forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koliko se ovo isplati raditi?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/09/2018 : 13:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Meni je malo žap što sam se riješio LMS Mister Noa koji se i sada može relativno jeftino nabaviti, pouzdao sam se da će VČ izbaciti sve kroz svoju biblioteku, ali od te nade je malo ostalo, guraju se nova izdanja - reprinti, ovo je stavljeno u zapećak.
Od Libellusa što nabavim, ok, ne zanosim se da ću to sve skupiti, posebno što ga ne pratim redovno kako izlazi... A vidim da se ove nove knjige (SD period) i ne rasprodaju baš... Neće to ići kao dosad, tako da bi i cijene morale biti u skladu s tim. Osim ako ne smanje tiraž, onda idemo po starom.

Ne znam kakva je situacija po striparnicama, dostupnost i cijena tih knjiga na aukcijama, ali na Libellus web shopu se svaka rasproda isti dan kada izađe, a to bi trebalo biti jedino mjerilo za izdavača.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/09/2018 : 14:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Koliko li to puta treba ponoviti? U Libellusu su dosli do izracuna, koliko je kolekcionara odmah spremno uzesti pojedinacnu knjigu po njenom izlasku iz tiska. Shodno tome toliki I tiraz. Sve se rasproda odmah I nista ne lezi u skladistu. Jasna racunica ko dan.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2321 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 13/09/2018 : 23:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Jasna računica ko dan?Ja nisam bio u mogućnosti odmah po izlasku kupiti neke njihove brojeve,i sada kada nakon nekog vremena mogu,više ih nigdje nema,niti ih igdje mogu kupiti iako imam sve ostale brojeve,kakva je to onda računica?

#!??
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/09/2018 : 23:51:49  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Njihova.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2321 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 13/09/2018 : 23:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Pa da njihova,a ne i kupaca,jednostavno tiraž je premali i treba ga povećati,bar za neke naslove,mene toliko ni ne smeta cijena(koja nije baš mala)koliko tiraž.Inače je sve ostalo,ritam,kvaliteta,tisak,prijevod,za svaku pohvalu.

#!??
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/09/2018 : 01:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

Pa da njihova,a ne i kupaca,jednostavno tiraž je premali i treba ga povećati,bar za neke naslove,mene toliko ni ne smeta cijena(koja nije baš mala)koliko tiraž.Inače je sve ostalo,ritam,kvaliteta,tisak,prijevod,za svaku pohvalu.

Ja se slazem za veci tiraz, ali onda kad je Zagor bio 1000 ili 800 komada ostajao je neprodan, sad sa 500, ide cijeli tiraz. Ili Nathan sa 500 na 300 komada, itd... valjda im je tako najisplativije. A i ne pokupuju ti to kolekcionari sve odjednom isti dan. Imas ljude koji uzimaju vise direktno od njih i predbiljezis se, kod njih. Oni to prosljeduju kolekcionarima. Malo te i pocekaju ako nemas odmah novac...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2321 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 14/09/2018 : 23:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Da,sve je to u redu što kažeš,ali nitko neće čekati par mjeseci s plačanjem.Ako nisam u stanju platiti strip u roku prva dva mjeseca po akcijskoj cijeni kako ću to isto moći platiti kasnije po aukcijama od prekupca sada već rasprodano izdanje po višestruko većoj cijeni.

#!??
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/09/2018 : 01:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Ja bi prvi volio malo veci tiraz. Ali nema od toga nista. Siguran sam da Dade ovo procitaju iako nisu vise na forumu, pa ako ih ovaj 'sugesstion for impruvent' ne tangira, tada tu ne mozemo nista...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

13988 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 15/09/2018 : 10:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bvagner3

U pravu si, tiraž treba povećati. No, s druge strane, kao što vidimo po forumu; postoje i razmišljanja tipa: tiraž treba smanjiti na 50 komada, a cijenu stripa povećati na tisuću kuna
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 15/09/2018 : 11:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Vec ispricana prica oko tiraza. Jel bio veci tiraz kod svakog junaka ? Naravno da jeste. Kako je islo ? Nikako !
Dok je tiraz bio 500 komada, nakon 10 godina je bilo stripova na stanju. Samo primjera Mister No 33 i sada ima na stanju a izasao je prije vise od 9 godina.
Da nije bilo onih akcija vjerovatno bi i sada bilo vise od pola tiraza na lageru. Toliko o vecim tirazima.

