Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 04/10/2018 : 19:11:57
|
Beskonačni svemir. Čovjek i Tianzhu enterprises.
Tianzhu TV, TZ-Phones, Tianzhu-Tab, Tianzhu Fitness, Tianzhu Burgers, Tianzhu Nekretnine, Tianzhu Banka.
Svijet je savršen jer se Tianzhu Enterprises brine za vašu sreću.
Kolorka 115 • Shangri La • 224 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Mathieu Bablet • Crtež Mathieu Bablet • Prijevod Goran Marinić • Lektura i redaktura Marko Šunjić • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 3.10.2018. • Cijena 220 Kn
http://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-115-shangri-la/526/
|
Trouble will find me |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
agochkov
New Member
293 Posts
Member since 17/10/2012 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15636 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 05/10/2018 : 01:01:50
|
nije za mene... |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 05/10/2018 : 15:14:30
|
Izgleda fenomentastično i prvo ću malo zavirit u privju ali ovako an prvu, 80% kupujem :D |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7821 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 14/10/2018 : 19:08:59
|
Još jedna ni po čemu posebna distopijska priča. Naravno, kako je to danas i običaj, naglašena je sličnost sa suvremenim društvom, a način na koji je priča ispričana lišen je bilo kakve suptilnosti. Nedostatak slojevitosti vrijedi i za likove od kojih su tek poneki jedva dvodimenzionalni. Crtež je solidan, iako ne i po mom guštu, no prevladavanje monokromatskih tabli mi ovdje nikako nije odgovaralo i pokvarilo je sveukupan vizualni dojam. Iako nisam još pročitao sve iz ove ture, čini mi se da će Shangri La tu biti najslabiji naslov.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 14/10/2018 : 19:40:02
|
quote: Originally posted by Shaner
Još jedna ni po čemu posebna distopijska priča. Naravno, kako je to danas i običaj, naglašena je sličnost sa suvremenim društvom, a način na koji je priča ispričana lišen je bilo kakve suptilnosti. Nedostatak slojevitosti vrijedi i za likove od kojih su tek poneki jedva dvodimenzionalni. Crtež je solidan, iako ne i po mom guštu, no prevladavanje monokromatskih tabli mi ovdje nikako nije odgovaralo i pokvarilo je sveukupan vizualni dojam. Iako nisam još pročitao sve iz ove ture, čini mi se da će Shangri La tu biti najslabiji naslov.
Mislim da ću ja ovo svejedno uzet, unatoč kockastim glavama i nedostatcima koje si ti nabrojao...a možda i posudim u knjižnici. Privju se čini OK. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 14/10/2018 : 20:30:19
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by Shaner
Mislim da ću ja ovo svejedno uzet, unatoč kockastim glavama i nedostatcima koje si ti nabrojao...a možda i posudim u knjižnici. Privju se čini OK.
Ne obraćaj previše pozornosti na moju kritiku. Koliko sam uspio primijetiti, po pitanju sf stripova se uglavnom razilazimo u mišljenju, tako da vjerujem da će se tebi Shangri La svidjeti.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Zula
Senior Member
1041 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 19/10/2018 : 23:11:19
|
Shangri La
Dobar i zanimljiv SF.
Nešto bolji kad se čita nego kad se o njemu poslije razmišlja, jer ima tu prostora za napredak. No, teško da će se autor vratiti u vremenu i popuniti praznine.
Ima tu zanimljivih rješenja, te dosta osjetljivosti na neke nama poznate teme svakodnevice koje se kroz možda SF lakše prikazuju. Meni je bilo ugodno putovati kroz preciznu unutrašnjost grada, jednako kao kroz prostor i vrijeme.
Kad bih pokušao usporediti s nečim onda je Shangri La Opskurni grad smješten u vrijeme Vječnog rata na koji je pala tek pokoja kap Šninkela, a kojem je likove crtao Gipi.
7-10-7
p.s. Koliko god se autor trudio da pokaže besmislenim težnju za dostizanjem apsolutne (božanske) moći toliko on sam istome teži želeći nam previše eksplicitno objasniti da je on apsolutno ovladao shvaćanjem svih društvenim pojava – i onih koje jesu i onima koje će tek biti.
|
|
|
Kerempir
Senior Member
1593 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 20/10/2018 : 10:09:42
|
Ovo nisam ziher.. Volim SF, pa mi je recimo UW1 odličan, Aldebaran ciklus mi je zabavan, još se skanjujem oko Vječnog rata jer imam knjigu koja mi je odlična pa se pomalo pribojavam adaptacije, Astronauti budućnosti su mi urnebesan strip premda mi je više u rangu komedije poput zekana, tvrđi, lincolna.
