forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Aleksa Gajić
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/03/2018 : 14:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Ono gore navedeno; nikad cuo niti me zanima, je stvarno top. Ako nisi cuo naravno da te ne moze i zanimati. A ako te ne zanima, sta se javljas tamo gdje nekoga zo zanima. Mislim stvarno...

A što reći, isti lik se na temi o Stephenu Kingu javlja, ničim izazvan, s ovakvom izjavom:

quote:
Originally posted by zeljko

moram priznati da nisam nijednu njegovu knjigu procitao :D

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/03/2018 : 14:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Složio bih se sa Nesvrstanim, apsolutno si prije 20 godina mogao kupiti gotovo sve, a danas neki i zbog puno toga što izlazi i odustaju od stripova, a rijetko tko može si priuštiti sve, da i ne govorim o vremenima gdje i nemaš nažalost vremena previše za stripove, pa čemu onda čuđenje, ako nisi čuo za nekoga.

hmmmm...
zar ima i toga?
ozbiljno pitam.

to mi je isto kao i kad bi neko izjavio "postao je peder jer je u njegovom okruženju bilo sve više i više zgodnih cica".

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4032 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 29/03/2018 : 14:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

Složio bih se sa Nesvrstanim, apsolutno si prije 20 godina mogao kupiti gotovo sve, a danas neki i zbog puno toga što izlazi i odustaju od stripova, a rijetko tko može si priuštiti sve, da i ne govorim o vremenima gdje i nemaš nažalost vremena previše za stripove, pa čemu onda čuđenje, ako nisi čuo za nekoga.

hmmmm...
zar ima i toga?
ozbiljno pitam.

to mi je isto kao i kad bi neko izjavio "postao je peder jer je u njegovom okruženju bilo sve više i više zgodnih cica".

Vjerovatno je mislio da se odustaje od pojedinih izdanja jer se ne može sve ispratiti.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21148 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/03/2018 : 14:30:03  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
verovatno

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8116 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/03/2018 : 14:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Gajić je talentovan čovek, ali njegova oblast delatnosti je šira od stripa i samim tim nije 100% "uronjen" u strip.

Imao je sreću da su ga francuzi angažovali čim su videli njegov prvi strip (Tehnotajz), a onda zahvaljujući činjenici da je dobio potencijalno komercijalan scenario za serijal Bič božji i svom umeću da taj strip predstavi dobrim i (opet) komercijalnim tj prijemčivim široj publici crtežom, postigao je i solidan komercijalan uspeh u samom startu svoje karijere.

Možda takav uspeh izaziva da mu strip brzo dosadi, a možda je samo ljubav prema animaciji velika, pa se brzo okreće animaciji, filmu Tehnotajz, koji je rađen dugo, a verovatno i drugim projektima u animaciji (spot Buđav lebac itd).

Uz put je radio po neki kraći eksperimantalni strip (System comics ispratio) i razne ilustracije.

U poslednje vreme se malo vratio stripu na par albuma i to je to.

Ako neko nije čuo za Gajića, posebno izvan Srbije, nije to baš kardinalno stripovsko neznanje, jer Gajićev trag u stripu i nije toliko dubok.

Ipak, to znači da takav čovek nikada nije ni pogledao izdavački program System comicsa i da ga izvan naslova koje prati i izdavača koji objavljuje njemu interesantne naslove ne interesuje previše toga.

Paralela sa Kordejom uopšte ne stoji. U Srbiji, ko je pratio strip još početkom 80-ih zna za Kordeja.

Vest da je Kordej odlikovan francuskim ordenom bila je u svim novinama, na TV, na internetu, na forumima. Ko ništa ne prati i nije hteo da čuje, ne može baš da se pohvali opštom kulturom, makar bio učesnik kvizova.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25368 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/03/2018 : 14:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Lapsus, hteo sam da kažem Parlov.
Zašto tu dvojicu večito mešam, ne znam.

Mada ni Kordej nije megapopularan, to jest komercijalan. Ali to ionako nije tema sad.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10373 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 29/03/2018 : 15:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
Inače, neznan ko je ovde luđi, oni koji se"kurče" kako nikad nisu čuli za Gajića, ili oni koji se iščuđavaju da ima ljudi koji nisu čuli za njega.

Da li su oni koji se kurče kako nikad nisu čuli za Gajića provokatori?

Ili su provokatori oni koji napišu: Ako ne znaš za Gajica skoro da nisi stripofil?

S obzirom da su se neki prijetili da će provokatori od njih dobiti po pički bolje da se zaključa ovaj topic prije nego postane opasan .

