Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 08/09/2018 : 14:15:18
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by tinton
Nije naopačke pištolj. Što pokazuje da Talaja je proučavao Zagora.
Nije problem u Zagorovom pistolju. Vec je problem kod indij...melez...bijelcevog oruzja. Sto je ono iz cega puca? Neka vrsta colta? Ima ispod cijevi onaj dio za napinjanje... ali isto tako vidimo da bijel...mele...indijanac ima rog za barut o boku. Cudno. Pistolj trosi metke, a ne nabijaju se barutom. Stoga bi bijel...indij...melez trebao imati kuburu, jednopuc, stuc, samokres... ali eto nema. To mi je upalo u oko.
Ima. Upravo kuburu.
Tja, ako je ono kubura...sa zapinjacem, za palac, 'cipo' po sredini...kao kod revolvera i pistolja... Kubure su imale zapinjac sa lijeve strane, za palac desne ruke. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 08/09/2018 : 14:34:07
|
Ovaj almanah preskačem jer ga imam u Ludens izdanju. Onaj prošli sam uzeo u retro verziji iako Zagor izgleda kao neandertalac, ali sa žutom trakom to manje upada u oči. Inače, ta retro verzija se ionako uzima najviše zbog nostalgije tako da nije toliko bitno što je na koricama, kao što onima koji imaju stara Dnevnikova izdanja nije bitno što je neke naslovnice radio Mikica. Kada sam već kod Mikice, kako to da nitko ne hvali njegove nekadašnje naslovnice kao pogled jednog umjetnika na lik Zagora, dok sada to neki pokušavaju sa Gajićem i Talajićem, zar su oni toliko bolji od Mikice? |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 08/09/2018 : 14:49:14
|
Ma Mikica...imao sam ga prilike vidjeti kako radi,(crta),uzivo...cista zajebancija. Covjek je radio tako nekad, jer to nista nije tada bilo ozbiljno i jer se dobijala neka parica...i dan danas ce ti nacrtati neku takvu sliku iz zafrkancije...Zagora,Bleka,Cika,Rodija,Okultisa...sve skupa, sa nekim zmajem, vragom...cisto relaksiranje i sprdanje. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 08/09/2018 : 14:50:25
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by docA
Ne posecujem ovaj topik ali posto mi je u toku jucerasnjeg dana stigla posiljka iz Beceja, i u njoj se pored dva cd-a, jednog stripa i nekih drugih stvarcica, nasao i jedan crtez 11-ogodisnjeg Alekse Stojkovica, bratanca od kolege forumasa pravednog, resih da ostavim jedan post. Kako vidim, na ovom topiku Zagor ima apsolutni monopol, pa bi bilo redno pogledati i crtez jednog od najmladjih poklonika licnosti i dela Duha sa sekirom...
Nadam se da etablirani na ovom topiku nece nalaziti zamerke tipa: proporcije, anatomija, kompozicija...
Rad 11-ogodisnjeg Alekse iz Beceja, jednog od najmladjih vatrenih zagorovaca:
Da, ja sam ovo postavio..zanimljivo, jel da?
Maloga u umjetničku školi!!! Obavezno! Nije čak ni bitno što vježba na Zagoru, ovakav talent se nesmi izgubit u nekim ekonomskim ili inim školama!
11-godišnji dečak... |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
Posted - 08/09/2018 : 14:59:57
|
Ne mogu da nadjem nijednu ilustraciju Simona Sande, sem ovih sličica:
quote: Originally posted by Ultras
Evo jos radova doticnog gospodina
Bolje crta od vecine iz Zagor stafa. Jeste da su to pojedinacni crtezi, i da je pitanje kako bi izgledao njegov ceo strip, ali kvalitet je ocigledan
Ako neko ima, nek' pošalje braći Grujić - da vide kako treba da se crta.