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/

Edited by - Garfield_Mo on 15/09/2018 12:01:58
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/09/2018 : 11:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
To ti je taj izracun od 300 kupaca kekcionara i 'kvito'. To ide odmah, nema repova, vucaranja i habanja po skladistu. Da su ljudi uzimali bio bi 500 ili vise. Nisu uzimali, i sad nema kukanja...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 15/09/2018 : 12:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Za kupce je prije bilo idealno, jer se moglo kalkulisati, ali za izdavaca je bilo lose. Necu kupiti izdanje 5 godina, ali znam da ce ga opet biti na stanju. Pa se u mjesec dana proda 30 stripova. Nakon godinu dana 70 ... Bas radi toga sto se moglo kalkulisat. Sad je to vec teze kalkulisati, pa svi kupuju odmah i proda se 250-300 u mjesec dana.

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4031 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 15/09/2018 : 14:11:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Garfield_Mo

Vec ispricana prica oko tiraza. Jel bio veci tiraz kod svakog junaka ? Naravno da jeste. Kako je islo ? Nikako !
Dok je tiraz bio 500 komada, nakon 10 godina je bilo stripova na stanju. Samo primjera Mister No 33 i sada ima na stanju a izasao je prije vise od 9 godina.
Da nije bilo onih akcija vjerovatno bi i sada bilo vise od pola tiraza na lageru. Toliko o vecim tirazima.

500 komada se ne rasproda niti nakon 10 godina, a 300 se rasproda nakon 45 minuta... Očito niti jedna brojka nije idealna. Možda 400 pa da se rasproda nakon godinu dana. Osobno mi je problem pratiti sve što danas izlazi na ovaj način. Marko najavljuje 20 i kusur knjiga do kraja godine, Libellus kreće sa Dragonerom i to udarnički. Pa Čarobna knjiga, Darkwood...pa pokoji zaostatak od svih njih. Koliko je to para mjesečno. Naravno da nećeš sve uzimat, ali koliko god da je teško probrati opet barem 2,3 stripa po turi svatko nađe za svoj ukus.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/09/2018 : 14:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nikad ali ama bas nikad, svi nece biti zadovoljni, ma sta da im das. Kako u drugim zivotnim stvarima, tako i ovdje sa stripovima koji se tiskaju. Meni osobno je Libellus ultimativni izdavac Bonelli junaka. Svi drugi mogu biti ns tom tragu... Vidio sam kako De Angelis, Brindisi, Mari, Venturi i ekipa sa divljenjem gledaju i listaju Libellusove knjige. Osobno sam ih cuo kako govore, da nista bolje nisu vidjeli od stripova. Ali naravno, postoje ljudi kojima to nije to. Zasto da ne? Imaju pravo misliti sto hoce i ne kupovati stvari koje im se ne svidaju. Ali cinjenice o kvaliteti izdanja ostaju. A sve sto je dobro, i ima ga malo kosta. Tako i Libellus. Meni ne da je drago da postoji, vec sam kao 'mulac' takve stripove i zamisljao.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 15/09/2018 : 14:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Naravno da tim talijančićima imponira što se šund kojeg na mjesečnoj bazi stvaraju pakira u luksuzno pakiranje. Ali, u njihovim očima smo zbog toga samo još više provincijalci.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/09/2018 : 14:28:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Naravno da tim talijančićima imponira što se šund kojeg na mjesečnoj bazi stvaraju pakira u luksuzno pakiranje. Ali, u njihovim očima smo zbog toga samo još više provincijalci.

Ne, Valti, već smo korak ispred njih.
U SAD su trejdovi superheroja već odavno dominatni, iako postoje sveske pojedinačnih epizoda, slično kao kod Bonellija.
Sada i SBE forsira tvrdokorične knjige u Italiji u knjižarama, kao što si mogao da vidiš u SBE pdf.
Libellus je bio korak ispred samog Bonellija.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 15/09/2018 : 14:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Možda je to neka nužnost i budućnost strip-izdavaštva, uslijed izumiranja publike i smanjenja naklada. Ali govoriti o "perfektnim izdanjima kakva ti stripovi i zaslužuju" i aplaudirati tome je zaista glupo. Jer strip se kupuje na kiosku, a ovo je samo faza prema njegovom nestanku.

Edited by - VALTER on 15/09/2018 14:42:24
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/09/2018 : 14:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Strip prolazi kod evoluciju, za neko vrijeme ga najvjerovatnije neće više biti u tom obliku, tj. da se kupuje na kiosku. Trejdovi su aktuelni, takođe i digitalizacija, koja uzima sve više maha.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/09/2018 : 15:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Sto vise perfektnih izdanja, kakva stripovi zasluzuju, tim bolje. Jos vise, i jos vise. Nikada papir nece nestati, niti forma knjige. Srali su tako onomad i po vinilu, pa se on cvrsto drzi i dalje. I kolekcionari se otimaju za ploce.

