Neki su popljucali Toninelia ,meni je taj period odlican😀
Da, zahvaljujući Sclaviju i Caponeu i njihovim kultnim remek djelima. "Tonkino prokletstvo" je solidna epizoda, a ovo ostalo prosjek ili loše. Mnogi, kad se osvrnu na ovaj period, pomisle i na "Bijele sokolove" i Eskima, ali to je bio reprint.
Vidjeti ovo u extri je poseban osjećaj. Toninellijeva era je period kada sam se navukla na Zagora, kao i mnogi rođeni u 80-tima. On nije bio klasa tekstopisca, ali mi je puno bolji od Sclavija i Castellija. Ukleta Zemlja, Ratnik Pekot , Pleme Drvenih Lica i Graničari su mi bolje od bilo koje epizode ove dvojice koje sam gore spomenula. Capone je druga priča , kada god bi uletio svojom epizodom dao je odličnu stvar.
Zabunih se. Da mislio sam da je meni Toninelli jedan od najboljih Zagorovih scenarista (Pepe je bio crtač Tonkinog prokletstva i nastavka).
Vražja Mihovil piva koju san pio tu večer pomutila mi razum u razmišljanu (brat dobija kćer pa smo se morali pobrinuti da se piva ne pokvari na ovoj litnjoj sparini )
Zabunih se. Da mislio sam da je meni Toninelli jedan od najboljih Zagorovih scenarista (Pepe je bio crtač Tonkinog prokletstva i nastavka).
Vražja Mihovil piva koju san pio tu večer pomutila mi razum u razmišljanu (brat dobija kćer pa smo se morali pobrinuti da se piva ne pokvari na ovoj litnjoj sparini )
Dvoumim se toga kupovine toga Chica, nije Faraci ništa bolji od Bureta po pitanju humora.
Ja sam sve te " chice " ignorirao, kao da ne postoje. Jednostavno, loše mi je to, nisam baš neki ljubitelj humora a i ovo je baš " nasilni " humor. Dovoljno mi je u ostalim avanturama.