forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koliko se ovo isplati raditi?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/09/2018 : 09:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Valter daj malo smanji doživljaj s tim uvredama.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/09/2018 : 10:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Kakve uvrede? Govorio sam načelno.
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 16/09/2018 : 10:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Pad tiraža zbog kojih stripovi postupno odlaze s kioska u striparnice jest realnost strip scene (na većim tržištima, kod nas je trenutno stagnacija). Međutim, umobolno je da su libellusova izdanja kvalitetnija od sličnih izdanja u Italiji, Americi itd. Sva njihova izdanja mogu koštati 25% manje (na dugovječne bonellije to je ogromna ušteda za konzumenta), ali oni inzistiraju na jednom luksuzu i savršenstvu koje dostiže degutantne razmjere, jer pričamo o bonelliju- pučkom stripu.

Svatko može reći: briga me, ja kupujem što ja hoću. Ok, ali mogu vam plastično objasniti kako oni prave štetu kiosk stripu, što je drugi njihov problem.
Mister No, i Marti, od prvog broja oba, ne mogu zaživjeti na kiosku jer ima par stotina libellusovaca koji vjerojatno ne bi kupovali takvo izdanje. Prodaja takvih junaka bila bi na granici isplativosti i bez libellusa, prema tome par stotina kupaca je dovoljno da preokrene stvar.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/09/2018 : 10:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

I još nešto. Samo onaj tko je u duši malograđanin i snob može pretpostaviti blješteće i skupe, čak kičaste 'knjige' jednostavnom, a opet lijepom izdanju za 18 kn, kupljenom na kiosku, koje zapravo utjelovljuje bit stripa.

Zamišljam paralelni svemir u kojem netko izdaje tvrdoukoričene, na skupom papiru tiskane integrale pisanih romana Laso.
Onoga tko to kupuje bi i na ovom forumu, a pogotovo u književnim krugovima, prokazali kao redikula.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6264 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/09/2018 : 11:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ja imam par LL stripova, nemam više jer ih smatram preskupima i naravno ne kupujem ih i točka.
Ne kukam tu kako oni rade preluksuzna izdanja koje bi trebala koštat manje, ja ih samo jednostavno ne kupujem.
BTW kome nije bed, postoje dosta kvalitetni skenovi velike većine LL stripova.
Od njih bi jedino volio imat NN, a i čekam drugi inegral Orlova.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 16/09/2018 11:25:22
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 16/09/2018 : 11:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
@diskatch suština i jest da ne gledamo samo što je dobro za nas kao pojedince, što ću ja pročitati/posjedovati, kako ću to čitati itd. već da gledamo što je dobro za strip kao zajednicu. Usporedi npr. Darkwood/Čarobnu knjigu i Libellus. Kod prvih je naglasak na strip zajednici, a drugi se vode filozofijom: izdajem što ja hoću, po svom guštu, ostali mogu da mi se priključe.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/09/2018 : 11:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Radije dobar pirat za 10 nego libellus za 20

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6408 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/09/2018 : 12:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Ma dajte, molim vas, kakav gušt. Bonelli naslovi, uz dobru projekciju naklade i cijene, znače sigurnu dobit. Dakle, radi se o vrlo lukavim trgovcima, što je posve legitimno, ali neka nam ne pričaju o guštu i sličnim bajkama.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/09/2018 : 12:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nije li zanimljivo konstantno koristenje izraza malogradanin i malogradanstina? Opetovano koristenje istog pojma vec pomalo govori i o duhu osobe koja ga koristi. Ta nije li malogradanstina vec i kad nazivas malogradanima sve one koji ne zive po tvojim standardima, t.j. onako kako ti mislis da bi trebalo zivjeti?

