Almanah Ludens 11 Ružičasti Zečevi opet Napadaju Inace, prvo pojavljivanje je najbolje. Gotovo da ne poverujes da ga je pisao - Minjako koji je btw jako dobar u tom pocetnom periodu DD-a (#14 Između života i smrti, #24 Ružičasti zečevi ubijaju, 37 Džungla na asfaltu, 38 Glas iz magle, Specijal Smrt, ljubav, smrt).
ZS/LMS su generalno imali odlicne zamenske naslove. Neki put mi se cini kao da su ih neke poete davale Jos uvek ih pamtim gomilu, iako se epizoda vrlo slabo secam...
Meni su obe sa zekanom dosta dobre. Zemlja obojenih sjena ima neke odlicne momente.
Slazem se za te ranije Minjakove epizode (jedino mi je #14 slabija, a Prica jednog sirotog djavola mi je skroz ok... Smrt ljubav smrt je radio sa Sklavijem i tu je njegov deo slabiji i manje 'atraktivan' od Sklavijevog, iako je kao celina super).
Ima u BGu Dylan Dog Pub koji je u slicnom fazonu, ali bolje izgleda ovaj splitski Dellamorte craft bar sa Cavenagovim naslovnim stranama uokvirenim, a ono pivo sa slonom kao logom zove se Delirium Tremens sam pio, dobro je!
Stanar s trećeg kata Mora se priznati da je ovdje atmosfera odlično dočarana. Tjeskoba, strah, paranoja...Atmosfera je praktički opipljiva. Svaka čast Sclaviju na tome. Casertano standardno dobar. Scenarij:7/10 Crtež:7/10
Taksi! Xexe fina horror minijatura sa simpatičnim krajem. Scenarij:7/10 Crtež:7/10
Tjeskoba Atmosfera je ovdje isto odlično složena samo što radnja ipak nije na nivou prve priče pa ipak dajem ocijenu niže. Opsesivno-edipovski odnos između majke i sina je kvalitetno dočaran, a na momente groteskno veliko tijelo majke odlično dočarava užas i vlast nad sinom koji mora biti pokoran i slušati naredbe svoje majke. Scenarij:6/10 Crtež:6/10
Margerita Solidna i lijepa lubavna horror priča. Da li mi uopće kao osobe postojimo ili smo samo ogledala drugih? Scenarij:6/10 Crtež:6/10
Sve u svemu, vrlo dobar GIGANT.
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Kronika izvanrednog ludila Solidno djelce iako ovdje ludilo i tjeskoba nisu ni blizu tako dobro prikazani kao kod Stanara s trećega kata.Crtež ok. Scenarij:6/10 Crtež:6/10
Bila je mrtva Vrlo dobra horror noir minijatura u režiji dvojice maestra Sclavija i Stana. Scenarij:7/10 Crtež:7/10
Zločin plesnog koraka Čitljivo i ne pretjerano kvalitetno.Ima dosta zapleta i prevrata ali nije to skloljeno u neku posebno kvalitetnu cjelinu. Freghieri dosta dobar. Scenarij:6/10 Crtež:7/10
Susjed Po ničem posebno pamtljiva minijatura u kojoj vidimo kako se Dylanov život čini njegovom prvom susjedu.Vidim da priča ima odličnu ocjenu na recenziji, a i najveći broj komentatora jeisto dao visoke ocjene ali meni ova priča stvarno nije ništa posebno. Scenarij:5/10 Crtež:5/10
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Margerita Solidna i lijepa lubavna horror priča. Da li mi uopće kao osobe postojimo ili smo samo ogledala drugih? Scenarij:6/10 Crtež:6/10
Sve u svemu, vrlo dobar GIGANT.
Je l to ona Sclavija i Ambrozinijeva pricica koju je Veseli Cetvrtak preveo kao Bela Rada?
EDIT: Evo za bukvalno dva klika sam proverio ovo svoje glupo pitanje i dosao do zakljucka da jeste to ta epizoda. Prelepa epizoda u svakom slucaju. Sclavi i Ambrozini su majstori za egzistencijalni ljubić.
Antove ocene su logičnije. Mlađine (i od Shanera čini mi se) sve 5-6, eventualno 7, ne gledam ocene uopšte, samo čitam komentare stripova koje sam već pročitao.
Susjed Po ničem posebno pamtljiva minijatura u kojoj vidimo kako se Dylanov život čini njegovom prvom susjedu.Vidim da priča ima odličnu ocjenu na recenziji, a i najveći broj komentatora jeisto dao visoke ocjene ali meni ova priča stvarno nije ništa posebno. Scenarij:5/10 Crtež:5/10
Ta priča ima jednu od najsvežijih ideja na koje sam nabasao do sada u Dilanu, bez obzira što je minijatura. I to još od autora kog svi pljuju, Rujua. Dodatni plus su pomeni scena iz nekih prethodnih epizoda, kao i nepojavljivanje Dilana i Gruča, ako se izuzme da se čuju s druge strane zida. Pritom je završnica provokativna jer aludira da Dilana navodno ubija komšija, a crtež je takođe neuobičajen za ovaj serijal.
Antove ocene su logičnije. Mlađine (i od Shanera čini mi se) sve 5-6, eventualno 7, ne gledam ocene uopšte, samo čitam komentare stripova koje sam već pročitao.
Ta priča ima jednu od najsvežijih ideja na koje sam nabasao do sada u Dilanu, bez obzira što je minijatura. I to još od autora kog svi pljuju, Rujua. Dodatni plus su pomeni scena iz nekih prethodnih epizoda, kao i nepojavljivanje Dilana i Gruča, ako se izuzme da se čuju s druge strane zida. Pritom je završnica provokativna jer aludira da Dilana navodno ubija komšija, a crtež je takođe neuobičajen za ovaj serijal.
i opis i ocene su ali dobro, to nije novo
sto se rujua tice, ova prica je dokaz da mu dilan zapravo i ne lezi - covek je dobar scenarista samo ne za dilana