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 08/09/2018 : 15:03:48
|
Najvaznije je da dijecak cita i voli stripove. Pa kad jos ovako crta, steta je to ne 'upravit' na pravi nacin i pravim putem. U umjetnicku skolu na usavrsavanje. Lijepo i bravo! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/09/2018 : 15:19:02
|
Neka neko ovo prenese VČ: Dajte nelleskom da nacrta jednu varijant. Kladim se da će to mnogo bolje uraditi nego prethodna dvojica. |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Member since 05/08/2018 |
Posted - 08/09/2018 : 15:44:44
|
lol, kakvi Ferrijevi svedoci? Uopće nije poanta u tome što ne liči na Ferrijevog Zagora, već naslovnica jednostavno nije estetski privlačna većini publike. Vjerujem da je Grujić sjajan dečko, ali nema robovanja autoritetima, reče netko. Može biti da je malčice uvredljivo pogrešno pisanje autorovog imena, ali to je dio forumskog folklora- a i loša reklama je dobra reklama. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 08/09/2018 : 16:02:12
|
quote: Originally posted by Kontrast 2
Ne mogu da nadjem nijednu ilustraciju Simona Sande, sem ovih sličica:
Ovo nešto iz Demona ludila, ne vjerujem da bi Zagor to napravio u stvarnosti. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/09/2018 : 16:48:51
|
quote: Originally posted by Dexters
lol, kakvi Ferrijevi svedoci? Uopće nije poanta u tome što ne liči na Ferrijevog Zagora, već naslovnica jednostavno nije estetski privlačna većini publike. Vjerujem da je Grujić sjajan dečko, ali nema robovanja autoritetima, reče netko. Može biti da je malčice uvredljivo pogrešno pisanje autorovog imena, ali to je dio forumskog folklora- a i loša reklama je dobra reklama.
Ok je da nešto nije estetski privlačno nekome, to je subjektivna kategorija. Ali pljuvati po tim naslovnicama (i autorima) kao da se radi o najgorim žvrljotinama nije korektno. Najtragičnije je što neki misle da su ovi crteži gore stvarno bolji od Gajićeve i Talajićeve naslovnice. |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Posted - 08/09/2018 : 17:33:36
|
Ok, ako je mister karver mislio na onu manju grupu koja se rukovodi s "ferri i donatelli jučer, verni danas", onda se slažem. Ističem samo da infamozna naslovnica nije privlačna ni meni koji obožavam Rubinija, Andreuccija, Marcella, na Dylanu volim Maria koji ima poprilično osebujan stil itd. Kod Zagorovog lica na naslovnici je najveći problem deformacija u smislu prenaglašene donje čeljusti. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5086 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 08/09/2018 : 19:31:09
|
quote: Originally posted by ReemCP
Svidja mi se kako je voda nacrtana. Iako je mozda previse uzburkana. Uzimam zbog vode i zute trake.
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Posted - 08/09/2018 : 20:07:50
|
quote: Originally posted by Dexters
Ok, ako je mister karver mislio na onu manju grupu koja se rukovodi s "ferri i donatelli jučer, verni danas", onda se slažem. Ističem samo da infamozna naslovnica nije privlačna ni meni koji obožavam Rubinija, Andreuccija, Marcella, na Dylanu volim Maria koji ima poprilično osebujan stil itd. Kod Zagorovog lica na naslovnici je najveći problem deformacija u smislu prenaglašene donje čeljusti.
Ne mora biti, postoji više razina Zagorovskog talibanizma. Ovi koje opisuješ prvom rečenicom su samo najekstremnija skupina. Blaža skupina je ona koja je prihvatila Rubinija i Marcella, ali im se i dalje kosa na glavi diže kada vide npr. Chiarollu.
