forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 349

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 27/03/2018 : 14:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Bilo je pitanje na Potjeri koji naš crtač je odlikovan viteškom titulom u Francuskoj, lovac je probao s Ribićem, ekipa nije znala što bi odgovorila.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 27/03/2018 : 14:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Možda stariji bolje stoje na tom planu, ali većina mlađih od 30 zna da nabroji tek poneki strip, ''a to ono što moj ćale skupljo, eh što nije sačuvo sad bi prodo za velke pare'', kakvi crni autori..
Znam to po svojim vršnjacima.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 27/03/2018 : 14:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Bilo je pitanje na Potjeri koji naš crtač je odlikovan viteškom titulom u Francuskoj, lovac je probao s Ribićem, ekipa nije znala što bi odgovorila.

Nisam to znao, to jest gledao i cuo. Vis' ko bi rekao...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/03/2018 : 19:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Gajićeva naslovnica je i dalje bolja od većine Ferrijevih. A tko ne zna za Gajića ili je isključivi Bonellijevac ili nema pojma o stripu...što se naravno međusobno ne isključuje.

...a možda samo provociram. :P

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 27/03/2018 : 19:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Samo neka se u buduće "stručnjak" Gajić kloni naslovnica, i neka nama "loših" Ferrijevih.....

Edited by - logo111 on 27/03/2018 19:57:58
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7160 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 27/03/2018 : 21:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Da se odmaknemo od Gajića i loše naslovnice.
Upravo sam u temi Martin Mystere dao potrebni citat ali ne znam kako nitko nije vidio predgovor iz MM 44 u kojem nam Veseljaci otkrivaju da će u Zlatnoj seriji izlaziti Martyjevi Almanasi. Odlično, baš mi fale prva četiri (dva LL-ova). Eto, riješena je ta misterija. Ja zadovoljan.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 27/03/2018 22:03:52
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 27/03/2018 : 22:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

Odlikovan je Igor Kordej, još 2013. godine. E, to vam je pravi podatak za znanje iz opće kulture. A, ne ovo čime se bavite...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/03/2018 : 23:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Gajićeva naslovnica je i dalje bolja od većine Ferrijevih. A tko ne zna za Gajića ili je isključivi Bonellijevac ili nema pojma o stripu...što se naravno međusobno ne isključuje.

Gajića sam upoznao kao crtača još davno, kad je prva epizoda Biča Božjeg objavljena u Politikinom Zabavniku. I tada sam bio impresioniran viđenim.

S druge strane Ferija sam uvek smatrao mediokritetskim crtačem.

Dakle, sva je logika, trebalo bi da se slažem sa tobom.

Ali se nikako ne slažem.

Gajićeva ilustracija za naslovnu stranu ovog Zagora je očajno loša. Namerno ili ne, nebitno.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7898 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 27/03/2018 : 23:59:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

Da se odmaknemo od Gajića i loše naslovnice.
Upravo sam u temi Martin Mystere dao potrebni citat ali ne znam kako nitko nije vidio predgovor iz MM 44 u kojem nam Veseljaci otkrivaju da će u Zlatnoj seriji izlaziti Martyjevi Almanasi. Odlično, baš mi fale prva četiri (dva LL-ova). Eto, riješena je ta misterija. Ja zadovoljan.

najgore su mi naslovne od marti almanaha, onaj pocetni period, mozda prvih 10-ak...sve na isti fazon... libelus je to izbjegao jer je uzeo one naslovne iz extra serije gdje su isli reprinti almanaha, specijala, bis brojeva, raconti brevi... ne vjerujem i da ce vc uzeti te naslovne jer su po dva broja u jednoj knjizi i to je pasalo libelusu, ali ne i vc...
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 28/03/2018 : 00:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Danas u brzopoteznima:
Kojom se umjetnošću bave naši proslavljeni autori Kordej i Macan?
Dalje.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 28/03/2018 : 00:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message  Reply with Quote
Verovatno će i od Mister Noa ići Almanasi, pretpostavljam da je Veseli u paketu za sve te junake otkupio prava za almanah edicije i Magazine koji su zamena za iste, sigurno je to i nešto jeftinije u odnosu na ostalo.
Međutim, zanima me šta će biti sa Mister Noom kada ispucaju tih 5 Almanaha, hoće li pratiti možda Italijane kada ovi pokrenu nove pilotove priče ili ne?

