Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13083 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 15/06/2018 : 21:10:58
|
quote: Originally posted by Whetherpine
Može neki link na topic o Zagorovim najboljim epizodama? Odnosno zanima me topic gdje se komentira Best of Zagor. Htio bih iz toga izvuči neke preporuke za čitanje. :)
Ovo ti je dosta dobar topic: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46607
Nije toliko ni star, ima dobrih komentara |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
Edited by - ReemCP on 15/06/2018 21:21:25 |
|
|
Whetherpine
Average Member
Croatia
546 Posts
Member since 15/07/2010 |
Posted - 16/06/2018 : 08:07:26
|
quote: Originally posted by ReemCP
quote: Originally posted by Whetherpine
Može neki link na topic o Zagorovim najboljim epizodama? Odnosno zanima me topic gdje se komentira Best of Zagor. Htio bih iz toga izvuči neke preporuke za čitanje. :)
Ovo ti je dosta dobar topic: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46607
Nije toliko ni star, ima dobrih komentara
Hvala! To sam tražio. :) |
|
|
jova
New Member
Serbia
100 Posts
Member since 25/02/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/06/2018 : 16:20:25
|
quote: Originally posted by grofica Varga
SPOJLERI
IZGUBLJENI SIN (Burattini, Donatelli) 8,8,8,8 80%
Burattini žanrovski nije otišao u spektakl, napisao je vestern u kojem pratimo dramu jedne obitelji. Zagor se još jednom našao u ulozi detektiva, a ovaj put rješava desetak godina staro ubojstvo. Bure je odlično vodio čitatelje na krivi trag tijekom cijele epizode i to mi je najveći plus u scenariju. Sve do zadnjih 30-tak stranica nametao je zaključak da su Indijanci poslani od Harveya. Tek kada Nielsen dolazi na ranč Kindmanovih sa strelicom u leđima uviđamo da krivo mislimo i da je netko drugi u vezi s Indijancima. Nakon te scene je već bilo lakše zaključiti tko stoji iza svega. Sama završnica je jako efektna, pogotovo dramatični kraj negativaca ove priče.
Crtež Donatelli, a što reći... Čim ugledam one njegove face s kockastim glavurdama, tankom ravnom kosom i velikim zubima odmah sam dobre volje. Tu se našla i modno osviještena Indijanska banda krvoloka, čije glave krase kape i šeširi po ultima modi bijelaca. Njihov kolovođa obavezno ima ožiljak na licu i imperativ mu je da mu skalp „čovjeka u crvenoj košulji, koji je veliki ratnik“ krasi šator. (Ili pojas.) Nostalgija kod mene radi svoje, tu nema sumnje.
Ova je epizoda kronološki uletjela u SA period kada su se izdavale priče veće od života. Nakon pustih epova i modernih crteža, djeluje malo starinski i zalutalo. Imala sam osjećaj kao da sam sjela u vremeplov, odvezla se u 80-te, u Toninellijeve bitke s Indijancima. A taj osjećaj, iskreno ću kazati, uopće nije bio loš.
"Modno osviještena banda indijanskih krvoloka" Ovo bi bilo dobro ime za neki punk bend :D |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4533 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/06/2018 : 23:08:29
|
Za radijske emisije ima vremena, a ne može ga pronaći za stavljanje novih recenzija koje dugo čekaju kod njega. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Grabb
Junior Member
340 Posts
Member since 26/03/2018 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Posted - 24/06/2018 : 14:52:50
|
quote: Originally posted by Grabb
Ovom hippie zagoru bi vise odgovarala pljuga u jednoj i bira u drugoj ruci.