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 15/09/2018 15:03:50
Go to Top of Page

agochkov
New Member

293 Posts

Member since 17/10/2012

Posted - 15/09/2018 : 15:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Send agochkov a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Ne, Valti, već smo korak ispred njih.
U SAD su trejdovi superheroja već odavno dominatni, iako postoje sveske pojedinačnih epizoda, slično kao kod Bonellija.
Sada i SBE forsira tvrdokorične knjige u Italiji u knjižarama, kao što si mogao da vidiš u SBE pdf.
Libellus je bio korak ispred samog Bonellija.

Dylan Dog Collezione Book, po cijem su primjeru radjeni LL stripovi je prvi put izasao u 1996 godini, tako da je tesko da su korak pred Bonellija.

quote:
Originally posted by ivanl

Sto vise perfektnih izdanja, kakva stripovi zasluzuju, tim bolje. Jos vise, i jos vise. Nikada papir nece nestati, niti forma knjige. Srali su tako onomad i po vinilu, pa se on cvrsto drzi i dalje. I kolekcionari se otimaju za ploce.

Nece vinil i papir biti zamenjeni, ali nema nista od kam-beka. Ipak je i jedno i drugo u ovom modernom vremenu samo jedan niche biznis, a ne masovni medij. Valjda je u 1980-tim, jedan broj LMS/ZS/Alan Ford bio sa visim tirazom nego sve sto se sad izda u HR/SRB. Isto i u Italiji.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 15/09/2018 : 16:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Niko nije blesav da ne vidi kako se vrijeme u kojem zivimo radikalno mijenja. Pa tako i nacini konzumiranja popularne kulture. Niko ne ocekuje povratak na staro, ali cuvanje od nestajanja, ovih medija kojih se doticemo u raspravi, jest nuznost. I voljom entuzijasta tako ce i biti. Otud i mali, minimalni tirazi. A sto je rijede to je i skuplje. I sto je najvaznije, ako cemo s ekonomske strane,(koja je meni osobno manje bitna), vrijednost im nece padati. Sano rasti s vremenom.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38069 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/09/2018 : 19:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Zanimljiva su bila 90-ta, kada se prodalo vise EP-ja nego LP-ja, iako je prodaja bila katastrofalna (gledajuci na prosle dekade).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 15/09/2018 : 21:27:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

quote:
Originally posted by Garfield_Mo

500 komada se ne rasproda niti nakon 10 godina, a 300 se rasproda nakon 45 minuta... Očito niti jedna brojka nije idealna. Možda 400 pa da se rasproda nakon godinu dana. Osobno mi je problem pratiti sve što danas izlazi na ovaj način. Marko najavljuje 20 i kusur knjiga do kraja godine, Libellus kreće sa Dragonerom i to udarnički. Pa Čarobna knjiga, Darkwood...pa pokoji zaostatak od svih njih. Koliko je to para mjesečno. Naravno da nećeš sve uzimat, ali koliko god da je teško probrati opet barem 2,3 stripa po turi svatko nađe za svoj ukus.

Naravno i to je probano. Bio je tiraz i 400 komada i opet je vise manje ista situacija bila. S tirazem su probali dosta toga i dok nisu dosli do ovoga trenutno prodaja im nije isla bas najbolje.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15786 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/09/2018 : 01:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Iako mi je zao sto 'gazde' Libellusa ne izlaze u javnost sa par rijeci, totalno ih razumijem, s druge strane, jer pretesko je izaci svima u susret. Narocito je tesko objasnjavati ista nedobronamjernim clanovima, mizantropskog pogleda na ovakva izdanja, kojima je bolje da gledaju neka druga posla, a ne koristiti svaki trenutak da bi omalovazavali njihov trud. Otuda mi je skroz jasno zasto Dade vise ne komentiraju 'svoje' knjige i poslove u svezi njih. A i zasto bi se natezali sa "strucnjacima', koji misle da sve znaju, i koji ce nam 'objasniti', gdje strip zapravo pripada i kako bi trebao izgledati. Osobno, ponavljam to jos jednom, zahvaljujem im sto su nam dali ovakve knjige. Iako ne stujem sav Bonelli svijet, prvenstveno san zahvalan na ovako fantastucno odradenom Nathanu Neveru, te zavrsenom Magicnom Vjetru,(cije i ime mozemo koristiti kao atribut za izgled serijala). Ali i drugih kao sto je Dylan... A najvise se radujem najavljenom Dragoneru na jesen. Ne pamtim da sam se cemu radovao kao tome. Jos kad cujem da ce ga startati udarnicki, veselju nema kraja...

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 16/09/2018 01:32:58
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/09/2018 : 08:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
I još nešto. Samo onaj tko je u duši malograđanin i snob može pretpostaviti blješteće i skupe, čak kičaste 'knjige' jednostavnom, a opet lijepom izdanju za 18 kn, kupljenom na kiosku, koje zapravo utjelovljuje bit stripa.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000