Edited by - maelstrom on 28/03/2018 00:52:48
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/03/2018 : 02:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Čekamo LMS
Zasad poštuju originalnu šprehu - ZS još ne ide tjedno, a LMS će (ako izađe) po numeraciji zaostajati. Paze na detalje, to mi se sviđa :D

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/03/2018 : 04:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Danas u brzopoteznima:
Dalje.

A sto i ocekivati? Sigurno ne da za njih znaju siroke mase. Steta. To je jbg. za par sto entuzijasta...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/03/2018 : 04:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

quote:

quote:

Odlikovan je Igor Kordej, još 2013. godine. E, to vam je pravi podatak za znanje iz opće kulture. A, ne ovo čime se bavite...

Mozda nisi dobro iscitao post. Znamo naravno taj podatak, ali iskazujemo cudenje prema neznanju u konkretnoj emisiji...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2018 : 06:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by Cromwell

Ma kakva umjetnička sloboda lol. Ne znam ako sam ikada vidio zdepastijeg i hobitskijeg Zagora. Budući da je Gajić inače genijalan ovu naslovnicu mogu shvatiti jedino kao zajebanciju i sprdačinu na kult koji Zagor uživa na ovim prostorima.

Ista stvar je i meni pala na pamet. Gajić je vjerovatno kad su mu ponudili da radi naslovnicu za Zagora mislija da ga zajebavaju. Kad je skužija da ga ne zajebavaju on se odlučija zajebavat.

Inače, braćo Srbi, već 27 godina ne živimo skupa. Gajić je možda u Srbiji stvar opće kulture(Mada ne virujen ni to), u Hrvatskoj sigurno nije. U Hrvatskoj ni Kordej ili MAcan nisu dio opće kulture, kakv crni Gajić?

U okvirima opce kulture svu trojicu uopce ne ocekujem, da se prepozna, od strane sirokih masa. Tu vec odavno pod opcu kulturu prolaze razne sumnjive vrijednosti. Diskutabilne vrijednosti, koje upraznjava mlada generacija. Tako da tu Macan, Kordej i Gajic nemaju sto traziti. U stripovskoj kulturi, na stranicama stripovi.com recimo kobkretno, vec bi se i trebalo ponesto znati o svakom ponaosob.

To je to.
Neko reče opšta kultura pa ze društvo latilo toga ko izbeglica paštete
Ustvari je stvar stripofilske kulture da likovi koji poseduju stotine /hiljade stripova u kolekciji makar imenom znaju najviđenije strip-autore naše scene. U toj slici, reakcija "Aleksa Gajić? Ko je sad pa taj amater hahahahahaha?" je u najmanju ruku sramota.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/03/2018 : 07:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:

quote:

quote:

Ma kakva umjetnička sloboda lol. Ne znam ako sam ikada vidio zdepastijeg i hobitskijeg Zagora. Budući da je Gajić inače genijalan ovu naslovnicu mogu shvatiti jedino kao zajebanciju i sprdačinu na kult koji Zagor uživa na ovim prostorima.

Ista stvar je i meni pala na pamet. Gajić je vjerovatno kad su mu ponudili da radi naslovnicu za Zagora mislija da ga zajebavaju. Kad je skužija da ga ne zajebavaju on se odlučija zajebavat.

Inače, braćo Srbi, već 27 godina ne živimo skupa. Gajić je možda u Srbiji stvar opće kulture(Mada ne virujen ni to), u Hrvatskoj sigurno nije. U Hrvatskoj ni Kordej ili MAcan nisu dio opće kulture, kakv crni Gajić?

U okvirima opce kulture svu trojicu uopce ne ocekujem, da se prepozna, od strane sirokih masa. Tu vec odavno pod opcu kulturu prolaze razne sumnjive vrijednosti. Diskutabilne vrijednosti, koje upraznjava mlada generacija. Tako da tu Macan, Kordej i Gajic nemaju sto traziti. U stripovskoj kulturi, na stranicama stripovi.com recimo kobkretno, vec bi se i trebalo ponesto znati o svakom ponaosob.

To je to.
Ustvari je stvar stripofilske kulture da likovi koji poseduju stotine /hiljade stripova u kolekciji makar imenom znaju najviđenije strip-autore naše scene. U toj slici, reakcija "Aleksa Gajić? Ko je sad pa taj amater hahahahahaha?" je u najmanju ruku sramota.