Meni više izgleda kao "skandinavski Zagor" |
|
|
Grabb
Junior Member
340 Posts
Member since 26/03/2018 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 27/06/2018 : 01:18:09
|
Eccher,Sedioli&Verni:Zagor-Brod tajni (Ludens,Zagor specijal 37)
Ovaj Zagorov specijal (kao i većina ostalih) su dobro ispljuvani;ali čini mi se da je ovaj ponajviše (barem mi se čini,jer ne pratim pomno opus Duha sa sekiricom).Meni i nije bio toliko loš - ili sam se spremio za najveći mogući krš,te snizio očekivanja do minimuma minimuma,a ovaj specijal to baš i nije. Još jedna avantura naših junaka sa posadom broda Golden bejbi kojoj rukovodi kepten Fišleg - u Port Vejlu neko ubija posadu broda Blu Marlin,i to tak što ih davi u vodi;posadu koja je pre izvesnog vremena imala nekakav sumnjiv posao za lokalnog moćnika,Diksona. Zadnje ubistvo će izvršiti Orsović,član Fišlegove posade,a sve ukazuje da je bio drogiran u toku izvršavanja zločina.Zagi kreće da razjasni misteriju. Priča jeste pravolinijska (a koja to od Duha sa sekiricom pa nije,osim retkih izuzetaka),rešenje predvidivo,ali sve u svemu i nije toliki odron. Crež - Verni und Sedioli - iz moje perpspektive,može li gore? Ali začudo,i nije toliko loše,čak mi je prijalo oku. Generalni dojam - može da se ubije vreme sa ovim specijalom. 2.5/5
Burattini,...&Della Monica,...:Zagor-Pripovijesti iz Darkwooda (Ludens,Zagor Maxi 31)
Slično gornjem naslovu,ok strip za ubijanje dokolice. Zagor spašava izvesnog tipa od pobesnelih Kajuga,i dok mu vida rane zadobijene u borbi sa njima,saznaje da mu čovek nosi pismo od Edija Rufusa (sećamo ga se iz Zagor storija).Na drugoj strani Čiko i Banak (iz Rečne patrole) ih traže,i sve dok se ne sretnu,jedni drugima pričaju razne priče. Pričice su onako,kao što spomenuh,neloše za prekraćivanje vremena - crteži takođe;malo više amaterski,ali mogu da prođu. 2.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Member since 28/10/2009 |
Posted - 29/06/2018 : 11:44:42
|
Pročitao sam odabrane priče od Veselog četvrtka pod nazivom Vampir i vidim da se ovaj Rakoši spominje kao da je Zagor imao posla sa njim ranije. Ovu priču Vukodlak gdje razgovara sa pukovnikom i spominje Stubbsa sam našao - prilično mi se dopala. Ali me zanima, ako ima neko voljan pomoći da mi kaže u kojim se to epizodama susretao ranije sa ovim Rakošijem i koliko se uopšte Zagor susretao sa vampirima? Nisam baš upoznat sa Zagorom i njegovim avanturama, naročito ovim horor tematike, tipa Sindrom Belzebul koja je isto sjajna. Hvala unaprijed. |
https://www.instagram.com/avet_rio_gribaje/ |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 29/06/2018 : 11:56:11
|
Rakos, prvo pojavljivanje-extra ludens 93 tjeskoba, 94 zagor protiv vampira, 95 tragična zora
drugo-extra 193 narod noći, 194 povratak vampira, 195 kraljevstvo tame 196 užasna zaraza.
ovo koje si čitao je treće. imaš još priča s vampirima, konkretno s yleniom vargom. ludens 112-113 božica mjeseca i 207/209 vampirica ylenia
imaš i sa vukodlacima još jednu ludens 216/217 pun mjesec
a imaš i hrpu odličnih s okultnom i naprirodnom tematikom, kako starih, tako i novih priča.
