forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 582

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/03/2018 : 21:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Malo sam zbrojio... gledao sam 21 film od R.Scotta.
Najbolji su mi Alien i Blade Runner.
Vrlo dobri su T&L, Legenda, Black Rain, 1492. i Gladijator.
Ostalo su dobri filmovi (nisam sve gledao), a možda mi je najlošiji White Squall.
Kraljevstvo nebesko mi je dobar film koji je nažalost pokvario O.Bloom, neadekvatan za tu ulogu.
Procjene su dane tad kad sam filmove gledao, a da ih danas gledam, tko zna što bih o njima mislio...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 26/03/2018 : 21:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Eto, otprilike slicno mislim ka Torghal o Kingdom of Heaven. Svakako je director's cut bolja varianta, ali mi ipak nije u nekom top... pa bilo koji broj zapravo da ubacim. Gledljiv i zanimljiv, ali... mozda pomalo pretentious. Sto je opet mozda subjektivno viđenje, ali o tome se ide.

Npr. Platoon mi je neshvatljivo "dobar" film (odnosno pase mi) i mogu ga gledati bezbroj puta (jednom sam ga cak "presao" samo citajuci titlove na kompjuteru ), ali s druge strane isto tako ne sumnjam da ne spada u nekih tamo top 10 ili top 25 filmova. Mozda zanrski, ajde. Ali mi je nekako "blizu", drag, otvara emocije (recimo Barberov Adagio me uvijek prisjeti na film).

I nesto sasvim drugo. Slucajno naletio na ovaj film, zbog muzike zapravo, ove.

Bab'Aziz (2005)

Film svakako nije za svakoga, jer je vise... pustinjska prica - za oko, a za dusu zivot sam (ili barem pokusaj otvaranja za...). Na neki nacin bi mogli reci i da je jos jedna prica iz 1001. noci, sto je na neki nacin rekao i sam redatelj (Nacer Khemir iz Tunizijr, od maloga ocaran klasicnom Arapskom kulturom i pricanjem prica).
Dodirnuo me, nagovorio (plus volim Sufije) ali "nije film u klasicnom smislu", ovaj ima pricu ali je... treba vidjeti. No, vise se treba prepustiti. Ili kako kaze prva recenica u filmu: "There are as many paths to God as there are souls on Earth..."

Bab'Aziz is particularly concerned with Sufi themes. Khemir has stated that he wished to show, in the film, "an open, tolerant and friendly Islamic culture, full of love and wisdom . . . an Islam that is different from the one depicted by the media in the aftermath of 9/11", and that the unusual structure of the film was a deliberate attempt to imitate the structure of Sufi visions and dances, aimed at allowing the spectator to "forget about his own ego and to put it aside in order to open up to the reality of the world".

Khemir has described Bab'Aziz as "a highly political film, and deliberately so," saying:
"I would explain it with this allegory: if you are walking alongside your father and he suddenly falls down, his face in the mud, what would you do? You would help him stand up, and wipe his face with your shirt. My father’s face stands for Islam, and I tried to wipe Islam’s face clean with my movie, by showing an open, tolerant and friendly Islamic culture, full of love and wisdom ... an Islam that is different from the one depicted by the media in the aftermath of 9/11."

Trailer: https://youtu.be/IPYjenA3VFg

A cjeli film (sa engleskim titlovima) ima i na You Tubu, posto sam prvo trazio na raznim torrentima i blogovima ali bez uspjeha.

https://youtu.be/3ek2cIG8qjI

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26043 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/03/2018 : 21:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Sa blagim zakašnjenjem sam odgledao It.

E sad, ili sam ja prestario, ili je film najobičnije sranje.
Knjiga mi je jedna od omiljenih, ali film je predosadan.
Da ne pričam da će biti izgleda i drugog dela...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/03/2018 : 22:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Meni je film ok i sviđa mi se što su poštivali original (scena sa klincem dok ne dođe do klauna je praktički copy/paste i to je super, nema se tu kaj izmišljati, isto kao i scena sa umivaonikom) ali npr. klaun uopće ne veli taj legendarni "they all flooooaat down here, they all flooooaaaat" i to je velika greška. Veli to onak nekak s britanskim naglaskom i nabrzaka i to je to. Dio sa rukom od klinca je dobar dodatak ali ovo sa ovom uzrečicom po kojem svi i pamtimo tu seriju je baš greška.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7665 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/03/2018 : 22:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Najslabiji dio Kingdom of Heavena je Orlando Bloom. Ne paše drveni ljepuškasti Disney glumac u srednjevjekovnom hack n' slashu. I šteta što je Ridley najzanimljivije likove ubio na početku filma. Liam Neeson je bio odličan, isto ko i njegova križarska ekipa.