Evo već danima se crvenim od srama jer nisam nikad čuo za Aleksu Gajića :) Eto, čovjek je toliko poznat i pitanje je opće kulture poznavati najviđenijeg autora srpske strip scene da u 15 godina ovog sajta gotovo da nije niti spomenut. Lako se provjeri upisivanjem u tražilicu. Kao što su neki već objasnili( a nekima nikako da uđe u glavu).... svaka čast čovjeku, siguran sam da je vrhunski crtač, ali kod nas u Hrvatskoj jednostavno nije uopće zastupljen i kao takav je gotovo nepoznat. To što ga zna nekoliko pojedinaca jer se interesiraju za srpsku strip scenu ili su na preporuku dobili neki Gajićev strip je izuzetak koji samo potvrđuje pravilo.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 28/03/2018 : 08:13:04  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Ma daj, nema to veze sa regionalnošću niti je to neko opravdanje, makar u zajednici ljubitelja stripa, na forumu o stripovima, i to u 21. veku, dobu gugla i društvenih mreža. Ko je imao volje i želje da se interesuje za strip u širim okvirima od izdavačkog programa par lokalnih izdavača zna za Aleksu Gajića, i pod tim sam smatrao opštu kulturu. Pa ni Jeff Lamire koliko znam nije objavljen u Hrvatskoj, a (valjda) ljudi znaju za njega. Lepo objasnio PP, al jok, nema svrhe. Stavimo tačku na to. Nisi znao, sada znaš, vidici su ti prošireni.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7160 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 28/03/2018 : 08:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
A ja taman otvorio poll da se prebacite tamo.

loading...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/03/2018 : 09:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Ma daj, nema to veze sa regionalnošću niti je to neko opravdanje, makar u zajednici ljubitelja stripa, na forumu o stripovima, i to u 21. veku, dobu gugla i društvenih mreža. Ko je imao volje i želje da se interesuje za strip u širim okvirima od izdavačkog programa par lokalnih izdavača zna za Aleksu Gajića, i pod tim sam smatrao opštu kulturu. Pa ni Jeff Lamire koliko znam nije objavljen u Hrvatskoj, a (valjda) ljudi znaju za njega. Lepo objasnio PP, al jok, nema svrhe. Stavimo tačku na to. Nisi znao, sada znaš, vidici su ti prošireni.

U najmanju ruku...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15863 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/03/2018 : 09:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

quote:

quote:

quote:

To je to.

Evo već danima se crvenim od srama jer nisam nikad čuo za Aleksu Gajića :) Eto, čovjek je toliko poznat i pitanje je opće kulture poznavati najviđenijeg autora srpske strip scene da u 15 godina ovog sajta gotovo da nije niti spomenut. Lako se provjeri upisivanjem u tražilicu. Kao što su neki već objasnili( a nekima nikako da uđe u glavu).... svaka čast čovjeku, siguran sam da je vrhunski crtač, ali kod nas u Hrvatskoj jednostavno nije uopće zastupljen i kao takav je gotovo nepoznat. To što ga zna nekoliko pojedinaca jer se interesiraju za srpsku strip scenu ili su na preporuku dobili neki Gajićev strip je izuzetak koji samo potvrđuje pravilo.

A cuj, ne smatram se bas pojedincem u pracenju strip scene, recimo, cijelo moje drustvo ljubitelja stripa,(a tu su neki istaknuti clanovi/prodavaci ovog sajta, ali ne vole pisati i izlaziti u javnost), znamo za Aleksu jos od System comicsovog bica bozjeg. A davno je to bilo. Meni je nacrtao i jedan nelos crtez,(nelos jer nije bilo dovoljno vremena za njegovu stvarno vjestu ruku i talent).

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2985 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 28/03/2018 : 09:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maelstrom
Dakle, kao što sam napisao, trenutno je samo pitanje šta ćemo videti od Mister Noa i Marti Misterije, a mene zanima hoće li neko od njih krenuti već od četvrtog broja ili ide još jedan krug Zagora, Dilana i Teksa prvo?Inače, sa brojem Almanah izdanja Zagor je u brojčanoj prednosti u odnosu na ostale i ne bi me iznenadilo da posle pored Magazina vidimo i Dilanove i Teksove Almanahe.

Dilanove sigurno nećemo jer ih je dosta već objavljeno u superbuku, a i nastavljaju sa objavljivanjem.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8970 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/03/2018 : 12:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Tonto

Gajića sam upoznao kao crtača još davno, kad je prva epizoda Biča Božjeg objavljena u Politikinom Zabavniku. I tada sam bio impresioniran viđenim.