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 16/09/2018 12:23:45
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4366 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 16/09/2018 : 12:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
evo da i ja ubacim svoju misao u ovu raspravu
ovaj mali (ali luksuzni) tiraž Libellusa je po mom mišljenju samo jedan od pokazatelja u kakvom je stanju Bonelli na ovim prostorima
ako postoji sad već točna računica da 500 Zagora nađe kupca, 300 MM nađe kupca onda je očito da kroz prokušane metode i kalkulacije stvarno postoji tih 800 pojedinaca koji će to kupiti, ne postoji neka imaginarna kolona ljudi koji se grabe za ta izdanja nego toliko lojalnih kupaca
s vremena na vrijeme netko će odustati ili silom prilika propustiti izdanje, doći će vjerojatno jedna osoba umjesto njega, ali ovo ne ostavlja puno prostora za nekog novog da se priključi na kolekcionarski vagon, previše se knjiga već prodalo, a nije da baš aukcije vrve prošlim izdanjima, a i ako se pojave cijene budu preko granice dobrog ukusa
ali da se vratim na onih 800, to pokazuje da fanovi Bonellija su već iskusni kupci, ljudi koji su u stripu godinama (desetljećima), ljudi koji zarađuju novac i manje-više uvijek su spremni izdvojiti nemalu sumu novca za to
ono što je loše za budućnost Bonellija je da ovime praktički potkopavaju šanse da bilo tko od novije generacije ima pristup takvim stripovima, ne znam da baš puno srednjoškolaca se šeće po striparnicama s 500 kn u džepu mjesečno za novu turu ili da u web shopu peglaju svoje kreditne kartice s ušteđevinom
postoje i kiosci za jeftinija izdanja, ali priznajem da ipak tamo su stripovi previše skutreni i trebate znati točno kad se nešto pojavljuje, i puno teže je na netu naći preglednu ponudu serijala od kiosk izdavača negoli od Libellusa (koji ima dobru web stranicu)
poanta je da će ovaj Bonelli luksuz živjeti dok god su lojalni fanovi tu, jednom će se ta brojka spustiti s 800 na možda 400, onda će i tiraž se smanjiti, onda će vjerojatno nastupiti novo doba stripovskog elitizma i izdanja koja su krajnje skupa i "unikatna"
za stripove koji su se proslavili na kioscima i koji su se čitali u školskim klupama...nekome prihvatljiva investicija, nekome ne, dobrodošli u stripovsko 21.stoljeće, izbora ima napretek

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/09/2018 : 12:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dexters

@diskatch suština i jest da ne gledamo samo što je dobro za nas kao pojedince, što ću ja pročitati/posjedovati, kako ću to čitati itd. već da gledamo što je dobro za strip kao zajednicu. Usporedi npr. Darkwood/Čarobnu knjigu i Libellus. Kod prvih je naglasak na strip zajednici, a drugi se vode filozofijom: izdajem što ja hoću, po svom guštu, ostali mogu da mi se priključe.

Mislim da nisi u pravu.
Neovusno o strip zajednici, (iako mislim da je Libellus zaduzio strip zajednicu), ljudi imaju pravo tiskati/objavljivati u kakvim god obliku zele. To sto se nekima ne svida isto je legitimna stvar, i slobodni su da to ne kupuju. Ne primjecuju, ako bas hoces. Ali izljevati zuc po tom nije u redu. Iz ko zna kakvih pa i ljubomornih razloga. Nastranu da svaka roba ima svoje kupce, te da sad ne filozofiram o dobrom i losem Bonelli svijetu, njihove knjige su vrhunsko djelo na strip sceni. To je cinjenica. I nemaju veze sa roto izdanjima, popularnim kiosk strioovima. Ovdje je ponudeno kolekcionarsko izdanje i to je to. Ne bi o cijenama... Pa i Porschea ne kupuju svi, zar ne?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 16/09/2018 : 12:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
@ivani Ne izljevam žuč, trudim se argumentovano kritizirati. Ono što izdaju nije Porsche, već nabrijani fićo, s neon svjetlima, spoilerima itd. :D
@valter ne znam, ako si u pravu onda je to mali pomak naprijed- bolje biti sposoban biznismen nego ludi sotonist. Ipak trebao bi potkrijepiti tu tvrdnju nečim.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1751 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 16/09/2018 : 12:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

