forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zlatna serija - Veseli četvrtak
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 349

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 28/03/2018 : 14:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
I loša reklama...je reklama
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7160 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 28/03/2018 : 14:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Kao što znam i dosta o nogometu, uostalom osvojio sam kviz Nogometne Ikone na državnom nivou, ali me nije sramota ako mi promakne kakav lijevi bek Radničkog iz Niša.

Sestre Šegetin, ha?

loading...
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/03/2018 : 14:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dwayne_Looney

quote:

Kao što znam i dosta o nogometu, uostalom osvojio sam kviz Nogometne Ikone na državnom nivou, ali me nije sramota ako mi promakne kakav lijevi bek Radničkog iz Niša.

Sestre Šegetin, ha?

Aha :) Jesi li i ti to sudjelovao u Korenici na finalu ili su Sestre Šegetin dio opće kulture :)

Edited by - sumohrvat on 28/03/2018 15:05:19
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 28/03/2018 : 15:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by sumohrvat

Dobro je dok ti ne promakne kapiten Radničkog iz '85. :)
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/03/2018 : 16:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

[quote]Originally posted by sumohrvat

Dobro je dok ti ne promakne kapiten Radničkog iz '85. :)

Ne znam jel Piksi bio kapiten ? Znam da je iz Niša, ali tad je imao otprilike 20 godina pa ne znam jel bio kapiten
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7160 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 28/03/2018 : 16:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Sestre Šegetin, ha?

Aha :) Jesi li i ti to sudjelovao u Korenici na finalu ili su Sestre Šegetin dio opće kulture :)

Ma kakvo finale. U Metkoviću sudjelovao al pratio stranicu i ostao mi naziv u pamćenju. Ne pitaj za ishod, važno je sudjelovati!

loading...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15864 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 28/03/2018 : 17:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

I loša reklama...je reklama

Uvjek bila. Al za ovakvog umjetnika nije ni potrebna. Prica putuje od uha do uha, gdje i treba...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14565 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 28/03/2018 : 17:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djukak

Sledeći ZS Zagor Beli vrač - almanah

Odavno ne vidjeh veće grozote, užas...
Izgleda da će ovakve i slične naslovnice pokopati projekt ZS i prije nego što ozbiljno zaživi...
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14565 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 28/03/2018 : 17:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Tonto

Gajićeva naslovnica je i dalje bolja od većine Ferrijevih. A tko ne zna za Gajića ili je isključivi Bonellijevac ili nema pojma o stripu...što se naravno međusobno ne isključuje.

...a možda samo provociram. :P

Gajića sam upoznao kao crtača još davno, kad je prva epizoda Biča Božjeg objavljena u Politikinom Zabavniku. I tada sam bio impresioniran viđenim.

S druge strane Ferija sam uvek smatrao mediokritetskim crtačem.

Dakle, sva je logika, trebalo bi da se slažem sa tobom.

Ali se nikako ne slažem.

Gajićeva ilustracija za naslovnu stranu ovog Zagora je očajno loša. Namerno ili ne, nebitno.

Meni je naslovnica zaista dobra... ne zato sto je dobro nacrtana jer nije, nego zato sto je izvrsno pogodjen trash element, a zagor jest trash strip.

Ovako nešto reći o Zagoru graniči s umjetničkom slobodom...
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/03/2018 : 17:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Sestre Šegetin, ha?

Ma kakvo finale. U Metkoviću sudjelovao al pratio stranicu i ostao mi naziv u pamćenju. Ne pitaj za ishod, važno je sudjelovati!

Kada je kviz počinjao u Rijeci onda su mene zamolili da neki tekst složim, da privučemo igrače. I ja složio stranicu teksta. Kasnije, kada je počinjao kviz u Metkoviću vidim da je lik pokrao taj isti tekst od riječi do riječi samo je zamjenio lokalni Lučki Radnik nekim vašim lokalnim klubom :)
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 28/03/2018 : 20:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ajde PPatak ne njajke. Proljev si sada zapravo napravio ti izvlačenjem stvari iz konteksta i okretanjem u svoju korist.
Da je ovakvog Zagora nacrtao neki talijan osuli bi ga drvljem i kamenjem i vi koji sad branite Gajićevu naslovnicu.
To što je vama nekolicini povrijeđen nacionalni osjećaj/imate poslovnu suradnju sa VČom/imate intenciju surađivati sa strip autorima ili štogod opet ne mijenja na stvari da ovaj Zagor liči na hobita. Ako nije hobit onda je patuljak!