Ovdje me dosta odbija crtež premda inače ne patim od toga, i još čekam pravi poguranac. |
|
|
verab
Senior Member
Croatia
2744 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 20/10/2018 : 10:51:03
|
quote: Originally posted by Kerempir
Ovo nisam ziher.. Volim SF, pa mi je recimo UW1 odličan, Aldebaran ciklus mi je zabavan, još se skanjujem oko Vječnog rata jer imam knjigu koja mi je odlična pa se pomalo pribojavam adaptacije, Astronauti budućnosti su mi urnebesan strip premda mi je više u rangu komedije poput zekana, tvrđi, lincolna.
Ovdje me dosta odbija crtež premda inače ne patim od toga, i još čekam pravi poguranac.
Eto, a ja ga pak kupujem skoro pa isključivo zbog vrhunskog crteža i kolora. Na tragu genijalnog D. Rubina. |
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 17/11/2018 : 17:34:28
|
Kupio-pročitao-oduševljen :D
Meni je ovaj crtež odličan, likovi ljudi su karikirani i kockasti sa malim sićušnim stopalima i baš su simpa, ostatak je IMHO vrhunski (ovoga sa naslovnice i sličnog ima i unutra i to dosta). Paše mi i to što svako toliko prevladava neka boja (sve za 180 od Shanera :P ).
Priča mi je isto odlična, jako me podsjetila na dokumentarce o kineskim radnicima u velikim tvornicama koje proizvode stvari za velike poznate firme, a u kojima su uvjeti maltene kao u zatvoru, pa su ljudi u depri i ubijaju se, a oni fino postavili mreže oko tvornice i šipke na prozore da se ljudi ne mogu ubijat i tako srozavat ugled tvornice i poznatih brendova koji koriste usluge tvornice. Podjsetilo me malo i na doku o Nestleu i iskorištavanju i otimanju djece da crnče na plantažama kakaa.
EDIT: Priča u stripu nije istao kao u ovim dokumentarcima, samo su me djelovi pdosjetili na to.
Sve u svemu, što se mene tiče, toplo preporučam. ;) |
Edited by - DiSkAcH on 17/11/2018 18:56:30 |
|
|
Kerempir
Senior Member
1593 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/11/2018 : 18:15:34
|
primljeno k'znanju! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Dr. Zistis
Advanced Member
5415 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 17/11/2018 : 18:52:29
|
quote: Originally posted by anto
primljeno k'znanju!
Bas se spremam za citanje ovog stripa. Privju nikad ne gledam, ali naslovnici ovog stripa nisam mogao da odolim |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 17/11/2018 : 18:58:03
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
quote: Originally posted by anto
primljeno k'znanju!
Bas se spremam za citanje ovog stripa. Privju nikad ne gledam, ali naslovnici ovog stripa nisam mogao da odolim
Ja sam pročitao privju i svidio mi se. Ali onda sam vagao što sve kupiti sada na IL, pa reko npr Eternauta već imam ajmo nešto novo
A naslovnica je bogovska
|
|
|
Kerempir
Senior Member
1593 Posts
Posted - 17/01/2019 : 16:33:31
|
Kako sumorno i kako dobro. Interesantno je što me crtež cijelo vrijeme asocirao kao da je strip puno stariji, a usprkos mojoj početnoj odbojnosti prema crtežu iz previewa, defintivno sam se navukao. Bolno je vidjeti kako je u stripu brutalno dočarano naše današnje društvo. Još je bolnije vidjeti da je autor pesimističan po pitanju promjene društva. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 17/01/2019 : 17:45:30
|
quote: Originally posted by Kerempir
Kako sumorno i kako dobro. Interesantno je što me crtež cijelo vrijeme asocirao kao da je strip puno stariji, a usprkos mojoj početnoj odbojnosti prema crtežu iz previewa, defintivno sam se navukao. Bolno je vidjeti kako je u stripu brutalno dočarano naše današnje društvo. Još je bolnije vidjeti da je autor pesimističan po pitanju promjene društva.
Ma jelda je odličan, ja sam i dalje oduševljen ovim stripom, a meni se i crtež sviđa |
|
|
Kerempir
Senior Member
1593 Posts
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 09/03/2019 : 13:59:13
|
Priča je dobra ali crtež,boje i otisak su fenomenalni. Satima bi mogao samo gledati slike Slova u oblačićima su premali pa sam imao problema sa čitanjem. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6258 Posts
Posted - 09/03/2019 : 19:15:09
|
quote: Originally posted by jaki
Priča je dobra ali crtež,boje i otisak su fenomenalni. Satima bi mogao samo gledati slike Slova u oblačićima su premali pa sam imao problema sa čitanjem.
Kockaste glave FTW |
|
|
vukozec
Advanced Member
4966 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Topic |
|