forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 517

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/07/2018 : 14:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Alessandro Piccinelli
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 30/07/2018 : 19:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
Ponovno eksperimentiraju s Dylanovim naslovnicama. Ovog je puta korica najnovijeg talijanskog broja (Argentov "Profondo Nero") obložena "srebrnkastim" lakom čime se stvorio efekt prelijevanja sjaja, "ljeskanja" ili kako se to već zove.

Teško se na temelju slika može vidjeti o čemu je riječ pa evo jedan video gdje se to najbolje vidi. Zgodan efekt koji podiže sveukupni dojam naslovnice.
https://youtu.be/vD0CUMRZ8NU?t=20s

A što se tiče ove zadnje naslovnice s autom, mislim da je na temelju objavljenih tabli i činjenice da moderniziraju serijal jasno što pokušavaju napraviti s tom epizodom.

quote:
Originally posted by Barker

Nego, ko crta novu Planetu mrtvih?

Vjerojatno Casertano.

Također, mislim da je Recchioni napisao da se ta priča zove "Nel nome del figlio".
Go to Top of Page

Grabb
Junior Member

340 Posts

Member since 26/03/2018

Posted - 30/07/2018 : 21:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Grabb a Private Message  Reply with Quote
Picci ubija sa crtezom. Mada mu je Dylan presirok u ramenima i grudnom kosu, te ima neku osvetnicku notu u pogledu.
Go to Top of Page

FINALLE
Starting Member

29 Posts

Member since 23/02/2018

Posted - 30/07/2018 : 23:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send FINALLE a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Marco Mastrazzo mi je Picasso. Ova nova naslovna za Planetu mrtvih je vrh vrhova.
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 01/08/2018 : 08:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
uff, odlična od M.Mastrazza

https://www.pratocomicsplay.com/marco-mastrazzo/

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 01/08/2018 08:11:36
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 01/08/2018 : 12:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Zanimljivo da je Recchioni otkrio Mastrazza tako da je jedan dan slučajno naletio na njegove crteže na facebooku.
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1799 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 01/08/2018 : 20:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote

https://variety.com/2018/tv/global/dylan-dog-bonelli-comics-publisher-italy-1202889319/

quote:

Leading Italian comics publisher Sergio Bonelli Editore is branching out into TV production with plans to make an English-language show based on cult horror series “Dylan Dog,” plus other projects based on its properties, which are distributed in 35 countries.

...

“Developing new ways for people to come in contact with our most popular and iconic characters and franchises as well as exclusive new shows – on the devices they choose – is one of our studio’s top priorities,” company president Davide Bonelli said in a statement, adding: “We are investing in and creating original, high-quality shows including the new ‘Dylan Dog’ series.

...

“Dylan Dog” is being developed as a 10-episode live-action series based on Tiziano Sclavi’s popular franchise chronicling the exploits of its titular British paranormal investigator, who with his sidekick Grouch, a Marx impersonator, takes on cases that usually involve monsters, ghosts, vampires, werewolves and zombies. The 25-year-old comic book series, published in the U.S. by Dark Horse Comics, boasts more than 500 installments and sales of more than 50 million copies in 30 countries.
Go to Top of Page

FINALLE
Starting Member

29 Posts

Member since 23/02/2018

Posted - 01/08/2018 : 20:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send FINALLE a Private Message  Reply with Quote
Samo naprijed s ovim, nadam se da će bit nešto od toga. Nakon onog kupusa od filma nadam se da će ovo biti vrhunski.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 02/08/2018 : 11:11:42  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Super Book #75

Effetti collaterali
Scenarij: Carlo Ambrosini
Crtež: Carlo Ambrosini

Il parassita
Scenarij: Andrea Cavaletto
Crtež: Alessandro Baggi
Naslovnica: Claudio Villa

http://www.sergiobonelli.it/dylan-dog/2018/06/28/albo/super-book-n75-1003133/
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 06/08/2018 : 21:51:32  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Arturo Lauria
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
706 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 08/08/2018 : 15:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
Nope, ne sviđa mi se uopće ideja o TV seriji Dylan Dog. Uglavnom jer je neke stvari teško prenijeti sa stripa na ekran. Zar nisu ništa naučili od one katastrofe od filma?

My username was a mistake.
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1294 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 13/08/2018 : 13:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message  Reply with Quote
Je li mi netko može reći postoji li izdanje ove kratke priče na nekom domaćem jeziku? Ako da, o kojem se stripu radi?

http://www.ubcfumetti.com/ubcdb/?ed=IT-DD-rb1

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38071 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/08/2018 : 13:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Space Marine

Je li mi netko može reći postoji li izdanje ove kratke priče na nekom domaćem jeziku? Ako da, o kojem se stripu radi?

http://www.ubcfumetti.com/ubcdb/?ed=IT-DD-rb1

Ovdje: u Superbooku Veselog Cetvrtka broj 30.
http://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-supb-30c-uzas/1970/

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13141 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/08/2018 : 19:16:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
razmišljam pomalo o DDogu, možda je i dobro što sam se malo pokačio sa nekim fanovima pa smo razmijenili par uljudnih

u tom smislu imam pitanje za sve ljubitelje Doga. poželjno je da se ozbiljno shvati i odgovori.