Nacionalni dio zapravo nitko od nas quotanih i ostalih nije niti pipnuo niti vjerujem da je ikoga briga, ali normalno za naše krajeve- plačipičkanje se moralo upotrijebiti kad već nema druge za obranu očito lošeg crteža.

Nije sramota da netko ne zna za Gajića. Sramota je u kad se to neznanje ističe kao vrlina ali ok, ljudi to često tako rade u znak protesta protiv stvari koje im se ne sviđaju. To je jednostavno tako, i ne treba zbog toga pretvarati stvari važnijima nego što jesu. Ergo karven se malo pravio važan i samo nadolio ulja na vatru.
Zagor je to majkumu, tu frcaju iskre!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2329 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 28/03/2018 : 21:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
I ja sam Srbin - pa ne vidim kakve veze ima nacionalnost crtača?
Uopšte nije bitno da li je neko čuo za ovog ili onog, svi imamo oči da procenimo proizvod koji nudi.
A ovaj proizvod ne zadovoljava moj kriterijum.
Zagor je očajno nacrtan, a strip je o njemu, a ne o nekom Hobitu (na kojeg podseća).
Bio autor Gajić, Mebijus, Herman, Kordej,...ili bilo ko drugi - ovo nije za objavljivanje.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 28/03/2018 : 21:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ergo karven se malo pravio važan i samo nadolio ulja na vatru.

Karven se nije pravio važan, jer nema potrebu da išta ikome dokazuje o sebi.
Niti je stao u odbranu naslovnice, niti je isticao da Gajićev Zagor mora nekome da se svidi.
Ali tvrdim/mislim/smatram da na stripovskom forumu jedan Aleksa Gajić jeste opšta kultura i poznato ime, i to izvan bilo kakvih nacionalnih granica. To mi nije bilo ni na kraj pameti kad sam izneo tu tvrdnju. Kao što bih bio zatečen da neko na strip forumu ne zna ko su Žeželj ili Kordej. Ili Zograf, možda? Jel bi graknuli da sam rekao da je i Zograf deo opšte kulture u okruženju ljubitelja stripa? Ista stvar, i ne vidim kako menja bilo šta geografsko poreklo jednog proslavljenog evropskog ili svetskog autora. Ako za Gajića znaju ljudi po Francuskoj, zar je toliko neshvatljivo da je naprosto čudno da ovde ima ljudi koji ne samo da ne znaju za njega (to je totalno legitimno, za početak), već čak to neznanje gorljivo brane kao da je u pitanju obračun časti. Iskreno, bio sam više zatečen stanovištem o podeli na “naše i njine” u odbrani stripovske neobaveštenosti. Neverovatno je da se stvari uvek vrte u smeru nekog konflikta, po svaku cenu i zarad čega? Sreća pa postoje ljudi koje u celoj ovoj priči zanima ono što je i tema, a to je - strip.
Da se razumemo, niko ne može znati sve. Ja sam siguran da postoji uvek sve više sjajnih autora (bez obzira na meridijane) čiji će me rad oduševiti, ili makar zainteresovati. I dane provodim u otkrivanju svega u stripu što mogu naučiti i spoznati. Da li je moguće da nisam upoznat sa radom nekog autora kog većina vas poznaje? Naravno. I bio bih zahvalan da mi neko ukaže na njega. Svakako ne bih rekao da je očekivano da ne znam za njega, jer nije objavljen u mom komšiluku.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7160 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 28/03/2018 : 21:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sestre Šegetin, ha?