P.S. Koliko je meni poznato kod nas su Gajićevi albumi bili dostupni u svega par knjižara, pa onda nije ni čudo da je mali broj ljudi upoznat sa njegovim radovima.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15790 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2018 : 15:39:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

quote:

Ono gore navedeno; nikad cuo niti me zanima, je stvarno top. Ako nisi cuo naravno da te ne moze i zanimati. A ako te ne zanima, sta se javljas tamo gdje nekoga zo zanima. Mislim stvarno...

A što reći, isti lik se na temi o Stephenu Kingu javlja, ničim izazvan, s ovakvom izjavom:

quote:

Covjek se visekratno javlja na topice, izjavljujuci da ga ne zanimaju i da ga nije briga.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15790 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2018 : 15:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

hmmmm...
zar ima i toga?
ozbiljno pitam.

Dobra, Anto. Bolje ni sam ne bi pitao...👏

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15790 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2018 : 15:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Lapsus, hteo sam da kažem Parlov.
Zašto tu dvojicu večito mešam, ne znam.

Mada ni Kordej nije megapopularan, to jest komercijalan. Ali to ionako nije tema sad.

Igor car!
Goran kralj!
Prisutni na sceni prikovise vec...i kobogda jos...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6287 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 29/03/2018 : 15:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Covjek se visekratno javlja na topice, izjavljujuci da ga ne zanimaju i da ga nije briga.

Ali takvi su mi najbolji...on je došo njima reći da ga ne zanimaju.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17821 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/03/2018 : 15:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

koje si ti dno dna jer istrgnes stvari iz kontesta

nisam procitao JOS ali skupljam njegove knjige
imam ih barem 8
cak sam i nabavio pod kupolom specijalno kolekcionarsko
te finders kipers na engleskom...vidovitost ciklus vukodlaka

cekam pogodan trenutak da krenem citati

nisam ljubitelj mejnstrim baje kojeg svi vole
zato sam i murakamija nakon 4 knjige od 6 prestqo citqti kad ga svaka domacica cita

u medjuvremenu sam procitao mist...tanka mala knjizica ne svidja mi se stil odmah sam je prodao/zamijenio se

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

njofra32
Average Member

769 Posts

Member since 28/02/2017

Posted - 29/03/2018 : 16:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send njofra32 a Private Message  Reply with Quote
E pa ovako.
Morao sam popiti po litre rakije.
Prvo, bezveze je uopce stavljati na forum ovakav topik koji se i direktno i indirektno dotice nekog autora u ovom kontekstu.
Stoga Dvejn Luni promašio si iako se rasprava odvija.

A sto se tice forumasa, pitao bih vas ja nesto?
Jel vam nije neugodno komentirati neciju naslovnicu u neugodnom tonu?

Pa upravo držim jedan strip u rukama sto je uradio Aleksa.

Remek djelo. Za njegovu ruku specificne ekspresije lica koje pokazuju trenutno raspolozenje tojest emociju izazvanu vanjskim podrazajem.

Pa nemoze nas junak Zagor kojem ce puma zabosti kandze u tijelo drukcije izgledati nego izobliceno od straha.

Aleksa, sve pohvale.

Pa sunce vam poljubim 90% nas ( ni ja) na forumu nezna vise kako olovka izgleda.
A kamoli da nacrta nesto.

I
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17821 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/03/2018 : 16:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:

quote:

Ta ima mista. Ja nisan nikad zivija u Zg, ali stalno sam gori. Sican se tog More comicsa u polukatu zgrade na "spici", u Raula... Nama bi Bernard donosija sve iz Srbije. Tocno za danasnju hiperprodukciju stripova. Ima svasta. Nemos sve. Ali dogovoris kupnju kvartalno, tromisecno, polugodisnje...sa dobrim popustom na kolicinu. Ne znam sta bi se ko kurcija sa imenom autora? Pa ovo je misto di pricamo o romanima, sta nije?

Nisi me dobro razumija.
Nisu mi jasni ljudi sa stavon "Ko je uopće taj, ko mu jebe mater, neznan i ne želin znat za njega". na to san mislija kad san napisa da mi nisu jasni oni koji se "kurče".

Nekako sam ja "najglasniji" sa stavom "Ko je uopće taj", ali daleko od toga da mislim tko mu jebe mater.

Definitivno nisan mislija na tebe. Evo ti primjer takvog kurčenja:
[quote]Originally posted by zeljko

nikad cuo
niti me zanima

Nikad čuo al ga ne zanima.
Vrh.

ajde u
nisi ti dobar nikako pasa ...trebo bi manje suditi drugima

frqjko je okacio anketu
ja sam odgovorio ne znam niti me zanima ko je sad da istražujem

kad ste poceli nabrajati imena djela...ee to je vec drukcije...

PO DJELIMA NJIHOVIM CETE IH PREPOZNATI
sto rece Ljudina

sad mi je poznatije ko je i o cemu se radi
ali me i dalje ne zanima s da istrazujem
booi me djon

gledo asam edit i ja...animirani
imal veze s ovim likom???