Zašto čitate Dylana Doga, mislite li da preko krvi, mučnog, bolesnog može se dospijeti do nekih istina ili same The Istine? Mislite li da je Sclavi takvog mišljenja, pa otuda "filozofiranje" u noćnim morama? Ili preskačete filozofske pokušaje i samo se zabavljate u mračnim estetizacijama?
Rječju, što je to što vas vuče i dalje drži pri Dylanu Dogu?
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38071 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/08/2018 : 19:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

DD je odlicno stivo za "presjeci" između nekih integrala, omnibusa, FRA albuma... onak za u cenifu. Ne mislim nista slabo, rado ga citam, jer pola sata ipak nije nesto puno (jedino ako se Barbatova razmigolji), i mada kasnije epizode nemaju onog stimunga prvih 70-100, ipak ga i dalje citam.

U DD ne trazim nikakve The Istine.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/08/2018 : 19:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Tražim dobre sise

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13141 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/08/2018 : 20:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
dobro, vas se dvojica znači samo zabavljate.

vidjet ćemo druge ljubitelje, odlično bi bilo kada bi se 123 ljudi odazvalo. posebno čekam vicea i slične mlade nade.

ali za vas dvojicu: ako se dobro zabavljate, ne smeta klanje, nasilje, morbidno, izopačeno? što mislite o toj strani, jako izraženoj u DD?
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 13/08/2018 : 20:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Preko krvi, mučnog, bolesnog može se dospijeti do nekih istina- da apsolutno, do The Istine ne. Nije tu kriv Dylan Dog, već limitiranost ljudskog uma, znaš kako kaže Noam Chomsky: we are humans, we are not angels.
Od Dylana uglavnom očekujem zabavu, međutim ima nekih epizoda koje zbilja dotiču te granice ljudskog uma, potiču na razmišljanje i premda nećeš spoznati The Istinu barem će ti se intuicija promijeniti. Sclavi i Barbato najbolji.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 13/08/2018 : 20:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Ono šta me Dylanu privuklo je prvenstveno ljubav prema horroru. Nisan ljubitelj pretjeranog koketiranja s elementima poput Smrti i inih personifikacija jakih simbola (ka šta je to neuspješno odrađeno u Nikad više inspektore Bloch).

Fan sam old school horrora, serial killer misterije i racionalnog razrješenja misterije uz dašak nadnaravnog u samom epilogu. Naravno, klasične monster epizode su uvik dobrodošle.

Uz sve to, Dylanov senzibilitet i lagana indiferencija prema svemu suvremenom je dodatan plus.

Element zavođenja svake žene na koju naiđe je nešto bez čega i mogu, ali tu se krije jedna bitna stvar njegova identiteta - olako je zaljubljiv. Isuviše olako.

Dylan je osjetljiv, ali i neizmjerno hrabar, nepokolebljivi romantičar, antirealist, magnet za nadnaravno, miljenik Smrti i inih gospodara vanzemaljskog. U gotovo svaku nevolju uvučen je da ni sam ne zna kako. Pobjeđuje li Dylan zlo? Razumije li ga? Ili mu je samo jako blizak, osuđen na prijateljstvo s mračnom stranom sudbine?

Svi ovi elementi su zaslužni za sklonost ka dylanofiliji. Gore i splatter elementi, kao i oni koji daju fini hommage giallo filmovima, nešto su šta uvik rado čitan u Dylanu.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 13/08/2018 20:51:42
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13141 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/08/2018 : 20:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

Preko krvi, mučnog, bolesnog može se dospijeti do nekih istina...

e ovo me zanima
kako mučno i bolesno tebe vode do nekih istina, što točno tu nalaziš, ako to sad možeš malo bolje pojasniti. znači, ne natječemo se ovdje pa da mora pasti neko savršeno objašnjenje, nego ako se može dati i malo više mesa o tome bolesnome i mračnome.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13141 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/08/2018 : 21:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Dylan je osjetljiv, ali i neizmjerno hrabar, nepokolebljivi romantičar, antirealist, magnet za nadnaravno, miljenik Smrti i inih gospodara vanzemaljskog. U gotovo svaku nevolju uvučen je da ni sam ne zna kako. Pobjeđuje li Dylan zlo? Razumije li ga? Ili mu je samo jako blizak, osuđen na prijateljstvo s mračnom stranom sudbine?

Svi ovi elementi su zaslužni za sklonost ka dylanofiliji. Gore i splatter elementi, kao i oni koji daju fini hommage giallo filmovima, nešto su šta uvik rado čitan u Dylanu.

a zašto, vice, ti voliš da je netko miljenik Smrti, zašto splatter... otkuda to da se preko toga nešto traži (što se traži? pobjeda nad zlom?)