Kada je kviz počinjao u Rijeci onda su mene zamolili da neki tekst složim, da privučemo igrače. I ja složio stranicu teksta. Kasnije, kada je počinjao kviz u Metkoviću vidim da je lik pokrao taj isti tekst od riječi do riječi samo je zamjenio lokalni Lučki Radnik nekim vašim lokalnim klubom :)

Nisam ja ... a klub je Neretva . Eto, da ne offtopičarimo više

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 28/03/2018 22:01:47
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2018 : 21:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ajde PPatak ne njajke. Proljev si sada zapravo napravio ti izvlačenjem stvari iz konteksta i okretanjem u svoju korist.
Da je ovakvog Zagora nacrtao neki talijan osuli bi ga drvljem i kamenjem i vi koji sad branite Gajićevu naslovnicu.
To što je vama nekolicini povrijeđen nacionalni osjećaj/imate poslovnu suradnju sa VČom/imate intenciju surađivati sa strip autorima ili štogod opet ne mijenja na stvari da ovaj Zagor liči na hobita. Ako nije hobit onda je patuljak!

Nacionalni dio zapravo nitko od nas quotanih i ostalih nije niti pipnuo niti vjerujem da je ikoga briga, ali normalno za naše krajeve- plačipičkanje se moralo upotrijebiti kad već nema druge za obranu očito lošeg crteža.

Nije sramota da netko ne zna za Gajića. Sramota je u kad se to neznanje ističe kao vrlina ali ok, ljudi to često tako rade u znak protesta protiv stvari koje im se ne sviđaju. To je jednostavno tako, i ne treba zbog toga pretvarati stvari važnijima nego što jesu. Ergo karven se malo pravio važan i samo nadolio ulja na vatru.
Zagor je to majkumu, tu frcaju iskre!

Ne serem Imaš veoma čudno mišljenje o meni, Cromwelle
Sa mnom i VČ-om ne postoje nikakve tajne veze niti želje o istima, a odavno se ne bavim drvljem i kamenjem na račun loše nacrtane naslovnice, niti mi je povređen nacionalni osećaj. Više mi je moj izrazito niski IQ nagrižen debilanama koje čitam zadnjih nekoliko strana.

Ali imaš pravo. Ložim se kad ne treba. Nećemo više o tome.

edit: Ne sećam se da moj plačipičkajući post ičim spominje kvalitet crteža. To je stvar ličnih preferencija i u to ne ulazim.

edit2: Jedini problem kod cele naslovna je samo ta nesretna kromanjonska glavurina. Sve ostalo mi je fantazija. I definitivno jača postavka i kolor od one originalne.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 28/03/2018 22:05:45
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/03/2018 : 22:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Meni ovdje Zagor izgleda kao maloumni divljak bez dodira s civilizacijom. Što i jest.
Mačor mi je vrhunski nacrtan, kao i ova rupa u kojoj se nalaze.
Zato mi je naslovnica vrhunska.
I isto bi bilo da ju je nacrtao neki Talijan (kamo sreće).

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7160 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 28/03/2018 : 22:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Svi nekako postavljaju stvari ovako "Zagor i nije najbolji ali puma i okruženje su vrh.". Ok za pumu ali koje okruženje, sve su nekakva stabla i malo tla, kao da je tu moglo biti neke greške. A ne znam baš kakav je scenarij, je li dvoboj s pumom zaista u ovakvom okruženju

loading...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 28/03/2018 : 22:09:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by karven

Ako za Gajića znaju ljudi po Francuskoj, zar je toliko neshvatljivo da je naprosto čudno da ovde ima ljudi koji ne samo da ne znaju za njega (to je totalno legitimno, za početak), već čak to neznanje gorljivo brane kao da je u pitanju obračun časti. Iskreno, bio sam više zatečen stanovištem o podeli na “naše i njine” u odbrani stripovske neobaveštenosti.
...

Suština priče. Bravo karvene

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 28/03/2018 : 23:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

quote:
Originally posted by karven

Ako za Gajića znaju ljudi po Francuskoj, zar je toliko neshvatljivo da je naprosto čudno da ovde ima ljudi koji ne samo da ne znaju za njega (to je totalno legitimno, za početak), već čak to neznanje gorljivo brane kao da je u pitanju obračun časti. Iskreno, bio sam više zatečen stanovištem o podeli na “naše i njine” u odbrani stripovske neobaveštenosti.
...