Mislim da nisi u pravu.
Neovusno o strip zajednici, (iako mislim da je Libellus zaduzio strip zajednicu), ljudi imaju pravo tiskati/objavljivati u kakvim god obliku zele. To sto se nekima ne svida isto je legitimna stvar, i slobodni su da to ne kupuju. Ne primjecuju, ako bas hoces. Ali izljevati zuc po tom nije u redu. Iz ko zna kakvih pa i ljubomornih razloga. Nastranu da svaka roba ima svoje kupce, te da sad ne filozofiram o dobrom i losem Bonelli svijetu, njihove knjige su vrhunsko djelo na strip sceni. To je cinjenica. I nemaju veze sa roto izdanjima, popularnim kiosk strioovima. Ovdje je ponudeno kolekcionarsko izdanje i to je to. Ne bi o cijenama... Pa i Porschea ne kupuju svi, zar ne?

Interesantno je kako "porše" kod Darkwooda košta upola manje od "poršea" kod Libellusa.
Da me ne bi netko krivo protumačio; govorim o Thorgalu. Izdanje je jednako kvalitetno i kod Libellusa i kod Darkwooda, cijena? - nebo i zemlja - no razlozi su ovdje jasni - tiraž. Ima još ovakvih primjera: Ken Parker (Fibra/Darkwood), Martin Mystere i Mister No (Libellus/Veseli Čertvrtak), Daredevil (Fibra/Čarobna Knjiga), Princ Valiant (Zagrebačka Naklada/Čarobna Knjiga) itd...

E sad je pitanje, kako se jednima isplati tiskati veliki tiraž, a drugima ne?

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/09/2018 : 12:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ivani Ne izljevam žuč, trudim se argumentovano kritizirati. Ono što izdaju nije Porsche, već nabrijani fićo, s neon svjetlima, spoilerima itd. :D
@valter ne znam, ako si u pravu onda je to mali pomak naprijed- bolje biti sposoban biznismen nego ludi sotonist. Ipak trebao bi potkrijepiti tu tvrdnju nečim.

Mala digresija, ni u kom skucaju ne mislim da ti izljevas zuc. Dapace, tvoji su postevi pristojni i argumentirani kako i spada u civiliziranom ophodenju.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26834 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/09/2018 : 12:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ajde,nemojte o LL.
Tema je zs/lms pirati u hcu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/09/2018 : 12:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Ajde,nemojte o LL.
Tema je zs/lms pirati u hcu.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/09/2018 : 12:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

quote:

quote:

Mislim da nisi u pravu.

Interesantno je kako "porše" kod Darkwooda košta upola manje od "poršea" kod Libellusa.
Da me ne bi netko krivo protumačio; govorim o Thorgalu. Izdanje je jednako kvalitetno i kod Libellusa i kod Darkwooda, cijena? - nebo i zemlja - no razlozi su ovdje jasni - tiraž. Ima još ovakvih primjera: Ken Parker (Fibra/Darkwood), Martin Mystere i Mister No (Libellus/Veseli Čertvrtak), Daredevil (Fibra/Čarobna Knjiga), Princ Valiant (Zagrebačka Naklada/Čarobna Knjiga) itd...

Ne bi stavljao Libellus/Fibru kvalitetu uz druge nakladnike. Kopljima su ispred. (Imam i ostale izdavace, tako da mogu usporediti)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/09/2018 : 13:00:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
U čemu je, konkretno, Libellusov Thorgal kvalitetniji u odnosu na Darkvudov?
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 16/09/2018 : 13:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