caponeove noć potopa, hiljadu lica straha kraljevstvo tame,burattinijev gospodar tame, sva tri kandraxa...ima toga hrpa |
Vamos a la playa tralalalala |
Edited by - igor 12 on 29/06/2018 12:03:54 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Posted - 29/06/2018 : 13:56:17
|
Nagor i igor 12, mnogo vam hvala. Ovo sa vukodlacima sam pročitao u VČ sveskama. Znači ima baš bogatu historiju sa tim Rakošijem. Meni se dopala ova stara priča Vukodlak, našao sam je u VČ kolekcionarskom izdanju, nevina ali ima ugodnu atmosferu. Hvala na preporukama. provjeriću ove naslove. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 29/06/2018 : 15:45:00
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by J.Stickman
Pročitao sam odabrane priče od Veselog četvrtka pod nazivom Vampir i vidim da se ovaj Rakoši spominje kao da je Zagor imao posla sa njim ranije. Ovu priču Vukodlak gdje razgovara sa pukovnikom i spominje Stubbsa sam našao - prilično mi se dopala. Ali me zanima, ako ima neko voljan pomoći da mi kaže u kojim se to epizodama susretao ranije sa ovim Rakošijem i koliko se uopšte Zagor susretao sa vampirima? Nisam baš upoznat sa Zagorom i njegovim avanturama, naročito ovim horor tematike, tipa Sindrom Belzebul koja je isto sjajna. Hvala unaprijed.
Imaš dobrog horora kod Zagora.
Vampira su tri s Rakosijem i dvije priče s groficom Vargom. Najbolji vampir je ovaj treći s Fridom.
Ma daj, stvarno si previše subjektivan. Ako se čovjeku svidio Vukodlak znači da mu pašu retro stvari i nije teško pogoditi da će mu bolje leći prva 2 Vampira. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 29/06/2018 : 18:31:55
|
quote: Originally posted by J.Stickman
Pročitao sam odabrane priče od Veselog četvrtka pod nazivom Vampir i vidim da se ovaj Rakoši spominje kao da je Zagor imao posla sa njim ranije. Ovu priču Vukodlak gdje razgovara sa pukovnikom i spominje Stubbsa sam našao - prilično mi se dopala. Ali me zanima, ako ima neko voljan pomoći da mi kaže u kojim se to epizodama susretao ranije sa ovim Rakošijem i koliko se uopšte Zagor susretao sa vampirima? Nisam baš upoznat sa Zagorom i njegovim avanturama, naročito ovim horor tematike, tipa Sindrom Belzebul koja je isto sjajna. Hvala unaprijed.
Posto si citao u izdanju Veselog cetvrtka evo ti pored Ludensovih brojeva koje ti je nabrojao igor 12 i brojevi u izdaju VCa.
Prvo pojavljivanje Rakosija Odabrane price 3 Zagor protiv Vampira Drugo pojavljivanje Rakosija Odabrane price 7 Povratak vampira Trece pojavljivanje Rakosija i prvo pojavljivanje Ilenije Varge Odabrane price 17 Vampir Drugo pojavljivanje Ilenije Varge Odabrane price 24 Crni brod Trece pojavljivanje Ilenije Varge Zagor redovni 57-59 Crna krila noci
Posto ti se svideo Vukodlak, pojavljuje se opet jedan vukodlak ali nije isti u pitanju u epizodi Pun mesec Zagor redovni u izdanju VCa 66-68.
Ima jos dosta dobrih horor prica kod Zagija, nagor ti je pobrojao par. Ja bih izdvojio kao najbolje dve Caponeove price Sveti breg (odabrane price 2) i Mracna predskazanja (odabrane price 15) |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
J.Stickman
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
377 Posts
Posted - 02/07/2018 : 11:37:21
|
Hvala svima. @Dodsferd, da dopadaju mi se te retro stvari, naročito horor kod Zagora. Pronašao sam kod VČ ovo prvo pojavljivanje vampira u odabranim pričama i simpatična je priča a crtež dopadljiv i atmosferičan.
@GoingGoing Hvala, na osnovu tvog posta sam i pronašao prvog vampira i jako je dobar. Pun mjesec sam pročitao i nabavio u ovim sveskama poodavno, kad sam i postavljao pitanja oko vukodlaka u Boneliju, pa sam neke našao i u Martiju Misteriji. Sveti breg sam također pročitao zbog Capoenea, dopao mi se njegov rad na Lazarusu.
Inače, što se tiče Zagora, moram priznati da su mi se ponajviše dopale ove horor i fantastične priče. Ranije pomenuti Sindrom belzebul i Ljudi žabe su mi sjajno legle. |
|
|
Topic |
|