Inače mi je KoH dobar film. Ali baš mi Orlando ovdje ne paše. :(

Ja sam Blooma baš zapamtio u pozitivnom svjetlu. Sjećam se kako sam nakon gledanja pomislio da ipak može nositi film. Općenito mislim da je sasvim dobar glumac, samo nema baš najbolji odabir uloga. No i to se polako mijenja: http://www.imdb.com/title/tt5886510/

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 27/03/2018 : 15:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by nagor

Najslabiji dio Kingdom of Heavena je Orlando Bloom. Ne paše drveni ljepuškasti Disney glumac u srednjevjekovnom hack n' slashu. I šteta što je Ridley najzanimljivije likove ubio na početku filma. Liam Neeson je bio odličan, isto ko i njegova križarska ekipa.

Inače mi je KoH dobar film. Ali baš mi Orlando ovdje ne paše. :(

Ja sam Blooma baš zapamtio u pozitivnom svjetlu. Sjećam se kako sam nakon gledanja pomislio da ipak može nositi film. Općenito mislim da je sasvim dobar glumac, samo nema baš najbolji odabir uloga. No i to se polako mijenja: http://www.imdb.com/title/tt5886510/

Meni je isto Orlando skroz ok izbor za glavnu ulogu,npr.puno veci promasaj mi je bia Leonardo Di Caprio u Bandama New Yorka,sjajan glumac ali skroz kriva uloga.Daniel Day Lewis ga je razvalia.Pa cak mu ni uloga u Revenantu ne odgovara bez obzira na dobivenog Oscara,ima je puno boljih ostvarenja.Tu ga je Tom Hardy zasjenia.Ali je zato u Vuku sa Wall Streeta i Odbjeglom Djangu pokaza svoju glumacku velicinu.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 29/03/2018 : 19:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
pogledao sam ponovo film Barton Fink. film je remek djelo. nisam ljubitelj svih filmova braće cohen ali ovaj je jednostavno poseban. gluma je perfektna, john goodman u elementu. onaj glumac što glumi monka je briljantan. preporučam pogledati tko nije.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/03/2018 : 23:30:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Meni su Barton Fink, True Grit, No Country for Old Men i Fargo izvrsni filmovi braće Coen.
No, njihov najbolji film mi je Miller's Crossing. Jedan od onih filmova koji su mi svakim gledanjem sve bolji. Možda malo drugačiji mafijaški film kojem su u prvom planu dijalozi, odnosi, muzika i šeširi.

Edited by - Zula on 29/03/2018 23:31:46
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12300 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/03/2018 : 16:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Nisam pogledao sve od Coena ali najbolji su mi The Big Lebowski (verovatno najbolja i najinteligentnija komedija koju sam gledao), Barton Fink, No country i Fargo.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8964 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/03/2018 : 20:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
O.k. vidim da su ljudi ispljucali annihilation. Meni je bio bas dobar. Rezija vrhunska.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 31/03/2018 : 15:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Annihilation ima neke interesantne momente i nije mi bio dosadan iako je sporijeg tempa, ali ima nenormalan broj problema, od logike, preko glume, do neoriginalnog i bezveznjikavog kraja. Uglavnom, mene je razočarao.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/03/2018 : 15:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Da nema krokodila, medvjeda i Padme, film bi bio jako loš...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8964 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 31/03/2018 : 17:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
...ali je zato ovo malo remek djelo.

http://www.imdb.com/title/tt5814592/

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 31/03/2018 : 20:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Evo priznat ću svoj najveći grijeh i priznati da nikada, a možda ni tad nisam gledao Top gun.
Frendovi me zajebavaju ol maj lajf za taj propust.
Znam o čemu se radi i da Tomica vozi neki javasaki 12367, ili sličan, ali gledao nisam.
Sad me jedan zvao da je na tv-u, pa da konačno i to obavim.
Gledam ja i nešto me muči.
Jel su to ti famozni avioni koje smo mi kupili iz filma i da li je Tomica bio u komisiji pri odabiru i jel ih isprobao.
Ako nije jel se može natječaj poništiti?

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 31/03/2018 : 21:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Uzimaš moje fore s fejsa :D
I onda kao nemaš fejs:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 31/03/2018 : 21:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Pa znaš da sam nefejspismen.
Ovo je bilo samo moje glasno pretipkavanje.
Nego što nisi bio ove godine na stripburzi?