Suština priče. Bravo karvene

Da kojim slučajem za tog Gajića ne zna 5 ljudi onda bi vaša priča i držala vodu, ali pošto za njega nije čuo dobar dio foruma možda je ipak malo opskurnija stvar nego što vi mislite. Ako ćete ljepše zaspat jer mislite da smo svi koji ne znamo za Gajića tukci samo vi guštajte...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17913 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 28/03/2018 : 23:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
lose nacrtano
ali mi obicna raja ne razumijemi umjetnike

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

nebkv
Starting Member

Serbia
85 Posts

Member since 30/11/2009

Posted - 28/03/2018 : 23:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nebkv a Private Message  Reply with Quote
Narucio on line preko Trafike obe verzije,dobio mail obavestenje o podizanju u objektu Trafike u Kraljevu,otisao da podignem a tamo nista po pitanju B korice!?Navodno "nije ni stiglo pa ce mozda sledece srede" kako rece prodavacica?Koliko je to primeraka stampano,deset?!
Ja zaista ne vidim kako neko moze doci do svog primerka a da ga kosta manje od 10e,mislim cemu tek da se nada neko van Srbije
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

344 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 29/03/2018 : 01:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nebkv

Narucio on line preko Trafike obe verzije,dobio mail obavestenje o podizanju u objektu Trafike u Kraljevu,otisao da podignem a tamo nista po pitanju B korice!?Navodno "nije ni stiglo pa ce mozda sledece srede" kako rece prodavacica?Koliko je to primeraka stampano,deset?!
Ja zaista ne vidim kako neko moze doci do svog primerka a da ga kosta manje od 10e,mislim cemu tek da se nada neko van Srbije

Bio sam danas do jedne od trafika u bg i uzeo broj 2 sa B koricom. Imali su jos bar desetak komada na polici i jos nekoliko komada broja 1 sa C koricom.Tako da mislim da su ovog puta odstampali u dovoljnom broju i da samo malo kasni isporuka do Kraljeva. Ipak je tek sutra zvanicni datum izlaska stripa :)
Inace sa tehnicke strane je odlicno odradjen. Svidja mi se alternativna naslovnica i ima veze sa prvom pricom koja pocinje zanimljivo, ali u sustini je nista posebno. Druga prica je vec bila objavljena u stripoteci, kraca je i bolja mi je od prve.
Nadam se da ce broj 4 biti MM ili MN :)

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

nebkv
Starting Member

Serbia
85 Posts

Member since 30/11/2009

Posted - 29/03/2018 : 10:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nebkv a Private Message  Reply with Quote
Ma roba im je stigla juce,stripovi stizu sredom.Juce sam i dobio povratni mail da mogu da preuzmem stripove i juce sam i preuzeo A koricu ali o B navodno nista nisu znali
Zato odem ja jutros u prvu smenu da probam ponovo.Pokusavam da objasnim da sam juce preuzeo A verziju ali da B navodno nije bilo i dok tako pokusavam da objasnim o kojim stripovima je uopste rec pogledam iza pulta i vidim na podu bar 10 komada B korice,jednu A i jednu ili dve C broja 1
Tada upirem prstom i kazem da "ovo" navodno juce nije bilo
Kazu mi nemoguce,to im je isto juce stiglo kad i A verzija
I onda se pojavljuje i kesica sa mojim imenom i B verzijom
Zanimljivo je da unutra nije bilo A verzije koju sam juce preuzeo sto znaci da je neko tacno znao sta sam dobio a sta ne
Cak me prodavacica pita i za neki drugi strip da li sam preuzeo,jos iz prethodne porudzbine.Cela posiljka im bila ostecena tada pa smo odlozili preuzimanje
U svakom slucaju je dobro da je sve reseno na kraju pa ne zelim da razbijam vise glavu da li je u pitanju necija greska ili neko muvanje
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15864 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2018 : 13:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Dodes i preuzmes. Super. Mi u RH se malo pomucimo ali ipak stigne gdje treba. Mozda je tako i napetije, slade...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 29/03/2018 : 14:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Ima li najave za broj 3 sa "koricom A"?
Go to Top of Page
Page: of 349 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.52 seconds. Snitz Forums 2000