S druge strane Ferija sam uvek smatrao mediokritetskim crtačem.

Dakle, sva je logika, trebalo bi da se slažem sa tobom.

Ali se nikako ne slažem.

Gajićeva ilustracija za naslovnu stranu ovog Zagora je očajno loša. Namerno ili ne, nebitno.

Meni je naslovnica zaista dobra... ne zato sto je dobro nacrtana jer nije, nego zato sto je izvrsno pogodjen trash element, a zagor jest trash strip.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2018 : 13:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

quote:

quote:

quote:

bla bla bla ako sam ikada vidio zdepastijeg i hobitskijeg Zagora bla bla

bla bla bla kakav crni Gajić? bla bla bla

bla bla bla pitanje opće kulture bla bla bla

To je to.

Tu priču o opštoj kulturi nastavi sa karvenom koji je to provalio
Šalim se, naravno. Nemojte da nastavite, molim vas. Dobro vas je

Ono šta sam ja hteo da kažem je da je sramota znati unutar nekoliko italijanskih serijala koji je pisac/crtač je na kojoj priči unazad manje-više pola veka a nemati pojma o makar osnovama strip-scene bivše Jugoslavije pred- i posleratnog doba. To što je neko Srbin, a neko Hrvat, je veoma tužan izgovor budući da ja kao Srbin dobro poznajem/posedujem radove (preskočimo Macana koji je na forumu) Paheka, Ribića, Maurovića, Kordeja, Petrušića, Neugebauera, Reisingera, Marušića i Zimonića (za ostale sam samo čuo. Morao bih konsultovati google da bih se nekoga konkretno setio) i to iz BiH gde je retko šta zastupljeno i gde moram platiti nemale poštanske troškove da bih došao do ičega iz Beograda ili Zagreba (a zamisli reakcije forumskog sveta da sam pukao nešto tipa "ko je sad taj Žeželj?". Letelo bi drvlje i kamenje.)

Ti si lepo konsultovao google nakon što si naleteo na Gajićevo ime, i to ti ide na čast. To je suština ustvari. Da si odradio koji klik dalje video bi i da je System Comics zastupljen i u Hrvatskoj (klik 1, klik 2), pa da niko od nas koji znamo za Gajića ne mora da doživljava transfer srama čitajući gluposti na temu "opšta/opća kultura" unazad pet stranica (x25 postova) u kojima je neko imao obraza da izjavi "taj mora da je preko ''štele'' dobio da crta zagorovu naslovnicu" i pre nego što je ukucao A.G.-a u pretraživač.

Ukratko, dosadni ste kao proliv

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 28/03/2018 : 13:49:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Danas u brzopoteznima:
Dalje.

To ona mala sa Brača nije znala. Rekla da se bave filmom.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/03/2018 : 14:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Ne mislim da je Gajić dobio crtanje naslovnice preko štele, to je netko drugi napisao. Meni se osobno crtež itekako dopao. Znam da postoji System Comics u Hrvatskoj, ali ga nema za kupiti u Rijeci otkako se zatvorila zadnja striparnica u Palachu. Od Babilona sam odustao nakon jednog njihovog nekorektnog poteza, a u Stripovima na kvadrat sam znao često uzeti stripove, ali ne i Gajićeve. Zbog žanra koji mi nije omiljen sam ga očito mimoišao. A nikada nije na ovim stranicama bilo topica o njegovim stripovima tako da iskreno nisam niti čuo niti za njega niti za njegove stripove. Jednostavno Fibra, Darkwood i ostali previše toga izbacuju da bi se sve ispratilo, a pogotovo to financijski istrpilo. Budući da System Comics nema u našim bibliotekama za razliku od hrvatskih izdanja nisam mogao niti prelistati neko njegovo izdanje pa da mi probudi interes.
Mislim da znam više nego dovoljno srpskih strip crtača( i prijeratnih i ovih novije generacije) da me ne bi trebalo biti sramota što mi je taj jedan promakao.
Kao što znam i dosta o nogometu, uostalom osvojio sam kviz Nogometne Ikone na državnom nivou, ali me nije sramota ako mi promakne kakav lijevi bek Radničkog iz Niša.
Ali ako ništa drugo barem smo ovom raspravom malo i izreklamirali Aleksu Gajića :)
Go to Top of Page
Page: of 349 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.55 seconds. Snitz Forums 2000