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17821 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/03/2018 : 16:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ovo ajde u ne znam odakle mi se pojavilo
tipkam s tableta

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17821 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/03/2018 : 16:10:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
quote:

nikad cuo
niti me zanima

imena me ne zanimaju ne bih znao ni tri boneli crtaca navesti

zasto su gospoda sto su se uvrijedila izbrisala moj treci upis tojes red
zato sto im ne odgovara u pravljenju neke konstrukcije

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25368 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 29/03/2018 : 16:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 29/03/2018 17:03:40
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31103 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 29/03/2018 : 16:18:07  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Ima, a rekao bih da usporedba nema veze sa citatom, ali moguće da i ja ne kužim što si htio reći, zapravo i ne kužim.

quote:

quote:

hmmmm...
zar ima i toga?
ozbiljno pitam.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15790 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/03/2018 : 16:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Mozda, u "moru" dobrih, novih, stripova i svekolikih izdanja, stajes s skupljanjem/pracenjem istih?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17821 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/03/2018 : 16:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
nije more nego mocvara

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6896 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 29/03/2018 : 16:41:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Nekoliko mojih odgovora...

andjusticeforall, opcije odgovora na pitanje su otprilike uzete iz rasprave koja se o Gajiću vodila na temi "Zlatna serija - Veseli četvrtak". Dakle, određeni su rekli da je stvar opće kulture znati tko je on pa ublažili retoriku. Drugi su legitimno rekli da do naslovnice nisu imali pojma tko je itd. Uglavnom, jest malo u šaljivom tonu jer se tamo spominjao i kviz "Potjera". Ne vidim tu nikakav problem jer mislim da sam u odgovorima ponudio dobre opcije. U prvu opciju sam dodao "skoro" čime sam ispratio ublažavanje retorike a zadnja, s ovim "dalje" je, kako rekoh, u šaljivom tonu, opcija za one koji nisu ulazili ni na temu ZS, odnosno taj njen dio i raspravu o naslovnici. Očito će pobijediti prva opcija, to su dobri poznavatelji Gajićeva rada, samo eto nisu imali neke volje puno pisati o njemu, prenositi njegov rad, uvijek je zanimljivije raspravljati o Demonima ludila ili, pak, šutjeti.

njofra, ne znam što želiš reći ali pijan si pa ti se pola oprašta. O svakom autoru se raspravlja, i scenaristu i crtaču, bilo kroz konkretno djelo bilo u topicu koji jasno glasi na njegovo ime, a bilo je pollova tipa Boselli vs Burattini i šta ti ja znam kakvih još. Valjda nije problem što je Gajić Srbin? Reci slobodno ako jest. Ovo "Je li vam neugodno nečiju naslovnicu komentirati u neugodnom tonu?" je bezvezan komentar, pa topici o nekom stripu većinom odoše na to, više se priča o crtežu nego o radnji i tvoja retorika je populistička ali davno otrcana. To je otprilike u stilu "Što komentiramo nogomet kad ga ne igramo?". Jednostavno se vidi na čijoj si strani.. "remek djelo". heh, pa to ni karven nije rekao. Jesi ti gosp. Gajić?

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 29/03/2018 16:42:32
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5449 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 29/03/2018 : 16:42:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:
Originally posted by ROJ RENK

Mi se nalazimo na što se zove "stripovi com", a neko ne zna za Aleksu Gajića.
Na stranu što mogu da nazovem ličnim prijateljem i što je sjajan čovek i umetnik,ali ne znati njegov rad je bruka za svakog ko se prodaje da poznaje devetu umetnost.

Mi se nalazimo na stripovi.com.... ajde sad pogledaj koliko je puta aleksa gajic spomenut na ovom forumu u 15 godina postojanja.

potpis
za čovika sam čuo,ali niti jedan njegov strip nisam držao u rukama,da ne govorim pročitao...ne zanima me njegov rad...lastane,jesam li ja debil zbog toga i neznalica?

Ti si samo tovar
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10243 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/03/2018 : 16:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

hmmmm...
zar ima i toga?
ozbiljno pitam.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10243 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 29/03/2018 : 16:48:47  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Inače, neznan ko je ovde luđi, oni koji se"kurče" kako nikad nisu čuli za Gajića, ili oni koji se iščuđavaju da ima ljudi koji nisu čuli za njega.

Da li su oni koji se kurče kako nikad nisu čuli za Gajića provokatori?

Ili su provokatori oni koji napišu: Ako ne znaš za Gajica skoro da nisi stripofil?

Jesu.
Al šta ima veze. Da se ne pojavi neki takvi provokator ne bi nikad natukli 4 stranice o Aleksi Gajiću.
Oćemo in razbit glave?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17020 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/03/2018 : 17:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao tko je!
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000