerikanizaciji brze hrane.

Ja bi rekao da je kebab više kao pašteta, hrenovke i te kerefeke...dakle nekakva pasta od mesnih ostataka oblikovana u ono nešto što se peče. Ali da je fin je.

I otkud vam da je burek dobar tj da nije nezdrav?
Pa i on je isto što i hamburger,pica i ostali fast food.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2018 : 15:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Sorry druze, al "omasio si ceo fudbal", Kebab nije od nikakvih ostataka, a kamoli paste od ostataka...moja impresija je da ne da ga nisi okusio, vec ga nusi ni vidio. To je fino peceno meso, tanko rezano sa povrcem, zacinima, feta sirom...bla, bla... probaj, odlican je.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 08/03/2018 : 21:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo da smo se uhvatili dva jela za čije je glavne sastojke jako teško utvrditi porijeklo i kvalitetu.

Prvo je mljeveno meso, osobno priznam jedino kad sam odaberem komad mesa i kad se samelje ispred mene, sve ostalo je tko zna što unutra.

Drugo je kebab, koji stvarno ima specifičan okus i ja ga s guštom sredim par puta godišnje, uglavnom pileći. Inače ovakvu hranu pažljivo doziram jer je bez obzira na okus loša za zdravlje.

E sad, kebab ima jedan veliki problem, a to je što se u 99% fastfood objekata ne priprema svjež, već dolazi zaleđen. EU je nedavno razmatrala zabranu takvog tipa kebaba, prvenstveno jer se kod zaleđivanja radi održavanja koriste solidne količine fosfora, ali izgleda da je zabrana za sada odgođena, ipak je kebab prevelika industrija.

Drugi problem je što malo tko može utvrditi što je stvarno sastav smeđeg čuda koje se vrtulja i prži. Postoje provjereni proizvođači, ali kako ovaj svijet vrti kapital, tako se često kupuje i na "crnom tržištu" gdje je cijena osjetno manja, ali i sastav potpuno drugačiji.

Kao kod onih surimi štapića za koje sam dugo mislio kako je u pitanju rakovo meso i čudio se kako su ukusni i jeftini, a na kraju otkrio da su u pitanju riblji ostaci koji se melju, izbjeljuju, lijeće kemikalijama i zatim aromatiziraju i bojaju kako bi izgledali kao rakovo meso. Što sve prehrambena industrija neće smisliti, radi zarade nam prodaju otpad i smeće.

Uglavnom postoji i kebab koji ima sličan sastav, melju se kosti, dobije se brašno koje se opet miješa sa raznim dodacima, boja, aromatizira... i prodaje kao ukusan kebab, pa zato oprez gdje ga kupujete.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15841 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/03/2018 : 22:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Oprez, naravno. Dobro si rekao. Mljeveno meso kad je sigurno, t.j. kupljeno na provjerenom mjestu ili si ga sam mlio, bude fenomenalno. Jela od mljevenog mese nemaju kraja; hamburger, pljeskavica, cevosi, musaka, lazanje, canelloni, turska pizza, bolognese, polpete, mazalice, nema kraja, kazem... samo treba znat i pazit.
I kebab takoder. Ima otrova, mila majko...ali dobar doner je nenadjebiv...treba znat dobre mesarnice i dobre zalogajnice. I sve 5. Ja sam cevape koje obozavam, jeo svugdje od legendarnih u Sarajevu, pa cak i u Singaporeu... svugdje. Ali odgovorno tvrdim, nema ih nigdje kao u Kastelima kraj Splita u buffetu "Odmor". Ako koga put nanese, udrite...jednom tamo zadete, uvjek se vratite...naravno da znam, da price ne treba uzimat ozbiljno, ali zbilja, mrak su...vjerujte probao sam sve travnicke, sarajevske, leskovacke...sam sam ih nebrojeno puta radio, cak u Koreji, gdje su ih gledali kao osmo svjetsko cudo... ima masu recepata i masno se placa za njih, ako ti ko zeli uopce prodat. Vekika je to nauka.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/03/2018 : 19:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Pitao danas kolegu sa posla (iz Splita trbuhom za kruhom u Osijek), kako se zovu bureci tamo dolje. I kaže burek sa sirom, sa mesom itd. I da ako netko tvrdi drugačije, da ne kaki...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 21/03/2018 : 19:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Ček ček... ako burek sa sirom zovu sirnica... onda burek s mesom zovu mesnica?

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 21/03/2018 : 19:43:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Iz Trogira, studira u Mostaru, pa san navika govorit burek samo za onaj s mesom, a za sve ostale pita.

Iako je istina da je borek/burek naziv za jelo od razvučenog tijesta, bez obzira bilo punjeno mesom, sirom itd.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 21/03/2018 19:43:27
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10853 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/03/2018 : 20:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Burek jedem rijetko, kebab jos rjedje, jer mi ne pase previse papra u mesu.
Vise volim kinesku kuhinju.
A sto se tice zabrana, ljudi/elite sto vise nesto brane, vise ce narod prihvatiti i zavoliti.
Kakva je situacija prije ce zabraniti votku i borsc. Meni donijela jedna zena s posla neke ruske kekse "Kopobka"(korovka naski krava), fin keks ide to s mlijekom.
Pusti pricu kontra mcdonnija, meni prosli mjesec cekam mehanicara, odem prekoputa bio jedan fast i smazem dva stücka i pomfac..ekstra... kakva amerikanizacija i turcizacija, ljubav ide kroz zeludac...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16589 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 22/03/2018 : 19:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 22/03/2018 : 23:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Pita.. najbolja mi je i bila sa jabukama
Tako nekako je izgledala i od moje pokojne bake https://www.kulinarika.net/recepti/4364/sladice/super-dobra-jabolcna-pita/

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12976 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 24/03/2018 : 15:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Danas u Bobisu, Split, Joker, tražim burek sa sirom.
Kaže mi gospođa za pultom: Daj Bosanac, nemoj me zajebavat, reci sirnica. Kakav burek sa sirom.
Velim ja: Izvini

Have mercy
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2755 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 24/03/2018 : 17:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Danas u Bobisu, Split, Joker, tražim burek sa sirom.
Kaže mi gospođa za pultom: Daj Bosanac, nemoj me zajebavat, reci sirnica. Kakav burek sa sirom.
Velim ja: Izvini

i na koju stranu se izvinula? Lijevu ili desnu? Naravno s burekom od sira

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/03/2018 : 17:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kebab je odlična stvar
A u Splitu nema bureka s mesom. Barem nije bilo kada sam ja dolje išao, a išao sam često. U deset pekara se našlo jedan.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000