Creepy Past je Bonellijev horor serijal a dio je "young" izdavačke linije namijenjene mlađoj publici. Ukupno je objavljeno 6 epizoda (plus team-up sa Dylan Dogom) tijekom 2018. godine. Autori su scenaristi Brunno Enna i Giovanni Di Gregorio te crtač Giovanni Rigano, format je 17x23 (kolor). Serijal kod nas objavljuje izdavačka kuća Golconda!
Meni je nevjerovatno kako u ovo internetsko doba nismo ništa čuli o ovome a ovaj nulti broj izlazi već u 12. mjesecu. Čak je na neki način lijepo znati da su ovakva iznenađenja još uvijek moguća. Ovo malo informacija sam pronašao u novom Bonelli/Bao katalogu: https://issuu.com/previewbb/docs/preview_24
Dakle po uzoru na Creepypastu, internet fenomen campfire virtualnih priča. Zanimljivo, a već imamo Channel Zero, tv seriju inspiriranu istim. ;) U svakom slučaju, pozdravljam ambiciozne horror projekte.
Ja mislim da je to samo za nulti broj, vjerovatno će serijal biti na 64. str.
Da i ja mislim. Ostaje nam da pratimo S.B.E. sajt, pa kad bude... inace nisu Taljani ludi, moderniziraju se, prate trendove a i sve se vise odvazuju experimentirati. Pogledajte koliko su mini serijala izbacili u zadnjih 10 godina... bice toga jos, a ja pozdravljam taj koncept i nove ideje. Masu toga su izbacili sto je odlicno.
Da. Sljedeće je valjda "Politika za bebe i nedonoščad". To je valjda jedina užasnija kombinacija. Ali dobro. I Zagor je neka vrsta horora za (naj)mlađe
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Da. Sljedeće je valjda "Politika za bebe i nedonoščad". To je valjda jedina užasnija kombinacija. Ali dobro. I Zagor je neka vrsta horora za (naj)mlađe
Zašto bi horor mlađima bio tabu? U konačnici, većina onih koji imaju "taste for horror" iliti ljubav prema užasavajućem od malih nogu pokazuju taj interes (što je istina i u mom slučaju). Tko taj afinitet nema, ovo neće ni kupovati.
Creeypasta je internet fenomen nastao upravo kao ekstenzija hororofilije mlađih. Nekad se stajalo pred rubrikom "horori" u videoteci i "hvatalo" kasnonoćni hororac na tv-u, a danas djeca imaju pristup mnogo gorim stvarima. Simpatično nacrtan strip takvog podžanra teško da je "užasna kombinacija".
Bonelli ozbiljno poceo sa amerikanizacijom. Valjda im se vise isplati.
nazalost sto rece pokojni David Bowie I was traveling in Java when [its] first McDonald's went up: it was like, "for fuck's sake." The invasion by any homogenized culture is so depressing, the erection of another Disney World in, say, Umbria, Italy, more so. It strangles the indigenous culture and narrows expression of life.