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 31/03/2018 : 21:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Gdje?!! Kad?!!
Čekaj, nekaj je bilo dok sam bio u Munchenu sredinom drugog ili isam nešto zabrijal.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 31/03/2018 : 21:44:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Klasična navlakuša.
Znaš da se mi ne bi usudili bez partijskog sekretara organizirati ni prosvjed, a kamoli mesožderstvo.
Bil sam sa dmarom na cugi, pa smo odlučili reaktivirati druženje, samo da sakupimo snage.
Nego imaš kaj od onih stripova od Fibre kaj dobivate free za moderiranje da ti se ne svidaju da otkupim?

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 31/03/2018 : 21:51:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Nego imaš kaj od onih stripova od Fibre kaj dobivate free za moderiranje da ti se ne svidaju da otkupim?

Sta ce ti 27 primjeraka Staljina?

Nego, nisi komentirao film, je si li prezivio?

Bio i kod nas prije par mjeseci na telki pa sam se malo prisjecivao jednim okom. Takvih danas ne snimaju vise. Sad, jel to nekima dobro ili slabo... tesko reci.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 31/03/2018 : 22:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Nije to za mene, ja sam premlad za to.
Naravno sad nakon što sam spavao sa blizankama, napravio eiffelov toranj od šibica i skočio iz aviona plus pogledao ovo remek djelo sedme umjetnosti, moj život više nema smisla.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7665 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 01/04/2018 : 09:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Taj mi je slijedeci na rasporedu. Bas mu se veselim.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/04/2018 : 12:15:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Klasična navlakuša.
Znaš da se mi ne bi usudili bez partijskog sekretara organizirati ni prosvjed, a kamoli mesožderstvo.
Bil sam sa dmarom na cugi, pa smo odlučili reaktivirati druženje, samo da sakupimo snage.

Već sam mislio potpisati nalog za vaše hapšenje :D

Ma hrpu tih stripova stvaljam na aukcije, naročito one rasprodate. Tu se ozbiljna lova vrti

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/04/2018 : 16:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Cudno da se vise nije pisalo o ovom filmu. Tu sam nasao jedino komesarov zapis.

The Accountant (2016)
http://www.imdb.com/title/tt2140479/

Ako autisticno djete ima vojni odgoj, a kasnije svoje prednosti/danosti iskoristi za muljaze ili hvatanje krivina prije toga. Tako pomaze mafiji i ostalima koji dobro placaju pri trazenju gdje lova curi. Ali alas! ako netko prekrsi njegov moralni kodeks. Dobar Affleck, dobar sound (meci)...

Drugi dio je vec najavljen.

I da, nekad ga placaju ne samo u kesu nego npr. i u skupocjenim slikama, a nas junak ima i onaj prvi Supermen (ne vidi se dobro da li je mint stanje ili ne, ali kad ga samo tako ubaci u kofer... to izgleda da mu nije dio "autistickih problema").

P.S. Sjetio sam se da se redatelj vec iskazao u Pride and Glory (2008) sa Nortonom in Farrellom.

Edited by - Poli on 01/04/2018 16:57:06
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 01/04/2018 : 16:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

To mikro psari (2014) aka Stratos
http://www.imdb.com/title/tt3259474/

Ne sjecam se tacno gdje sam vec cuo za ovaj film ali uzmem ga tako u knjiznici. Bang!
Danasnja Grcka - Stratos placeni ubojica, koji navece radi u pekari za sicu (pokrice). Dosta mu je vec tog zivota ubojice ali kad si "duzan sefu" u zatvoru...
Zanimljiv film koji odise veoma europsko, tesko bi ga bilo zamjeniti za neki americki film. Mada mi se film malo vukao ispocetka, plus neki likovi cudno govore - ono, ponovi istu recenicu skoro pa 10 puta zaredom, ko neki maloumnik, a ne jedan, vise likova, i zene, Ko da su svi nesto snifali ili su samo retardirani (ne kupujem da je to "grcka spika") - no kasnije dobije na intenzitetu, plus cudna atmosfera.

Crnjak koji ostaje u glavi te otvara koje pitanje.

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 01/04/2018 : 16:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Nije me ovo baš oduševilo,
nešto u tom fazonu i dosta bolje je:
Carnage http://www.imdb.com/title/tt1692486/
i već spomenuti
Perfect Strangers http://www.imdb.com/title/tt4901306/
Go to Top of Page
Page: of 582  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page