Tako se ljudima, koji mogu pripadati blažoj ili esktremnijoj skupini talibana kosa diže na glavi i od ovih naslovnica. Gajićeva je stvarno bila odlična, bolja od velike većine Ferrijevih i od mnogih Piccinellijevih. Talajina je isto ok, iako se vidi da se radi o eksperimentu jer se ne sjećam da je ikada radio u ovome stilu. Greške koje ja vidim su Zagorov znak i noge (jedne nema, a druga je čudno savinuta). Ostalo je sasvim korektno. Smrtonosni vjetar je fenomenalno nacrtan. |
Edited by - tinton on 08/09/2018 20:31:40 |
|
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Posted - 08/09/2018 : 20:22:52
|
Desna noga je ok, samo je pokidao ligamente prilikom doskoka s drveta- što je poprilično realistično. Desno rame je hiperelastično, tj. labavo što je također dojmljiv detalj i laska inteligenciji čitatelja koji uočava logične promjene u Zagorovoj anatomiji usljed višegodišnje upotrebe sjekire. |
|
|
Kontrast 2
Senior Member
2307 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18888 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Dexters
Senior Member
Croatia
1526 Posts
Posted - 08/09/2018 : 23:04:49
|
@teller pa rekao si da uzimaš zbog žute trake, onda je ona kralj @tinton gdje si Chiarollu izvukao, on je "average at best" |
Edited by - Dexters on 08/09/2018 23:06:32 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Posted - 08/09/2018 : 23:13:12
|
Chiarolla je definitivno jedan od jačih Zagorovih crtača. Na mojoj subjektivnoj listi, sigurno u top 5. Ali možda ne bi bio na toj listi da je na Zagoru radilo više Grujića. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Anto_123
Average Member
773 Posts
Member since 16/01/2015 |
Posted - 09/09/2018 : 09:56:46
|
Trebali su staviti orginalne naslovne sa žutom trakom koja je i bila,ajmo to tako reći zaštitni znak bivšeg serijala.Stoga ako se pucalo na nostalgiju čemu novi dizajn.Priznajem, i sam kupujem obije verzije za sada i vjerojatno ću nastaviti ali evo nakon 4-5 brojeva već sam se par puta pitao a... čemu to i što će mi obije.Uz to neke epizode već imam od drugih izdavača.Za ove što brane ova dva zagorova rada.OK sloboda crtača,svatko ima svoj stil itd. E zanima me dali će ova dva crtača još gostovati u zs na zagorovim naslovnicama jer tada će mo dobiti oodgovor na ono što su mnogi koji su ih branili isticali .tj.dali će im zagor biti manje više kao i u prvim radovima ili će kako mislim da je bilo i u prvim radovima ,prva faca koju su dobili ta je i ostala a Zagora smo prepoznali po košulji.Evo ovaj mali od 11 god. npr.njegov Zagor i Čiko su daleko od Ferrijevog ali ipak vuku na izvornog i to je to što zamjeram ovoj dvojici to izvorno. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 09/09/2018 : 11:16:39
|
quote: Originally posted by Anto_123
Trebali su staviti orginalne naslovne sa žutom trakom koja je i bila,ajmo to tako reći zaštitni znak bivšeg serijala.Stoga ako se pucalo na nostalgiju čemu novi dizajn.Priznajem, i sam kupujem obije verzije za sada i vjerojatno ću nastaviti ali evo nakon 4-5 brojeva već sam se par puta pitao a... čemu to i što će mi obije.Uz to neke epizode već imam od drugih izdavača.Za ove što brane ova dva zagorova rada.OK sloboda crtača,svatko ima svoj stil itd. E zanima me dali će ova dva crtača još gostovati u zs na zagorovim naslovnicama jer tada će mo dobiti oodgovor na ono što su mnogi koji su ih branili isticali .tj.dali će im zagor biti manje više kao i u prvim radovima ili će kako mislim da je bilo i u prvim radovima ,prva faca koju su dobili ta je i ostala a Zagora smo prepoznali po košulji.
Dok god je njegove prepoznatljive košulje ne trebamo brinuti za crtače, može doći i moj susjed Slavko i nitko mu neće zamjeriti. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6196 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Posted - 09/09/2018 : 15:21:48
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by Anto_123
Trebali su staviti orginalne naslovne sa žutom trakom koja je i bila,ajmo to tako reći zaštitni znak bivšeg serijala.Stoga ako se pucalo na nostalgiju čemu novi dizajn.Priznajem, i sam kupujem obije verzije za sada i vjerojatno ću nastaviti ali evo nakon 4-5 brojeva već sam se par puta pitao a... čemu to i što će mi obije.Uz to neke epizode već imam od drugih izdavača.Za ove što brane ova dva zagorova rada.OK sloboda crtača,svatko ima svoj stil itd. E zanima me dali će ova dva crtača još gostovati u zs na zagorovim naslovnicama jer tada će mo dobiti oodgovor na ono što su mnogi koji su ih branili isticali .tj.dali će im zagor biti manje više kao i u prvim radovima ili će kako mislim da je bilo i u prvim radovima ,prva faca koju su dobili ta je i ostala a Zagora smo prepoznali po košulji.
Dok god je njegove prepoznatljive košulje ne trebamo brinuti za crtače, može doći i moj susjed Slavko i nitko mu neće zamjeriti.
Slavko voli Zagora? |
|
|
Topic |
|