Pobjeđuje li Dylan zlo?

to se lijepo pitaš, a ja te ponovo pitam:)

Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 13/08/2018 : 21:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:

Preko krvi, mučnog, bolesnog može se dospijeti do nekih istina...

e ovo me zanima
kako mučno i bolesno tebe vode do nekih istina, što točno tu nalaziš, ako to sad možeš malo bolje pojasniti. znači, ne natječemo se ovdje pa da mora pasti neko savršeno objašnjenje, nego ako se može dati i malo više mesa o tome bolesnome i mračnome.

Kad je izašao strip Magla (Barbato/Brindisi)nisam bio registriran ovdje, ali sam čitao komentare. Znatan broj ljudi uopće nije shvatio čak ni kostur priče, tužno je to, ali i surova realnost- za čitati taj strip potrebna je valjda određena doza inteligencije koju neki ljudi nažalost nemaju. Što je tu mučno i bolesno? Sama pedofilija dakako jest, no mnogo je mučnije i bolesnije nijemo posmatranje iste. Zar je zaista potrebna ta maglovita šuma- hladno nevidljivo, zar čovjek sam nije dostatan.
Čitalac pročita strip, i razmišlja, i dobiva impuls koji dotad nije imao. Spoznaje jednu malu istinu.

Edited by - Dexters on 13/08/2018 21:07:23
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13141 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/08/2018 : 21:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad je izašao strip Magla (Barbato/Brindisi)nisam bio registriran ovdje, ali sam čitao komentare. Znatan broj ljudi uopće nije shvatio čak ni kostur priče, tužno je to, ali i surova realnost- za čitati taj strip potrebna je valjda određena doza inteligencije koju neki ljudi nažalost nemaju. Što je tu mučno i bolesno? Sama pedofilija dakako jest, no mnogo je mučnije i bolesnije nijemo posmatranje iste. Zar je zaista potrebna ta maglovita šuma- hladno nevidljivo, zar čovjek sam nije dostatan.
Čitalac pročita strip, i razmišlja, i dobiva impuls koji dotad nije imao. Spoznaje jednu malu istinu.

aha, ti dakle smatraš da se preko mučnih, bolesnih, teških tema progovara nešto o čovjeku. da dobijemo kompletniju sliku. ustvari, doživljavaš Dylana Doga kao moraliziranje, i to, dobro moraliziranje?

je li tebi to kao Zagor, samo se dalje usuđuje, dalje se otisnuo (pa bi ti samim time trebao biti i bolji??)
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 13/08/2018 : 21:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

a zašto, vice, ti voliš da je netko miljenik Smrti, zašto splatter... otkuda to da se preko toga nešto traži (što se traži? pobjeda nad zlom?)

Pobjeđuje li Dylan zlo?

to se lijepo pitaš, a ja te ponovo pitam:)

Jedan me prijatelj pita "zašto itko voli horrore, zašto bi se itko htio bojati?", i pokuša san mu objasnit da onome koji voli mračne priče, stravu i užas, ne voli to da bi se bojao (kao neki fetiš na strah) već kako bi se sukobio s tim strahom iznova i iznova kroz fikciju, i izašao kao pobjednik.

To mene privlači, možda tako kroz mrak pokušavan doć do rješenja, istine. Kao i Dylan. Zlo se uništit ne može, ali pobijedit, u onim manjim bitkama svakodnevice, svakako može. To i Dylan radi, samo šta je njegova svakodnevica puno neobičnija, i samim tim, sklonija ka stalnim obračunima sa Nečastivim, il bar njegovom personifikacijom u svima nama.

Tako da, "zašto volim Dylana" može se ekstrapolirat i na "zašto volim mračne priče", "zašto volim horror", i to više od bilo kojeg drugog žanra (osim motiva osvete i povratka rodnom mjestu, šta je opet jako melankolično).

Tražim li ja tu vlastitu hrabrost, karakter koji će se sukobiti s nečim stravičnim, i iz toga izaći živ, izaći kao onaj koji je prevladao, ili barem izdržao? Znači li to da, što je više splattera, više užasa i prikaza onog uznemirujućeg u svojoj najokrutnijoj i najdegutantnijoj formi, više je i nade, više je i istine? Više je i hrabrosti? Samim time, više je i gušta u nečem fiktivnom?

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 13/08/2018 21:30:32
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13141 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/08/2018 : 21:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
to se traži, vice:)

nastavit ćemo sutra, idem polako prema krevetu:)
u ovome što si dao ima dosta toga, treba se tu malo popričati, tako da se pripremi sutra, o demonima i mračnim stranama, nadi i istini, pobjedama i posrnuću.
Go to Top of Page
Page: of 517 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.11 seconds. Snitz Forums 2000