evo da i ja ubacim svoju misao u ovu raspravu
ovaj mali (ali luksuzni) tiraž Libellusa je po mom mišljenju samo jedan od pokazatelja u kakvom je stanju Bonelli na ovim prostorima
ako postoji sad već točna računica da 500 Zagora nađe kupca, 300 MM nađe kupca onda je očito da kroz prokušane metode i kalkulacije stvarno postoji tih 800 pojedinaca koji će to kupiti, ne postoji neka imaginarna kolona ljudi koji se grabe za ta izdanja nego toliko lojalnih kupaca
s vremena na vrijeme netko će odustati ili silom prilika propustiti izdanje, doći će vjerojatno jedna osoba umjesto njega, ali ovo ne ostavlja puno prostora za nekog novog da se priključi na kolekcionarski vagon, previše se knjiga već prodalo, a nije da baš aukcije vrve prošlim izdanjima, a i ako se pojave cijene budu preko granice dobrog ukusa
ali da se vratim na onih 800, to pokazuje da fanovi Bonellija su već iskusni kupci, ljudi koji su u stripu godinama (desetljećima), ljudi koji zarađuju novac i manje-više uvijek su spremni izdvojiti nemalu sumu novca za to
ono što je loše za budućnost Bonellija je da ovime praktički potkopavaju šanse da bilo tko od novije generacije ima pristup takvim stripovima, ne znam da baš puno srednjoškolaca se šeće po striparnicama s 500 kn u džepu mjesečno za novu turu ili da u web shopu peglaju svoje kreditne kartice s ušteđevinom
postoje i kiosci za jeftinija izdanja, ali priznajem da ipak tamo su stripovi previše skutreni i trebate znati točno kad se nešto pojavljuje, i puno teže je na netu naći preglednu ponudu serijala od kiosk izdavača negoli od Libellusa (koji ima dobru web stranicu)
poanta je da će ovaj Bonelli luksuz živjeti dok god su lojalni fanovi tu, jednom će se ta brojka spustiti s 800 na možda 400, onda će i tiraž se smanjiti, onda će vjerojatno nastupiti novo doba stripovskog elitizma i izdanja koja su krajnje skupa i "unikatna"
za stripove koji su se proslavili na kioscima i koji su se čitali u školskim klupama...nekome prihvatljiva investicija, nekome ne, dobrodošli u stripovsko 21.stoljeće, izbora ima napretek

Dotakao si se srzi problema, a ja cu da nastavim:
mladima koji zele da citaju stripove, a koji to ne mogu zbog skromnih finansija, ce alternativa biti biblioteka, i pozajmljivanje stripova iz iste. Sto je odlicna alternativa. Ne moraju da poseduju strip, clanska karta bibl. je jeftina, mogu zajmiti iz vise razlicitih bibl. a po onome sto sam cuo ponuda u Hr bibl je i vise nego odlicna.
Medjutim, mnogi ce naci put do stripova preko digitale - skenova. skenovima se gubi i ta prostorna komponenta, sve je nadohvat ruke. Student koji bi da procita rasprodat ili njemu skup Libelusov, Fibrin strip a iz Srbije je, moze to (doduse na ilegalan nacin) da uradi iz fotelje, klikom misa. I obrnuto, na svim relacijama Srb-hr, hr-srb, hr-bih, itd...
dakle buducnost stripa je u digitalizaciji. u jednoj globalnoj online biblioteci, gde ce svakome biti dostupno sve, i za (a to je najskakljiviji deo price) odredjeni novcani iznos, od koga bi koristi, a ne stete, imali i izdavaci...
Stripovi su skup hobi i to ne samo za mlade, cak i kiosk stripovi. Danas je za mnogu mladjariju jedini izvodljiv nacin da procitaju nesto sto im se svidja i ne batale brzo stripove vec razviju strast prema istima upravo ono sto je za izdavace finansijski najpogubnije - biblioteka i skenovi.
S druge str ima i onih koji ne zele da budu kolekcionari, ali zele da citaju sto vise stripova, i takve mrzi da kupuju jer posle moraju da menjaju, preprodaju stripove, i to zahteva trud i muku, a i finansijski pa i prostorno nisu u mogucnosti...
na stranu i biblioteke kao lepa i nikad prevazidjena alternativa, ali sve ide ka digitalizaciji. samo je pitanje kako digitalizovati ove nase piratske prostore tako da i izdavaci i mladi imaju koristi, prvi finansijske a drugi one nemerljive (da zavole strip kao medijum).
Bas kao sto kazes, mladi se ne setkaju okolo s parama za stripove, niti gomilaju iste kao hrcci. Mladima trebaju povoljne alternative, ali problem digitalizacije je sto su ljudi navikli da je sve dostupno (filmovi,serije,pa i knjige..) i da nista ne placaju za to. A oni sto je na zapadu cena digitalnih stripova ista kao cena papirnih, to je pljacka jbg i to nikada ne bi, po toj ceni, zazivelo ovde. Po manjoj vrv i bi..
tema za razmisljanje. ali u jedno sam siguran, da digitalizacija generise nove fanove stripova, narocito mlade i dekintirane.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38094 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/09/2018 : 13:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

U čemu je, konkretno, Libellusov Thorgal kvalitetniji u odnosu na Darkvudov?

Koliko se sjecam, nekima se cini stampa/boje u LL bolja (to sam nisam zapazio), i imaju vece naslovnice unutra. Odnosno, ove od DW su malo skracene. Bile su tada postavljene fotke oba izdanja ovdje na forumu. No, meni je vec tada DW izdanje ljepse izgledalo, mislim na izgled korica (gravure), ali isto se sjecam da sam bio u manjini.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/09/2018 : 13:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Zvuči kao stvari podložne interpretaciji, odnosno mišljenjima.
Meni je Thorgal od DW 100% zadovoljavajuće izdanje i ne vidim niti jedan razlog zašto bih kupovao Libellusovu verziju.
U svakom slučaju, ne vidim temelje za izjavu da je Libellusovo izdanje kopljima bolje.
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1751 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 16/09/2018 : 13:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Bachy

Ne bi stavljao Libellus/Fibru kvalitetu uz druge nakladnike. Kopljima su ispred. (Imam i ostale izdavace, tako da mogu usporediti)

Po čemu je Libellus/Fibra kvalitata kopljima ispred ostalih izdavača?

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/09/2018 : 14:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Citajuci,proucavajuci,listajuci jedne, druge, trece, cetvrte i pete...(izdavace jel) dosao sam do zakljucka da su kvalitetnije uradeni,(ovi za koje me pitas). A Fibra najkvalitetnija od svih na ttzistu. Po svemu; uvezu, tisku, boji, papiru, prijevodu, likovnoj/vizualnoj opremi itd. I sad, da ne bi bilo ti to ovako, ti to onako, posteno bi bilo reci, meni to tako izgleda. To je moj imoresij. Drugome ne treba tako biti. A i zasto bi? Fair enough?

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Dexters
Senior Member

Croatia
1526 Posts

Member since 05/08/2018

Posted - 16/09/2018 : 14:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dexters a Private Message  Reply with Quote
Za Thorgala ne znam, ali ova ostala izdanja su sigurno bolje kvalitete u libellusa. I u tome je srž, a ne digitalni stripovi i posudba iz knjižnice (to se podrazumijeva da postoji). Srž je pitanje: zašto je libellus tako kvalitetan, zašto ne snize kvalitet i time cijenu za npr. 25%? Prije nego netko kaže da se ja ne razumijem u strip izdavaštvo, reći ću vam da je cifra od 25% iz citata jedne osobe koja je poznati strip izdavač.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6264 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 16/09/2018 : 15:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
PA ne znam baš, imam najviše Fibre, ali imam i Darkwood-a, Komika i ČK i IMHO kvaliteta je tu negdje, ČK je možda mrvu slabija ali Komiko i DW su tu negdje.
S-A je npr slabije kvalitete, ali po meni i dalje odlično.

Ali treba uzeti u obzir da sam ja osoba koja nije spremna platit veću cifru za rasprodani strip, za rijedak strip i za strip koji je prvo izdanje.
Te stvari kod mene nemaju vrijednost, najvrjednije mi je da strip u top stanju i da je najkvalitetnije izdanje koje si mogu priuštit.
Za sve ostalo tu je BD/Amazon sa eng izdanjima i tablet.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 16/09/2018 15:06:20
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000